10 let bloga Don Marko M

“Ne me jebat, a res že 10 let ?!”, sem si rekel, ko me je blog opomnil, da prihaja ta njegov dan. Poseben ? Če obstajaš 10 let še ne pomeni, da si poseben, čeprav je bil prav vsak dan v teh letih poseben…..

Sanja se mi ne, čeprav sem sanjač, kdaj je teh 10 let bloga vse to odštelo. Še vedno imam tisti občutek, tisti prizor pred očmi, ko sem se tistega večera vsedel pred računalnik in odtipkal prvo blog objavo. Nobenih dolgoročnih načrtov, nobenih sanj, nobenih pričakovanj. Zgolj radovednost. Ki je moja zvesta spremljevalka že odkar vem zase….

Ko danes zavrtim film tega bloga nazaj, se nasmejim. Zadovoljen. Tudi zaradi vztrajnosti, ki je še vedno spontana. Blog mi je dal več, kot sem dal jaz njemu. Priznam, par dni sem razmišljal, kaj vse ti imam povedati ob tej obletnici, a na koncu sem seštel, da se vse, kar imam povedati (in še bom imel) že nahaja na blogu.

Ko me prime pač pišem, prijemlje pa me zelo pogosto. In potem tisti občutek, ki je še vedno intenziven, kot prvi dan, ko si zadovoljen s svojim pripravljenim zapisom, klikneš na gumb “objavi”, in se zaveš svojega prispevka družbi 180 milijonske blogerske skupnosti sveta, ki dnevno objavi okoli 3 milijone zapisov, za okoli 500 milijonov bralcev, kar je itak neprecenljivo.

Ljudje – blogajte. Ni težko. Samo začeti moraš. Kot za vse na tem svetu. In potem (s)teče samo. Povej na glas, kaj se ti zdi prav. Pa tudi kaj narobe. Nič ni hujšega kot molk, apatija, indiferentnost, impotentnost. Mogoče boš ravno ti tista sprememba, ki bo sprožila val sprememb. Nobenega razloga ni, da ne bi bil/a, le začni…..

Kot vsak bloger sem tudi sam ponosen na bralke in bralce tega bloga. Res ponosen. Tako na bralke/bralce v naši mali podalpski, kot po svetu. Ponosen, da si vzameš svoj dragoceni čas in prebereš moje misli. Jih pohvališ ali pak grajaš. Oboje je lahko prav….

Ostajali so tisti, za katere si nisem mislil. Odhajali oni, za katere si tudi nisem mislil. Ljudje se spreminjamo, razumem to. Kdor misli, da se ne spreminjamo, ta ne živi….

Skozi teh 10 let ste prispevali na milijone branj tega bloga in, kar je za vsakega blogerja tudi zelo pomembno – nesebično ste v tisočih delili zapise tega bloga in ga tako popeljali v sam vrh slovenske blogosfere. Iz zgodbe tega bloga ste naredili zgodbo…..Tako nepozabno, kot si sam/a……

Tudi po vseh teh letih blog še vedno jemljem kot priložnost za novo učenje. Zabavno učenje. Vsak dan znova. Rad se učim. Vsakdo me nekaj nauči. To je nikoli dokončana zgodba…..

Ob 10 obletnici bloga Don Marko M si bom dovolil biti postrežen s pivom. Temnim. 10 dcl. Nazdravil bom s tabo. Tebi. Ker si sestavni, pomemben del te obletnice. Aja, takšna obletnica si zasluži tudi spremembe. Prihajajo. Tehnične in vsebinske….

In da, hvala da si…..prijeten prvi pomladni dan ti privoščim…..tudi tega….

Don Marko M

38 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “10 let bloga Don Marko M

 1. Ja, čestitke!!!
  Bolj pozno odkrila, a ne prepozno, da najdem kaj imenitnega tudi v starih zapisih.
  Na zdravje 😉

 2. Lepo da priznas,da se od mene ucis 😉 !Cestitke,pa hvala,ker mi polepsas dan!Samo gasa!!!!

 3. Mucek naš,s kombinatkami ti čestitamo za ta praznik.Hvala da si nam olepšal dosti dni v teh letih,ostani takšen še naprej,rade te imamo.Pridi na kafe da te pupe zbačamo. 😉 🙂

 4. Cestitke. Nisem prebrala vsega, kar si napisal v teh letih, tisto kar pa sem, sem z uzitkom in veseljem. Nikoli me nisi pustil “praznih rok” in se ne bojim, da bi me. Pase mi tvoje bloganje … Nazdravljam tvojemu navdihu!

 5. Čestitke! Tudi za posrečen “zdrs” L-ja pod O! 😀 (prioritete so jako pomembne) 😉 Pronicljivo še naprej!

 6. hvala Vesna….ja, malenkosti so prioritetne…..ta zdrs pa je že lani, ko sem ga prvič predstavil na maratonu, sprožil številne polemike, in jih očitno še bo, kar je bil nenazadnje tudi pronicljiv namen….. 🙂

 7. Da ne pozabim, čestitke tudi z moje strani. Jaz sem zdaj (šele) na znamki devet let in ti si še vedno eden mojih največjih navdihov. Čeprav piševa o različnih stvareh, sva v duhu, po izvoru in pri glasbenem okusu od nekdaj enotna.

 8. hvala filmoljub…..kar se navdiha tiče pa mislim, da je le ta obojestransko prometen, za ostalo kar dodajaš, pa naj traja….. 😉 ….in da, zdaj se čaka le še teh nekaj mesecev, da se še ti včlaniš v klub 10…..uživaj…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *