Uošča ki nas je zamelo (foto)

Obalo je pobelil sneg. Vem ja, na kontinentu je to običajen zimski pojav, ampak pri nas na Obali je to dogodek enak tistemu delavca v realnem sektorju, ki dobi 13. plačo. In zdaj bomo spet imeli veselje, ko bodo pešci prehitevali avtomobile, ki se vzpenjajo na Markovec, medtem, ko bodo spustu iz njega še najbolj hvaležne zaščitne ograje, poleg kleparjev in mehanikov, ki bodo končno služile namenu….

Naša komunalna služba je namreč ena tistih, ki, sploh zadnje leto, uspešno vzdiguje cene svojih storitev, uspešno pa tudi niža kakovost le teh. Posledično je samoumevno, da je bilo na zasneženih cestah peska in soli posutih ravno toliko, kolikor ju je vsak sam prinesel od doma in posul po cestah in pločnikih.

Burja bo pač vse odpihala, čeprav vmes malo poledenela. Morski utrip je sneg upočasnil še bolj, kot je običajen fjakast istrski temperament, a seveda smo bili tudi tokrat nekateri, ki se ne damo nikakor nikomur. Po parkih in Bonifiki je zamrgolelo otrok, ki so hiteli postavljati snežake in kepati še kepe.

Jasno, da druge možnosti ni bilo, kot, da sodelujem in če bi bili zunaj še ene pol ure dlje, bi me moje smrkete v kepaškem obmetavanju spremenile v pravega snežaka. Ampak res, redke so lepote, ki se lahko primerjajo z iskrivim veseljem malčkov, ko se srečajo s prvim snegom.

Jutri snega praktično v našem mestu ne bo več in ker je upanje, da ga to zimo še kaj vidimo zelo zanemarljivo, sem to občasno snežno veselje, ki se nam dogaja na Obali, kar tako na oko tudi zamrznil v določenih trenutkih. Evo izvoli….

Don Marko M

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Uošča ki nas je zamelo (foto)

  1. Don,pri vas še sneg fjakasto pada.Pri nas ga je nabutalo,da bi rabili Pahorja v delovni akciji,da nam počisti pločnike.:)Lp

  2. Za enega snežaka se je nabralo samo se je že stopil danes.Spet ne bomo imeli svetovni pokal v veleslamomu na Obali. 😉 🙂

  3. Pri nas je pa sneg vedno, le zdaj ga ni, ker je že skopnel: saj smo 20., pa še konca sveta se nič ne bojim…vesele praznike!

  4. brgame
    kot vidiš, pa je pri nas sneg že takšen praznik, da ga je treba kar ovekovečiti, da ne gre prehitro v pozabo….vesele praznike tudi tebi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *