FURS nagrajuje – postani “Špec kahla leta !” Nagrada 15.000 €

Postani zmagovalec ! Sodeluj v novi piramidni igri na srečo “Špec kahla leta” in osvoji 15.000 €. Pravila sodelovanja so enostavna – pojdi v izbrano trgovino, lokal, opravi nakup materiala ali storitve, zberi 10 računov od le teh, tudi od parkinga in Cerkvenih storitev, in 15.000 € bo lahko tvojih….

V zgodovini Slovenije država še nikoli ni ponudila takšne noro ugodne možnosti pomoči socialno ogroženemu prebivalstvu in obenem plemenitenju finančnega stanja že oplemenitenim.

Kot razlagajo na FURSu (finančna uprava RS) ima piramidna igra na srečo “Špec kahla leta” večkraten namen in učinek, poleg osnovnega, to je zabava v igri na srečo, tudi dvigovanje davčne kulture v državi.

Poudarjajo, da igra nima veze s korupcijo in načrtnim podkupovanjem državljanov, da jim špecajo vsakogar, ki jim ne reče “Dober dan”, podrobneje pa je o tej neverjetni ideji in vsebini izvedbe “Špec kahla leta !” razložil FURSov uslužbenec za PR, Toni Grumf :

Res je, smo edina država na svetu s takšno akcijo, ki je plod našega znanja in ocene, da je slovenska družba dozorela za uvedbo naziva akcije “Špec kahla leta”. Nenazadnje je špec kahlarstvo popularno na slovenskem že od nekdaj, kar nazorno pričajo tudi zgodovinska dejstva, nenazadnje nas tujci poznajo pod to zaščitno oznako.

Po naši oceni bo prva nagrada v vrednosti 15.000 € prepričala k sodelovanju večino državljanov, sploh če vemo, da se prodajajo tudi za 100 € in celo manj političnim strankam za glas na volitvah.

Res pa je, da bomo od prve nagrade 15.000 € nagrajencu odbili davek za igre na srečo, nenazadnje smo FURS, preostalih 9.200 € pa bomo izplačali v treh zaporednih obrokih treh zaporednih let, za kar bomo obračunali nagrajencu tudi davek na dohodnino.

Z nagradno igro pričnemo januarja 2016, izvedli bomo 4 letna žrebanja v okviru igre na srečo LOTO z žrebanjem na tv v posnetem prenosu, da onemogočimo vsak poskus prirejanja rezultata in korupcije, skupaj pa bomo izplačali za 124.000 € nagrad v letu“.

Nagradni fond za “Špec kahla leta !” zagotovljen

Kot dodajajo iz FURSa, nagradni fond ni problem, saj bo le ta napolnjen z denarnimi kaznimi 40€, podeljenimi brezplačno državljanu posamezniku, ki ob izhodu iz trgovine/lokala/Cerkve ne bo prevzel računa nakupa na blagajni in ga hranil še 5 let po izhodu. Z računom od kazni ni možno sodelovati v tej igri na srečo.

Nagradni fond bo izplačevan 4x letno, vsakič 4im nagrajencem v vrednosti prve nagrade 15.000 €, ter tolažilnih nagrad vrednsoti 10.000, 5.000 ter 1.000 €, žrebanja pa bodo izvajana marca, junija, septembra in decembra v bobnih Loterije Slovenija.

FURS se opravičuje, ker zaradi letnega skupka nagradnega fonda za igro “Špec kahla leta !” v vrednosti 124.000 €, ne bodo izplačane pomoči socialno ogroženim v enem od mesecev leta.

FURS opomba :

V nagradni igri ne morejo sodelovati anketarji pred Lidl in Hofer trgovinami, ki pred izhodom iz trgovine od kupcev zahtevajo, da jim svoje račune nakupa podarijo brezplačno in tako v igro priglašajo neprimerno več računov, kot ostali, s tem pa tudi več možnosti za zmago.

Šteje vsak račun, vsak posamezen račun za storitve Cerkve, kot za mašo, krst, spoved, pogreb in podobno pa se šteje dvojno, torej kot dva računa.

FURS se zahvaljuje vsem državljanom, ker si sami plačujejo sodelovanje v akciji “Špec kahla leta”, predvsem pa se le tem zahvaljujejo za brezplačno zbiranje računov, katerega bi sicer morali, celo proti plačilu, opraviti kar sami.

Don Marko M

Špec kahla leta (blog Don Marko M)

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “FURS nagrajuje – postani “Špec kahla leta !” Nagrada 15.000 €

 1. haha…ime akcije “Špec kahla leta” je res inovativno a ideja je pokopirana od hrvatov! Mi vse od njih kopiramo-očitno so bolj pametni! Prvo “kupujmo hrvatsko-mi smo potem v slovensko…”.in zbiranje računov proti nagradi tam poteka že nekaj let!..Blog je pa odličen, izviren, …in brez računa?! Haha…

 2. Milena, res je, da so naši FURSovci kopirali od Hrvatov, ki so to začeli julija letos pod nazivom ‘Traži račune i ulovi kune’….ampak naši so zadevo izpopolnili….najprej imajo neprimerno višje nagrade kot Hrvati, saj hrvaških 3.300 € bolj bogo deluje proti našim 15.000…..je pa res, da imajo hrvati dodane tudi počitnice za 2016…..
  predvsem pa hrvaški sodelujoči državljani pošiljajo račune neposredno na njih Hrvatsko Lutrijo, medtem ko naši zahtevajo da se jih pošlje njim na FURS…..pa pri njih ima igra omejen rok in se zaključi 8.aprila, medtem ko so naši napovedali non stop akcijo…..in pobiranje računov še za Cerkvene storitve….
  prav imaš, ker ne sodelujem v tej igri, ti niti računa ne bom pobral……niti izstavil….. 😎

 3. Mucek,smo se s kombinatkami odločile da bomo zbirale samo račune iz cerkve,moramo vse k spovedi 😉 😀

 4. D’best!!Car odlično napisano.
  Mogoče bi morali kakšen naš državni “organ”,vprašati,javno seveda,če je normalno ,da državni proračun,v katerega vsi mi plačujemo evrcke,kupuje kondome za državne “organe”,preko javnih razpisov. Pa to ne morš verjet.Službeni telefoni,službena stanovanja,službeni kondomi. Adijo pamet.

 5. Comment osebja:
  “Bulshit za idiote. Nekdo bi moral organizirati nagrado za cim vec nakupov brez racuna”
  Sam podpisem, da se javno objavi vse nagrajence, ki se zberejejo na trgu in jih dodatno bogateje “nagradimo”

 6. Se tole si mi je utrnilo – javna IGRA z davkoplacevalskim denarjem, kdo pa bo dobitnik ? Tako kot pri Loteriji Slovenije, ki so uradni “prireditelj” nagradnih iger 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *