Luka Juri ni prejel 20.000 € podkupnine, ampak 150.000

Zoran Thaler je v resnici pravi amater za Luko Jurija, a vendar jo bo, ker je modro odstopil, ceneje odnesel skozi kot Juri. Luka Juri, sicer poslanec SD, čeprav je zadnje mesece, bolj kot Pahorjeva, sveža oporoda in gonilna sila koperskega župana Popoviča, se je sam zapletel, ko se je posmehoval tako Thalerju, kot celotni slovenski javnosti…..

Zdaj je namreč jasno, da Luka ni prejel 20.000 € podkupnine, kot je trdil, temveč jih je prejel 150.000, v več delih, na roko. Prvih 50 jurčkov je prejel zato, ker je pozabil dvigniti roko na prvem zasedanju odločanja potrditve zakona občine Ankaran. Drugih 50 jurčkov je prejel, da je lobiral pred drugim zasedanjem odločanja potrditve zakona občine Ankaran in za vzdignjeno roko, ki je bila verjetno posledica krča.

Tretjih 50 jurčkov pa je prejel od študentskega servisa, da je glasoval proti zakonu o malem delu. A tukaj se podkupnine Luki Juriju še ne končajo.

Dodatnih 20 jurčkov, kar je sicer dokaj običajna merica s katero se zadovolji tudi kar nekaj naših poslancev v parlamentu, je prejel še za vložitev predloga zakona o plastičnih vrečkah in še 50, na katere je Luka še najbolj ponosen, za vložitev zakona o plačevanju drugačnega davka za eko vozila.
Da je Luka Juri vse te jurčke pobasal kar sam je iluzorno pričakovati, razen če ne veš, kako gredo tej posli pri naših politikih ala Luka Juri.

Plen je seveda moral deliti, natančneje 1/3 le tega, ker brez pomoči nekaterih mu enostavno ne bi zneslo vse to nabrati. Ampak tudi 2/3 od vsega skupaj se mi ne zdi tako slabo, Luki pa verjetno sploh ne.

Trenuten epilog je, da se je odzvala tudi Proti korupcijska komisija, ki se je odločila zadevi priti do dna. Kako bo Luka Juri uspel pojasniti, zakaj je sprejel vse tiste jurčke podkupnine in zakaj ni prijavil že prvi poskus podkupovanja pred 10imi leti, me, po tistem, ko je dobesedno, kot neomejeno omejen, pred dnevi bril norce iz celotnega slovenskega naroda pred tv kamerami, čeprav je nalagal, da je bila vse šala in se mu je zdelo fensi, da se bo prikazal poštenega, me v resnici sploh ne zanima.

Zanima me samo, kdaj mu bo komisija zarubila vse tiste jurčke in jih porazdelila med narod, ker dejansko narodu pripadajo. Luka Jurij pač ni narod, niti za narod, je le eden od istih v parlamentu.

Don Marko M

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Luka Juri ni prejel 20.000 € podkupnine, ampak 150.000

  1. pa kaj ***** se tega ******** luko sploh omenja k ma tip očitne težave sam s sabo pol pa naj bi bil neki vzor kot ***** politik folku

  2. heh,luka je dobil dost več kot 150k od popeta,še kakšno parcelo v ankaranu za zvestobo popetu,pahorček mu ni bil všeč ker ma rajš visoke balkance kot manekene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *