Preko 10 milijard korupcije poriva Slovenijo v brezno, tebi pa je vseeno…..

A veš kaj je “jebanje v glavo”? E pa to, da pride Anglež v našo malo podalpsko, organizira in celo plača posvet o vplivu korupcije na naše gospodarstvo in za nameček še strese direkt v obraz našim politikom, da so skorumpirani. Pa da mi ne reče še kdo, da so Angleži škrtice. To, da bi naši politiki in gospodarstveniki sploh kdaj pomislili na organizacijo takšnega posveta, a ne daj bože, da bi ga še plačali, je seveda mišn imposibl…..

Sem pa, ob tej frendli angleški gesti, zelo jezen. Ma kaj jezen. Besen. Še dobro, da nimam motorke pri roki. Angleži so namreč samo potrdili, kar sicer trobim že leta, da denarja je dovolj, samo za vse državljane pravilno ga je treba razdeliti.

Podatki, ki so bili razgaljeni na tem posvetu o korupciji v naši mali podalpski, so milo rečeno alarmantni in srhljivi do te stopnje, da bi moral prav vsak že minimalno priseben državljan brez pomisleka zgasniti na ulico in pred parlament, potem še v parlament in ročno odnesti vse parlamentarce iz parlamenta za večne čase.

10 milijard ! Ja, preko 10 milijard evrčkov je korupcija požrla v naši mali podalpski. In 90% te milijardne korupcije so sproducirali naši politiki, tako levi kot desni, tistih 10% pa si lastijo gospodarstveniki realnega sektorja in “nepomembni” uradnički JS, ki so seveda v “pravi” stranki.

Naši politiki so korupcijsko goltali naš denar, vseh nas državljanov. Goltali so ga iz namensko nikoli pregledne zdravstvene blagajne, nikoli rentabilnih državnih bank in podjetij, iz Patrij, cestnih križev, gradenj stanovanj za navadne smrtnike v katerih nikoli ne bodo prebivali navadni smrtniki, iz praktično vedno prirejenih javnih razpisov….in korupcijsko ga goltajo še vedno.

Tebi pa, ki vse to gledaš in veš, pa je vseeno, kajne ? Važno, da tečeš obkrožit svojega Janšo, Jankovića, Rodeta in svet ti je takoj lepši, anje….

A kdor misli, da trenutni parlamentarci, velja tudi za tiste, ki so dihali na njih način vse od 91′ do danes, nameravajo karkoli narediti v smeri totalne zajezitve korupcije in kaznovanj koruptivnežev, se seveda moti in se bo motil vse dokler jih ne počistimo iz parlamenta.

Parlamentarci se namreč pripravljajo na nove vrhunce korupcije najprej preko slabe banke, v nadaljevanju ali vzporedno na energetiki s famoznim T6, odprodajami vodnih virov, poleg vseh že običajnih dosedanjih praks. Ja, lakomne je res težje nasititi kot lačne.

Denarja pa ni in ni. Ja, to je glavna floskula, katero nam konstantno za finale vtirajo parlamentarci. Kriza. Recesija. Denarja ni pa ni.

In medtem, ko naivni padajo na te politične floskule, politiki na eni strani korupcijsko grabijo naš denar, poudarek na NAŠ, da na drugi strani povsem brez vsake slabe vesti ljudstvu dobesedno trgajo kruh od ust, odvzemajo ljudstvu že od osnov za preživetje, socialne pravice, zdravstvo, šolstvo, itd……Denarja ni….

Za nameček pa še dvigujejo cene življenskih stroškov v oblake in to ravno v državnih podjetjih, ki so ravno na področjih življenskih storitev praktično monopolisti….Denarja ni…

Ampak denarja za spodobno življenje ljudstva ni, za korupcijo pa ga kar noče zmanjkati.

In potem se celo PS, SD in komplet parlament strinjajo, da se bo iz revizije vzelo poslovanje Janševe vlade 04 – 08, torej obdobja, ko je bila korupcija pri nas na višku. Če je še kdo dvomil, da so levi kaj drugačni od desnih….

No ja, saj v bistvu levi so drugačni od desnih in obratno, ampak ne v našem parlamentu, kjer so oboji že vsa ta leta postali zgolj ena velika družina. Družina, ki ubija družine. In to počasi, na obroke, namerno….

Korupcija je pri nas privedla do strahotne verige, ki se je posledično razpasla v plačilno nedisciplino, le ta je potem pogoltnila v propad na stotine podjetij, večino preostalih podjetih in podjetnikov realnega sektorja spravila v položaj na rob obstoja in obupa, posledično je izpuhtelo v zrak na tisoče delovnih mest in, da bo krog zaključen, posledično se je začela producirati revščina med državljani v že srhljive številke.

In vse to samo zaradi nenasitnih skorumpiranih parlamentarcev skozi leta, še posebej zadnja leta. Ne, potolaži se, obstajajo tudi politiki, ki delajo za državljane, ampak tej bodo šele prišli.

S tem posvetom pa se je izkazalo še nekaj drugega, kar sicer trdim že leta. Naši parlamentarci, bivši in sedanji, več kot odlično vedo, kdo so tisti, poleg njih seveda, ki so po sistemu “lahko je s tujim tičem opletat” bankirsko delili tajkunske kredite v nepovrat in nepovratno oz. v končno povračilo nam državljanom, čeprav nismo imeli prav nič od tega.

Že pred uvajanjem slabe banke sem namreč trdil, da slaba banka nikakor ni pogoj, da bi državljani izvedeli imena vseh tistih skorumpiranih luftarjev, ki so talali skorumpirane kredite skorumpiranim tajkunom, čeprav so Janševi trobentači trdili, da lahko za ta imena izvemo samo s pomočjo slabe banke.

Nikakor in odločno še 1x pravim – ne. In na tem posvetu je tudi uradno postalo jasno in znano, da naši parlamenatrci vseskozi več kot odlično vedo, kdo so tej šalabajzerski korupcijski bankirji. Točno vedo za njih polna imena. Obstaja njih seznam.

Seznam, katerega bi sicer naši politiki morali državljanom predstaviti že pred kakšnim letom. Pa ne le to. Kot uslužbenci državljanov bi morali parlamentarci že zdavnaj najmanj pozapreti vse te modele. A tega ne morejo, ker so na seznamu tudi njih imena…..

Prišli smo torej v sklepno fazo, ko smo državljani postavljeni na rob brezna. Ja, dovolili smo našim skorumpiranim politikom, da so nas priganali do roba, našo domovino pa na svetovnem zemljevidu označili kot eno najbolj skorumpiranih držav, posledično vse nas državljane.

Samo še dve možnosti sta nam ostali. Ali bomo še naprej dopuščali razmahovanje korupcije in posledično ravnali samomorilsko zgolj zato, da se potrkamo po prsih v kregarijah, da so naši drugačni od vaših in se tako sami s kompletno državo porinili v brezno…..

Ali pa se bomo začeli zavedati, da si enostavno ne moremo in ne smemo več dovoliti, da bi nam znani koruptivneži, predvsem tisti iz parlamenta, uničili vse sanje za katere smo se nekoč borili. Obenem se zavedati tudi, da bo že naslednje leto korupcije parlamentarcev za 15 milijard. In denarja za ljudstvo spet in še vedno ne bo….

Če se slučajno še odločaš – odgovor in vsa umetnost je skrita zgolj v tistem delu, kako in koliko spoštuješ sam/o sebe, svoje potomce in našo lepo malo podalpsko…..

Don Marko M

Fuck the system (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Preko 10 milijard korupcije poriva Slovenijo v brezno, tebi pa je vseeno…..

  1. Odlično napisano,ne morem verjeti, da smo v Sloveniji take ovce in jih niti pet tisoč ni možno spraviti na ulice, da pometemo to bando, rajši se privoščljivo smejimo tistim, ki jim vlada kaj neupravičeno pobere, pa naj bo to državljanstvo ali nekomu del penzije , drugemu del plače ali regresa, samo da rešimo “naše”, čeprav bi vsak bedak ,ki nima povsem opranih možganov moral videti in vedeti, da se tako država ne rešuje.

  2. Bojim se kam bo pripeljala ta neutolažljiva glad po denarju in o človekovem ponosu in življenju, ki je vsak dan manj vredno.

  3. Tukaj je enostavno potrebno najti odgovorne, ki so tako ali tako znani in so zakrivili in poglobili propad slovenskega premoženja, niti Evra v kakšne dokapitalizacije bank, niti slučajno…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *