Tv soočenje volitve 2014 – obupno vodenje Ladike in Gobčeve ; program SDS – privatizacija vodnih virov

Sicer ne vem ravno, kaj mi je bilo tega treba, ampak včeraj je bil pač dan brez nogometa SP in daljinec je fural nekaj po svoje. Moram ga zamenjat. In tako se je zgodilo, da sem si včeraj prvič letos ogledal, bolj poslušal, tv soočenje parlamentarnih strank za volitve na nacionalki. Po oddaji pa sem se vprašal samo eno…..

Zašto u ovoj vukojebini sam ja odrasto…..

V glavnem – še danes nisem ravno prepričan, ali so predstavniki parlamentarnih strank včeraj na soočenju brili norce iz državljanov odkrito ali zavito. Prikrito zagotovo ne. Saj ne, da tega niso počeli konstantno zadnja leta, ampak tokrat je bilo nekaj drugače….

Nekaj, kar bi moral razumeti prav vsak državljan, ki ima vsaj malo zavesti, ponosa in želje ustvariti domovino napredka brez teh nebodijihtreba.

Nepravično obravnavanje kandidatov v soočenjih rtvslo

Kot so napovedali na nacionalki, je šlo za prvo od 3eh predvolilnih soočenj. Obenem so poudarili, da bodo v treh oddajah zagotovili enakovredno obravnavanje vseh kandidatov, a že hip zatem dodali, da sta prvi dve oddaji namenjeni parlamenatrnim strankam, ena pa novim strankam.

Nisem ravno matematični genij, ampak dve oddaji za stare skorumpirance in samo ena za nove sile, v mojem seštevku ne rezultira z enakovrednostjo. Mi pa rezultat prikaže namerno diskreditacijo novih kandidatov in strank.

Če bi na nacionalki res pravično in enakovredno izpeljati soočenja za vse stranke/kandidate, potem bi to po mojem moralo izgledati tako – ena oddaja trenutnim parlamentarnim strankam, ena oddaja novim strankam in še zadnja oddaja s skupnim nastopom starih in novih, pa naj se kreše.

ZAB ni parlamentarna stranka !

Najprej sem sicer mislil, da imam privide. Pa sem pobrisal ekran. A ona je bila dejansko tam. Pa sem si pomencal oči. A ona je bila dejansko tam. Bratuškova, najbolj zapravljiva ženska v naši mali podalpski vseh časov, je dejansko bila med “gosti” soočenja. Ne vem, na osnovi česa.

A vem, da ZAB, katero je predstavljala Blond Mortajm, ni niti pod razno in na noben možen način parlamentarna stranka. Kakšne norosti se torej greste na nacionalki ?! In zakaj niste povabili nepovezanih parlamentarnih poslancev ? Ti so namreč, za razliko od ZAB, vsaj upravičeni do nastopa v teh soočenjih parlamentarnih strank.

Obupno vodenje Tanje Gobec in Dejana Ladike

Bolj porazna od kandidatov v studiu, sta bila le še voditelja. Brez smisla, brez pikrosti, sarkazma, brez odločnosti, brez avtoritete, ma brez vsega. Ta soočenja bi moral voditi Miha Šalehar. Ker če kdo na nacionalki, potem je trenutno Miha pravi naslov, ki bi znal te levo desne parlamenatrne komunajzarje spraviti na stopnjo praskanja stropa.

Presenetil me je, v razočaranje, Dejan Ladika. Sicer še nisem videl niti ene oddaje kontaktne narave, sploh v živo, katero bi vodil Dejan, a tole je bila katastrofa. Moški, moški si Dejan in po moško bi moral voditi oddajo, ne pa da te tam eni vaginini dimi sprehajajo, kot se jim zljubi. Če si voditelj, potem bodi voditelj, zgolj povezovalci nimajo kaj iskati v takšnih oddajah.

A ni me presenetila, spet v razočaranje, sovoditeljica Tanja Gobec. Voditeljica je skozi oddajo lezla bratuškovi že tako očitno v anus, da sem se že spraševal ali bodo ostali vidni vsaj njeni čevlji na koncu oddaje. Gobčeva je, tako v minulih, kot tokratnem nastopu, več kot očitno podlegla bratuškinim feminističnim floskulam – volite žensko zgolj zato, ker je ženska. No, to so te ženske, ki delajo sramoto ženskemu rodu, sploh poštenim in sposobnim ženskam.

Višek totalne nesposobnosti obeh voditeljev pa se je zgodil, ko oba skupaj nista bila sposobna ustaviti sds komunajzarja Černača, ki je halucinantno opisoval svoja videnja prikazovanja ljubljenega vodje v oblaku nad Dobom.

Oba voditelja sta s to nemočjo, nesposobnostjo odvzeti besedo Černaču, ki se, po ustaljeni sds komunajzarski praksi, že po prvem stavku, več kot očitno ni držal nosilne teme pogovora, torej predstavitve volilnega programa SDS, dokazala, da jima ni mesto v takšnih oddajah in pričakujem ukrepanje vodstva nacionalke.

Program SDS – privatizacija slovenskih vodnih virov

Priznam, če bi se kandidat, kateremu bi sam oddal svoj glas na volitvah, v tv soočenju, ki je bilo namenjeno zgolj in izključno predstavitvam programov strank, obnašal tako pobalinsko “če ne dobim kepice sladoleda, pa se bom metal po tleh”, bi ga poiskal in nabil kot prasca, s stranko pa za večno prekinil simpatije.

Toliko sramote, kot je včeraj naredil Černač SDS-u, ni uspelo še niti njihovemu glavnemu zaporniku. Program, pomembnost programa, je namreč tisto, na kar se sds komunajzarji vseskozi sklicujejo in celo obsojajo tiste, ki programa nimajo ali ni po njih okusu, a včeraj je černač dokazal, da sds ne le da nimajo programa, pač pa da, po vzoru prednikov, milo rečeno programsko zbežijo kot zajci, ko je potrebno storiti nekaj za to državo, razen korupcijskega lopovstva.

Sicer pa, če mislite sds komunajzarji začeti bežati, kot černač včeraj, potem dajte vsaj zbežati iz Slovenije, da ne sramotite tukaj naše male podalpske.

No, nekaj programa pa je sds včeraj vseeno predstavil, Sicer ne zajčevski černač, je pa to storil Bernard Brščič, donedavni sekretar kabineta zapornika, kar bi sicer po mojem zdaj lahko še naprej opravljal, in to kar iz udobno postlanega mesta službe v javnem sektorju, kamor ga je, kakopak, postavili njegovi sds vodilni zapornik.

In potem je Bernard Brščič twitnil :
Komunisti nevarno širijo pojem javna dobrina. Zdaj sta to že voda in gozd. V vsakem učbeniku ekonomije sta to tipični zasebni dobrini.”

Ja, prav si prebral/a – brščič je javno napovedal, da program sds ne priznava naših vodnih virov kot skupno dobrino. Istočasno je povedal tudi, da sds komunajzarji v svojem programu morebitnega prevzema oblasti napovedujejo privatizacijo slovenskih vodnih virov. Enačba se torej glasi : SDS = PRIVATIZACIJA SLOVENSKIH VODNIH VIROV.

In ker dobro vem, da so v lanskoletnem podpisovanju evropske peticije proti privatizaciji vodnih virov po EU le to podpisovali tudi nekateri navijači sds, me res zanima, kako se bodo odzvali na to namero napovedi njih stranke, z zapornikom vred.

Drugače pa je v tem soočenju še edini normalno deloval Bojan Starman (DL), a kaj, ko so svoje nasprotno od tega Virantovi pobje že pokazali. Najbolj odbijajoča pa je seveda, spet, bila bratuškova, ki se je očitno nalezla sds sindroma in za vse krivi vse, razen sebe, kot bi nihče ne videl, koliko škode je povzročila v pičlem letu.

Aja, pa še mimo oddaje. Vljudno naprošam člane Združene levice (ZL), da nehajo glumiti majmune z nekimi protesti proti prodaji Merkatorja. Če teh protestov niste bili sposobi izvesti pred prodajo in pred debelimi lažmi bratuškove na to temo, potem se tudi zdaj ni potrebno majmunirati.

Don Marko M

Politike menjati (blog Don Marko M)

 

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Tv soočenje volitve 2014 – obupno vodenje Ladike in Gobčeve ; program SDS – privatizacija vodnih virov

 1. jaz sem si pustila pokvarit četrtkov večer(mar bi poslušala radio z omenjeno oddajo, če še obstaja) s popovimi kurami in enako kurjimi gosti. in ne bi se mogla bolj strinjat z zadnjim odstavkom.

 2. Opažam, da je z menoj nekaj hudo hudo narobe !
  Zavestno sem se odpovedal soočenjem, saj je moj glas že oddan v kahlo, poveznjen v luknjo in zasut z 7 lopatami matere zemlje !

 3. Zlobni,
  če bi po nekem naključju po tv predvajali predvsem tovrstne oddaje, potem bi bilo tudi z mano kaj narobe, ko bi poveznil tv v luknjo in ga zakopal s 77 lopatami matere zemlje…..

 4. To pot bi se z večino napisanega celo strinjal. Nisem pa prepričan, da pogrešam neparlamentarce. Kolikor sem jih uspel slišati, sem se kar dobro zabaval. Ne samo da niso v parlamentu, niso niti na tem svetu in v tem času.

 5. frenk,

  počakaj malo, da zapišem na koledar tvoje večinsko strinjanje…. 😉 ….izven parlamenatrne stranke pa si v tem soočenju lahko pogrešal, ker jih itak ni bilo, razen očitne protekcije bratuškove, ki pa je, ja, podala vse razloge za smeh in solze skupaj….in tistega, ki ni bilo, ne morem komentirati….
  sem se pa zato zelo nasmejal, čeprav bi jih najraje lastnoročno zabrisal iz studija in tudi te države, nad programskimi predstavljanji teh parlamentarnih strank, ki so že tudi po 10 in več let v parlamentu….
  ker ko človek sliši ravno od teh skorumpirancev, ki so nas pripeljali v sedanje stanje, izjave tipa “vrnili bomo dostojanstvo”, ali “skupaj zmoremo več” in podobne oslarije, se človek sicer nasmeji, a obenem vpraša, ali si dopuščajo izjavljati te veleumne zaradi posledic mentalnega zdravja ali pa so dejansko izprijeni do konca…..
  to pa, da določena stranka, ki ima vedno največ za povedati o programih in odgovornosti kar tako po pobalinsko zapusti studio, namesto predstaviti svoj program, pa mislim ni več smešno niti privržencem te stranke, vsaj tistim še redkim normalnim….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *