IMF, ECB in Evropska komisija priznali – namensko uničujemo Grčijo !

Grkom naši varčevalni programi ne bodo pomagali, priznavajo, v tajnem dokumentu “Preliminarna analiza vzdržnosti dolga za Grčijo”, IMF, ECB in Evropska komisija. Ta dokument je bil eden od šestih, ki so tvorili končni predlog, katerega so poslali v Grčijo, takoj za tem je sledila grška napoved referenduma…..

Ta tajni dokument, katerega je uspelo pridobiti novinarjem britanskega The Guardian, katerega so analizirali, prikazuje, da bi Grčija, tudi ob polnem upoštevanju vseh varčevalnih programov, določenih s strani omenjene trojice, bila leta 2030 še vedno na nevzdržnem nivoju dolga 118 % BDP.

IMF, ECB in Evropska komisija, ne glede na medijske floskule, več kot odlično vedo, da Grčija s sprejemi njih zahtev ne bi nikakor rešila svojih problemov, ampak le prelagala bankrot.

Da bo zadeva še bolj parodična – v tem tajnem dokumentu omenjena trojica pritrjuje argumentom Ciprasa in Varoufakisa, da je za Grčijo edina rešitev za izhod iz krize in ekonomsko okrevanje zgolj zajeten odpis dolgov.

Projekcija posojilo dajalcev prikazuje celo, da celo v kolikor bi Grčija 15 let konstantno dosegala ekonomsko rast, bi še vedno bila na stopnji javnega dolga, ki je za kriterije IMF nevzdržen.

Leta 2012 je IMF določil za Grčijo maksimalno višino dolga 110 % BDP, trenutno je na 175 %, ob čemer so dodali grožnjo, da dolg dodatno raste, kar seveda velja za IMF obresti, kakor tudi, da utegne, ob upoštevanju vseh njih določenih varčevalnih ukrepov in ostalih idealnih pogojih, njih BDP leta 2030 pristati na 118%.

Obenem v dokumentu navajajo tudi, da bi morali Grčiji v možnosti za okrevanje ponuditi tudi “pomembne odpustke”, da bi se verjetno lahko ob 4% letni ekonomski rasti grški dolg spustil na 124% leta 2022.

V tem scenariju so predvideli tudi 15 milijard prihodkov iz naziva privatizacij, kar je kar 5x več, kot je napovedano v realnem scenariju,kar praktično pomeni, da Grčija tudi v 2030 ne bi prišla na tistih 118%.

Še huje – zdaj je jasno, da bi IMF, ECB in Evropska komisija naredili prav vse potebno, da bi Grčijo in Grke dobesedno zasužnjili na njih zemlji.

Zdaj je dosti lažje razumeti odločitev Ciprasa in Varoufakisa po takojšnji napovedi referenduma, kar bi, verjamem, naredil vsak vsaj malo odgovoren voditelj do svojega naroda. Gre pač za izjemno breme, o katerem mora odločiti celoten narod.

Tako, kot so se odločili Islandci pred leti, objavili bankrot, se odkrižali IMF, z desničarsko vlado pozaprli vse lopovske bankirje in danes je Islandija vodilna na svetovni lestvici kakovosti življenja.

Z večinsko normalnimi, odgovornimi, pogumnimi državljani se da vse, celo zmagati proti domišljavim velikim……drugače pa je Slovenija naslednja v vrsti za grški scenarij omenjene trojice…..

Don Marko M

Yanis Varoufakis (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published.