Izbrisani končno dočakali zapisano pravico

Največja sramota za državljane naše male podalpske, katero so sproducirali naši politki takoj v rojstvu države zelo fašistično (večja sramota je le še ta, da še preveč politikov tistega obdobja še danes kroji usodo naroda, celo vladajo) – namerni genocid državljanov, kateri bi šokiral še Hitlerja – končno dobiva zaključni epilog. Krivice storjene Izbrisanim so se začele končno popravljati in tako bodo v naslednjih dneh prvi oškodovanci začeli prejemati izplačila odškodnin , za povzročene krivice….

Plačnik odškodnin je seveda država Slovenija, torej tudi ti, čeprav bi bilo edino pravilno, da bi le to odplačevali zgolj tisti, ki so to gorje povzročili. Z Janšo na čelu. Res žalostno, da imamo takšne idiotske politike. Bolj žalostno je lahko le še to, da imamo takšne, ki takšne politike izvolijo.

Koliko gorja in krivic so Izbrisani morali preživeti, zaradi bolnih umov naših politikov, pa tudi delčka ljudstva, ki je vneto zagovarjalo takšen način delovanja politikov celo na referendumu proti Izbrisanim, si enostavno ne znam predstavljati. Priznam pa, da ne bi bil rad v njih koži teh 20 let.

Mislim, kako sploh si lahko človek predstavlja, da prideš lepega dne na občinski urad urejat xy opravke, pa ti uslužbenka zabrusi, da – ne obstajaš. Te ni. Bemti, še tisti na pokopališču obstajajo.

In to ti zabrusi uslužbenka potem, ko si se v tej republiki, čeprav v skupnosti bivše države, rodil. In do trenutka, ko stojiš pred uslužbenko, s prijatelji iz ulice, sošolci in znanci preživljal svojih prvih otroških 18 let, mladost, starost. Ko so do tega trenutka tvoji starši že dobrih 30 let pošteno delali, plačevali državi vse, kar je od njih zahtevala in si ustvarili svoj dom. Topel dom, ki je bil vedno tvoje prvo in zadnje zavetje.

Si predstavljaš, da ti uslužbenka reče in potem še izda odločbo, da v tej državi nimaš naslova stalnega prebivališča. In to za tvojo lastno nepremičnino, katero si sam ustvaril in v njej živel 10letja in je bila, kakopak, naslov tvojega stalnega prebivališča.

Ja, poglavitni temelj sage o Izbrisanih je bil – kraja zasebnega premoženja. Celo legalna kraja zasebnega premoženja, glede na to, da so politiki prve slovenske vlade takrat to zakonsko odobrili.

Z izbrisom iz naslova stalnega prebivališča namreč naenkrat postaneš za tisto državo – tujec. In toliko ti ostane tudi pravic. In ob tem sploh ni pomembno, katere narodnosti ali državljanstva si.

Nenazadnje, koliko tujih državljanov, ki seveda nimajo slovenskega državljanstva, poseduje nepremičnine v naši mali podalpski. Nekateri imajo na teh svojih nepremičninah celo svoje stalno prebivališče. A prav nobenemu takrat ni padlo in ne pade niti danes na pamet, da bi jim poskušali odvzeti te naslove stalnih prebivališč – torej jih izbrisati. Zgolj zato, ker nimajo in mogoče niti nočejo slovenskega državljanstva. Imajo pač angleško, italijansko, madžarsko, itd. Ta delček sem zapisal zgolj za pojasnilo tistim veleumom, ki se fašistično oklepajo njih blebetanja, da bi pač Izbrisani morali vzeti “samo”državljanstvo, pa bi bilo vse ok.

Izbor državljanstva je namreč povsem osebna odločitev in nima nobene veze s naslovom stalnega prebivališča. Tudi številni Slovenci že leta živijo, delajo in so stalno prijavljeni v Kanadi, Nemčiji, Avstraliji, Argentini, itd. in so obdržali slovensko državljanstvo, pa jim nihče ne odvzema naslova stalnega bivališča zaradi tega.

Ta očitno nameren selekcioniran genocid in legalna kraja (nepremičninskega) premoženja nad Izbrisanimi je dejansko največji in najbolj sramoten fašistični projekt naših politikov, ki je osramotil prav vse državljane naše male podalpske v očeh svetovne javnosti.

In ko bi morali ta resen problem naši politiki rešiti so, namesto popraviti povzročeno škodo, z Janšem na čelu zahtevali in izvedli referendum proti Izbrisanim. Mislim, a nižje gre lahko ? Retorično vprašanje. Verjamem pa, da se tisti takrat referendumski nasprotniki v nobenem trenutku niso vprašali, kaj pa če bi bili oni na mestu Izbrisanih. Hja, zakaj pa bi se vprašali. Pač verjameš Janši, pa je.

Ignoranca in podlost naših politikov do problema Izbrisanih se je nadaljevala celo, ko je naše, slovensko sodišče izdalo sodno odredbo po odpravi povzročenih krivic Izbrisanim. In to 2x. Resnost okoliščin je razumela očitno zgolj Kresalova, ki je pohitela sprejemati določene ukrepe v smeri popravka.

Mislim, a je res obstajal kakšen državljan v razmišljanju, da jo bo ta država kar tako in brezplačno odnesla po vseh povzročenih svinjarijah Izbrisanim. Če je slučajno obstajal, potem naj se nikar niti ne poskuša vznemirjati ali celo zahtevati odškodnino, ko bo njemu povzročena krivica ali škoda.

Pričakovano je izrekom naših sodišč nasprotoval veliki Janez Jajo Janša. Boli njega za Izbrisane, čeprav jih je brisal. Boli njega za naša sodišča. Sploh zdaj, ko jim vlada.

No, takšnega Janševega mnenja ni bilo Evropsko sodišče in če kdaj, sem bil v tem primeru hvaležen, da smo v EU. Pa se še spomniš, kaj je Janša nakladal, ko nam je EU izdalo sodbo. “Slovenija nima denarja za Izbrisane”, je prijavil. Sorodno izjavo je hitel podati tudi Žerjav, medtem ko je policaj Gorenak bil bolj izviren : “Tam, kjer ni, še vojska ne vzame.”

Seveda so bile te njih izjave še zadnji poskus lansiranja kregarij med ljudstsvo na to temo. In potem so vsi trije stisnili rep med svoje noge in spokali v kot. Zdaj je ta isti Janša nankrat našel denar za Izbrisane. Seveda pa je vprašanje, kako bo ljudstvu razložil, zakaj bomo morali vsi državljani odplačati Izbrisanim, sicer povsem upravičeno, te silne milijone za svinjarijo, katero je sam povzročil.

Resnica in pravica sta torej končno povedali svoje in država bo, za začetek, šestim Izbrisanim zaradi izbrisa izplačala po 20 tisočakov za nematerialno škodo naslednji teden, za sodne stroške pa še dodatnih 30 tisočakov.

Seveda to še ni vse. Sodišče je naložilo naši državi še, da z vsakim od šestih izbrisanih, ki so državo tožili, sklene do 26.09. še dogovor o izplačilu odškodnine za materialno škodo. Prav tako pa mora Slovenija v letu dni pripraviti sistem za izplačilo odškodnin za vse izbrisane. Za slednje so na Gorenakovem ministrstvu izjavili, da s tem povezane dejavnosti že potekajo.

In kaj bi se zgodilo, če bi naši politiki poskušali po svoje domače ne upoštevati določil Evropskega sodišča ? Hja, dodatna milijonska kazen in seveda odplačilo vsega že določenega.

Kolikor sem bil razočaran, da so si naši politiki dovolili te grobe kršitve interesnega izživljanja nad Izbrisanimi, toliko sem zdaj vesel, da so dočakali svojo pravico. Sicer dosti prepozno, sploh ker se takšna groba kršenja človekovih pravic, ki so sicer zaščitni znak Janše in podrepnikov, sploh ne bi smela zgoditi v kao demokratični državi, ampak bolje tako, kot nikoli.

Zdaj čakam samo še, da se naši politiki z Janšo na čelu, predvsem njim, tako Izbrisanim kot vsem državljanom tudi javno opravičijo za svoja namerna škodljiva ravnanja in dejanja na njih račun. Najmanj to. Obenem pa seveda zelo pomilujem tiste, ki bodo na naslednjih predčasnih volitvah volili takšne politike.

 Don Marko M

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Izbrisani končno dočakali zapisano pravico

  1. Mislim, da se je Nemcem pod vladavino Hitlerja (in celo Rusom med diktaturo Stalina) godilo precej bolje kot nam pod to napako človeštva, imenovano Alfa Janez. In res je, nekateri ga celo volijo in ga bodo verjetno še kdaj. Človek težko verjame, kako zavožena država smo.

  2. aha, Filmoljub…..Nemcem se je pod Hitlerjem zagotovo bolje godilo, nenazadnje se Hitler ni izživljal nad svojim narodom…..Janša je pač naprednejši v izkazovanju in spoštovanju človekovih pravic in mlati vsepoprek in predvsem po svojem ljudstsvu in ob tem mu je čisto vseeno ali ga je kdo volil ali ne…..
    res, človek težko razume da sploh upa kdo na glas govoriti, kako napredna in humana država smo, upoštevajoč vsa 20 letna sproducirana dejstva naših vladarjev…..

  3. Meni je tudi žal,da se je to dogajalo.Sem imela sodelavko ki je imela družino in so izbrisali njenega moža in sina,njo in hčerko ne.Kako je to mogoče če so družina skupaj živeli na istem naslovu.Je prodala stanovanje in so šli v Nemčijo raje.Tudi za Janšo se bo kmali našel kol pravice.Da mu ne bi kdo prodal čelade prej.

  4. Sodba v imemu ljudstva je bila izrečena za Izbrisane. Zdaj je na vrsti ljudsko sodišče v izreku sodbe tem politikom. Da jih izbriše brez možnosti povratka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *