Janez Janša – od “junaka” do bedaka (strip verzija)

“Z začetkom mandata aktualne vlade je spet nastopilo obdobje, ko je nekaterim v Sloveniji dovoljeno vse. Pravila veljajo samo za ostale,” je le ena od popularnih izjav Janeza Janše alias Jajota, s katero je zakorakal v svoj zadnji politični mandat. Zagotovo pa bo ostal nepozaben, saj se ne dogaja ravno pogosto, sploh v politiki, da praktično šef države dela zgolj in striktno po navodilih – ženske. Kar ni nič narobe. Za žensko seveda…..

Potem, ko je ljudski Jajo oddelal prvi del Angeline okrožnice, s katero je večino državljanov začel spravljati na kolena, je končno začel delati nekaj svojega – neodvisno Jajo TV, davkoplačevalsko dokapitalizirati NLB za prodajo, zavarovati premoženje RKC, deliti denar v TEŠ in seveda –  organizirati proslave.

Tako vsaka proslava Jajota poteka pod njegovim znamenitim sloganom, katerega je, v kopici drugih bla bla izjav, skoval in izijavil še v predvolilni kampanji, ko je obljubil :  “Ne bomo odpirali ideoloških tem”.

In zdaj pred našimi vrati stoji osrednja proslava na Kongrescu v Ljubljani, posvečena Dnevu državnosti, ki je in bo obenem tudi dokazno gradivo primerjalnosti izjav in dejanj Janeza Janše. Njegov podmladek, kakor tudi NSi je škoda omenjati, ker se itak samo kitijo z njegovim perjem.

A še preden bo perje sfrčalo do konca, sem Jajota povprašal, koliko mu je izpahovalo medušesni organ v pripravah na to proslavo. Pa še o čem. V sliki in besedi…..Izvolite, gospod predsednik vlade črnih časov…..

Don Marko M

41 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Janez Janša – od “junaka” do bedaka (strip verzija)

 1. Država Slovenija je država vseh njenih prebivalcev ne glede na narodnostno, versko ali politično pripadnost! Janša go home!

 2. Prepoved kljukastega križa in rdeče zvezde je navadna neumnost. Ljudi ni ubijal kljukasti križ, niti rdeča zvezda, pač pa ljudje. In družba si s takšnimi prepovedmi zgolj pere vest.

 3. “To bo, da spadamo prvič v Evropi med gremanske narode, da spadamo v germanski del med nemški, avstrijski model, kjer smo bili pred 70 leti,”

  (Franc Breznik, SDS)

 4. partizani so se borili proti silam zla belčki domobrančki z žegnom RKC pa na strani zla,lahko vas je sram dokler obstaja vaš rod,da ste izdali domovino

 5. kdo pa lahko garantira da čez 20 ali 30 let ne bomo obsodili diktaturo kapitalizma ki je demokratična izpeljanka fevdalizma

 6. Dokaz več,da je leta 1991 v Sloveniji potekal boj za oblast in ne osamosvojitev države.

 7. Nesramnost, podlost in izdajstvo janšistov ne pozna meja. Janša , Zver in Predalič ter vsi janšisti – sram naj vas bo!! Kaj pa ste vi pretrpeli za našo svobodo?? Vsi pošteni Slovenci in državljani Slovenije se bomo morali zbrati na trgih in ulicah in protestirati proti tem izdajalcem slovenskega naroda, ki nas potiskajo v naročje tujih in domačih, seveda janševih, tajkunov.

 8. Ko bosta zadnji komunist in zadnji domobranec legla k počitku.Napoči čas, za novo vojno, nove zgodbe in laži, na nebu in zemlji.Vse se spreminja skozi zgodovino, le slovenska hudobija nikoli.
  J.J. je tipičen predstavnik tega žalostnega naroda.

 9. Janez Janša je sramota za Slovenijo in spada na Dob, ne pa na Gregorčičevo! Patološki egomaniak, ki ne more pozabiti, da ni bil dovolj dober za komuniste, in si ne more priznati, da bo slovenski narod vedno slonel na solidarnosti do sočloveka in ne bo neki neoliberalni pudelj germanskih držav.

 10. psihopatski izpad Janše je pokazal njegovo nemoč – kot eden najbolj gorečih partijcev in oboževalcev Tita je bil simbolno kastriran z odločitvijo partije, da ni primeren za vodstvene položaje – sedaj se na vsak način želi maščevati vsem, ki so “krivi” za njegovo ponižanje

 11. Praznikov, ob katerih se delimo, ne potrebujemo. Kakorkoli se sliši protislovno, z bojkotom tega (in še katerega) praznika bi izkazali še največjo spoštovanje državi, ker bi s tem pokazali nestrinjanje z vsemi, ki nas hočejo in se hočejo delit na partizane in domobrance.

 12. Skoraj vsako leto sem se udeležil proslave, sedaj se je pa ne bom dokler bodo belogardisti na oblasti !

 13. Janša se požvižga na vse, tudi na svoje kolege iz koalicije. Vse bolj se postavlja v vlogo “ein Raich, ein Volk, ein Fuehrer”. Žal je marsikateremu Slovencu že spral možgane, kot jih je Hitler Nemcem 1933. leta.

 14. eh Franci, zamujaš….ta status je že oddan tvojemu šefu Jajotu in tebi in v tem sta oba nepremagljiva in brez konkurence…..lepo pa od tebe, da imaš manire obnašanja, čeprav iz paleozoika, še lepše pa, da si s prebiranjem mojega bloga letos končno prvič nekaj pametnega prebral, čeprav je jasno, da nate tako ne bo delovalo….imaš pač Janšev sindrom…..
  aja, pa nisem rdeč, nikoli bil, jih imam pa neprimerno raje kot tvoje bele, ker rdeči premorejo tudi možgane in kulturo….torej tisto nekaj, kar Janševi beli ritolizni begunci lahko samo sanjate…..

 15. kakšna je demokracija, če o ničemer ne odločaš, na volitvah voliš le eno stranko in delaš kar ti drugi govorijo? Socializem je kljub vsemu še vedno totalitarni režim, vsemu vlada eden oz majhna skupina ljudi, kakšne demokracija v SFRJ, lepo te prosim…
  Kaj pa je rdeča zvezda drugega kot simbol komunizma? Ne vem, lepotni dodatek mogoče? Rdeča zvezda na zastavah je pa zgolj zato, ker se je slovenska zastava oblikovala nekaj dni pred samo osamosvojitvijo – nekaj dni, ne pa 1 mesec prej. Od 26. decembra 1990 smo bili mi še vedno del SFRJ, takrat je samo padla odločitev, da se bomo odcepili, nismo se pa še.

  Kam bi prišli, če pa sploh nebi nič varčevali? Grčija, here we come…?
  Seveda je treba nekje rezat proračun, kje pa dobiš več kot pri zniževanju plač? To za nosečnice je neumno, otrok le rabi mati usaj tisto leto stalno ob sebi, kar se tiče pa otroških dodatkov, štipendij in tega, potem se pa to nekje skompenzira, ker je nemogoče, da bi ti uzeli celo štipendijo, cca 150€, kar znese 1800€ na leto, ne da bi ti to kje vrnili-zagotovo ne v taki meri kot prej, ampak dobil bi pa le nekaj nazaj, če bi ti pa vrnili vse, kje pa potem je varčevanje?

  Ne jaz ne ti ne veva točno kam nas ti varčevalni ukrepi peljejo in koliko se dejansko tu denarja privarčuje,kmalu bomo pa vsi videli, mogoče smo pa mi naslednji za Španijo in Ciprom, ko bomo prosili za finančno injekcijo,kaj pa vemo.

 16. ne se sekirat, nikakor me ne jeziš, žališ pa tudi ne, če pa sem ti jaz nehote kaj takšnega povzročal, se opravičujem….tvoj nivo komunikacije je kultiviran in ne glede na najina različna stališča, to spoštujem…nenazadnje sva debatirala o zgodovinskih dogodkih, ki so že za nami in so zapisani in jih nihče ne more več spremeniti….

  ja, šolal sem se v socializmu, v SFRJ in na to bom vedno ponosen….kakor tudi na klimo bratstva in enotnosti….zgodovina NOB je zame zaključena zgodba, katero v osvoboditeljskem delu spoštujem in čutim dolžnost le to ohranjati in prenašati tudi na svoje potomce…..brezpredmetno je namreč poskušati v 2012 mladincem vsiljevati neko drugo prilagojeno zgodbo, ko pa cel svet še vedno zelo dobro ve, kako je potekal osvobodilni boj na naših tleh in kdo je imel kakšno vlogo…..nekdo sicer lahko poskuša slepiti današnje mlade generacije, a to lahko poskuša zgolj v naši mali podalpski, ker, kot rečeno, cel svet pozna dejstva zgodovine in se ob takšnih potvarjanjih lahko samo smejijo….

  jaz bi recimo takoj podpisal, da vsi, ki danes pljuvajo po naši zgodovini SFRJ in socializmu, takoj vrnejo spričevala in diplome, katere so takrat brezplačno pridobili, kakor tudi, da vrnejo vsa materialna sredstva, vključno z nepremičninami, katere jim je socializem omogočil….potem pa naj na miru žvižgajo neko svojo novo zgodovino….

  in verjel ali ne, ampak midva svoja prepričanja lahko postavljava zgolj iz zgodovinsko dokazanih in zapisanih dejstev….ok, mogoče še pripovedi naših prednikov….ne ti ne jaz pa ne moreva govoriti iz osebnih izkušenj NOB obdobja, ker takrat nisva bila niti v načrtu…..če so zgodovinska gradiva nesporna, da so bili borci NOB osvoboditelji naše male podalpske, kar priznava cel svet, potem je to zame sveto…..ne vidim namreč nobene logike nasprotovati, zavračati ali celo blatiti nekoga, ki te osvobodi tiranije tujega jarma….pa saj poznaš ljudsko modrost – roke, ki te hrani, se ne grize…..

  ponavljam pa še 1x in res zadnjič, da ni rdeča zvezda problem, še manj socializem, v komunizmu namreč nikoli nismo bili, temveč je vse v glavah….nenazadnje je to Janša potrdil tudi s tem, da je proslavi odrekel tudi Majstrove borce, Tigrovce, Severjevce, Veterane osvoboditeljev in še koga, ki nimajo prav nobene povezave z rdečo zvezdo, so pa izjemnega pomena osvboditeljev naše zgodovine…..

  v enem mojih malo prejšnjih zapisov sem dovolj razločno zapisal, da jaz živim v 2012 in me, kljub spoštovanju naše NOB in SFRJ zgodovine, zanima danes in jutri…..v Sloveniji pa se in to v današnjem času, kregarije okoli jasnih zgodovinskih dejstve, pojavljajo samo takrat, ko se oglasi Janša, tudi Novakova…..

  Jelinčiča smo se morali rešiti zaradi takšnega zdraharstva, očitno se bomo morali še Jajota Janše in Novakove na volitvah, da bomo končno lahko začeli nekaj koristnega, uporabnega in našim potomcem dostojnega Slovenije ustvarili, da bodo lahko ponosni na to našo malo podalpsko…..Janši in Novakovi, sploh njih pleničarskemu podmladku, pač ni do tega, da bi kdo bil ponosen na to državo – to so zdaj že jasno videna in dokazana dejstva….in takšnih ta država ne rabi….

 17. To, da v Sloveniji nikoli ni bilo komunizma, to je neumno reči, ker socializem je tako kot nacizem-veja komunizma, zagotovo ne tako huda in radikalna, definitvno pa izvira iz komunizma. Če mi nismo imeli komunizma, ki seveda temelji na enakosti med vsemi družbenimi razredi, kaj pa potem smo imeli? Temelj tako komunizma v SZ, socializma v SFRJ in nacizma v Nemčiji je popolnoma isti in izvira iz Marxovega Komunističnega manifesta, v katerem so zapisane ideje idealne družbe enakosti med vsemi. SFRJ je uresničevala te ideje, ne tako radikalno kot SZ, ki je pobila med 20-30 mil ljudi samo zato,da je utrjevala svojo oblast, vendar pa je temelj isti. Razhod je pa bil, ko je Tito zavrnil Stalina, ne vem kdaj točno in kako, vem pa, da je bil Tito tisti, ki je rešil Jugoslavijo pred komunizmom, ki ga je imela SZ, kar ga pa ne pomeni, da sam v tem, podobnem, duhu ni vladal. Tako da to, da socializem ni del ali varianta komunizma, to je popolni nesmisel.

 18. če mi postrežeš s samo enim dokazom, da smo v SFRJ živeli v komunistični ureditvi oz. komunizmu, potem ti bom pritrdil o neumnosti….
  mi smo imeli socializem….v komunizem pa nikoli nismo prišli, ne mi, ne nihče na svetu…..pa ti se lahko še tako trudiš prilagajati interpretacije teorije, čeprav so dejstva prakse že znana….
  Marxov Komunistični manifest pa je kot Biblija ali Koran…..vsak si po svoje razlaga…..zato pa so dejanja nacizma – fašizma, komunizma SZ in našega socializma povsem različna…..če bi Tito res vladal vsaj malo v duhu Hitlerja ali Stalina, potem ti danes zagotovo ne bi pisal, kar pišeš….mogoče tudi jaz ne…..
  Tito je pač bil Bog za 21 milijonov državljanov, katere je združeval v slogi in enotnosti, kar je seveda še kako hodilo v nos nekaterim voditeljem, ki so komaj čakali, da z zdrahami pokončajo to složnost in združljivost….
  ti govori kar hočeš, ampak Titu je uspelo nekaj, kar ni nikomur prej in očitno nikoli kasneje – v eno je združil nepredvidljivo in temepramentno ljudstvo Balkana v eno srce, ki je bilo za domovino in zaradi te zavednosti in ponosa smo bili spoštovani povsod po svetu…..
  danes v Sloveniji še Slovenci ne spoštuejo Slovenije, kar pomeni le, da imamo za en ku*c voditelje in Jajo je tipičen predstavnik nesposobnosti, nespoštljivosti, (samo)uničevalnosti in sovraštva do te domovine…..vsak pa itak navija za sebi sorodne….

 19. No, zdaj si pa že malo napadalen. Ker podpiran Janšo ne pomeni, da nimam rad svoje domovine.

  Kaj drugega je KOMUNISTIČNA partija, kot stranka, ki se ravna po komunističnih načelih. To je isto, kot če bi rekel, da delfin pri plavanju ni prava plavalna disciplina,ker je pač različen od drugih disciplin – katera je pa osnovna plavalna panoga? Vsaka je po svoje različna, ampak temelj je pa pri vseh isti-plavati. Isto je s komunizmom – bil je povsod, v SZ, SFRJ, NEM, lahko vključimo še Kitajsko, ampak kateri je zdaj najbolj pravi komunizem? Hkrati vsi in noben.

 20. eh, če smatraš napadalnost tudi v segmentu predstavljanja čistih golih resničnih dejstev, potem izvoli, čeprav sem navajal zgolj dejstva vsem na očeh, katera pač nekdo prizna, spet drugi pač zanika čeprav jih vidi enako…..in ni stvar v tem, da podpiraš Janšo, ampak njegova dejanja….sicer pa mene pri ljudeh bolj dol visi za koga navijajo, me pa zelo zanima kakšen odnos imajo do sočloveka in tudi mene, ker takšnega vračam…..
  o komunizmu, kot rečeno, ne morem razglabljati, ker pač v njem nisem živel in ker kot ureditev nikoli ni bil praktičbo izvajan na ozemlju SFRJ, torej tudi v naši mali podalpski in verjamem, da sva v tem poglavju oba na istem….
  21 let namreč živim v državi kjer se pod krinko demokratičnosti tajkunsko ropa in uničuje državljane in to je tisto, kar me zanima za danes in jutri….ker si res ne želim, da bi naši potomci čez 30 let v recimo tebi podobnem tonu poskušali dokazovati, da je bila osamosvojitev 91 zgolj neka izdajalska farsa, zaradi katere smo postali sužnji na svoji zemlji brez vsake prihodnosti lastne identitete….zaenkrat gre, sploh z vsako Janševo kregarijo, odlično v to smer…..

 21. To me najbolj zmoti pri tebi, da gledaš komunizmu v oči, ampak ne priznavaš njegovega obstoja. Kjerkoli boš iskal po internetu ali pa v knjigah bo to vedno obravnavano kot komunistična ureditev,ne glede na to, kako to zanikaš, to še vedno je. To mi res ni jasno no, kaj pa potem je definicija komunizma, ki po tvojem mnenju sploh nikoli ni obstajal?

 22. glej, mi smo bili Socialistična federativna republika Jugoslavija in ne komunistična federativna republika Jugoslavija…..že iz naziva ti govori prvo dejstvo….
  na osnovi česa ti lahko trdiš drugače….sicer pa sem te že komentar nazaj lepo pozval, da mi predstavi vsaj eno nesporno dejstvo tvoje trditve o komunizmu kot ureditvi na naših tleh……pa ne mi zdaj o tistih, ki so zaradi Komunistične partije kar pavšalno vsepovprek označili celo državo in ureditev za komunistično, ker pač nekaj morajo trobezljati, čeprav neumnosti…..to delajo američani, za katere so vsi po svetu komunisti, razen njih….

 23. 1. Komunizem temelji na enakosti med družbenimi razredi
  2.Komunizem predvideva odstranitev političnih sovražnikov in vseh nasprotnikov sistema-kar se je pri nas dogajalo, povojni poboji ipd.
  3.poudarjanje in poveličevanje delavskega razreda
  4.ni verske svobode,ljudje, katoličani so bili zapostavljeni s strani države,ukinjali so jim določene dohodke
  5.nacionalizira večino imetja-vse državne tovarne,državne posesti
  6.na vodilnem položaju je samo ena stranka KP in državo vodi 1 sam voditelj (Tito,Hitler,Stalin)
  … To je bilo zdaj iz glave, to je komunizem/socializem/nacizem – tu je vse isto, to je temelj teh sistemov. Edina razlika je pri nacizmu, da namesto delavskega razreda poveličuje čisto arijsko raso, vse drugo je isto.

 24. uhuhu, ti pa jih res biksaš…..pa kje pobiraš takšne…..daj medaljo tistemu, ki te je tega učil…
  ok…greva po vrsti, čeprav imam občutek, da boš vztrajal na komunizmu bolj, kot katerikoli komunist kdajkoli….sicer pa janša je orto komunist, tista sprijen arazličica komunizma…..
  torej…

  pod številko 1 :
  v socializmu nismo imeli enakosti med razredi, ker smo imeli srednji razred in premožnejši razred, ki je izhajal prvenstveno iz zasebnega sektorja….privatni sektor je bil, ne boš verjel, dovoljen in dosti bolj uspešen, kot je danes….je pa res, da nismo imeli revežev, kot jih imamo danes in Janša jih hoče ustvariti še več in verjamem, da bo kmalu zbrcan v Indijo koromandijo…

  greva na številko 2 :
  o povojnih pobojih nimaš pojma…..če bi borci NOB res odstranili vse politične sovražnike, potem ti danes ne bi bil domobranec, torej te sploh ne bi bilo….to nalogo temeljitega čiščenja izdajalcev so recimo zavezniki opravili dosti bolj temeljito in spretno….in zato imajo danes mir pred takšnimi kozlarijami, ko izdajalci tulijo, da so oni osvoboditelji, čeprav ne razumem ravno, kako jih sploh ni sram hoditi naokoli, kaj šele kaj govoriti v tej smeri….

  evo številak 3 :
  delu čast in oblast ni bilo kar tako….dokazljivo se je zaradi takšnega pristopa socialističnega sistema SFRJ razvijala na vseh področjih z zavidljivo hitrostjo in uspešnostjo…..takrat smo imeli svetovno prizanan podjetja in strokovnjake, katerim se je klanjal cel svet…delovne navade so se vceplale mladim že od majhnega in v delovnih brigadah je bilo v SFRJ zgrajenih kar 80 % današnjih obstoječih vodovodov, elektro in telefonskih povezav, kar se je v glavnem na roke kopalo, itd…skratka 80% vsega, kar vidiš danes, je zraslo v času SFRJ….in za to je najbolj zaslužen delavski razred, ki je takoj po vojni začel postavljati na noge to domovino v slogi in enotnosti….
  hlapec Jajo pa bi rad to vse razprodajal, kar so naši starši in nonoti gradili gradili skozi 50 let…..
  če ti še ni jasno – borci NOB se niso borili,da bi kasneje gledali kapitalistični egotrip, ampak složno in uspešno ljudstvo, ki se razvija in napreduje…..
  tebi pa je očitno delavec, tako kot Janši, zgolj neka številka in strošek in bi ti bil dober zgolj, če bi delal zastonj in brez vsakih pravic…..

  točka 4 :
  no, tukaj si ga pa kapitalno usral….v SFRJ so bile dovoljene in delovale prav vse religije, kot danes….in pri tem jih nihče ni oviral….nobena vera, sploh pa ne katoličani, niso bili zapostavljeni, saj so mirne duše obiskovali maše in verouke kadar so hoteli in kolikor so hoteli….
  je pa res, da se je takrat zelo dosledno izpolnjevalo Ločenost države od cerkve oz. obratno….in kakšni tipi ala Rode sigurno niso mogli srati vsem po glavi, kar se dogaja danes in za nameček ga Janša, kot celo in edino RKC še bogato finančno nagradi, ker delajo zdrahe med ljudstvom in se vmešavajo v državne zadeve….skratka dve sramoti vesoljnih dimenzij serjeta po glavi vsem državljanom in še zahtevata, da jih za to plačujemo…..to se bo seveda končalo zelo kmalu….

  pa na točko 5 :
  nacionalizacije so se izvajale v vseh državah po vojni in pri nas niso bili nobene izjeme….zdaj, če ti misliš,da bi morali izdajalcem tega naroda pustiti vse pri miru, kot da so bili angelčki, potem misli….jaz mislim,da so ravnali prav, ker so jim vse pobrali…..oz. še premalo…..pa čeprav jih je preveč dobilo svoja premoženja vrnjena v samostonji Sloveniji, še največ ravno RKC, ki so bili pravo leglo izdajalcev in ni videti,d a bi se kako drugače obnašali tudi danes, če bi zaropotalo in bi morali pod orožje…..
  nacionalizacija pa je pomenila tudi državno premoženje, poleg tistega, katerega so ustvarjale delavske roke s svojimi žulji in življenji….nekaj, kar ti ne boš očitno nikoli razumel….in danes hoče Janša do konca razprodati, kar so pošteno zdradili naši predniki z milijoni prostovoljnih delovnih ur in seveda brez domobrancev….teh istih domobrancev, ki bi danes vse poceni (raz)prodali in naredili našo državo totalno sirotinjo….e pa ne bo šlo tako….

  točko 6 sem ti že v dveh prejšnjih komentarjih temeljito razdelal in prosim, da se ne ponavljaš, torej začni brati tudi kar sogovornik reče, ne pa le sebe…..saj vem, da je to sindrom Janševih pleničkarjev, ampak v tem delu pa lahko preskočiš svoje simpatije do vodje in pokažeš malo več intelekta…..saj zmoreš…..

  a imaš še kaj pametnega, da ti ovržem še kakšno komunistično navijanje, kot si poskušal v teh 6 točkah ?….čeprav te imam na sumu, da ti nobena utemeljena razlaga z dejstvi ne bi zalegla, ker si očitno bolj kot komunisti obseden z rdečo zvezdo in komunizmom…..potolaži se – ni kriv komunizem, ne zvezda – kriv je omejeni Janša z Novakovo in njunu sluzavci, od katerih je prav vsaka ženska več moškega, kot oni….

 25. Jaz prihajam iz domobranske družine zato, ker je moja stari ata bil takrat mladoleten (17 let)in so ga na srečo izpustili iz Teharij, ker je bil premlad za odstrel in prestar za v “otroške zapore”, pobili pa so 3 njegove brate – 1 na Turjaškem gradu, druga 2 v Kočevskem rogu.

  Razvoj SFRJ je temeljiu na vseh posojilih, ki jih je Tito jemal, kar je bil kasneje v 80-ih tudi glavni vzrok gospodarske krize. Vsaki državi in njenim prebivalcem bi šlo dobro, če bi država najemala posojila in se zadolževala ter imela vsega v izobilju, logično je, da se je potem to porazdelilo med delavce, ker so bili najštevilčnejši razred in če Tito ne bi imel podpore tega razreda, potem na oblast sploh nebi prišel in še predobro se je tega zavedal. Tudi mi v prejšnji Janševi vladi nismo imel revežev pa toliko brezposelnih, ble so štipendije za vse, boljše plače, vse je bilo, ker je država imela denar, isto je bilo v Jugoslaviji, dokler je denar bil, ko pa je prišla kriza, potem je bilo pa kaj? Pa še slabše kot je danes, hiperinflacija in podobne reči.

  Glede borcev – ko se je Slovenija 25.6.1991 osamosvojila, so taisti borci, tisti, z “nekomunističnimi rdečimi zvezdicami” na čepicah in zastavah, s tanki in četami vdrli v našo državo in začeli vojno. Za čigave interese se je potem borila ta vojska, za Slovenske? Se mi kar zdi, ja …

 26. prav…torej če prihajaš iz domobranske družine, potem ste bili deležni izplačil žrtvam vojnega nasilja v prejšnjem Janševem mandatu, čeprav predlog ni bil njegov, je pa zapadel v plačilo v njegovem mandatu….verjamem sicer, da noben denar ne odtehta izgube življenja, ampak izplačila žrtvam vojnega nasilja so pomenila, da so se ta dogajala na vseh straneh, obenem pa so bila opravičila tistih dejanj, kakor tudi zaključek tistih zgodb….
  sicer pa, ne le SFRJ, razvoj vsake države do neke mere temelji na posojilih in SFRJ ni bila izjema….ali pač….

  izjema zgolj zato, ker smo imeli Tita, ki je lahko pridobil posojila kjerkoli in kadarkoli, ampak se je tudi v praksi videlo, kako so ta posojila asfaltirala nešteto km cest, železnic, šol, tovarn, itd….skratka razvoj….
  v naši mali podalpski pa vsaj zadnjih 10 let nimamo takšnega politika, ki bi bil sposoben že na besedo pridobiti ugodna posojila….kaj na besedo, celo z garancijami državnega premoženja ne gre ravno kaj bolje do posojil….

  v prejšnjem mandatu Janše je bila na svetu daleč najugodnejša klima od samostojnosti naše male podalpske in moder gospodar v časih presežkov poskrbi, da se takrat ne razmetava vse naokoli, ampak napolni shrambo za neke nepredvidljive čase….Janša je napolnil zgolj tajkunske žepe, katerih zavožene “projekte” še danes vsi odplačujemo in jih še bomo…..plus par 100 miljončkov za njegove Izbrisane in še kaj…..nezaposlenih pa je Janša v prejšnjem mandatu zapustil 70k….revežev je sicer bilo takrat manj, a je Janša ta manjko več kot uspešno nadoknadil v tem mandatu, ko jih je povzdignil na rekordno raven…..in očitno hoče ta seznam še razširiti….

  glede 25.6.1991 pa bi zdaj že moral vedeti, da ni JNA vdrla v našo državo, ker je pač tukaj bila, kot v vseh republikah, od samega nastanka, torej 10 letja pred tem datumom….tukaj pa je bila, sestavljena v vseh letih iz nabornikov širom SFRJ, tudi slovencev, zato, da brani suverenost SFRJ….v resnici je bila napadena JNA, ne pa obratno….v bistvu bi se vse moralo iziti brez enega strela, a so enih par očitno izdali živci, Janša pa je itak rabil zgolj nekaj senzacionalističnega, čeprav se je skrival v kleti, da bi lahko nekoč kasneje, kot recimo v teh mesecih, vlekel iz naftalina, da je on edini Bog, ki je osvobodil Slovenijo…..
  JNA je bila takrat še vedno ena najmočnejših oboroženih sil sveta in če bi le hoteli, bi zravnali do tal to našo malo podalpsko v nekaj dnevih…..ampak, kot sem rekel, JNA je bila sestavljena multinarodnsotno in nobeden od takšne mešanice v vojski ni hotel ukrepati proti svojemu ljudstvu….povsem druga zgodba pa se je potem dogajala z JNA po odhodu iz Slovenije, ko so iz nje že istopili Slovenci, Hrvati, bosanci in Makedonci in je v bistvu to postala srbska Miloševičeva vojska, ki je pod krinko imena JNA začela spočenjati največje grozote na balkanu ever…

 27. Če je Tito imel neomejeno sredstev, potem valda, da je lahko razvijal državo, saj je najbrž vedel, da bo to treba enkrat odplačat, pa je žal prej umrl. Propad države je bil neizogiben ravno zaradi teh posojil, ki so državo razvila, kasneje pa potolkla.

  Jaz še nisem slišal Janše, da bi kdaj rekel, da je on osamosvojil Slovenijo. Pa ne vem zakaj stalno uporabljaš izraz “naša podalpska” – kot da država nima imena.
  Ja kaj da niso vdrli v našo državo, poglej posnetke pa boš videl,ko prihajajo čez mejne prehode. Če je bilo v Sloveniji košček JNA še ne pomeni, da potem pa niso vdrli k nam. Mi smo bli od takrat naprej svoja država, potem se to smatra kot tuja intervencija, vdor tuje vojske na naše ozemlje… Pa JNA ni nihče napadal, mi smo se samo branili pred napadom.

 28. aha, ampak Tito je bil frajer, da je lahko dobil denar za svoj eljudstvo povsod in ko je hotel….nekaj, kar naši politiki, z nesposobnim Janšo na čelu, lahko samo sanjajo…..
  propad SFRJ pa ni bil neizogiben zaradi tistih kreditov, ampak zaradi lakomnosti posameznikom, med njimi tudi nekaterih naših politikov in ja, spet z Janšo na čelu…..hoteli so še več, zdaj pa EU plačujemo toliko, kot v SFRJ nismo nikoli…..in še bolj bomo….ti pač težko razumeš ali pa namerno nočeš razumeti življensko sožitje, v katerem smo takrat v SFRJ živeli in zato bili najmočnejši in od vseh spoštovani….ampak to pomanjkanje je tvoj problem, ne moj….

  a da je bilo v naši mali podalpski zgolj košček JNA, praviš….res si me nasmejal…pobrskaj malo po spletu, koliko kasarn JNA je bilo pri nas in kakšne kapacitete mož in orožja so imele, pa boš videl, da brcaš temo…..

  sicer pa lahko mirno ponavljaš Janševe floskule, ampak dejstvo je, da je bila pri nas JNA prva napadena….potem se je razvijalo vse ostalo….in ne opravičujem nikogar, samo dejstva navajam….sploh pa se takšnim Jajotovim zavajanjem lahko samo nasmejim in bi ga najraje brcnil v rit, če bi bil kje pri nogi, ker tako laže in namerno zavaja v sovraštvo….medtem, ko se je on takrat skrival v kleti CD, sem bil tudi sam na terenu v posebnih policijskih enotah od maja do oktobra in vem, kaj se je dogajalo na terenu koder smo se gibali in me o drugačnem poteku, kot tistem, katerem sem tudi sam preživljal praktično, ne more nihče prepričati, ne Janša, še manj ti….

  hja, kaj pa te moti, če pravim Sloveniji naša mala podalpska….to je ljubkovalen izraz….nizozemci so dežela tulipanov, hrvaška lepa naša, itd…..vsaka država, ki da kaj nase ima od državljanov postavljeno ljubkovalno ime…..
  lahko ti sicer ustrežem in napišem namesto naša mala podalpska velika bela rosika, ampak dvomim, da boš kaj boljše volje zaradi tega….

  ok, ne zameri, ampak preveč sva zašla iz tematike tega zapisa, zato, če imaš še kaj povedati na temo zapisa, bom z veseljem komuniciral naprej, vse ostalo je namreč že narejeno in zapisano v neizbrisno zgodovino nespornih dejstev….ki jih seveda nihče ne bo nikoli mogel spremeniti….

 29. Mislim, da se noben od naju ne bo premaknil s tega stališča, ki ga imava, prav tako bova vsak zagovarjala svoja “neizpodbitna dejstva”, tako da bolje, da končava – pa brez zamere. 😀

 30. hehe, verjemi, da ni nobene zamere…sicer pa jaz nisem debatiral s tabo, da bi te premaknil iz stališča, ampak zato, ker si me pozval k pojasnilom….bralci imajo gradivo na dlani za presojo….
  meni je namreč povsem jasno, da zgodovine ne bo nihče spremenil, pa če se do onemoglosti trudi jo potvarjati….
  lahko pa vplivamo na skupno prihodnost….seveda brez spotikanj ob davno zgodovino….in seveda brez Jajota Jaše…

 31. Vsak politik je po svoje neumne, in nikoli ne bodo vsi zadovoljni z obstoječo vlado in njenim predsednikom, je pa res, kot si napisal nekje, kje točno ne vem, da mlajši in sposobnejši politiki nimajo dovolj priložnosti in prostora, pa bi prodrli na slovensko politično sceno. Kmalu se bo kar dobro premešalo, po mojem mnenju že na naslednjih volitvah, ko Jankovičeva PS ne bo niti v parlamentu. Ampak bomo videli.

 32. ja, bomo videli….najlepše in najboljše bi bilo, če ne bi več gledali prav nobenega od sedanjih parlamentarcev in strank v parlamentu, kakor tudi njih podmladke…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *