Pozitivna totalitarna Slovenija

Če se je kdo mogoče še ubadal z definicijo demokracije, potem zdaj dvomov ni več. Demokracija je totalitarizem. Policijska država. Poln nadzor oblastnikov nad državljani, na vsakem koraku, za vsako besedo, vsako dejanje. Pa če obstaja razlog ali ne. Carl Joachim Friedrich je imel prav. Represija je postala glavno gonilo naših parlamentarcev….

Priznam, da sem si levičarsko smer razlagal povsem drugače. Kot nekaj, kar človeku dopušča in pušča osebnostno svobodo. Normalno do stopnje, dokler s svojo svobodo ne ogrožaš svobode drugega.

Ampak Alenka Bratušek in Igor Lukšič mi s svojima bazama dokazujeta, da sem živel v zmoti. Še več, Bratuškova mi dokazuje, da je (bil) Janša diktatorski angelček, proti njej.  Ja, nisem si mislil, da bom kdaj to izjavil. In še dobro, da me levičarski politiki v tujini ne držijo v slovenski zmoti.

Alora, naši parlamentarci, levi in desni, so si spet složni – nad državljane s polnim nadzorom !

Tokrat, za spremembo, vse po črki zakona. Naši parlamentarci nameravajo uzakoniti vdiranje v osebne računalnike, telefone in ostala komunikacijska sredstva. Kadarkoli, komurkoli, kjerkoli in celo brez sodnega naloga. Dovolj bo, da boš našim organom sumljiv.

Vse za svobodo
In ja, tudi ta predlog, kot vse totalitarne v škodo državljanov, naši parlamenatrci sprejemajo med – interpelacijami. Ne vem koliko državljanov opazi, ampak interpelacije imajo povsem drug namen, kot si večina misli. Pod krinko interpelacije posamezniku, nazadnje Virantu,  v maratonskih zasedanjih tam nekje vmes, za uro ali dve, parlamentarci sprejemajo, celo enotno, pomembne odločitve za državljane.

Npr., kako in koliko bodo porezali socialne pravice, zmanjšali delavske pravice, odpustili v JS, dodelijo si še več davkoplačevalskega denarja za svoje stranke, še več dodatkov svojim plačam, zdaj še zakonski nadzor državljanov….

Skratka, z interpelacijami odvračajo pozornost od bistva in večina državljanov se impotentno sploh ne ozira na interpelacijo, s čimer seveda zamudijo sprejemanja teh “drobnih” usodnih pomembnosti, ali pa se po spletu prerekajo če in koliko si je kdo zaslužil interpelacijo, čeprav je pri nas zaradi interpelacij “odletel” praktično ničen odstotek interpeliranih.

Ko si je Janša pred skoraj 2ema letoma prizadeval uzakoniti ta praktično isti zakon oz. dopolnilo ZKP, do popolnega nadzora nad državljani, sta ostro proti nastopila tako Bratuškova s PS, kot Lukšič s SD. A zdaj sta ZA. Kot kolegi parlamentarci.

ZA pod pretvezo, da bodo lovili kriminalce po spletu – mislim, kaj lahko še bolj primitivno žalijo intelekt državljanov. Za lovljenje kriminalcev ali drugih škodljivcev v realnosti in po spletu ima policija že sedaj povsem dobro zakonodajo. Pridobijo pač sodni nalog zoper osumljenca in mu lahko prisluškujejo, ga, tudi spletno, zalezujejo, skratka, lahko ga razturajo do onemoglosti. Le sodni nalog rabijo.

Zdaj pa hočejo pomen sodnega naloga izničiti. Dovolj bi bil že sum, ali še to ne, pa bi že lahko preko daljave vgradili trojanca sledilca v tvoj osebni računalnik, telefon, tvojim komunikacijskim napravam. Pot zlorabam je avtomatično odprta.

Trojanski zakon, namesto krofov
V novem predlogu zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) sicer na prvi pogled ni videti nekih drastičnih sprememb, a na srugi pogled bodo lahko usodne za vse državljane, v odprti poti v totalitarizem.

V oči namreč dobesedno bode sprememba oz. dopolnitev starega 150 člena, ki sedaj omogoča tudi, da “se lahko odredi prikrita namestitev in uporaba programske opreme, ki omogoča le prepoznavanje vsebine zaščitene komunikacije. Za namestitev prikrite programske opreme se po potrebi izjemoma lahko odredi tajni vstop v tuje stanovanje ali druge tuje prostore v obsegu, da se namestitev lahko izvrši“.

Poleg tega pa se sme s tehničnimi sredstvi ugotavljati tudi “podatke, potrebne za razpoznavo številke komunikacijskega sredstva ter lokacijo komunikacijskega sredstva“.

In ja, naši parlamentarci se za uvedbo tega zakona sklicujejo na EU direktive, ki dejansko obstajajo od lani, le, da so si jih naši parlamentarci v teh zakonskih dodatkih po svoje, torej po domače, prevedli. Direktive EU iz tega področja namreč nikjer ne omenjajo možnosti rabe IMSI in “vgradenj” trojanskih konjev v komunikacijske naprave državljanov.

Po novem bodo torej policija in državne službe povsem legalno, na daljavo ali prikritim osebnim vstopom v tvoje stanovanje, vgradili v tvoj računalnik, telefon ali kaj – trojanskega konja. Trojanskega konja, državnega, imenovanega tudi Dekoder, katerega seveda običajno uporabniško oko ne bo zaznalo.

Tako bodo lahko policija, pooblaščeni uslužbenci ali celo nepovabljeni imeli popoln nadzor nad tvojo komunikacijsko napravo. In seveda tudi možnost podtikanja dokazov….

Ali po domače povedano – skozi tvojo kamero na računalniku bo lahko policija, tudi iz golega firbca ali namerne škodoželjnosti,  gledala in poslušala, kaj počneš v svojem stanovanju. Lahko ti bodo, z vstavljenim trojanskim konjem, prebrskali vsebino računalnika po dolgem in počez in seveda pridobili vsa tvoja gesla…..

Tudi zunaj kot doma
Brezskrben pa ne bo več državljan mogel biti niti na prostem. S tem zakonom bo namreč legaliziran tudi IMSI, katerega je sicer pri nas policija, seveda nezakonito, že uporabljala v času protestov, sploh na tistih prvih dveh množičnih v Ljubljani in Mariboru.

IMSI je v bistvu lovilec podatkov tvojega prenosnega gsm-a. Prenosna bazna postaja, ki posnema bazno postajo uradnega mobilnega, a ker ima IMSI močnejši signal, se gsm najprej poveže nanj in mu odda svoje podatke, šele potem se preusmeri na bazo uradnega operaterja. Tega poteka procesa na svojem gsm seveda praviloma ne moreš zaznati.

Za to zakonsko poosodbitev, torej potrebe instalacij Trojanskih konjev in IMSI, nameravajo parlamentarci zaposliti 120 “strokovnjakov”, za nakup programske opreme IMSI in Trojanskih konjev od američanov, ter plače strokovnjakov pa porabiti na leto, vsako leto, 120 milijonov €, davkoplačevalskih seveda.

Seveda ne škodi vedeti, da te trojanske prijeme v EU uporabljajo zgolj in edino v Nemčiji, tako, da zdaj sploh ni več dvoma, kako globoko so Merklovi v anus zabredli Pahor, Janša in sedaj še Bratuškova.

Kot ne škodi vedeti, da so tudi v Nemčiji ob uvedbi tega državnega trojanskega konja, tako kot naši parlamentarci, zagotavljali, da zlorab ne bo, a danes je jasno, da so nemške oblasti še kako prekleto zlorabljale ta virus zoper svoje predvsem nič hudega sluteče ali storeče državljane. In potem je ta ista Merklova seveda imela ful za povedati ob prisluškovanju američanov….

In koga (spet) briga odgovornost….
A najbolj pomembna v tem novi predlagani kazenski zakonodaji je, da ne predvideva – odgovornosti. Odgovornosti oseb, ki bodo te trojance in ostalo instalirale in uporabljale.

Do zdaj je bilo pač tako, da je imela oseba, vohunjena s strani policije oz. uradnih organov, kateri je bilo to početje neupravičeno početo, pravico do odškodninske tožbe in zahtevka. A zdaj to s tem zakonom ne velja več. Kar seveda odpira še več možnosti zlorab v tem početju.

In če sem prej še simpatiziral z idejo možnosti udeležbe na volitvah preko spleta, potem sem zdaj odločno proti.

Seveda razumem parlamentarce, da sprejemajo takšen zakon v škodo sobode državljanov – strah jih je. Strah ljudstva. Strah, da se bo začelo zajetneje zbirati. Dovolj so se naučili iz prve FB revolucije. Najhujše pa itak šele prihaja, njim pa  se kljub temu še ne odhaja.

Smešno mi je, da eni še vedno trobijo o neki problematični UDBI v Jugi. E pa UDBA je bila pravi vaginin dim proti tem našim današnjim levo desnim parlamentarcem. In res me zanima, kam se bodo zdaj preselili tisti, ki so leta govorili, da so hoteli iz Juge zaradi totalitarizma in vseh možnih udbaških nadzorov.

Kazenski zakonik, ki bi moral, brez možnosti različnih interpreatcij insajd, prvenstveno brezkompromisno služiti lovljenju skorumpiranih politikov, težjih kriminalcev in lopovskih tajkunov, se je spremnil v farso…v Big Brader šou….za vse državljane…v katerem, za spremembo, manjšina opazuje večino…..Lepo je v naši domovini biti mlad !

Don Marko M

Državna špijunaža (blog Don Marko M)

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Pozitivna totalitarna Slovenija

 1. Heh, država nadzora se krepi. Dokaz, da ne vohunijo samo Američani, da imajo takšne težnje tudi drugi. Če se ne bomo glasno upirali, si bodo izmislili še marsikaj. Nikoli ni bilo tako enostavno nadzorovati ljud, saj ljudje tudi nikoli niso bili tako povezani in tako pripravljeni deliti svoje mnenje.

 2. Seveda je skoraj vse kar si zapisal tudi res. Napaka je le v tem, da delaš popolnoma enako napako kot jo delajo tudi vse novoustanovljene politične stranke. Vsi se lotevate spopada s posledicami doma in ne z vzroki, ki pa so uvoženi. Dokler boste vsi preveč resno jemali slovenske institucije predsednika države, vlado, državni zbor, ustavno sodišče in druge, ki “sprejemajo” pomembne in usodne odločitve, ne boste nič bliže rešitvi problema. Težava sploh ni tukaj in so veliko manj pomembni kot verjamete in se ves čas vanje zaletavate. Lahko jih vse takoj zamenjate s popolnoma drugimi in ne bo prav nič drugače. Ti domači ne odločajo več o ničemer pomembnem. Potrudite se to že enkrat razumeti. Saj to kar doma počnemo, je voda na mlin vsem tistim zunanjim centrom moči, ki kreirajo našo domačo sodno, izvršno in zakonodajno dogajanje. Odvrnite oči od njih in jih končno že uprite tja proti Bruslju, Berlinu in tudi ZDA. Zahtevajte že končno drugačno EU in lotili se boste reševanja vzrokov.

 3. Stavenskovrhski,

  ne razumem te ravno….če kaj, potem sem že v številnih zapisih predstavil in opozoril, da so “možgani”, ki oblikujejo trenutno podobo EU izven naše male podalpske, od Bruslja, Merklove, do američanov….obenem tudi zelo jasno navajam, da naši parlamentarci, predvsem vsi 3je zadnji premierji, hlapčevsko izničujejo identiteto Slovenije z izvajanjem zgolj navodil omenjenih od zunaj….
  ampak vseeno se zavedam, da ne morem gro krivde prevaliti na te zunanje elemente, ker je v resnici glavnina krivde ravno v naših modelih….
  oni so tisti, ki imajo možnost in dolžnost skrbeti za dobrobit našega ljudstva, če je potrebno tudi z načinom, da rečejo NE zunanjim diktatom….dokler tega ne naredijo odločno, do takrat je zame glavnina krivcev ravno v našem parlamentu in enako stališče bom obdržal tudi za morebitne nove stranke, ki se ne bodo znale postaviti pokončno v bran naših državljanov….

 4. Sašo,

  saj ne, da sem kdaj verjel, da vohunijo samo američani, vohunjenje je pač ena standardnih oblik človeštva že od nekdaj….ampak, ko oblastniki vohunjenje praviloma upravičeno osumljenih “proti državnih elemntov” namenoma in zavestno spremenijo v vohunjenje vsepoprek za večino nič krivih državljanov, je p azabave konec in čas za odločen ljudski upor v bran svoje svobode….

 5. Bratuškova sicer ni izpolnila – tudi mojih pričakovanj. Predvsem na področju ustvarjanjih novih delovnih mest
  A tvoja trditev don Marko, o njeni totalitarnosti, nima veljave niti za ščepec.

  Razpetost med zahteve, ki jih pred njo polaga Evropa,
  zahteve, s katerimi jo obremenjujejo stari mački iz koalicije (Erjavec, Pirnat),
  podtalna vojna, ki jo zoper njo vodi mojster le-te, Janša, potem težave s polovico poslancev v lastni stranki in ki jih obvladuje brezumni Janković.

  Vse te težave in polena Bratuškovi ne dajejo dovolj moči, da lahko bila totalitarna!
  Kvečjemu ji lahko priznamo mojstrstvo, da lahko kolikor toliko krmami med vsemi temi čermi!

  Zato tvoj komentar Marko ocenjujem kot vdajanje močnim negativnim čustvom, ki jih gojiš zoper Alenko, kakšnega ratia, ali argumentov pa za povedano ni niti za vzorec.
  Škoda.

 6. Akcija zbiranja hrane za vojake??????Pravkar poslušam radio in ne morem verjeti, tudi pripadniki naše slovenske vojske so baje lačni, s svojimi plačami ne morejo preživeti in tako vojaki branijo to oblast?????kako je to mogoče, da so pripravljeni nastopiti proti narodu in v bran oblasti, ki jih tako ponižuje????

 7. Dragica,

  tole je sicer izven konteksta zapisa, pa ajde…tukaj gre bolj za pritiske naše vojske po dvigovanju plač….ta akcija zbiranja prehrambenih izdelkov je dejansko namenjena pomoči 1-2% slovenskih vojakov, pa še to zato, ker so v glavnem družinski partnerji teh vojakov recimo ostali brez služb, pa so ostali na samo eni plači, po možnosti s krediti….dobrih 40% naših vojakov prejema po 700 € mesečno, preostali pa preko jurja pa do nekaj jurjev, tisti na misijah pa itak krepkih jurjev….ampak tudi tisti s 700 € plačo zagotovo dobijo vsakega 5. v mesecu, kar vedno več državljanom v gospodarstvu tudi ob težjem urniku in nižjih plačah ne uspeva vsak mesec redno….po zadnjih podatkih je našo vojsko zapustilo letos 300 vojakov ravno zaradi teh nizkih plač…..zato pa vojska zdaj pospešeno išče in zaposluje nove kadre v vojski….kolikor pa me spomin ne vara, so predstavniki sindikatov slovenske vojske že v času prvih masovnih protestov izjavili, da ne bodo nastopili proti svojim državljaonm na protestih in nisem slišal, da so do danes preklicali to izjavo…

 8. Rado,

  ne vem, zakaj poskušaš spreobračati rdečo nit zapisa….govora je o totalni legalizaciji totalnega nadzora nad državljani….kaj takšnega lahko podpre samo totalitarist….in argument sem jasno navedel – Bratuškova zagovarja, podpira in zahteva uvedbo zakona, ki vodi v policijsko državo, kar je ena od stopenj totalitarnosti….torej, če želiš komentirati zapis, potem se prvenstveno osredotoči na rdečo nit zapisa, ki je jasno prikazana….
  ker če te moti le omenjanje Bratuškove, katero si pač po svojem običaju iztrgal iz konteksta, čeprav sem enakomerno navedel vse potrebne povezane s tematiko zapisa, ne moti pa te uvajanje te iste diktature totalitarizma, potem očitno ta država nima težav samo v parlamentarcih….
  če pa že prav hočeš – zdaj je že kristalno jasno, da ni več toliko problem v ostalih, ker je Bratuškova očitno dovolj velik sam svoj problem….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *