Tednik dobrodelno – Pomagajmo Kristini iz Baške Grape

Danes sem si ogledal Tednik na nacionalki. Bil sem šokiran. Čeprav sem v življenju doživel tudi padce v katerih je bil še edini možen trenuten pogled tisti, ko gledaš dno dna od spodaj navzgor, pa se še vedno najdejo trenutki zgodb, ki me v svoji iskrenosti pretresejo. Vem namreč, da so tej trenutki zgodb nekomu celo življenje…..

Današnja zgodba male Kristine v rubriki Pomagajmo me je, kakor tudi moje punce, pretresla najprej zaradi iskrenosti. In potem še zaradi naravnost neobičajne in že skoraj nemogoče zgodbe. Kamen. Bil je kamen, ki se je prikotalil in za vedno spremenil…..

Si predstavljaš, da se s svojo družino, s svojimi malimi navihanci, odpelješ na izlet v naravo. In med vožnjo z avtom po gozdu, preden prideš do točke peš nadaljevanja, se s svojimi potomci na zadnjem sedežu zabavate in gledate lepote narave….

Ko se praktično iz nič pojavi kamen. Kamen, ki se je kotalil po hribu navzdol ravno toliko časa, da bi ob nepravem času dobesedno prebil okno zadnjih vrat. Silovito. Kamen, zaradi katerega je še sekundo prej živahen in navihan smeh potomca nenadoma izginil.

Izginil je smeh, izginila navihanost v očeh, želja in hrepenenje po življenju nekih velikih otroških sanj. Nastala je tema. Otroštvo se je izgubilo nepovratno.Žalost. Solze. Obup. Obup, ki je klical pogum……..

Ta zgodba s kamnom je pred 3mi leti doletela takrat 6,5 letno malo Kristino iz Baške grape.

Od tiste nesreče dalje je Kristina invalid, potrebna polne oskrbe. Za nameček je njen oče zbolel še za rakom.

Nevenka, mati 7 članske delovne kmečke družine, si želi le, da bi si lahko postavili zunanje dvigalo, s katerim bi lahko prevažali Kristino iz nadstropja v pritličje in nazaj, saj oče ni več ravno pri močeh za prenašanje Kristine po rokah in po stopnicah dol in gor.

Posnetek Tednikove rubrike Pomagajmo, tokrat Kristini, si lahko ogledaš na tej povezavi, v kateri si vabljen/a tudi k dobrodelnosti prispevanja svojega evra za dvigalo Kristine.

Natančneje – 1,25 € lahko prispevaš Kristini s telefonskim klicem na številko 090 93 30 82.

Telefonska linija je odprta do konca tedna, do vključno 15.09.2013, 24 ur na dan, k prispevanju svojega € pa lahko povabiš tudi svoje znance in verjamem, da zmoremo vsi skupaj pomagati Kristini in njeni družini. In čeprav za pomoč tudi sočloveku ni potreben razlog, ga zdaj imaš……

Don Marko M

Pomagaj drugemu (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *