Državljani zbudite se – Kuštrinovi FIDES zdravniki nam kradejo in privatizirajo zdravstvo !

Zdaj je kristalno jasno – čakalne vrste in korupcije v zdravstvu izvajajo prvenstveno zdravniki Kuštrinovega FIDESa. In ne, Kuštrinove stavke ne podpirajo vsi zdravniki in zobozdravniki, celo v samem članstvu FIDESa se je polovica odrekla Kuštrinovi stavki…..

Nekateri pač še premorejo tisto osnovno etiko, profesionalnost, empatijo, ter spoštovanje Hipokrata in skrb za zdravje državljanov naše male podalpske. Med temi pa kakopak nista ne Kuštrin, ne Možina, ne njuni podporniki, kateri so brez dvoma nujno potrebni strokovnih pregledov psihiatrične stroke.

Jasno je, da naše javno zdravstvo, tudi to, nujno potrebuje korenito reformo, kot je jasno, da nikakor ni in ne sme biti Kuštrin s FIDESOM tisti, ki bi kakorkoli določal vsebino te reforme. Da te reforme ni sposoben izpeljati Cerar skupaj z vsemi 90imi parlamentarci je sicer vedno bolj jasno……

Tokratna (zobo)zdravniška stavka in posledična izsiljevanja pač ni primerljiva z vsemi dosedanjimi stavkami 25ih let. Tokrat Kuštrin preko FIDESa s svojimi zahtevami namreč brez vsakih olepšav in ovinkov direktno ruši naš javni zdravstveni sistem in ga usmerja v polno privatizacijo.

Kuštrin, med ostalim, zahteva izločitev plač zdravnikov iz enotnega plačnega sistema Javnega sektorja.

Kar v prevodu pomeni, da bi rad Kuštrin s FIDESovci uveljavljal status nedotakljivih Bogov, ki bi si s privatno metodologijo dela na račun Javnega sektorja neomejeno polnili žepe z najvišjimi plačami v državi, brez vsake kazenske odgovornosti.

Ne, ne moremo in ne smemo spregledati, da je država Kuštrinu in njegovi stavkajoči lakomni tovarišiji omogočila kompletno brezplačno šolanje, izobrazbo, odlično plačo, kar dokazuje tudi prvih 20 najbolje plačanih v JS, ki so zdravniki s preko 10.000 € (Kuštrin 9.400 €), zdaj pa se hočejo v zahvalo in spoštovanje postaviti nad to državo samo…in nad državljane…..

V nadaljevanju zahteva Kuštrin tudi pol manj dela za družinske zdravnike po številu pacientov, a za isto plačo. Oh wait – ne za isto plačo, pač pa višjo, torej tisto najvišjo izven plačnega sistema JS, a v strošek državljanom.

In potem je tukaj še Kuštrin FIDES zahteva za dodatek delovni pogodbi, katera mi je dokončno snela pokrovko, zapisali pa so jo takole :

“Če delodajalec zdravnika toliko obremeni, da bi postalo njegovo delo pri drugem delodajalcu zaradi tega nevarno, mu mora zagotoviti enak finančni položaj, kot če bi delo drugje opravil.”

Mislim WTF banda kravatarska Kuštrinova ?????? Brez vsakega sramu priznate, da bolj počivate kot delate v Javnem zdravstvu, obenem priznate, da vzporedno fušate, ker ste dovolj spočiti in za nameček še zahtevate da vam državljani izplačujemo neomejene dodatke po privat ceniku, če bi morali delati malo več v Javnem zdravstvu, zaradi česar bi bili utrujeni za dodatno fušanje.

Ali enostavneje – dežurstvo zdravnika potem ne bi bilo več 500 €, pač pa 2500 €, ker bi mu pač moral delodajalec, torej država, nadoknaditi izpad dohodka katerega bi lahko zaslužil s privat fušanjem (po že običajni navadi v prostorih in z opremo ter materialom javnega zdravstva), pa ni mogel, ker je pač moral delati v Javnem zdravstvu.

Ali povedano po domače – jaz prijavim moj šefici, da mi ne sme naprtiti toliko dela, da bi me to utrudilo in potem ne bi mogel popoldne fušati, če pa mi že naprti toliko dela, potem mi more poleg redne plače plačati še dodatek po moji določeni višini, katerega bi zaslužil s popoldanskim fušem.

E pa Kuštrinu in Možina – sploh za to zadnjo zahtevo si zaslužita Nobelovo nagrado za nenadjebljive vzvratne efekte sinhrone nesinhronosti. A da vama še vedno ni jasno, kako je možno, da državljanu poči film in pride v bolnico streljati zdravnike ?

Pa dajmo poenostaviti Kuštrin FIDES kompanija. Živimo namreč v, še za silo, demokratični državi, prostega delovnega trga.

Torej Kuštrin in kompanija – če ste res takšni frajerji, namesto zajedalci državnih jasli, potem enostavno dajte odpovedi, stopite med zasebnike, kakopak brez koncesij, sami si plačujte prispevke in določajte plače kolikor vam duša nese in se tako kar sami izločite iz plačnega sistema Javnega sektorja. Evo, tako malo je potrebno, da boste zadovoljni, državljani še bolj. Bo šlo ?

Hudič je zdaj odnesel šalo Kuštrinovega FIDESA arogantne primitvne pohlepnosti.

Zdaj pa zares – vsak od 90ih poslancev v parlamentu (še posebej tisti levičarski čutni zagovorniki socialnosti), ki ne bo takoj odločno in ostro nastopil proti izsiljevanjem, ropanjem, korupciji in demoliranju našega javnega zdravstvenega sistema Kuštrinovega FIDESA, naj zapusti parlament takoj.

Ne, jutri ali pojutrišnjem, ampak – takoj ! Ker vsak od 90ih parlamentarcev, ki indiferentno dopušča Kuštrinovcem, da nam povsem rušijo že itak načet javni (zdravstveni) sistem in ga privatizirajo, vsak takšen parlamentarec dejansko prodaja to državo in državljane. Država brez zdravega Javnega zdravstva pa itak ni država…..

Vi sodržavljani pa se zbudite in povzdignite najmanj glas v bran urejenega javnega zdravstva, brez Kuštrinovih FIDES parazitov. Ker zdaj ne gre več samo za nas danes, zdaj gre že za to, kaj bomo urejenega zapustili našim potomcem, zanamcem jutri……

Don Marko M

butecbutec-blog-don-marko-m

75 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Državljani zbudite se – Kuštrinovi FIDES zdravniki nam kradejo in privatizirajo zdravstvo !

 1. pretiravanje so mogoče zgolj moji “olepševalni nazivni dodatki” Kuštrinovcem…..obremenilne navedbe za Kuštrinovce pa so povzetek dejansko zapisanih in izrečenih stavkovnih zahtev Kuštrinovcev, ki so vsem dostopni na spletu, pa si človek potem samo izbere ali bo prebral te njih izjave zahtevkov ali pač kaj je imela povedati izločena v resničnostnem šovu Kmetija, Slovenija talent, itd…..

 2. “Če delodajalec zdravnika toliko obremeni, da bi postalo njegovo delo pri drugem delodajalcu zaradi tega nevarno, mu mora zagotoviti enak finančni položaj, kot če bi delo drugje opravil.”
  Jaz sem prepričan, da je ta izjava prava sramota za večino zdravnic in zdravnikov, ki se vsak dan pošteno razdajajo za zdravje svojih pacientov. Ne razumem kako to tolerirajo! A res tudi pri njih prevlada solidarnost do tistih zdravniških baronov v Ljubljani in drugih privatnih centrih, ki jim tako kradejo tudi njihov denar.

 3. problem leži čisto drugje
  če bi ne nabavljali opreme in zdravil po astronomskih cenah, bi za zdravnike in vse ostalo osebje ostalo več kot preveč denarja.

 4. Kuštrin je pač SDSovec. Če bi vsi ti dohtarji delali, namesto da nakladajo in lažejo, bi bile čakalne vrste manjše. Zanimivo pa je, da je ravno v Kuštrinovi bolnici največ korupcije. Ne more biti zgolj slučajno.

 5. veliki večini gre samo za denar,klub temu,da smo jih šolal se imajo za bogove.Takoj je potrebno vzeti v službo toliko zdravnikov kolikor jih primankuje,da ne bojo stalno eni in isti na nadurah,če komu od zdravnikov ni všeč javno zdravstvo naj se spoka in gre privat zdravit tajkune,zavarovalnici pa pobrat višek denarja in ga vrnit zdravstvu

 6. V Jugi bi bili vsi si že zdavnaj za zapahi….in nobenih čakalnih vrst, vse bi bilo ok, kot je dejansko tudi bilo.

 7. …koko ima 9400€ plače saj je v odmevih rekel, da ima “samo” 2500€ neto.Po moje si peščica zdravnikov drug drugemu držijo štango.

 8. rudolf, da, da, to je on sam izjavil za osnovo svoje plače, brez dodatkov…….verjetno je prej pozabil prebrati javni seznam plač zaposlenih v JS…..sicer pa naj pokaže zadnjo plačno listo javnosti, če ima toliko jajc……

 9. Požente tega koštruna in možino čimprej iz javnih zdravstvenih ustanov,,.!!!!!!..Ta dva arogantneža pa res ne bosta odločala o javnem zdravstvu .!!! Naj si zgradita svojo ustanovo in tam zajebavata lenuha arogantna, hujskača nenasitna. !!!!????

 10. Obadva nagnat v tri krasne saj sta popolna idiota rajse se naj brigata kako skrajsati cakalne vrste in kako si zmanjsati placo na minimum ker sta prava hujskaca in to potegne se druge za sabo jaz ce bi imel moznost bi vse nekam poslal in nagnal ven iz te funkcije ker tako ne znajo posteno upravljat svojega dela ampak samo grabijo ze v tako obubozanem zdravstvu ker so ga sami spravili na kant pol se pa nekaj nesejo kot da samo oni imajo jajce tudi mackon jih ima pa ni taksen kot pa so nasi sindikati ze prevec dolgo jih drzimo na njihovih stolih ze tako morajo imeti bule pod ritjo da pod pazduho sploh ne debatiramo tam pa tako ze smrdi pa njihov ego je popolnoma zmesan naj ze enkrat zapustijo svojo funkcijo ker so totalno nedposobni in pravi hujskaci ljudje pa nasedejo prevaram zavajanjem in velikim lazem vlada pa jih podpira ker sami niso boljsi kaj ce bi pacienti zaceli stavkati za dalj casa pa da vidimo heroje od cega bi jim prisla placa ne morejo imeti visoke place ce pa smo se vedno na balkanskem nivoju kaj pomaga evropa ce pa nasz vseh strani jemlje hudic in to vse zaradi nesposobne vlade lopovov tajkunov in podobne golazni ki peljejo drzavo v 18 stoletje namesto da bi nam slo boljse vse pocasi jemjle hudic zato se ze spakajte nekam da bo mir na tej ljubi slovenski zemlji.

 11. Tole situacijo bi morale izkoristiti medicinske sestre, in še one stavkat, da vidimo zaradi koga se prej zdravstvo ustavi in kdo dela…

 12. Vseh zdravnikov, niti slučajno ne moremo enačiti s takšnimi in podobnimi zahtevami. Aroganca Možine in Kuštrina in njima podobnima, ima potrditev drugje, tam, kjer se kujeta vest, zavedanje, morala, etika in oblast, ki nagrajuje ali če hočete, celo sprejema najpodlejše zahteve vsemogočih posameznikov in lobijev. Žalostno v tem primeru je to, da nihče ni spregledal namer, razčlovečenega FIDES-a, pri zahtevah po tihem privatiziranju javnega zdravstva, ter izsiljevanju. To, že meji na prevzem popolne “oblasti” nad zdravstvom in popoln nadzor pri sprejemanju zakonodajne oblasti, pa naj se to razume tako ali drugače. Belim bogovom, je očitno dovoljeno vse, saj očitno imajo pri oblastnikih idealnega sogovornika, žal!

 13. Res skrajno neprimerno da ti frajerji zahtevajo ureditev “javnega” zdravstva! Zdaj je na primer tako javno, da čakaš na CT pregled vsaj 159 dni, po obvestilu na sprejemni pisarni. Ne vem, ali ima to kaj opraviti s plačami bogov v belih, morda tudi. Je pa to verjetno še en razlog za besnenje komentatorjev. Ni pa to vsakdanji primer. Če imaš dovolj visoko funkcijo, greš lahko tudi na operacijo v Švico. Najboljša metoda za izboljšanje zdravstva pa je ogorčenje ogorčene javnosti. To je še vedno pomagalo.

 14. služijo mastne denarje na aparatih ki smo jih kupili davkoplačevalci zjutraj v službi delajo z minimalno pacijentov popoldan na svoj čas pa kasirajo banda izkoriščevalska

 15. e pravi da jo nihče niti ne more obsojati ali pa kaznovati, haha! kaj smo bogi ! 19. člen
  Z denarno kaznijo od 1.000 do 10.000 dinarjev se kaznuje za prekršek delavec, ki med stavko zavrne sodelovanje s poslovodnim organom v organizaciji, da bi se zagotovil minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja ali je nenadomestljiv pogoj za življenje in delo občanov ali za delo drugih organizacij ali zagotavlja izpolnjevanje mednarodnih obveznosti, ki jih je prevzela država SFRJ, ali zavrne izvršitev naloga, ki mu ga je pri uresničevanju teh ciljev izdala pooblaščena oseba v organizaciji (drugi odstavek 10. člena in drugi odstavek 11. člena).– 1. januarja 2007 je Slovenija postala članica evroobmočja, tako da je tolarje nadomestila skupna evropska valuta evro. Ne Dinajev, ampak iz Tolarjev v Eurote !

 16. ZBUDIMO SE!!!! Poziv vladi in poslancem naj takim zahtevam naredi KONEC. Javni denar – javni sektor. Preostane jima privatna praksa, brez koncesije! Če bi gospoda bila zaskrbljena za paciente, bi postavila drugačne zahteve (preplačana zdravila, pripomočki, investicije) in glede na pozicijo obeh, so to moja pričakovanja. Žal, gospoda izkoriščata le zmedo v sistemu.

 17. To je to, preko zdravstva čakalna vrsta pri specijalistu 3 do 6 mesecev, če greš pa k istemu zdravniku v isto ambulanto samoplačniško pa 1 do 3 dni samo dovolj denarja moraš imet 😛

 18. Po mojem se bodo morali dohtarji odločit ,ali bodo delali v javnem zdravstvu ali kot “samostojni podjetniki”.Da si na šihtu zrihtajo stranke za popoldan v nobeni firmi ni dopustno.

 19. saj je dobro rekel Brecelj…štrajkat bi morali pacienti. To, kar si dovoli Kuštrin pa je neverjetno. Pa še kako aroganten je zraven.

 20. Ne vem, če je tako enostavno. Malo otročje zveni vse skupaj. Rešitev je. Zares privatizirat. Naj vrli junaki dobijo denar, kredite in poroštva; kupijo bolnice, ambulante in opremo in naj jo tržijo. In za plačo naj se menijo s svojim direktorjem ali s svojo ženo, če so lastniki. In če nočejo dežurat, pač dežurstva ne bo in dinarčkov tudi ne.Tako al’ tako, če je kaj hujšega ti ne morejo (znajo) pomagat. 1/2 časa pa itak družinski zdravniki porabijo za administracijo sistema, ki ni njihov. Varianta 2: Komur plača ni všeč, lahko gre. Tisti, ki so kaj vredni, itak niso več v tem sistemu in tem sindikatu. ( in tudi državi ne)

 21. Radi bi bili socialni privatniki ali privatno socialni… Res pa je, da tudi niso vsi zdravniki v sindikatu in se ne strinjajo s tem in “normalno” delajo.

 22. BRAVO,OČITNO SI OSAMLJEN PRIMEREK SLOVENCA,KI ŠE RAZMIŠLJA S TREZNO GLAVO,PONOSNA DA TE POZNAM.SPLOH

 23. V tej drzavi vlada sama anarhija in vse pocnejo z razlogom , ker njim tako stanje odgovarja…, halo SLOVENCI ZBUDITE SE…!!!

 24. Na mestu pogajalcev iz vlade, bi zahtevam Fidesa ugodila pod enim pogojem, da bolnica izkazuje pozitiven finančni rezultat. Dokler pa vsak, ki ima 5 minut časa izčrpava sistem, potem pač nagrade ne more biti, ker so si jo že vzeli.

 25. ker jim je tukaj prijetno postlano ,za malo dela dost plačila,če ne bi že zdavnaj Kuštrin in ostala čreda spakirala v tujino,…kjer bi pa morali delat in to brez napak

 26. A ne bi kdo vprasal Kostrina zakaj ni preveril delovanje plinov v Novogoriski urgenci.
  Baje je tam šef anesteziologov??

 27. VSE TOVARNE IN USPEŠNA PODJETJA SO POŽRLI ,SEDAJ BI TUDI (NEKATERI ZDRAVNIKI )RADI IMELI BOLNICE KI SM O IH GRADILI ZA SAMOPRISPEVKI ,DOST JE KRAJE !

 28. to je itak njihovo saj pravijo da nismo nič ustvarli ne vem od kod jim take vile , jahte , avtomobili katere lahko eni samo sanjamo

 29. Državljani , ki želite imeti utrujene zdravnike , da vam namenijo 7 minut časa in politike , ki v tem mandatu niso naredili čisto nič zs vas zbudite se in jim nehajte ploskat. Gospod Cerar je jasno izrazil svojo empatijo do delavcev , vi pa ga še zmeraj podpirate. Ta zdravstveni sistem poka po šivih in žalostno je , da se bo moral sesuti na plečih bolnikov.
  Zdravniki se zavedamo , da samo ko nas rabite ste vljudni do nas, sicer pa nasedate politični medijski vojni proti nam. In vam ne zamerimo , še vedno se bomo borili za vaša življenja in za pravičen in efektiven zdravstveni sistem.

 30. Nataša,

  sklepam da prihajaš iz zdravniških vrst, obenem ugotavljam ali da ne razumeš bita zapisa ali pa se le sprenevedaš…..dejansko nihče ne ploska parlamentarcem, ampak jih vse po vrsti prav vsi obsojamo, ker dopuščajo tovrstne abotne zahteve Kuštrinovcev in jim vsi po vrsti ne izrečejo enostavno jasen NE, pa ker zdravstvena reforma še vedno ni izvedena….

  obenem se je ljudstvo, končno, zbudilo v stavko proti Kuštrinovcem in odločno zahteva urejanje teh razmerij, med kar sodi kakopak tudi korektno stimuliranje (zobo)zdravnikov, ki so uspešni, vzporedno kakopak odvzemanje od plače tistim nedelovnim, polna (kazenska) odgovornost za povzročene “napake”, prepoved opravljanja iste dejavnosti v zasebni sferi v kolikor zdravnik dela v Javnem zdravstvu, itd…..skratka to, kar velja tudi za druge uslužbence JS……

  verjamem in vem, da obstajajo (zobo)zdravniki (sam jih osebno poznam 5), ki so se povsem distancirali in celo zavračajo zahteve Kuštrinovcev in teh je skoraj toliko, kot tistih, ki zahtevajo te Kuštrinovske abotnosti brez vsakega sramu in to potem, ko prvih 20 mest najbolje plačanih v JS zasedajo prav zdravniki, med prvih 500 najbolje plačanih pa spet prevladujejo zdravniki…..
  ko bodo Kuštrinovci začeli stavkovne zahteve z “zahtevamo, da se vpiše v pogodbe člen po katerem polno kazensko, moralno in materialno odgovarjamo za svoje (ne)delo v škodo pacientov, povzročeno korupcijo, dela katerega opravljamo v Javnem zdravstvu pa ne smemo opravljati v zasebni praksi”, takrat se lahko začne neka normalna debata urejanja zdravstvene reforme……

  do takrat ostane le ostra obsodba in zavrnitev teh Kuštrinovskih zahtev, tistim 80im Kuštrinovskim zdravnikom ki zagovarjajo tovrstne zahteve in so mnenja, da jim obstoječa služba v Javnem zdravstvu s svojimi pogoji ne ponuja dovolj udobnosti, stabilnosti in finančne sigurnosti, pa ponuditi možnost, da zapustijo Javno zdravstvo in se preselijo v svojo zasebno prakso brez koncesij, le te pa nadomestiti z zdravniki iz zavoda zaposlovanja…..tako enostavno je to in tako bodo morali narediti vseh 90 v parlamentu enotno…..

 31. Katastrofa. Kaj si sploh dovolijo? Mogoče bi se morali kdaj potegovati za uboge paciente, ki ure in ure čakajo, da so na vrsti. Res so bogi, dajmo jim no pomagat!!!

 32. Po njihovi logiki naj bi dopoldan v službi bolj počivali za večjo plačo, da bodo popoldan lahko delali v samoplačniških ambulantah. POKVARJENCI !!!

 33. V zdraviliški specialistični ambulanti sem bil 6x hitreje naročen kot za enak pregled v javni specialistični ambulanti.Datum pregleda sem nekam založil;bil sem presenečen,ko me je zdravnik poklical in povedal ,da me čaka,da naj pohitim. Takoj sem odbrzel z avtom in bil tudi takoj pregledan.Izvid sem dobil na blagajni zdravilišča, plačati sem moral z evri,ker plačilno kartico niso sprejeli. Ali ne bi bilo v redu,če bi me taisti zdravnik v enakem terminu pregledal v javni specialistični ambulanti tam kjer redno dela in ko bi datum pregleda pozabil bi me on poklical domov in mi sporočil, da me čaka.—-To se lahko zgodi v dr.Možinovi in dr.Kuštrinovi organizaciji samo kot Andersonova pravljica za lahko noč —ovce in koštruni pa čakajo,da bodo končali na kakem jedilniku. l.p.

 34. Jst bi tud imel plačo, kot jo ima nemški delavec na mojem delovnem mestu
  oz. bi imel dodatek do polne nemške plače.

 35. V javnem zdravstvu delam 36 let.Nadrejene in podrejene poznam do obisti.Ko sem objavila na svoji časovnici,da je stavka zdravnikov sramota za Slovenijo,da me je sram zaradi tega,sem bila opozorjena,da bom letela………Zbrisala sem,ker imam še nekaj let do upokojitve.Kaj mi svetujete ?

 36. Mely, jaz ne bi izbrisal…..ker bi le tako videl, kateri je ta junak, ki bi mi poskušal urediti “letenje”…..in potem bi se začelo zares…..

 37. Če je zdravnik pri prvem delodajalcu toliko obremenjen, da je delo pri drugem nevarno, potem naj pač opravlja samo eno službo in se pač odloči katero (zanimivo da še vedno vztrajajo v javnih zavodih ko pa trdijo, da so pri zasebnikih plačani 70€ na uro ubožci). Ali pa nam slučajno hočejo povedati, da je iti privatniku nevarno?

  Aja pa še moja teorija zakaj vztrajajo v javni službi. Ker si tam delajo reklamo za zasebno prakso. Pred leti sem si poškodoval nogo in šel na pregled v celjsko bolnico. Zdravnik me pregleda in mi pove, da je čakalna vrsta 9 mesecev, da mi kaj okoli noge naredijo (se je seveda do takrat že vse zacelilo in tudi danes ne morem tekati brez bolečin), mi pa pri izhodu njegova pomočnica prijazno da v roke vizitko od zasebne prakse istega zdravnika in pove, da sem lahko že jutri na vrsti če pridem tja.

 38. Takih primerov je na Ginekološki kliniki Ljubljana ogromno. Dopoldan te izbrani ginekolog dr. Andrej Zore prejme le pod nujno. Ko si prišel na kliniko popoldan si moral polačati cca 15€ (to je podatek izpred 8 let), tudi če si prišel le po recept. Torej, da si videl zdravnika v obraz si dal 15€. Ko sem ga vprašala kako to, da je potrebno plačati javni servis, je rekel, naj to vprašam med. sestro. Očitno se on, gospod, o denarju ne bo pogovarjal. Med. sestra je odgovorila v smislu (je že 8 let tega), da je potrebno plačati zato, ker so čakalne vrste oz. ker dopoldan zaradi drugih obremenitev, zdravnik ne more narediti toliko kot popoldan. Odšla sem v recepcijo in zahtevala svojo zdravstveno kartoteko ter poiskala “brezplačnega” ginekologa.

 39. Ko sem bil lansko leto na pregledu pri dermatologinji v UKC MB, ji je zazvonil mobilc. Z klicateljem se je pogovarjala 10 minut, da sta se na koncu dogovorila za obisk njene privatne prakse v popoldanskem času.

 40. Zdaj je že več ko preveč…pa še kaj?! Ko jim le nikoli ne bi prišla v roke…ne dopoldan, ne popoldan.

 41. To je zdravniška mafija. Tale predsednik zdravniške zbornice je navadna cerkvena podgana, nesposobnež katerega je podjarmil pokvarjeni koštrin s svojim namestnikom. Številni zdravniki imajo s.p. čeprav jim to njihov zakon prepoveduje. Ukrepa nihče. Številni zdravniki si lastijo znanstveni naslov doktorja, čeprav to sploh niso, jih je sama častihlepnost, ukrepa nihče.

 42. Pa vse ki s korupcijo zaslužijo v zdravstvu 10x več kot zdravniki je treba najprej razkrinkat, potem pa bodu tudi dohtarji lahko pri enakih izdatkih države lahko več zaslužili. Predsednik Fidesa je ministru takole povedal: Smo prepričani da bi z dobro organizacijo in resnim bojem proti korupciji ta denar dobili noter takoj, ta denar v sistemu je , a odteka . Ko so ministru Koprivnikarju povedali , kje so viri denarja , je rekel, da viri niso skrb sindikata … Finance petek 7. oktober- precej pred stavko…

 43. Res je sramota kaj si dovoli skupina “zdravnikov” katerim je osnovna potreba nagrabiti čim več denarja, ne glede na kakšen način bi to ostvarili. Žal mi je onih zdravnikov, ki pošteno delajo in se ne strinjajo z početjem predstavnikov Fidesa in Zdravniške zbornice Slovenije. Ta dva, Kuštrin in

 44. Čudno je to da se noben policaj ne spomni, da bi organiziral privat policijo z javnimi sredstvi, popoldan zaposloval policaje iz javne policije in uporabljal policijsko infrastrukturo.
  Mogoče bi koruptivni zdravniki preje prišli v zapor preko vrste?

 45. So zdravniki, ki zdravijo in so pri svojem delu dobri in zavzeti in humani. Spoštujem jih in cenim.
  So pa zdravniki, ki so čista sramota slovenskega zdravstva, ki izkoriščajo bolne ljudi za zadovolitev svojih nagnusnih apetitov. Sram me je živet v tej družbi.
  Sram me je gledat tudi politike, da se s temi izmečki dogovarjajo.
  Tožit jih je treba, ker ogrožajo zdravje ljudi in poslat na cesto. Saj tako ali drugače delajo samo škodo.

 46. Rečem samo tole: na cesto s ščuvalci in šefi mafij, kar Kuštrinova banda nedvomno je. Naj gredo v privat – a samo s svojimi osnovnimi in delovnimi sredstvi! p. s. Čudi me, resnično me ob tem diktatorskem obnašanju čudi, da že ni nekdo potegnil guna in sprožil…

 47. Pa si dajmo enkrat naliti čistega vina.
  Brozgo od vina nam že tako nalivajo vsi v državi.

  Dokler si zdrav in ne rabiš dohtarja, se kurčiš na takih in podobnih forumih.
  Ko enkrat zboliš in prideš v kolesje zdravstva ostaneš tiho.
  Pri sebi že kolneš in preklinjaš od sester do dohtarjev, ko čakaš
  mesece na kolikor toliko normalen pregled. Redek je, ki upa kdaj “znoret” pred dohtarjem in jim povedat kar jim gre. Je tudi vprašanje, če posameznik kaj doseže.
  In ko si odvisen od njihove pomoči si raje tiho, ker bo samo slabše.
  Že res, ko kaj naglas rečeš, te vsi čakajoči v mislih podprejo, ampak samo v mislih ne upa pa na glas spregovoriti nihče. In tega se dohtarji zavedajo, da si ti črna ovca, da si nestrpen, tečen, aroganten……., v resnici so pa oni. Imajo vso moč nad nami.

  V čakalnici na žalost na bomo naredili reda. Če ga drugi na višjih položajih, med samimi zdravniki, pa še kje ne naredijo, potem ostane na žalost samo še upor.
  In to upor na ulici. Upor bolnikov in zaenkrat še zdravih ljudi.
  Da se jim, tem bogovom v belih haljah pokaže, da nismo navadne ovce.
  Bomo tiho in jim še naprej dali vedeti, da smo ovce za striženje ali pa jim damo na znanje, da tako ne gre več.

  Upor je skrajni ukrep, nabralo se je pa toliko tega, pa ne samo v zdravstvu, da bi bil že zadnji čas, da se nekaj premakne.

 48. Kakšno pogajanje je to? Zdravniški eliti diši denar, ob tem jih briga za ostale zdravstvene delavce, vključno z mladimi zdravniki in izkušenimi zdravniki, ki jih ni pri koritu, vlada pa jim gre na roko? Se naši politiki sploh znajo pogajati? Zakaj sploh dopustijo takšna plačna nesorazmerja v zdravstvu in zakaj pustijo, da imajo “koritniki” več služb (celo več kot dve) hkrati? Očitno sedijo na dveh ali celo več stolčkih tudi sami …
  Specializantom bi bilo potrebno dvigniti plače in jih razbremeniti, zdravniško elito (pogoltne predstojnike, profesorje, docente, primarije) pa močno udariti po prstih in jih nadzirati pri njihovem “delu”. Mladi jim že od nekdaj “odnašajo riti” na vsakem koraku, v zameno pa niso deležni niti kakovostnega učnega procesa v času specializacije. Namesto njih hodijo na konzilije, sprejemajo in odpuščajo bolnike z oddelkov, dežurajo, urejajo vso dokumentacijo itn. Nadrejeni jih zalagajo z delom, da komaj dihajo, o njihovem socialnem in družinskem življenju pa sploh ne bom izgubljal besed. “Dinozavri” (70-letni zdravniki in celo starejši) še vedno vztrajno capljajo po bolnišnicah, se zapirajo v kabinete in “pišejo članke”, čeprav bi morali že zdavnaj v penzijo. Kaj počnejo, kako upravičujejo svojo plačo? Denarja za nove specializante pa čudežno ni od nikoder …
  Zakaj ne zvišate plač tistim, ki dejansko trdno delajo in so kljub temu obsojeni na nižje plačne razrede? Zakaj bi tisti, ki že tako zaslužijo preveč, zaslužili še več? Postavite zgornjo mejo, ki se je tudi z več službami v zdravstvu (delom v javnem in privatnem sektorju, delovanjem v raznih društvih, komisijah ipd.) ne da preseči, zdravnike v nižjih plačnih razredih pa nagradite za njihovo delo. Zakaj ne ločite javnega in privatnega zdravstva ter ne podelite več koncesij? Zdravniki naj se odločijo, ali želijo delati v javnem ali v privatnem sektorju. Zakaj lahko nekateri opravljajo več služb in sedijo v komisijah, za katere sploh ni znano, kakšno funkcijo imajo? Tistim pri koritu pogosto sploh ni jasno, od kod vse jim priteka denar na TRR. Njihov delovni dan ima 20 ur. Seveda, če večino dela preložijo na druge. Mladi zdravniki pa “garajo kot zmešani” in se morajo zadovoljiti z mizernimi plačami. Še bolje, hvaležni naj bi bili, da sploh imajo službo …
  Zgodb je na tisoče, oglasite se! Povejte zgodbe o krivicah, ki se dogajajo za vrati UKC LJ in MB ter manjših slovenskih bolnišnic! Če javnost o tem ne ve ničesar, se ne bo zgodilo nič. Fides nima ušes za “navadne zdravnike”, denar si v žepe tlačijo tisti pri koritu.

 49. Veliko je dobrih, poštenih zdravnikov, zdravnikov “z dušo”, ampak žal vse skupaj vodi skupina “kuštrinov”, ki je pokvarjena in brez vsakršnega sramu. Ne zanimajo jih niti sodelavci (mladi zdravniki, medicinske sestre in drugi zaposleni v javnem zdravstvu), ki so neprimerno slabše plačani od njih, kaj šele bolniki in njihove stiske zaradi nenormalnih čakalnih dob, zdravniških napak itd. , ne skrbi jih korupcija v zdravstvu, ne – žene jih samo pohlep.
  Zdravnikom, ki želijo izstopiti iz sistema plač v javnem sektorju, spredlagam, da namesto da stavkajo, naj raje odprejo lastno privatno ambulanto ali kliniko, kjer bodo lahko imeli neomejeno plačo, seveda odvisno od števila pacientov in kolikor bo zaslužka . Ampak treba se bo malo bolj potruditi, si sami plačati izobraževanja, nadomeščanja med odsotnostjo (bolniške, porodniške, itd.), manj bo dopusta,… Tudi mi, ki ne delamo v javnem sektorju in nimamo zagotovljenih službic do penzije, in moramo trdo delati, za vsako minuto odsotnosti dobiti odobritev nadrejenega in se štemplati, bi radi hodili v službo samo po zagotovljeno plačo in počivat, da bi potem drugi del dneva spočiti dodatno služili pri drugem delodajalcu. Pri prvem bi pa poleg uzakonjenega počitka po kuštrinovo koristili še porodniško, čimdaljše dopuste, izobraževanja v eksotičnih krajih (ker tam ti gre znanje bolj v glavo), bolniške … A naša stavka bi bila nezakonita, mi moramo še naprej trdo delat, pridno plačevat prispevke in davke, da si bodo nedotakljivi še naprej polnili žepe. Sramota za zdravniško elito, ki s takimi zahtevami blati ugled tudi dobrih in predanih zdravnikov. Zato bi morali zdravniki, če želijo ohraniti svoj ugled, v svojih vrstah malo počistiti, sedanja vlada, ki dovoli to izsiljevanje pa naj odide, ker je nesposobna narediti red. Že davno bi morali zakonsko opredeliti, da zdravnik, ki je zaposlen v javnem zavodu ne sme delati pri privatniku, v javnem zavodu pa omejiti število nadur in zaposliti nove zdravnike, tudi iz tujine. Vpletene v korupcijo strogo sankcionirat, nabavo opreme, zdravil, medicinskih pripomočkov in sanitetnega materiala pa voditi po vzoru skandinavskih držav, kot smo videli v Tarči in večina problemov bi bila rešena. Ni potrebno v nedogled analizirati in odkrivati toplo vodo ter zapravljati davkoplačevalski denar.

 50. Oj Kuštrinček,
  ti pobalinček,
  za večjo plačo,
  po tvojem manj bi se delalo!

  Rad v privatni sektor bi,
  pa javni denar jemal si.
  Saj drugače velike plače ni,
  če potrebno pravilno delati.

 51. Kaj ni nobenemu jasno, da so čakalne dobe v zdravstvu nastale zaradi neplačevanja tekočih potreb v zdravstvu z strani zavarovalnice- ZZZS, (ki ima dobičke)
  Imam na sumu, da je avtor tega članka zgolj trobilo zzzs. ali pa dobaviteljev pregrešno drage opreme v bolnišnicah.
  Vsaka uravnilovka v podjetjih uniči napredek.

 52. Brane,
  jaz pa te te imam na sumu, da si trobilo zdravnikov…..povsem jasno je že dokazano, da so čakalne vrste povsem namensko ustvarili zdravniki in z vsako stavko, kejr jih zanima zgolj in edino denar za njih plače, Kuštrinovci ustvarjajo nove čakalne vrste oz. podaljšujejo obstoječe…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *