Aleš Primc : “Res je – sem anonimni homoseksualec. Pedigrejski.”

Ker v naši mali podalpski nimamo pametnejšega početja, so naši left/rajt ultrasi Instituta Umetna Gnojila (IUG) na Šubičevi 4 spet odprli razpravo o novem Družinskem zakoniku, ki se od prejšnje različice razlikuje zgolj v modernizaciji nekaterih izrazov in tolmačenju le teh…..

Tako so ultrasi IUG na današnji tiskovki ob 11 uri v prostorih IUG, kjer sem bil tudi vaš bloger, čeprav nam niso postregli nič okusnega za želodec, napovedali tudi ukinitev rabe pojma “gej zakonska skupnost”.

To novost je argumentirala ministrica oddelka “Vse razen dela in družine” Anja Total Mrak :

Če se definicija “gej”, v angleščini “gay”, kar pomeni vesel(je), nanaša na to, da je življenska istospolna skupnost pravzaprav “veselo poročeno stanje”, medtem ko je zakonsko definirana zgolj skupnost moškega in ženske, potem je to velika žalitev za vse, ki niso v “gej zakonih”.

Mi torej hočemo izenačiti pravice državljanom in odpraviti dolgoletne krivice, ki so se dogajale zakonskim parom in poročenim v družinah med moškim in žensko.

Statistika neizprosna – v istospolnih družinah znaša stopnja družinskega nasilja moškega nad žensko nič (0 %)

V nadaljevanju nam je Anja Total Mrak predstavila tudi statistično podporo svoji trditvi – rezultate 8 letne raziskave, izvedene na 13.862 homoseksualnih parih v naši mali podalpski. Primerjalno je Total Mrak podala tudi izsledke raziskav družinskega nasilja moškega nad žensko v homoseksualnih zakonih.

Po raziskavah IUG se je pokazalo, da je v družinah med moškim in žensko v Sloveniji vsakih 20 minut fizično zlorabljena ena ženska, policija pa intervenira zaradi nasilja v zakonu 26 krat dnevno.

Vsaka tretja ženska je preživela neko obliko nasilja od bivšega ali sedanjega partnerja, vsaka druga ženska je prijavila partnerja, da ji je grozil z umorom, le v katergoriji psihičnega nasilja so bile ženske dominantnejše, saj je le tega od svojega partnerja doživelo zgolj 21% žensk, medtem, ko je kar 98 % moških doživelo psihično nasilje svoje partnerice, povprečno 3x dnevno.

Ko smo na koncu vse te podatke primerjali z našimi raziskavami smo prišli do osupljivega odkritja – v istospolnih zakonskih skupnostih ni nasilja moškega and ženskami.

Dobesedno 0 %. Niti enega samega tovrstnega primera nismo zabeležili v vseh 8ih letih. Kakorkoli smo gledali na problematiko, iz kateregakoli zornega kota, vsakič smo prišli do rezultata, da moški ne zlorabljajo žensk v istospolnih skupnostih.

Po teh besedah se je Total Mrakova poslovila, novinarji pa smo se preselili na naslednjo tiskovko pred spovednico v ljubljanski stolnici, iz katere je Aleš Primc, točno ob 12 uri, začel stresati demantije argumentov Instituta Umetna Gnojila.

Primčevo priznanje osupnilo malo podalpsko

Primčev Aleš, znan tudi pod vzdevkom Petelin Brezjajčni, sicer tudi urednik spletnega medija 24kur, voditelj Civilne iniciative proti družini in za krivice otrok, ter društva upokojenih transformerjev Odbor 2014, v nadaljevanju, po skromnem pozdravu 7 sili, ni več skoparil z besedami :

Kakšno je to partnersko razmerje, zakonska zveza ali skupnost v kateri ni nasilja moškega nad žensko. No, povejte mi. Pa zveza brez tega je nekaj nenaravnega, bolnega in iztirjenega“, je začel Primc svoje demantije izjav Total Mrakove.

Če bi zakonsko sprejeli enakopravnost za te pedre, bi nam ga prej kot slej zarili odzadaj. Si predstavljate, da bi oni potem imeli svoje družine, otroke, nad katerimi ne bi alkoholizirani ali trezni izvajali nasilja, in začeli še nažigati, da je treba z zakonom prepovedati družinsko nasilje.

To ni normalno, predvsem pa to ni skladno z doktrino naše RKC. Verniki naše skupnosti smo vzorni družinski ljudje, redni alkoholiki, ki varamo svoja partnerje in pretepamo naše otroke. Celo naš papež je celemu svetu obelodanil, da to počnemo in da ni nič narobe, če nabiješ svoje otroke, to je celo naša dolžnost.

Iz okna spovednice je še vedno krilil z rokama in pihal paro, kot bi pozival državljane v boj za poslednji pedenj zemlje in medtem, ko smo se s kolegi spogledali v skrbi za njegovo zdravje, se je zgodilo….

Primc je nenadoma utihnil, upognil svojo držo in naslonil svoja komolca na okno spovednice, se z dlanema prijel za glavo in….zajokal. Sprva zadržano spuščanje solz se je spremenilo v potoka, katera je spremljal zvok globoko ranjene živali.

Zmeda popolna. Vsi smo mu ponudli robčke, le novinarja Reporterja in Ognjišča sta Primca neumorno slikarila iz vseh možnih kotov. Z roko je nakazal, da želi nekaj povedati. In je začel, skrušeno, bolj tiho, a vidno pretresen :

Priznam. Ne morem več živeti s tem bremenom. Priznam pred Bogom vami – njihov sem.

Začelo se je lepega dne pred leti, ko sem po tekmi frnikolanja s prijatelji prepoten zaznal odbijajoč vonj, ki je prihajal izpod moje pazduhe. Oddivjal sem domov, v kopalnici slekel majico s sledovi laktacije in se počil pod tuš. Dolgo, dolgo sem se izpiral.

Vmes sem začutil še nezadržno potrebo po puljenju dlak iz prsi, katere sem skoraj iztrebil ob nekontroliranem joku. Po tuširanju sem se zvil na kavč v fetus položaj ob branju knjižice ljubezenskih pesmi.

V dnevih, ki so sledili, so me popadli napadi besa, v katerih sem celo sobo polepil s posterji Justina Biberja in Caught in the act, v končnem obupu pa sem še večkrat vstopal in izstopal iz omare, da bi obrnil smer delovanja in prenehal biti homoseksualec.

Zamenjal sem 7 ogledal, zmanjšal količino koktejlov limete in jagodičevja. Ni šlo. to sem bil jaz. Šele čez mesece sem se sprijaznil….

Za trenutek je vzdignil glavo, nas ošvrknil s pogledom pričakovanja miloščine in nadaljeval :

Potem sem se poskušal približati ta pravim gejem, a so me vsi zavračali. Tako zelo sem že hrepenel po njih mišičastih, golih telesih in želja po centimeterskem zbližanju je bila že tako močna, da se mi je že sukalo.

A oni so me zavračali. Znova in znova. Odločil sem se storiti pogumno dejanje, da bi me opazili, sprejeli. Postavil sem se po robu Total Mrakovi in celemu Institutu Umetna Gnojila. Zdaj so me opazili. Zdaj me hočejo v svojih dlaneh.

Za ta gverilski način boja se zdaj vsem ostalim opravičujem – sem pač anonimni homoseksualec. No, zdaj brez anonimen….In prosim, da človeško razumno sprejmete mojo enakost v drugačnosti….”

V tem trenutku je do spovednice pristopil župnik, nas vljudno odslovil, vstopil v spovednico in začel obred s Primcem. Ol ju nid iz lav….

Don Marko M

Gay love (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Aleš Primc : “Res je – sem anonimni homoseksualec. Pedigrejski.”

  1. Sem vedla,da ta Primc ni tako nedolžen kot se dela.Jutri bojo moje kombinatke na prvem kafetu imele kaj delat. 🙂 🙂

  2. sodišče v Strassbourgu je že leta 2010 določilo,da posvojitve istospolnih NI človekova pravica.Navadnih družin je…ah,miljonkrat več kot istospolnih 😛

  3. Lažje, kot z argumenti, se je lotiti Primca s kozerijo.
    Napišeš nekaj duhovitega, ljudje se smejijo, a bistva se tako ne odkrije.

  4. a bejž no Rado….in kaj je po tvojem bistvo ?……čeprav je bistvo ta satira razgalila do konca……vem pa, da si v teh primerih zagovarjanj trdno na Primčevi strani…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *