Cerkev zlorabila Dan posta in molitve

Cerkev s svojimi uslužbenci, posledično tudi verniki, so najprej lagali, potem pa še zlorabili Dan posta. Saj veš, to je tisti napovedan “dobronameren” delež slovenske Cerkve ob 20i obletnici naše male podalpske. Sicer sem ob tej napovedi zapisal, da Cerkveni post škodi zdravju, ampak, da bom(o) priča takšnim nizkotnim prijemom in izprijenosti tega dogodka, ki bi v osnovi moral biti plemenit, si pa nisem upal misliti. Vsaj na glas ne. V resnici je Cerkev ta Dan posta spremenila v hujskaštvo brez primere in pozivanje k zaničevanju vsega, kar ni katoliškega….
Tako opevano plemenite maše so se izrodile v poskus sodobne inkvizicije. V linčanje drugačnosti in drugačnih, ki s(m)o, zanimivo, v zajetnejši večini primerjalno tistim, ki so v tej procesiji sodelovali. Ja, Cerkev se tudi na samooklicani Dan posta ni postila. To je zdaj jasno. Sploh pa se ni postila v zbiranju denarnih prispevkov od vernikov, ki so ta dan še bolj polnili puščice, kot ob običajnih nedeljskih mašah. Vem, ker sem šel osebno pogledati, ker sem pač to obljubil blogerski kolegici Ani.
Ampak recimo, da bi jim te materialne pogoltnosti človek še nekako spregledal. Če…

Če bi vsaj tako opevane molitve, kot sestavni in zelo pomemben del tega dogodka, bile uperjene v svoj namen, torej ustvarjanju milostljivega blaženega miru. V ljubezen in spoštovanje do (so)človeka oz. vse plemenitega, kar pač Sveto pismo, Jezus in Bog narekujejo. Ampak ne. Tudi ta del je Cerkev spridila v pozive k vojni.
V pozive k zaničevanju vseh slovenskih otrok, ki bi radi živeli brez “batin”, raznih možnih poniževanj in pedofilskih obleganj. Zanimivo, da mirnejšega in spoštljivega življenja ne privoščijo niti svojim otrokom.

V pozive na križanje vseh samohranilcev, ker oni pač niso prava družina. V pozive k linčanju vseh zunajzakonskih skupnosti, ker tudi oni niso prava družina. In otroci obojih so po njih mnenju zgolj sodobni pankrti. Vse te je treba križati, preganjati, zažigati na grmadah. Ja, župniki so učili vernike, kaj je smisel življenja, ker sami pač ne premorejo toliko treznosti. In skupaj so potem molili.
Cerkev je tudi v Dnevu posta in molitve šla še korak dlje in si dovolila zbirati podpise proti Družinskemu zakoniku kar v svojih posvečenih prostorih, kjer so te “praznične” molitve izvajali. Gledal, videl in se čudil. Je takšno početje RKC kršenje Ustave RS ? Itak. Zloraba zakonodaje ? Še 1x itak.

Seveda verjamem in vem, da vsi katoliki niso sodelovali v tem procesu. Nekateri imajo pač nekaj več v podstrešju in verujejo v Vsemogočnega, ne pa tudi v Cerkev.
Kaj pa predstavniki drugih verskih skupnosti, ki so sklenili pakt in sodelovanje za ta Dan posta in molitve ? No ja, vsaj toliko so bili pametni, da v tem primeru niso hujskali, zlorabljali in zaničevali javno vse omenjene, tako kot slovenska Cerkev.

Don Marko M

39 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Cerkev zlorabila Dan posta in molitve

 1. Primc in kompanija sploh niso prebrali družinskega zakonika in kvasijo prdce skupaj z RKC.V kolikor pa so si prebrali družinski zakonik in vseeno prdijo pomeni da so nepismeni in da namerno vrivajo cerkev v politiko kar se po naši ustavi ne sme.Nič pametnega od njih.

 2. gospod Marko

  Zadnjič že sem vas opozorila,da prenehate pisati takšne neresnice o naši Cerkvi in nas katoličanih.Vi še kar nadaljujete in takšne slike še zraven,o Bog.Poslala bom to vaše pisanje na škofijo naj ukrepajo proti vam,ker sama nisem mogla doseči,da odstranijo vaš blog.Bojte se njih roke pravice.Res vas je lahko sram,da tako govorite o dobrih in poštenih ljudeh.

 3. Ojej, don Marko!

  Jaz sem se postila, pila sem vodo, a ne čisto do večera (lahko povem, zakaj sem potem prekinila). Molitev? Bila sem na skupni v kapeli, od 3h do 4h zjutraj. Molili smo ZA domovino. Res.

  Nikjer nisem videla nobene nabirke, res ne.

  A četudi so kje pobirali, so pobirali prostovoljne prispevke.
  No, jaz osebno nisem dala niti ficka (denarja, dala sem čas, dala sem tisto znotraj mene).

  In še nekaj: slišala sem našega predsednika pohvaliti prav to – post in molitev! Torej?
  Zdi se mi, da vidite grde stvari tam, kjer jih ni …

  Veš, lahko bi mi javil, da prideš, bi prišla še jaz takrat, prav rada bi videla, kdo je tale don Marko! 🙂

  Vse dobro!

 4. Resnično razmišljam, kdo si … Po eni strani se mi zdi, da si pošten, toda pišeš stvari na tak način, da se samo čudim.

  In meni niti slučajno ni vseeno, kako nekdo piše o stvareh, ki so meni svete.

 5. Ta Kristina je potrebna takojšnjega zdravljenja oziroma dosmrtne hospitalizacije. Sram me je, da v 21. stoletju ljudje še verjamejo v boga in podpirajajo katoliško cerkev, saj je to najbolje organizirana mafija na svetu, ki je povzročila skoraj vse vojne v teh 2000 letih, kar organizirno deluje.
  Kdor res želi človeštvu dobro se mora zavzamati za popolno ločitev cerkve od države.
  Vsako vero spoštujem ( boljša je muslimanska ) vseeno, pa je potrebno uničiti cerkev kot hirarhično ustanovo.

 6. Dober dopis, res pretresljiv. Še bolj pretresljivi pa so nekateri komentarji. Na primer Kristina. Res prava katoličanka. Ne vem, če ta gospa razume uni del molitve Oče naš, ki pravi: ‘in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom,’ al ta gospa misli, da se govori tukaj o bančnem kreditu? Pa še izjava o ‘njih roki pravice’, zaradi takšnih izjav in takšne verske strpnosti, in takšne verske svobode govora, je gorelo in umiralo na milijone ljudi po celem svetu! Me zanima, o kakšni roki pravice govori, klerikalni ali božji, ker tukaj je malo komplicirano – klerikalna, je odvetniška, torej navadna človeška; božja je pa za nas nerazumljiva, torej, ON odloča kakšna bo, mogoče ‘strela z jasnega’! Jezus je tudi rekel: ‘ Ne delaj drugim, kar nočeš, da tebi naredijo!’ Zato, takšnih verskih gorečnežev, ki ne priznavajo pravice drugim, da povedo, kar hočejo, res ne bom nikoli razumel.
  Pred okoli 1700 leti, je zelo znana filozofinja in ateistka označila, takratno krščanstvo v nastajanju, z izjavo: ‘ Ti ne moreš in ne smeš podvomiti v svojo vero(krščanstvo). Jaz pa v svojo(filozofijo) moram.’ Zato pa so jo takrat, na koncu, na silo slekli, vlekli golo čez celo mesto, potem v cerkvi kamenjali in na koncu še živo zažgali! Kaj o takšni strpnosti in ljubezni do drugega je Jezus govoril?
  Ljudje bi se morali začeti zavedati(vsaj v 21 stoletju), da kler, Jezus in Bog niso ista stvar!

  Pozdravi………

 7. Marko, še nekaj: prosdim, povej, KJE si to videl, kar pišeš!

  Enostavno strašno je, kar pišeš. Jaz sem v cerkveni skupnosti in povem ti, da nisem videla nič takega, kar opevaš ti!

  In še to, novi zakonik daje podlago še čemu drugemu, ne le istospolnim porokam. Daje podlago poligamiji in poliamoriji. Poliamorija pa po moje res ne prinaša varnosti njenim članom, sploh pa ne otroko, če bi jih kdo sploh hotel imeti … O tem sem pred kratkim sama pisala. In zdaj, ko sem gledala oddajo, se mi postavlja še več vprašanj.
  Sodobni svet hoče užitke – in to uzakonjene!

  Čudno … Žalostno … To ne prinaša sreče svetu, ljudem …

  Vse dobro vsem!

 8. Milan in Miha in še kdo!

  Kristini ni prav, da nekdo pljuva po tem, kar je njej sveto! Tudi mene boli, čeprav sem se navadila veliko prenesti in vem, da so napake tudi v Cerkvi.
  Lahko nam vržete pod nos, da naj odpuščamo, kot molimo v očenašu … Toda … Veš, kaj tudi pravi Jezus? Tole: Tako torej vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim! (Mt 7,12)
  Vi hočete, da smo verniki vaši predpražniki, pljuvalniki …
  A resnično sožitje je možno samo med ljudmi, ki se sprejemamo in tolerirajo.
  Dejstvo je, da če bo Cerkev sveta, boste eni še vedno videli svinjarijo v njej … Žal.

  Kako me spominja na ene moje sanje nedolgo nazaj. O narobe obrnjenih očalih (Očal nimaš prav obrnjenih, zapisano 11. 5.11).

  Želim vam vse dobro – in srčno upam, da najdemo skupno dobro!

 9. Göbelsovsko posploševanje in hujskanje proti Judom je omogočilo holokavst. In tukaj smo ravno v tem. Ljudje pa radi verjamejo vse slabo, ker so potem brez truda avtomatično (videti) boljši!
  Če se človek trudi biti pravičen, se mu še vedno pogostokrat ponesreči. Če pa ni tega truda, potem je krivičnik in ga bo strah umreti . . .

 10. Cerkev ni še nikoli nič obljubila če ni imela kaj za pokasirati.Takoj ko so pokasirali so pozabili obljubo.Je zihr krivo sonce ki kroži okoli zemlje.

 11. Hehe mucek, Kristina te že fanatično obožuje.Še bolj kot Ana. 😉
  Meni je sicer žal, da so tako spridili ta dogodek v svojo neko nemno korist za zbiranje podpisov.Če bi to prej povedali bi jih dosti že prej skritizirali.Me pa zanima kako si ti že prej vedel,da bo ta post škodil zdravju, a mucek?

 12. Nihče,ki hoče dolgoročno prosperirati to ne bo uspel,če bo tlačil v nič druge.Cerkev se nima več kaj čuditi če ji upada število vernikov,sploh po takšnih potezah.Dokler bodo plemenitost uporabljali za namerno škodovanje jim bodo verniki še bolj odhajali.Vsaj tisti trezni.Don,dober zapis,čeprav žal resničen.Lp

 13. No, podpisi so bili zbrani že pred tem! Mislim, da so jih skupaj dali in pošteli že v ponedeljek, v torek morda objavili … In tisti enodnevni post in molitev sta se začela šele v torek zvečer …

  Tako da ni potrebno videti samo črnega tam, kjer črnega ni …

  Ivonca, hi hi, obožujem? Pa ja de! Ni mi pa vseeno, če človek piše, kar ni res.

  Aja, da ne pozabim, predsednik države ima to s postom in molitvijo za dobro pobudo, sem ga včeraj osebno slišala na neki prireditvi!

  Lep popoldan!

 14. Fredi

  zgleda, da so to začetki enih novih prijemov slovenske Cerkve…manjka samo še, da župniki kandidirajo za poslance ali župane….volilne podpise se itak po novem oddaja kar v cerkvi…

 15. en passant

  saj…ampak tej njegovi učenci ne mislijo nehati delati greha, da bi ga lahko rešili iz križa…on se je zanje žrtvoval, oni pa njemu prst v anus….biznis pač… 😎

 16. Kristina

  gospa Kristina….najina ljubezen se očitno nadgrajuje….vaše hrepenenje in vztrajnost po mojem blogu, torej tudi po meni, že presega običajno strast in prehaja v sfero neubranljivo neustavljive, kar mi sicer zelo godi….da zbujam takšne občutke v vas, mislim…tudi vaša nepotešenost mi godi….kakor tudi spoznanje, da vas edino jaz lahko potešim v vašem križevem svetu….če pa vam je zmanjkalo pomirjeval, potem priporočam šilce ali dva, tudi tri, ali kolikor steče, dolenjskih tavežntrož….zadane najmanj isto, počutila se boste bolj sproščena, pa še meni ne bo treba vam pošiljati dodatnega šopka rož….

 17. Ana

  ker si si vzela čas, je prav, da si ga tudi jaz zate in repliciram po vrsti…

  najprej ti pomagam rešiti enigmo, kdo sem….sem ravno toliko hudiča, da v kotičku poleg prebiva še angel in ravno toliko angela, da v kotičku poleg prebiva še hudič…in tako tudi izgledam…

  greva naprej…

  če se čudiš mojemu pisanju, potem to pomeni, da se čudeži dogajajo…..moj zapis je očitno eden od teh…vsaj zate…
  predsednik pa je izrazil pozitivno mnenje glede posta in molitve zaradi tega, ker so pač največje verske skupnosti v naši mali podalpski za en dan sklenile premirje…torej si nekaj iz konteksta izpulila….
  in vsaj jaz nisem videl grdih stvari, kot jim praviš, ker bi jih hotel, ampak, ker so se resnično dogajale tako….
  in podpisi proti družinskemu zakoniku so se v nagovorih župnikov tudi dejansko zbirali v cerkvah…to se seveda ne bi smelo dogajati na kao tako plemenit dan in ti se sicer lahko sprenevedaš in ugovarjaš meni, ampak kako pa boš ugovarjala še tistim tisočim drugim, ki so to isto videli in obsodili….resno so takšno početje obsodili tako strokovnjaki teologi, kot še vrsta naši strokovnjakov iz področja sociale, prava, itd…

  torej, če si slišala predsednika, da je rekel, kar je pač rekel, potem si zagotovo slišala ali brala tudi vse kritike omenjenih strokovnjakov, kakor tudi na tisoče njih, ki so to jasno in glasno povedali tudi po spletu, radiu, tv, časopisih….skratka povsod….

  če pa ti ni vseeno, da se tako piše in govori o stvareh, ki so tebi svete, potem pa nekaj naredi, da jih Cerkev ne bo več ponavljala, namesto, da jih zagovarjaš v sprenevedanju…..

  In lepo si zapisala Jezusove besede – “Tako torej vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim! (Mt 7,12)”….s tem si v bistvu povedala le eno – zlivanje gnojnice Cerkve in nekaterih katoličanov na Družinski zakonik, posledično na vse tiste, katere sem omenil v zapisu, se ti pač zdi namera, kateri mora biti po tej Jezusovi modrosti zadoščeno s povratnim zlivanjem gnojnice na vas….da se s takšnimi neboluzami nasprotniki DZ sklicujejo na Jezusove besede je najmanj bogokletno in sramotno obenem….dvomim, da večina katolikov sploh razume globino pomena te njegove misli…. tisti, ki razumejo, pa seveda ne spočenjajo neboluznih sranj blatenj po vsem, kar ni Cerkvenega….

  In povedala si še eno lepo misel – “A resnično sožitje je možno samo med ljudmi, ki se sprejemamo in tolerirajo.”….kaj res, Ana ?….zakaj tega ne poveš Primcu in vsem v njegovi iniciativi, zakaj tega ne poveš Cerkvenim veljakom, ki očitno nočejo sožitja med ljudmi, nočejo sprejemanja in tolerance….enostavno, nočejo pustiti živeti, če ne živiš po Cerkveno….in kdo je tukaj predpražnik za pljuvanje, kot praviš, a ?

  In zdaj še finale….

  Spoštovana Ana….povsem očitno je, da od novega Družinskega zakonika nisi prebrala niti D-ja iz naslova….povsem očitno je pa, da si dosti preveč poslušala Primca in Cerkvene veljake in za njimi ponavljaš iste neboluze….

  A tako praviš, da po tvojem novi DZ daje podlago poligamiji in poliamoriji…upam, da se hecaš, če ne bom moral uporabiti “Bog, oprosti ji, ker ne ve kaj govori”….
  Iz katerega člena zakona pa si ti to zaključila ?…nimaš pojma, je res….tako kot nimaš pojma, da novi zakonik zelo odločno ščiti pravice otrok pred vsakim nasiljem, tudi pedofilijo, katera je še kako uporabljana v RKC….torej ti si prosti zaščiti otrok, tudi svojih in podpiraš pedofilijo RKC še naprej…bravo Ana…samo dvomim, da bo Bog še naprej s teboj….vsaj on namreč ni slep in sprenevedav….

  pa tudi nobenih istospolnih porok ni v novem zakoniku…tudi podlage ne, kot ji praviš….sicer pa, tudi če bi bila, kaj te v resnici to sploh moti….mene absolutno ne moti, če se dve ženski ali dva moška ljubita in si ustvarita svojo skupnost….itak bosta živela drug z drugimin ne s tvojo družino…pa tudi ti jima ne boš nič prispevala za življenje…edino kar bi jim lahko prispevala, je, kot si že rekla, sožitje in sprejemanje….ampak za kaj takega očitno nimaš ne volje ne hotenja, čeprav se kitiš s temi modrostmi v navajanjih….

  In Ana, kaj pa je sploh narobe, da sodobni svet hoče užitke ?….mater, saj zato delamo in garamo, da lahko uživamo….ali pa bi ti raje, kot tudi RKC, raje videla, da bi namesto užitka vsi trpeli in bili nesrečni….zajemi sapo in razumi, da današnji svet ni več tisti, katerega si je RKC pokorjevala 2000 let…ni več…nema više…gotovo….ljudje hočejo svobodo brez tiranije Cerkve in njenega vmešavanja, kjer ji sploh ni mesto….

  za konec pa te prosim, da narediš sama sebi uslugo in s tem jo boš še vsem ostalim…
  ker očitno nisi prebrala novega Družinskega zakonika, ti predlagam, da to čimprej storiš…enostavno pojdi na eno od spletnih strani ministrstev ali vlade in si pretoči zakonik…je brezplačno….
  in potem si vzemi urico časa….15 minut, da prebereš člene zakonika in preostalih 45 minut, da poskušaš razumeti, zakaj noter ne piše nič od tistega, kar omenjaš….
  za spremembo boš mislila s svojo pametjo namesto prenaša izjave cerkvenjakov in Primcev…..

  vse dobro tudi tebi

 18. Milan

  slovenska Cerkev je baje ločena od države, čeprav bi očitno, vsaj po dogodkih zadnjih dni, zelo rada sama bila država, Slovenija pa kolonija v njej….
  tudi sam spoštujem vse vere, ampak Cerkev zame ni vera, temveč zgolj ustanova materialističnega in krivoverskega nagona, ki je dobesedno v pogubo in pomore spravila na milijone ljudi, pod krinko vere seveda….če bi začela Cerkev postiti in moliti za svoje grehe, potem bi imela nekaj naslednjih 100letij kaj početi, mi pa mir pred njimi….je pač tako, da jih ni še nihče pozval na zagovor, kot recimo vojne zločince, zato pa zbirajo podpšise pri mašah v Cerkvi proti vsem, razen njim seveda….eh, saj Bog vidi kaj se dogaja, enkrat bo pa že tudi njemu dopizdilo….

 19. Agnostik Miha

  hvala….Kristina je po mojem govorila kar o klerikalni roki pravice, ki bi zbrisala moj blog….že enkrat zadnjič se je trudila na takšen način in zdaj ji bom že moral nekako pomagati, da ne postane preveč nesrečna…plačal ji bom bralni tečaj, da bo lažje brala moj blog…
  žal pa se mi zdi tvoja povsem logična navedba, da kler, Jezus in Bog niso ista stvar, čista utopija izvedbe za (pre)več slovenskih katolikov in pobožna želja vseh nas ostalih, da se jih bo to kdaj prijelo….

  pozdravi tudi tebi

 20. Hvala za tvoj opis, zdaj si te zelo lahko predstavljam! 🙂

  Nisi pa povedal, KJE si videl, kar praviš, da si videl. Tisto o nabirkah. Ker en toliko pa znam biti zatežena, da ne verjamem, če mi ne dokažeš!

  In tisto o poliamorijah – upam, da imaš ti prav in da jaz vidim več, kot je res. Sem pa ponovno brala tiste stavke in da se razumeti tako, kot sem rekla … Kopirat ne morem, za prepisat je preveč …

  Užitki … Ne vem, če bi kdo tukaj razumel, kaj mislim s tem. Nimam proti užitkom … a samo proti tistim ne, ki nikogar ne prizadenejo. Sem za svobodo, toda nihče ne sme biti prizadet. To področje je izredno občutljivo … in to, da mi je lepo, nikoli ne more biti doseženo “preko trupel”, brezobzirno, grobo.
  Torej: užitki ja, a samo s čistim srcem … Sicer to užitki sploh niso!
  Morda pa kdo razume mojo misel …?

  Vse dobro tebi in lahko noč!

 21. Tole s spoštovanjem in katoliki se je meni zmerom zdelo zanimivo.
  Namreč ti ljudje v svoje cerkve pridejo (skorej) po kolenih in potem še pokleknejo pred klopco in na splošno veliko klečijo med svojimi verskimi obredi. Ker so pač grešniki. Že od rojstva in to se izgleda nikoli ne neha, ker se je ves čas treba hodit vmes spovedovat, grehov pa nikol konca na spiskih..
  In potem ti isti grešni in ponižni ljudje pridejo ven iz tistih cerkva polni samih sebe in svojih duhovnih naukov in zahtevajo spoštovanje.
  Zanimivo pri tej stvari mi je bilo zmerej to, da zahtevajo spoštovanje do svojih naukov in prepričanj, do svojih verskih čustev.
  Nikoli do sebe kot človeka. Nikjer do sebe kot človeka.
  V bistvu se ne čudim, da ne zmorejo spoštovat ali izkazat nikakršnega spoštovanja drugačnosti. Ker pač ne moreš dajat nečesa, česar nikoli nisi dobil in česar nimaš.
  Pravijo, da se problemi zmerej začnejo doma 🙂

 22. Ana

  samo ne eksperimentiraj preveč s predstavljanji…. 🙂
  ti kar bodi zatežena…takšne ženske imam najraje…..v zajetnosti ti odgovora sem nehote izpustil, kar te še muči….videl sem v eni od Obalnih cerkva….moj kolega je videl v eni ljubljanski cerkvi….moj prijatelj v mariborski….čakam pa še, da mi kolegi dopolnejo seznam iz še katerega drugega mesta, ker ga bom pač rabil za določene potrebe….sicer pa, draga Ana, dobro vem, da si tudi preko medijev in tudi drugače slišala in videla, da se je to dogajalo v Cerkvah, nenazadnje je celo sam primc, borec za neko svojo izvenserisko družino javno medijsko izrekel zahvalo Cerkvi za to pomoč zbiranja podpisov….to dogajanje bo sigurno nekoč še imelo nadaljevanje, čeprav ne med nama…
  in Ana, ne obstaja užitek s katerim ali zaradi katerega ne bi bil kdo prizadet….vedno je zaradi užitka enega prikrajšan nekdo drugi….tudi ko se izvajajo s čistim srcem….si že prebrala Družinski zakonik ?….no daj, bova še kakšno na to temo rekla…..jaz ga znam že na pamet…. 😉

  vse dobro tudi tebi

 23. Marko, morda se pa nisva sporazumela, jaz sem mislila na denarne nabirke, ne na podpise. Da so zbirali pred cerkvami, vem, ne vem pa, da bi kje v cerkvi sami.

  Družinski zakonik? Sem brala zadnjič enkrat tvoja razmišljanja ob njem in mi je bilo zanimivo. Zakonik poznam samo po delčkih in dvomim, da bom kdaj celega prebrala. Imam res goro knjig, ki jih imam pripravljene in otrokom zvečer berem in tako zmanjkuje časa …

  Glede užitka … Nisem mislila, da bom kdaj govorila javno o tem … 🙂 Mislila sem užitke v zvezi s spolnostjo. No, jaz mislim, da ni vedno nekdo prikrajšan – in v tem vidim lepoto telesne ljubezni samo v paru in nič izven. Ker onadva postaneta eno – in to zares. In ko sta eno, ni nobeden od njiju prikrajšan, oba sta le obdarjena, neskončno obdarjena.
  Spolnost je lahko zelo lepa … a bojim se, da tista, ko človek išče užitke ne glede na vse, morda prihaja res do ne vem kakšnih fizičnih užitkov, a je premalo duše zraven, da bi bil resnično zadovoljen, miren, srečen.

  Toliko.

  Vse dobro tebi!

 24. Polona, odprla si zanimivo temo. Bi se kar vsedla in se pomenila o vsem tem … odprto. Ene stvari so res lahko prav tako vidne …

  Vse dobro!

 25. Polona

  aha…problemi se vedno rojevajo doma, ampak pri sposobnih doma tudi izdihnejo….za vse ostale pa je tu neprecenljiva klečeča terapija na klopci…..klečeči pa praviloma ne spoštuje sebe in posledično ne drugega….
  če bi znali brati, bi jim ne bilo treba klečati…. 😉

 26. Ana

  napisal sem ti kar za oboje, ker sem oboje videl….tudi jaz….sicer pa, vsaj zame, ni nobene razlike ali se je to počelo v notranjosti cerkve ali meter pred vhodom, oboje so zame posvečeni prostori….razen, če mi dokažeš, da je prag pred vhodom v cerkev lastništvo soseda…. 😉
  eh, ne se mi zdaj izgovarjati nad pomanjkanjem časa za prebiranje zakonika….jaz tudi prebiram pravljice mojima punčicama, pa sem našel čas…saj veš, čas si je treba vzeti, namesto lebdeti…
  govoriti o užitkih javno pa se meni ne zdi noben tabu….nenazadnje govoriš samo o tem, kar tudi počneš, čeprav na svoj način…..ne Ana, v zakoniku ni niti namigovanja na neko pohotništvo, kaj šele na določanje izvajanja….vidiš, sama si si kriva, če pa nočeš prebrati, razumeeti in raje poslušaš pristranske neboluze…
  glede spolnih pregreh, torej mesenih užitkov pa je tako, kot za vse….vse se namreč začne in konča v lastni glavi….kdor bo hotel grešiti oz. dodatno uživati tudi drugje, namesto samo s svojim partnerjem, bo to pač naredil, če se bo tako odločil….in glede na to, da je to celo eden od slovenskih nacionalnih športov je povsem jasno, da tudi noben zakon ne bi tega omejil….kot sem rekel, vsak sam mora biti glede tega svoj zakon….sicer pa že itak imamo zakon, ki prepoveduje (in kaznuje) izvajanje spolnih užitkov na javnih površinah, pa kaže, da ne deluje najbolje, vsaj po številu gugajočih avtomobilov v gozdovih, parkingih, ali kje že….

  ampak, Ana, Kristini, katero zagovarjaš ni nič sveto, samo svoje frustracije izživlja v grožnjah…takšnega načina pa baje katoliki ne izvajate….ampak ti vseeno podpiraš Kristinina prizadevanja, da bi s pomočjo cerkve, ker ji sami pač ni uspelo, poskušali doseči brisanje mojega bloga iz spleta….joj, joj Ana, Bog te nima rad…in potem mi še napišeš na koncu “vse dobro”….joj,joj… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *