Proslava samostojnosti in enotnosti 2012 – Janševo masturbiranje, Rodetovih miši orgazmiranje

Te ne zanimajo državne proslave? No, ta te mora zanimati. Zaradi preveč razlogov. Za začetek – 380.000 €. Toliko bo stala letošnja proslava. Ampak to je le ena od, milo rečeno, svinjarij te proslave, na katero bi morali biti v resnici vsi državljani ponosni. Ker to bi morala biti proslava združevanja. A za Janševo vlado bo očitno zgolj kulminacija letošnjega obročnega cinizma…..

Ne zavajanje, ampak čista laž je izjava komisije za proslave, da bodo nastopajoči na proslavi brezplačno. Ne. Nihče od sodelujočih v skropucalu “programa” proslave ne bo brezplačno v Cankarjevem domu. Za vse njih bomo državljani namreč odšteli 380 tisočakov. To je toliko, kot če bi 700.000 družinam v revščini plačali vsaj stroške zimskega ogrevanja, hrane ali česa.

A to še ni glavnina problema. Scenarij proslave, za katerega vodja Tone Kuntner pravi, da bo izražal predvsem domoljubje, je pregledal celo sam predsednik DZ Gregor Virant. Ganjen sem. In šele, ko je Virant ugotovil, da v scenariju ni našel “ničesar spornega”, je bil le ta tudi odobren.

Ta nova praksa odobravanja scenarijev proslav, katere je uvedla Janševa vlada, se v mojih očeh ne razlikuje v ničemer od tistih časov Komunistične partije, ki je uporabljala enake metode. Janša, Rode in oboževalci očitno obožujejo Komunistično partijo dosti bolj, kot si upajo  na glas povedati….

A vrnimo se k t.i. domoljubni noti proslave. Že zdaj mirne duše povem – če se bo, v kar sploh ne dvomim, domoljubna nota na proslavi opevala, kot takrat na junijski proslavi, ko je Kuntner padal v delirije nekih modrosti, potem me bo še 1x več zelo sram, da sem Slovenec in državljan te države. Kot bi nas že ne bilo dovolj sram, kaj vse sedi in počne v parlamentu….

Ja, strinjam se – domoljubje je nekaj lepega, vrednota, nekaj, kar bi moral imeti vsak od nas v sebi. A obenem mi je več kot jasno, da domoljubje ni stvar štancanja neke prirejene proslave v podzavest. Domoljubja se ne ustvarja z razdeljevanjem državljanov, s korupcijo, ropanjem države skupnega premoženja, s tiranijo, s siromašenjem ljudstva…..

Domoljubje se ustvarja z združevanjem, pravičnostjo, enakostjo, poštenostjo, socialnostjo, razvojem na vseh področjih…..Povsod, kjer so tej segmenti vpeljani ali se vsaj vidno dela na njih, domoljubje ni noben problem, ampak avtomatska zavest.

Da bo proslava še bolj nepozabna, bo poskrbel tudi “slavnostni govornik”. Tokrat se je kar sam izbral, hja, kdo le drugi kot – Janez Janša. Če ga noče nihče opevati v nekih zaslugah, se bo pač kar sam. Da je država, kjer je glavni govorec premier, namesto predsednik države, ki je prvi in edini poklican za to poslanstvo, kar bi v tem primeru pripadalo Borutu Pahorju, dokazuje samo še bolj, kam proslava pelje.

A kot aktivnega in zavednega v spremembe državljana, tudi osamosvojitelja 91, mi je utrip še najbolj vzdignila napoved organizatorjev, da bo na proslavi predstavljena nova verzija naše himne. Obstoječi 7. kitici Prešernove Zdravljice so namreč, kar po napovedih namerava Janševa vlada uvesti celo v redno prakso predvajanja naše himne, dodali še 2. kitico Zdravljice :

Komú narpred veselo
zdravljico, bratje! čmò zapét’!
Bog našo nam deželo,
Bog živi ves slovenski svet,
brate vse,
kar nas je
sinóv sloveče matere!

E pa da vam občujem najmilije. Ma kakšnega Boga štulite v našo himno, banda skorumpirana lopovska. Nobenega Boga ni bilo, ko so nas naši nonoti nekoč osvobajali, nobenega Boga ni bilo, ko smo se 91 osamosvajali. Je pa res, da so nas v imenu Boga nekateri obakrat prodajali tujcem. In to počnejo spet. A to je to vaše domoljubje, banda anti domoljubna nemoralna ?!

Da je stvar še hujša, je ta 2. kitica izrazito diskriminatorna. Po ustaljenih normah tudi RKC je namreč izrazito diskriminatorna, izločevalska tako do žensk, kot tudi do vseh, ki so bodisi drugačne vere od katoliške, kakor tudi do nas ateistov. Sploh pa Slovenija ni sestavljena zgolj iz Slovencev, ampak državljanov različnih narodnosti. Še ena izjemno groba kršitev človekovih pravic, ki si zasluži tožbo in obsodbo.

Janša si sicer s svojim fan klubom lahko umišlja neomejene blodnje, a zakon o naši himni je nedvoumen in le takšen in nič drugače sprejemljiv v izvajanje :
Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (ZGSH)
5.člen
Himna je sedma kitica pesmi Franceta Prešerna “Zdravljica”, na melodijo iz zborovske istoimenske skladbe skladatelja Stanka Premrla.

Če pa že hočete biti frajerji, skorumpirani politiki parlamenta, potem predlagam, da obstoječi 7. kitici, katero itak žal niste sposobni ne upoštevati ne izvajati, namesto 2. kitice, dodate 4. kitico, ker je le ta tista, katera je, tudi za domoljubje, res potrebna :

Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo;
otrók, kar ima Slava,
vsi naj si v róke sežejo,
de oblast
in z njo čast,
ko préd, spet naša boste last!

Če bi proslavo samostojnosti in enotnosti naši politiki res hoteli nameniti tistim, katerim v resnici pripada, torej ljudstvu, vsem državljanom, potem bi jo naredili bodisi na Prešercu v prestolnici, bodisi v dvorani v Stožicah.

Je pa res, da bi širša prisotnost državljanov na proslavi omogočila tudi konkretno izžvižganje nastopajočih oz. scenarija proslave, s tem tudi “elitnih” obiskovalcev, kar se v direktni izvedbi tudi rtv prenosa iz CD, kamor so povabljeni samo domoljubi Janševe vlade in RKC naj ne bi zgodilo. Ja, le kaj bi si mislili v tujini, ko bi gledali takšne posnetke….

Smo v obdobju, ko se naši skorumpirani politiki bojijo lastnih senc, še bolj pa državljanov – kot hudič križa. Zato so tudi prestavili, prvič v zgodovini, proslavo iz 21. decembra na 22. Razlog naj bi bili protesti 1. ljudske vstaje, ki bo 21. decembra v Ljubljani. Hm, kam pa bodo politiki bežali, ko bo šlo zares…..

Ampak, seveda zgolj zaradi domoljubja, bomo ljudstvo ustregli politkom in protestom 1. državljanske vstaje 21. decembra dodali še 22. december. In obisk protestnikov CD bo seveda obvezno dopolnilo protestom. Mogoče pade tudi kakšna generalka dobesedno odnašanja katerega naših politikov, seveda brez vsakega nasilja. Pač vzdigneš in odneseš.

Resnični in pravi državljanski domoljubi bomo namreč praznik samostojnosti in enotnosti praznovali, brez skrivanja in prestavljanja, tudi 21. decembra v centru prestolnice, pa tudi po drugih mestih – in to na ulicah. Sicer brez blišča sedežev CD, a zato s tistim, česar “izbranci” na proslavi zagotovo nimajo in ne bodo imeli – iskrene enotnosti domoljubja.

Don Marko M

Bacek Jon (blog Don Marko M)

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Proslava samostojnosti in enotnosti 2012 – Janševo masturbiranje, Rodetovih miši orgazmiranje

 1. Vedno je bilo tako, da so oblastniki režirali državne proslave po lastnih merilih. Tako, kot so komunisti ukradli NOB za svojo revolucijo, so tudi osamosvojitelji ukradli osamosvojitev za kontrarevolucijo. Seveda pa revolucionarni ali protirevulucionarni proces ni končan. Tako danes poskušajo ukrasti ” slovensko vstajo” obe strani. Jaz se je udeležujem zato, ker mislim, da lahko kaj prispeva k strahu oblastnikov, predvsem pa da sproži začetek reforme političnega sistema v smeri angažiranja homopolitikusa. Danes je vladavina strank, kjer se želi politični prostor narediti še bolj obvladljiv ( imaš izbiro A in B). Znotraj strank pa se kreira in odloča politika v ozkih krogih in so člani le za aplavdiranje, članarino in lepljenje plakatov. Ostane le še volilna abstineca, ki pa se bo po zgledu nekaterih držav kmalu sankcionirala.

 2. moj komentar,… današnji rating delo vir 1.SD 13,00% 2.SDS 10,50 % 3.PS niti 5 %,….niti 30 % ne prilezejo vsi skupaj,…. bobo počasi vsi so gotofi,…

 3. stric Marč

  mislim, da 22 let kao samostojnosti ne bi smelo biti predmet sklicevanja na čase NOB in neko kontriranje tistim časom, sploh ker gre za dva povsem različna in neprimerljiva procesa naše zgodovine….
  in če si jaz sam, tudi kot osamosvojitelj 91, ne dovolim potvarjati nekih zgodovinsko dokazanih dejstev, katera pozna in priznava cel svet, potem to ne dovolim niti Janši oz. njemu sploh ne, ker ima v resnici še najmanjše zasluge za osamosvojitev, čeprav se trudi prikazovati željo, da je imel edini vse zasluge….
  torej, če hoče imeti Janša svojo proslavo naj si jo izpelje na svojem dvorišču, s peščico svojih navijačev, predvsem pa naj je ne imenuje državna proslava…. pa naj tam diskriminira svoje oboževalce do nezavesti…
  glede na to pa, da se opozicija v parlamentu ni nikakor odzvala na takšen napovedan scenarij proslave pa je samo še bolj jasno, da je odločitev ljudstva počiščenja parlamenta v celoti povsem na mestu….za volilno ali aktivno državljansko abstinenco pa enostavno ni več prostora, ker ravno zaradi pasivnosti uporabe obeh imamo danes kar imamo….bodo pač tokrat izbranci imeli proslavo v CD, ko pridejo ven, pa jim bomo še ljudstvo pripravili bonus proslave…in to v ponovitvah….
  zdaj je namreč že jasno – nekdo bo moral iti…kot je jasno, da bo lažje spakirati 300, 400 skorumpiranih politikov, kot pa 2 milijona državljanov….

 4. Don Marko M. Spomnim se borcev NOB, ki so se pod vplivom maliganov zaklinjali, da se za to, kar je bilo takrat, niso borili. Da so si svet po osvoboditvi predstavljali drugače. Res sta osamosvojitev in osvoboditev dva različna dogodka, ampak zgodovina kaže, da se vedno lahko najdejo stalnice. Nekateri so se odločali zavestno za pot razmontiranja Jugoslavije, večina pa nas je bila v ta proces kar nekako potisnjena.

 5. Stric Marč….jaz tudi brez vsakega vpliva maliganov na glas povem, da se takrat 91 nisem boril za to današnje sranje….imaš pa prav, večina je bila v takratno razmontiranje bivše države potisnjena, ne da bi sploh vedela za prave razloge…no, če komu takrat še ni bilo jasno, potem je vsem jasno danes….tudi danes oz. nekaj zadnjih let je večina (bila) potisnjena v ta proces (samo)uničevanja in razlika izpred 23 let je zgolj v tem, da se danes ljudstvo odpovedujemo tistih, katerih takrat sploh blizu oblasti ne bi smeli pustiti….vsaka šola nekaj stane in ta zadnjih 22 let je stala naše ljudstvo najdražje do sedaj in jasno, da je naša dolžnost ne dovoliti, da se kaj takega še kdaj ponovi….vključno s takšnimi proslavami….

 6. Ekola, tudi jaz se nisem leta 91 borila za to, kar imamo zdaj. Pa ne takrat ne zdaj nisem (bila) pod vplivi maliganov niti cerkve, kvečjemu domoljubnih čustev.Tele farse, da se v istem letu poziva umetnike in druge, naj na državni proslavi sodelujejo brezplačno, obenem pa plačuje vse druge stroške za organiziranje in pripravljanje proslave, so pa poniževalne in nesramne. In tudi če bodo tokrat plačali najetim umetnikom tako kot vsem drugim, se še vedno spomnim prejšnje proslave, ki je bila farsa in nič drugega kot farsa. Sedmo kitico Prešernove zdravljice pa si lahko napišejo na zid ali ogledalo, pred katerim lahko nato vsak dan molijo. Prešeren je bil velik pesnik, o tem ne dvomim, a v državno himno bog ne sodi. In prav tako ne poveličevanje sinov in omaloževanje žensk. Čakam, da edinost, sreča, sprava k nam se vrnejo – ob tem pa razmišljam, a so sploh kdaj bile pri nas – mogoče smo se samo borili za njih, dobili pa jih nikoli nismo. Zdaj je čas, zdaj je volja, zdaj smo tu, da zahtevamo in vztrajamo, dokler ne dosežemo svojega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *