Dobrodelno – pomagamo Miši z dogodkom Teci z(a) Mišo

Ko prisluhneš otroškim željam nematerialne vsebine hitro spoznaš, da so njih želje na videz enostavne, skromne, logične, a kljub temu lahko za koga tudi tako velike in težko izvedljive. Kar je nekaterim položeno v zibelko in se jim zdi, da je to samoumevno, je za nekatere predvsem velika, zelo velika želja….

Velika želja zajemati otroštvo v največji in najboljši meri, skozi navihane otroške igre tam zunaj, na prostem, v tekanjih s prijatelji do polne utrujenosti, tudi kakšne nove kraste na kolenih in komolcih, ki je obenem tudi polna sreča nasmeha veselja, ki malčka zvečer popelje v svet sanj še preden je pravljica prebrana do konca.

In so malčki, katerih največja želja je, da bi lahko hodili. In tekali. S prijatelji po igrišču, s starši po gozdu, ob reki, morju….A jim ni bilo položeno v zibelko. Imajo pa zato tisto veliko otroško željo, voljo in vztrajnost za izpolnitev svoje velike, mogoče celo največje želje – da bi lahko hodili in tekli. Sami. Svobodno. Kadar in kjerkoli….

Mala simpatična Miša pri svojih 3 in pol letih že zelo dobro ve, da se izpolnejo le tiste želje, za katere se tudi sam potrudiš. Miša je pogumna punca, ki tako začenja svojo predstavitev :

“Moje ime je Miša. Oktobra sem dopolnila tri leta, čeprav bi morala rojstni dan praznovati okoli božiča, rodila sem se namreč tri mesece prezgodaj. Premajhna sem, da bi razumela, zakaj moji sovrstniki hodijo, jaz pa tega še ne morem.Moji vrstniki tekajo po otroških igriščih, plezajo na tobogane, se lovijo, igrajo skrivalnice, jaz pa ne morem niti še hoditi. Ampak bom hodila. Odločila sem se, da bom hodila. Vsak dan pridno več ur telovadim, da bi mi uspelo…….”

Še več o sebi Miša predstavi na svoji spletni strani tudi v Njeni zgodbi, kjer se nahaja tudi povezava do njenega FB profila, katerega seveda lahko všečkaš in kjer lahko v sliki in besedi spremljaš izpolnjevanje Mišine trenutno največje želje – samostojno korakanje.

Dvoma ni – Miša je pravi borec in tako je tudi nastal celodnevni dogodek – Teci z(a) Mišo.

Dogodek, katerega poglavitni namen je druženje zate, s tvojimi prijatelji in/ali družino vred. In ja, na dogodku se bo tudi teklo z in za Mišo. Seveda pa lahko tudi ne tečeš, če misliš, da ti ne bo zneslo rekreacijsko preteči tistih par 100m, boš pa zato lahko sodeloval/a v preostalih programskih dogodkih druženja in zabave tudi z glasbenimi gosti, jedačo in pijačo.

Kraj dogodka : rekreacijsko središče Mostec v Ljubljani
Datum in ura : sobota, 25.04.2015 od 10. ure dalje

V kolikor želiš še več informacij o dogodku, kakor tudi če želiš dogodek podpreti, si lahko ogledaš predstavitev Udeležba na dogodku Teci z(a) Mišo.

Sploh ne dvomim, da se bo Miša tvoje prisotnosti na njenem dogodku zelo razveselila. Ti pa njenih novih korakov…..

Don Marko M

Teci za Mišo (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dobrodelno – pomagamo Miši z dogodkom Teci z(a) Mišo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *