Gospod Franc Rode, a ste na extaziju ali trav(aric)i ?

Ali pa ste le zgrešili ustanovo. Ja, medtem, ko naši politiki, z vakumom med ušesi, peljejo naše državljane v pogubo, se pojavi Franc Rode in prijavi : “Potrebno je varčevanje”. Ob tem se vljudno nasmehne, pogladi zlaten križ na prsih, predstavi kameri še rubinski prstan, se po nekaj korakih spusti na “špartanski” sedež zadnje serije Audija in odpelje v svoj dvorec Goričane, da mu služinčad ublaži napore dneva. Halo Svetlana, a hočete, lepo prosim, še 1x ponoviti vašo nepozabno misel…..

Ker jaz je ne morem. Ob poslušanju Rodeta se namreč še danes nacejam s čajčki, da umirim želodec po cunamijevskih kolabiranjih.

Takšnih neposrednih žalitev in poniževanj državljanov naše male podalpske, kot si jih je včeraj privoščil Rode, je že treba znati izustiti. In to v pravem trenutku.

V trenutku, ko Hribar Miličevi gospodarstveniki še vedno ropajo delavce realnega sektorja, politiki ropajo delavce javnega sektorja, RKC pa ropa oboje. V trenutkih, ko hoče vlada na vsak način na beraško palico dolgoročno spraviti vsaj polovico državljanov, v trenutkih, ko vlada upokojence spreminja v žive mrtvece, v trenutkih, ko našim otrokom ukinja možnosti, da bi kdaj postali učeni, v trenutkih, ko mladi ne bodo imeli več možnosti rojevati, stari pa bodo ponižani čakali le še na sodni dan brez naslednikov.

V takšnih trenutkih pride Franc rode in zarije nož v hrbet temu ljudstvu, ki ga je moralo financirati, tudi če ni hotelo in spet veličastno prijavi : “Čudim se nad odločitvijo sindikatov in napovedjo stavke.”

Ja, to je rekel Rode tudi državljanom, ki nimajo niti za hrano, elektriko, najemnine stanovanj, za šolanja svojih otrok, državljanom, ki so ostali na cesti goli in bosi po 40ih letih zvestega dela, državljanom, ki že mesece niso videli ne plače ne plačanih prispevkov, čeprav imajo službo.

A Rode se tukaj ni ustavil. Ni si mogel kaj, da ne bi dodal še to :
“Če ukrepe vlade podpirajo “pametni” ljudje v našem prostoru, potem si upam misliti, da so ti varčevalni ukrepi pravilni”.

Ja, kolegice in kolegi državljani, gospod Rode trdi, da je slovenska Cerkev pametna, ker podpira vladne ukrepe, ves preostali narod pa smo po njegovem vse prej kot pametni. Sicer pa, kdo sploh smo državljani, ki se ne strinjamo s predlogi vlade, da si dovolimo misliti in povedati drugače.

Seveda se gospod Rode ni ustavil v navalu buhtenja inteligence in je celo predstavil svoj predlog rešitve izhoda iz krize. Pravi recept je, po Rodetu : ” …vrednote, ki se imenujejo skromnost, varčevanje, odrekanje, omejevanje apetitov…”.

Ja, to je rekel Rode tudi nosečnicam, mladim družinam, državljanom, ki nimajo niti za hrano, elektriko, najemnine stanovanj, za šolanja svojih otrok, državljanom, ki si sploh ne upajo več imeti družin, državljanom, ki so ostali na cesti goli, bosi, razčlovečeni in ponižani po 40ih letih zvestega dela, državljanom, ki že mesece niso videli ne plače ne plačanih prispevkov, čeprav uradno imajo službo.

Končno pa nam je vsaj en predstavnik RKC razgalil, kaj je šlo narobe z Zvonovi mariborske škofije, sicer ne, kam točno je izginilo 800 miljončkov, niti koliko državljanov, tudi vernikov RKC, je obobužalo zaradi vlaganj v ta famozni propad, ampak le, zakaj se je to zgodilo.
Gospod Rode je prijavil : ” To je drug problem, to je neki lokalni spodrsljaj”.

Verjamem, gospod Rode, da je za Vatikan 800 milijonov zgolj lokalni spodrsljaj.  Čeprav je RKC vedno bolj nacionalni spodrsljaj naše male podalpske.

Spotoma je Rode navrgel še o padlem DZak :
” S tem smo ubranili pravo družino in s tem tudi zagotavljamo prihodnost slovenskega naroda.”
Ja, gospod Rode in branite jo še naprej. Še posebej pomagate družinam z zagovarjanjem znižanja porodniške časovno in finančno, nižanji otroških dodatkov, dražjim vrtcem, ukinitev štipendij, ukinitev malic v šolah, ukinitev subvencij za dijašek in študentske domove, itd…..Ja, gospod Rode, branite družino, ki hoče noče mora prispevati blaginji RKC.

Za finale pa se je Rode kar sam oklical za vladarja vseh Cerkva v naši mali podalpski in zaključil :
“Tudi Cerkev mora prispevati k izboljšanju financ.”
Prav, gospod Rode. Se strinjam. Za začetek poskrbite, da (se) bo slovenska izpostava RKC :
– odpovedala vsakemu prihodku iz naziva davkoplačevalskih sredstev
– odpovedala davkoplačevalskim plačilom prispevkov duhovnikom
– odpovedala davkoplačevalskim plačilom vzdrževanja objektov RKC
–  začela plačevati polne davke za svoje nepremičnine
–  začela plačevati polne davke iz svojega poslovanja

Samo to, gospod Rode, za začetek. In če boste to izvedli še v tem letu, vam zagotavljam, da se noben državljan te naše male podalpske ne bo nikoli več spotikal ob vaša in pametovanja RKC. Še več, končno boste lahko postali ugledni in spoštovani, z vašimi ovčkami vred. Saj gay-i lahko ostanete še naprej, to me ne moti.

Do tega vašega ukrepanja pa se bom zgolj spraševal, kaj hudiča smo državljani te naše male podalpske storili Bog-u, da vas noče vzeti k sebi.

Don Marko M

32 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Gospod Franc Rode, a ste na extaziju ali trav(aric)i ?

 1. I dont like Christ, he is a semitic idiot. But at least he was not a liar, hypocrite, and he attempted to correct his mistakes when he became aware of one.

 2. Dobro napisano. Sicer pa je poznan citat cerkvenih dostojanstvenikov: Ravnajte se po naših besedah in ne po naših dejanjih. Duh je dober, le meso je slabo. V tem kontekstu je potrebno razumeti kardinala in ne boste rabili nobenih čajčkov za pomiritev. Tako je bilo in tako bo!

 3. Vsakič ko se je Rode oglasil je bla štala sam tokrat je šel čez vse meje.In pol se cerkvenjaki čudjo ker jih folk ne mara.Pa kak ko majo takšnega modela ki ga še v ustanovo ne bi sprejel.

 4. Don,ko greš greš kot težka konjenica.Zgodba je je sicer žalostno resna,pa se nisem mogel vzdržati smeha ob tvojem zadnjem stavku.Originalno si ga prilagodil razumevanju duhovščini.Zna biti,da je Rodeta poslal v ogenj Janša ker je bila rkc ‘uspešna’ pri zakoniku in misli,da bo sedaj spet.Samo tokrat se je Janša uštel,Rode pa itak ne zna šteti.Lp

 5. rode je malo na ekstaziju malo na travi malo na travarici in do konca na luni….drgač pa super napisano

 6. Don Marko super, imaš jajca, ampak beseda še ni meso postala. Moje mnenje je, da cerkveni dostojanstveniki tako lažejo ljudem po cerkvah, da bi se za svoje grehe morali kesati več kot 24 ur na dan!! he, he

 7. Zanimivo, prej pa je bilo vse narobe pod Pahorjevo vlado in so bile potrebne spremembe. Ljudje so vendar trpeli! Zdaj pa bodo spet štruce kruha gledale iz smetnjakov. Žalostna ta hinavščina.

  Se bo RKC čemu odrekla? Težko.

 8. Državljani s(m)o realno že na beraški palici, če temu praviš tako, pač živimo na kredit. To ni fer do naslednjih generacij, ki bodo morale to vračati. Sicer pa, če nas varčevanje vrne na nivo porabe recimo iz leta 2007, 2008…takrat smo bili na beraški palici?

  No, če odštejem vse zariplo pljuvanje čez cerkev v tvojem blogu, še 100% strinjam da se nima nobena cerkev kaj financirat iz proračuna. Naj jo financirajo njeni verniki, če jo hočejo, nas ostale naj pa pustijo pri miru.

 9. Mucek,to je res brez dlake. 😉 Ma ne vem kaj se sploh Rode oglaša,ker vsakič naredi sramoto svoji cerkvi in vernikom.

 10. KOMENTAR TATJANE MALEC JE BIL ODSTRANJEN ZARADI NEUPOŠTEVANJA PRAVIL OBNAŠANJA NA BLOGU – KOMENTAR NI BIL POVEZAN S TEMATIKO ZAPISA

 11. Prebral sem oceno duhovnika pred časom glede vedno slabšega obiska vernikov na raznih mašah in cerkvenih prireditvah. Pravi, da vanjo zahajajo samo še verniki,ki potrebujejo pomoč in so v stiski.
  Sklepam, da prihaja čas, ko bodo vsi njihovi cerkveni hrami polni. Samo peščica drugače mislečih pa na ulici ne bo ne uslišana in ne opažena.
  Nevem zakaj? Tudi cerkvena miš se mi je zasmilila.

 12. No, pa se je končno identificiral skladatelj in dirigent kraje volitev. Ves čas sem trdila, da politikanti desne opcije niso dovolj bistri za tako krajo. Kardinal Rode, ljubitel “dobre kapljice” in dober poznavalec terminusa “ebofilija” j pač opravil svoje poslanstvo. Za začetek naj RKC sodeluje v varčevalnih ukrepih, kot jih je navedel pisec, potem naj vrne nakdradeni denar. Ni problema – dobiti je potrebno revizorsko hiši, kjer strokovnjaki niso rimokatoliške vere, ali pa zaprositi FBI za strokovno pomoč. Pa se bo ugotovilo, kako je denar priromal v Banco Romano. Sem prepričana, da je Janša, ki je te volitve nujno potreboval (sicer se v imenu reševanja ljudstva in države) ne bi mogel izogibati sodišču, RKC njihovo pomoč poplačal z blagohotno obravnavo mariborske cerkvene poslovnosti. Pa so vsi zadovoljni.

 13. Sicer okoli Rodeta ne morem dejati nič konkretnega, sploh me pa čudi odnos mariborske škofije glede njihovega dolga.

  Ampak, kar se sindikatov tiče je pa logično, da je dejal tako kot je dejal.

  Kolikor je bilo predstavljeno v medijih so ukrepi varčevanja “naperjeni” proti tistim, ki delajo v javni upravi in imajo višje plače. Tudi regres se izplačuje glede na višino dohodka. Torej, vemo vsi, da je delo v javni upravi bolje plačano, dohodki točni, popolnoma prav je, da tudi oni prispevajo svoj “delež”, tako kot smo ga morali mi v gospodarstvu (in še plačujemo).

  In….Četudi ti Hribar Milič ni po godu ima prav. Gospodarstvo tega ne bo zdržalo. Dvig DDVja bo prizadel ravno tiste, za katere se (baje, pa se ne) borijo sindikati.

  Jankovič je “obrnjena” slika Rodeta. Pride na rožnik govorit “delavstvu”, njegovi gostinski kolegi pa prodajajo čevape in pivo za 12 eur. V drugi sapi pa sprejema odlok, da bodo v Ljubljani odklopili vodo vse mneplačnikom že po 15 dneh. Kdo ne more plačati vode? Tisti, ki so bili na rožniku jo lahko! Torej, kdo ne more plačati vode? Tisti, ki je že itak na podnu in je dolžan položnice že za mesece nazaj. Torej?

  Vsi so isti!

 14. Uf, šele zdaj sem pogledal malo po tem blogu in vidim, da sem dregnil v osje gnezdo. Še eden, ki je zaslepljen.

  Podpiram stavko, vsem javnim uslužbencem še dvigniti plačo za njihovo trdo delo, predvsem tistim ,ki imajo +4.000 eur na mesec, še 13. in 14 plačo.
  Naj nas čimprej hudič pobere. Vse se enkrat konča, tudi ta zgodba se bo.

  lp

 15. David

  če bi sicer še bolj(e) pogledal po blogu bi ugotovil, da nisi dreznil v osje gnezdo, ampak pristal v volčjem brlogu, v katerem pa ti, verjemi, ne bo nihče žalega storil, če seveda ti ne boš začel…..vidim pa, da si, čeprav jezen, kultiviran v svojem izražanju torej si, kljub drugačnemu mnenju, dobrodošel….in ne, ne bom ti rekel, da si zaslepljen, dobrega vida pa tudi ne….
  škoda le, da nisi svojega komentarja postavil zapis višje, v tematiko stavke JS, ker bolj tja paše….pa ti bom vseeno repliciral tukaj….

  kar se tiče Hribar Miliča je jasno, da deluje v interesu kapitala in, da so delavci zanj zgolj nujno zlo, breme in strošek….če bi dobro gledal bi opazil, da gospodarstvo že leta ni paradni konj poganjanja te države, ampak mu je ta primat odvzela storitvena dejavnost…..
  kar je bilo dobrega gospodarskega so naši politiki s tajkuni namreč bodisi uničili, bodisi razprodali tujcem…..

  žal mi je sicer zate, da v vladinih ukrepih “varčevanja” vidiš zgolj uperjenost proti JS…..JS je namreč v tej zgodbi še najmanjši problem in se borijo zgolj za tisto, kar imajo že vsaj leto pisno odobreno in za nič več…prej za manj, saj so predlagali sodelovanje v praktično polovici vrednosti nižanja plač proti predlogu vlade….

  JS se moramo 1x za spremembo s temi stavkami in referendumi celo zahvaliti, saj v širšem kontekstu nasprotujejo celotnemu predlogu vlade po kratenju, manjšanju in celo odvzemanju osnovnih socialnih pravic vseh državljanov….dvomim, da bi katera držben ainiciativa uspela vzdigniti toliko ljudstva, kot so ga sindikati tokrat in še več ga bodo….

  pa prosim ne mi nakladati, kako je država čisto brez denarja in kao zato šparati, čeprav ta vlada v resnici odvzema in ne špara….da bi šparala bi morala najprej prikazati in zagnati prihodkovno plat v kriznih okoliščinah in šele potem šparati….ampak ta vlada ni sposobna ustvarjati, dokazano, hoče pa spraviti še vsaj nekaj 100 tisoč ljudstva na beraško palico dolgoročno…..

  kako so se takšni prijemi, kot jih sedaj uporablja Janševa vlada obnesli drugod, Grčiji, Italiji, Španiji in še kje, pa bi ti moralo biti kristalno jasno, če vsaj minimalno spremljaš tuje medije…..takšen pristop in metode so dokazano zgolj v interesu kapitala, obenem pa so neučinkoviti, škodljivi in vodijo v nazadnjaštvo….

  dvig DDV se bo na koncu pokazal še kot najboljša možnost in če vsaj malo poznaš pot denarja iz žepa državljana v državno zalogo, boš lažje razumel…..

  vidim pa, da si (krivično) nastrojen proti JS in mislim, da tako razmišljaš zgolj iz nepoznavanja celotne strukture JS….ja, res je, so uslužbenci tudi s po 4 in več tisočaki, ampak glavnina JS z osnovno plačo ne presega tisočaka….naslednjič se spotakni ob te slednje, ker so glavnina JS…..

  in ne skrbi….hudič nas ne bo (še) pobral, če pa bomo zamenjali kmalu vse politke v parlamentu, pa celo nikoli…..
  sam trdim, da ni nobenega razloga za neke varčevalne ukrepe, sploh in nikakor pa kot jih predlaga janševa vlada, ker denarja je dovolj in celo preveč….treba ga je le pametno (pre)razporediti in ga bo še ostajalo….ampak pričakovati od te vlade trohico pameti je iluzija in če premorejo vsaj kanček ponosa in samospoštovanja, bodo sami odstopili za večno…..

  Rode pa….hja no, saj sem že vse povedal zgoraj o njem…..

  lepo, da si se oglasil, pa še kdaj vabljen…..

  lp

 16. Hm, ravno danes sem bral o cerkvenem premoženju in podobnih izjavah drugih cerkvenih “dostojanstvenikov” o tem kako je treba varčevati. Nekaj 1000 milijard premoženja so nagrabili skozi stoletja vladanja. Krvavega premoženja. Še danes jih plačujemo skozi davke vsi. Financiramo najpremožnejšo podjetje na svetu katerega prihodek na leto je nekajkrat višji od proračuna Republike Slovenije. Od kod jim obraz stopiti pred obubožan narod in pametovat kako je treba varčevat, ko pa so oni tisti, ki še vedno prejemajo naš denar, čeprav jim ni namenjen, naši pošteni ljudje pa kmalu za kruh ne bodo imeli. Kako si sploh drznejo nagovoriti ljudstvo skozi politično temo, ko pa je pri nas po ustavi cerkev ločena od države. Na bruhanje mi gre…

 17. David

  v volčjem brlogu še lahko kakšno rečeš, v osjem gnezdu te možnosti ne bi imel…. 😎
  ma saj te razumem….tvoja moč je v nemoči…nemoči argumentiranja, sploh utemeljenega in/ali dokazljivega…..pa še lepo sem te opozoril v prvem komentarju, da bolj odpri oči, čeprav te razumem, da zgolj odprte oči niso dovolj…..
  posledično seveda vidiš zgolj, da ne vidiš pa te vseeno vljudno naprošam, da ne potvarjaš mojih izjav….nikjer namreč nisem izrazil nobene želje po dvigu DDV in to lahko prebere in razume vsak pismen…seveda pa ti dopuščam, da zadnjo besedo prejšnjega stavka po svoje potvoriš in jo spremeniš v nepismen, zaradi česar ti verjetno ne bo lažje, ali pač…..

 18. G. Rode je edina oseba na katero smo lahko ponosni. Človek ki stoji za svojimi dejanji človek ki ima ugled po celem svetu. Mene je fasciniru že ko je prvič prišel v Slo… Vi **** **** ki pa tako radi zaničujete tega človeka pa niste vredni da izgovorite njegovo ime… Bog z vami
  p.s. ne hodim v cerkev čeprav sem kristjan prepoznam pa preroka…

 19. Ascension

  ti si lahko ponosen na kogar hočeš, tudi na lastno senco opolnoči…..
  te pa pozivam, da se izogibaš rabi neprimernih izrazov in/ali žaljivih kletvic na mojem blogu, ker se tukaj nihče v takšnem tonu ne obnaša do tebe…..
  strinjam pa se s teboj, da bi lahko Rode na nek način bil prerok – prerok gorja, ki ugonablja slovenski narod, čeprav se z njim okorišča…..
  in ker si, kot kristjan, razumel nekaj, česar v tem zapisu, niti komentarjih ni, te samo osvetljujem, da ni tukaj nihče izkazal zaničevalnosti do tvojega, khm, “preroka” Rodeta….
  čeprav je ravno Rode izrazil vso zaničevalnost do državljanov naše male podalpske……ja, tudi tebi jo je namenil, pa če si še tako ponosen nanj….
  sicer pa ti lahko prižgem luč, da ne boš v čakanju Rodetove svetlobe pozabil, česa je Jezus učil svoje vernike….prav imaš, nič od tega, kar Rode razkazuje in razlaga….ob omembi Rodeta se namreč še hudič križa in razjoče…..

 20. Bravo, zelo dobro, analitično napisano in z dejstvi podkrepljeno. Tudi o takih temah in nerazumnih kreacijah narave tipa Rode je nujno čimveč govoriti. Pa čeprav povzročajo pri normalnih, poštenih ljudeh “gravž” in željo po bruhanju.

 21. Nizkotni populizem. Najlažje kritizirati nekaj, o čemer (verjetno) nimaš precej pojma. V kolikor si izredno pobožen in predvsem izčrpen poznavalec Rimskokatoliške Cerkve – vključno s podrobnim poznavanjem njene zgodovine (vse od papežev do najnižjih duhovnikov in raznoraznih svetnikov)… potem vzamem nazaj, četudi ne razumem tvojega gneva.

  Lahko mi poveš, kdo bi živel bolje, če bi msgr. Rode ne imel tistega križa, tistega prstana ali audija?

  Zakaj bi ne enkrat obiskali kakšnega naključnega bogataša (po možnosti ex-komunista, da bo popolnoma nasprotna opcija – “kao”), mu preiskali stanovanja in mu javno v blogih očitali celotno njegovo imetje (od slik, kipov, stolov, kuhinjskih aparatov, vodnjakov, spominkov takih ali drugačnih), češ naj jih proda in se jim odreče, da bodo delavci (ali kdorkoli pač že) lepše živeli?

  Ali pa, da bodo naši ubogi (revni? – pomnimo Cvičkarija, Teden mladih, tista fešta, ona fešta) študentje prišli do služb in denarja? (Ali je mogoče problem v njihovi pasivnosti in neangažiranosti, predvsem pa brezbrižnosti in apatičnosti?)

  In tako dalje… ampak saj razumem, grešni kozel mora biti. 😉 Zakaj pa se ni bi spravljali na nekoga, ki se ne sme braniti in za kogar vemo, da se ne bo branil? Katoliki raje zmolimo en očenaš in kakšno desetko… pa ne zase, za vas – tebe in tebi podobne. 😉

 22. Alen

  ma daj….kakšne veze pa ima zgodovina RKC z Rodetovimi izjavami v sedanjosti, katere je naperil direkt državljanom Slovenije v čelo ?

  ne vem točno, koliko ljudi v naši mali podalpski bi bolje živelo, če Rode ne bi imel tistega križa, prstana, audija (pozabil si na Betnavo), vem pa, koliko bi jih živelo bolje, če nam Rodeta ne bi bilo treba poslušati in če bi RKC vrnila ukradeno milijardo in če bi davkoplačevalci čisto nehali financirati Cerkev…..vsi….

  pa ne motaj se mi zdaj s poskusi spreobračanj o nekih drugih bogataših, s tem si btw priznal Rodetu in RKC ta status, ampak ostani pri izvorni tematiki in komentiraj izjave Rodeta v tem primeru, kot vsi ostali….

  ti pa kar moli….lepo je vedeti, da ti tudi molitev ne mine brez misli name in meni podobne…..Bog že ve, zakaj ti je naložil to pokoro…. 😉

 23. Pravilo določa, kakšno sme, mora biti kako ravnanje, vedenje, mišljenje, zato vam priporočam, spoštovani avtor prispevka, da pravila najprej postavite svojemu ravnanju in pisanju.

 24. Najmanj kar lahko zapišem pod vaš komentar:
  Tatjana Malec says:
  14. april 2012 at 18:49

  KOMENTAR TATJANE MALEC JE BIL ODSTRANJEN ZARADI NEUPOŠTEVANJA PRAVIL OBNAŠANJA NA BLOGU – KOMENTAR NI BIL POVEZAN S TEMATIKO ZAPISA
  je, da ste z vašo pripombo o neupoštevanju pravil obnašanja je, ste dobesedno nesramni, ko sporočate bralcem, da nisem upoštevala pravila obnašanja. Čigava? Vaša? Ne! Vi ne morete meni predpisovati, kako naj svoje misli izražam. Moje misli niso bile niti nemoralne, niti neetične. Z objavo ste mi prizadejali moralno škodo! Jaz imam polno ime in priimek, vi pa se skrivate za anonimnostjo. Pravil lepega obnašanja primanjkujevam, ne pa meni.

 25. Tatjana Malec,

  kot intelektualka bi pač morala razbrati povsem jasno zapisan razlog odstranitve komentarja – vač komentar je bil odstranjen zaradi tega, ker komentar ni bil povezan s tematiko zapisa…..razlog je torej jasno naveden in celo sama ste ga prepisala v velike črke…..sicer pa nikjer nisem navedel, da bi bile vaše misli nemoralne ali neetične, tako, da je vaše razmišljanje v smeri povzročanja neke moralne škode zgolj in edino vaša pobožna želja….in seveda se ne skrivam za nobeno anonimnostjo, blog namreč nosi moje pravo ime, kar ve vsak, razen vas…..
  če pa boste začutila še dodatno potrebo po intelektualnem osvobajanju, pa se le oglasite…le tematiko zapisa upoštevajte, da ne boste spet odstranjena zaradi neupoštevanja pravil bloga, torej, ker v komentarju ne boste upoštevala tematike zapisa….

 26. Ne gre za to, da je vam nedopadljiv komentar odstranjen, temveč za način odstranitve oziroma sporočila javnosti na Googlu, kjer pod vpisom mojega imena in priimka piše:
  “Gospod Franc Rode, a ste na extaziju ali trav(aric)i ? | Don Marko M
  donmarkom.blog/…/gospod-franc-rode-a-ste-na-extaziju-ali-travarici/‎
  13. apr. 2012 – Tatjana Malec says: 14. april 2012 at 18:49. KOMENTAR TATJANE MALEC JE BIL ODSTRANJEN ZARADI NEUPOŠTEVANJA PRAVIL …”
  Vaš tekst aludira točno na to, kar sem zapisala. O spoštovanju “pravil, ki zadevajo spoštovanje slehernega človeškega dostojanstva” pa pove dovolj že sam naslov vašega prispevka!

  Vsekakor vam želim sporočiti, da ne čutim nobene potrebe po intelektualnem osvobajanju na vašem blogu, osvobaja me nemareč literarna ustvarjalnost. Vaše jedke pripombe lahko prihranite za dialoge na drugi ravni, očitno ste zgrešili osebo. Sedaj pa res: Sapienti Sat! Upam, da razumete sporočilo latinskega izreka.

 27. naslov zapisa je povsem na mestu ter vsebinsko, slovnično in moralno neoporečen in naslovljen osebi, ki v tistem trenutku, kot ponavadi, ni gojil nobenega spoštovanja do dostojanstva naših državljanov…..
  seveda razumem nosilno sporočilo mojega bloga Sapienti sat, nenazadnje sem ga sam tja postavil, ampak itak ni vam namenjeno, kar ste sama uspešno potrdila….
  vseeno hvala, da ste si vzela bistveno več časa za prebiranje mojih literarnih del, kot jaz vaših….

 28. uh Tatjana, toliko samovšečnosti pa si še jaz ne privoščim…..ta rek je bil v rabi že tisoče let pred vami in mano, sicer pa če stricu guglu vtipkate sapienti sat slovenija dobite odgovor kje ste vi in koliko, kje jaz, tudi za literarna dela, s Sapienti sat vred…..
  priznam pa, da sem si recimo ogledal vašo spletno stran pred časom in prebral 2 blog zapisa nekoč, ker jih je pač Drugi svet izpostavil in sem ju tam tudi se mi zdi pokomentiral….
  in zdaj sem vas seveda spet dolžan opozoriti, da vaši trije zadnji komentarji ne sledijo pravilom bloga, ker niso, spet, povezani s tematiko zapisa…..tokrat vam teh komentarjev ne bom odstranil tudi zaradi kultiviranega nastopa, a pri vsakem naslednjem bom pač moral uporabiti ta pravila, katera sem tokrat povsem zavestno prekršil….
  drugače pa je moj mail naslov v O blogu in avtorju namenjen vsem tistim, ki bi mi radi kaj povedali, pa njih vsebina nima (z)veze s tematiko posameznih zapisov….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *