Dobrodelno – poslovilno pismo sestre mali Arini – pomagamo družini Kardašević

Ko sem prvič slišal za jeseniško tragično usodo male, komaj dveletne Arine, sem, priznam, ostal brez besed. Kar se mi zelo redko dogaja. Meni je povsem nesprejemljiv že vsak poskus nekoga, ki hoče izkazovati svojo trenutno premoč nad šibkejšim, skrajnih človeških norosti pa se niti ne trudim razumeti, ker ni kaj razumeti…..

Ne glede na vso tragičnost tega dogodka, ob čemer družini in svojcem Arine izrekam sožalje, pa ta zapis ni namenjen obsojanju kogarkoli. Ta zapis je namenjen izključno pomoči tistim, ki ostajajo.

Ostajajo pa 3 sestre in oče male Arine. Ostajajo z bolečino, a upam tudi dovolj moči za nadaljevanje. Ljudje smo zato, da si pomagamo. Kdor je pripravljen in lahko pomaga, je zahvalno dobrodošel. In tokrat bomo pomagali družini Kardašević, začeli pa bomo s poslovilnim pismom Dijane, katerega je namenila svoji mali sestrici Arini.

Draga moja Arina

Ko si se rodila sem mislila da sem se ponovno rodila, vesela sem bila tega da imam zravn sebe 3 prekrasne sestre katerim moram jaz biti vzor.

A na žalost, s teškim in polomljenim srcem, sem se morala od tebe posloviti v petek.
Nikoli in nikdar nisem imela tako bolečega srca, kot sem ga imela takrat, ko so mi sporočili, da te ni več med nami. Nisem se takoj zavedala, a 10min po tem me je pretreslo vse skupaj. Jokala sem in jokala, povsod sem slišala tvoj glas in kako me kličeš “DADI”.

Nisi znala govoriti, da bi mi rekla kaj se s tabo dogaja, nisi znala razložiti, nisi znala sebe zaščititi in se obraniti teh psihopatov. Nikoli ne bom razumela, da sem s tako osebo živela celo življenje in da je to ravno moja “mama” …

Tebe bom imela v najlepšem spominu z najlepšim nasmeškom in sladkim obrazom….Zdaj vse to ne morem gledati več v živo, saj so ostale samo še tvoje slike in video. Zelo žalostno sem, da si odšla in nas zapustila zelo prezgodaj, v takšnih mukah in bolečinah, ter trpljenju, v premajhen grob.

Bila si zelo nemočna. Vsa Slovenija in druge države te imajo radi, čeprav te niso poznali, ostala si v srcu vseh, v najlepšem spominu tudi tistim, ki te nikoli videli niso…

Odšla si na zelo boleč način in ta bolečina bo ostala v meni za vedno ! Vedi, da te imam rada in da te sestrice zelo pogrešajo. Ati te pogreša in bi te rad videl, ampak žal to ni mogoče, ostala si v srcih vseh !
Naj ti bo lahka zemlja in naj te čuvajo angelčki, zdaj si brez bolečin, brez muk in trpljenja. Radi te imamo.

tvoje tri sestre in ati

Spoštovane bralke, bralci, prijatelji – v kolikor se bo kdo od vas odločil komentirati ta zapis oz. tragedijo samo, Vas vljudno naprošam, da, tudi skladno s pravili obnašanja na tem blogu, ohranite vsaj osnovno stopnjo kultiviranosti in ne posegate po izrazih, ki bi vzpodbujali ali izražali sovražnost, ker bom takšne komentarje prisiljen moderirati ali odstraniti.

Povedati moram, da družina Kardašević ni sama vprašala nikogar za pomoč zbiranja sredstev v obliki dobrodelnih akcij. To smo se vsi, ki s(m)o in/ali še bomo prispevali, odločili povsem sami. Tako njih sosedje na Jesenicah, kakor ostali po naši mali podalpski.

Kot za vsako dobrodelno akcijo tega bloga, sem tudi tokrat sam kontaktiral osebe, katerim je akcija namenjena (hvala Jernej in Meho), tokrat družino Kardašević. Po pogovoru z Dijano sem zaključil, da gre za dobre ljudi. In dobrim ljudem je treba pomagati, ko se jim zgodijo nepredvidene okoliščine.

Dejstvo je, da je oče družine Senad do leta nazaj skrbel za družino, vse do infarkta in predčasnega odhoda v invalidsko penzijo. Kot oče samohranilec trem še mladoletnim hčeram, od katerih je ena ravno tako hudo bolna in obiskuje center Soča na zdravljenjih, je očetovsko skrb izvajal tudi s statusom invalida, čeprav je lahko vsakomur, ki zmore enostavno seštevati, jasno, da to ni bilo niti približno več enostavno kot prej, ko je bilo polno zdravje in polna plača.

Tudi zato sem se odločil da, v sklopu blogerske akcije, povabim tudi tebe k sodelovanju zbiranja sredstev za pomoč družini. Daruješ lahko kakopak poljubno, skladno svojim zmožnostim, tudi če preskočiš dve kavici v kafiču ali mežnarjevo košarico/puščico pri nedeljski maši, bo dovolj.

Podarjena sredstva lahko nakažeš neposredno na družinski  TRR :

DIJANA KARDAŠEVIĆ

(banka SKB) SI56 0318 6100 2906 725

O skupni višini podarjenega zneska bo Dijana poročala ob zaključku akcije čez 30 dni, ko bom celoten zbrani znesek predstavil tudi na tem blogu.

Ker gre za blogersko dobrodelno akcijo, bodo k sodelovanju v le tej pozvali tudi kolegi blogerji, katere sem že kontaktiral. Če pa katerega blogerja/blogerko še nisem povabil k sodelovanju, kar ni bilo namerno, pa želi sodelovati, potem si vabljen/a.

In čeprav gre za blogersko akcijo, pa seveda lahko vsebino tega zapisa deli tudi vsakdo od bralcev, ki se tako odloči. Vsem pa iskrena hvala za sodelovanje in pomoč družini.

Don Marko M

DOPOLNJENO 17.08.2016 – DOBRODELNA AKCIJA ZAKLJUČENA – več v tem zapisu

Arina pomagamo družini Kardašević (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dobrodelno – poslovilno pismo sestre mali Arini – pomagamo družini Kardašević

 1. Kaj pa naslov? Če se ne motim, je potrebno ob nakazilu navesti tudi naslov lastnika TRR.

  Sicer pa zelo zelo žalostna zgodba. Sama imam najmlajšega starega ravno toliko kot je bila Arina in ko ga pogledam, to majhno, krhko, nedolžno bitje, ne razumem kako je nekdo lahko tako krut. Srce boli, močno boli in solze tečejo vsakič, ko naletim na zapis o Arini. Ne morem si niti misliti kaj je bitje nedolžno prestajalo v svojih zadnjih dneh.

  Njeni družini želim, da se nekako prebijejo čez izgubo, čeprav si sama niti ne predstavljam, kako je to sploh možno…

  V mislih sem z njimi in jim pošiljam objem.

 2. Neja,

  sem poprej preveril pri bankah in sem povsod dobil zagotovilo, da zadostuje polno ime, naziv banke in številka TRR…..lahko se sicer doda tudi naslov, a ni obvezen, ker je določena številka TRR “last” le posameznega državljana, ki jo ima…..
  hvala za branje, deljenje in pomoč…..lep dan privoščim…..

 3. Me zanima koliko so kaj darovali politiki, še zlasti tisti ki tulijo za otroke gre! Ampak ker se je zločin zgodil v hetero družini,za njih to ni omembe vredno.

 4. Lidija,
  pri običajnih oblikah nakazila ni nobenih težav, res pa klik zahteva tudi naslov, kateri zaradi razumljivih okoliščin ni objavljen….sem ti poslal mail…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *