Referendum – glas PROTI zakonu o financiranju 2.tira je tudi glas proti korupcijski SMC – SDS navezi ……

Takoj uvodoma razčistimo – to ni referendum o gradnji 2.tira, pač pa referendum o Zakonu o 2.tiru. Kar pomeni da, kljub vsem nabijalskim zavajalskim poskusom zagovornikov, nasprotniki tega zakona ne nasprotujemo (iz)gradnji 2.tira, pač pa zgolj in izrecno temu Zakonu o 2.tiru Cerarjeve vlade, ki je predmet referendumske odločitve ljudstva…..

In ta referendum proti Zakonu o 2.tiru ni nikakršen boj visoko moralnih Cerarjevih proti janševim, pač pa proti korupciji ki jo izvajajo ravno Cerarjevi in janševi složno, nenazadnje sta Cerar in janša osebna prijatelja, v parlamentu tesna sodelavca, janša pa je mentor Cerarja že od prvega dneva.

Cerarjevi pač hočejo na vsak način vsiliti Madžarsko v “partnerstvo”, katera bi za mizeren kapitalski vložek 200 milijonov potem v gradnjo vpletla svoja podjetja, si preko SŽ prilastila deleže Luke Koper, za nameček pa po izgradnji vlekla po 400 milijonov iz dobička poslovanja 2.tira in to vsako leto, celih 40 let in del tega dobička bi romal tudi v roke kadrov SMC in SDS.

Zakaj ravno Madžarsko ? Ker sta janša in Orban strankarska in osebna prijatelja, nenazadnje Orbanova ekipa vlaga zajeten kapital v janševo Noro24tv in ostale medije, 2.tir pa je idealna priložnost za korupcijsko zahvalno oddolžitev SDS orbanovim. In kot rečeno, Cerar je janšev kader, ki že od začetka tipka zgolj po janševih navodilih.

Tudi če damo na stran to Cerar-janša ljubezensko razmerje, ostane dejstvo, da je ta zakon o 2.tiru izredno korupcijsko pripravljen, TEŠ 6 je korupcijski mačji kašelj proti temu, ob čemer so t.i. “argumenti Cerarjevih zagovornikov tega zakona že tragično smešni.

Da ta zakon omogoča ustvarjanje novih 9000 delovnih mest, pravijo med ostalim…Koliko hudega mora špilat po podstrešju koga, da to verjame. Cerarjeva vlada do sedaj dejansko ni ustvarila še niti enega samega delovnega mesta, če odmislim strankarsko hvaležnostno zaposlovanje SMC kadrov v JS.

Še tisti en in edini poskus ustvarjanja delovnih mest Cerarjeve vlade, imenovan korupcijska Magna, se je začel s SMC Počivalškovim opevanjem, da bodo z Magno ustvarili 3000 delovnih mest, nakar so po mesecih predstavniki Magne povedali, da jih bo največ 400, pa še te bodo uvažali iz bratskih republik Balkana. Je pa Cerarjeva vlada rekorder (neupravičenega) brisanja nezaposlenih iz zavoda zaposlovanja, izbrisali so jih že 35.000. Z naštevanjem vse ostale SMC Cerarjeve povzročene škode državi in državljanom pa naslednjič…..

Ker tokrat je bistvo le eno – če in ko se bo gradil 2.tir, se mora le ta graditi izključno z lastništvom R Slovenije in nikogar drugega in za to sploh ni potreben prav noben poseben zakon, kot tega vsiljuje Cerar. Vse kar je potrebno za izgradnjo 2.tira je transparentno delo, ki onemogoča korupcijo, torej vse to, kar ta Cerarjev zakon ne omogoča.

Dobro je vedeti, da tudi ko ta referendumski zakon o 2.tiru ne bo sprejet, to ne pomeni, da se 2.tir ne bo gradil – pomeni le, da se bo lahko gradil, a da bodo morali naši parlamenatrci izdelati novo finančno konstrukcijo, kakor vse ostalo, ki bo transparentna in ne bo dopuščala korupcije.

Kot je dobro vedeti, da bo ta Zakon o 2.tiru zavrnjen, ko PROTI glasuje večina volivcev, ki so veljavno glasovali (relativna večina) in je obenem PROTI zakonu glasovala vsaj petina vseh volilnih upravičencev (kvorum zavrnitve), torej 343.320 ljudi.

Najmanj to število bo torej treba doseči za zavrnitev tega zakona, v nasprotnem bo stopil v veljavo, ampak verjamem, da obstaja dovolj treznih državljanov naše male podalpske, ki jim ni vseeno za to državo in bodo stopili na referendumski prostor in oddali svoj glas.

Tudi komplet Luka Koper, kateri je v bistvu 2.tir najbolj namenjen, se je javno izjasnila, da podpira gradnjo 2.tira, a je povsem PROTI temu Cerarjeve vlade referendumskemu zakonu. In da, še 1x – tudi sam, kot vsi nasprotniki, ne nasprotujem gradnji 2.tira, sem pa odločno PROTI temu Zakonu o gradnji 2.tira.

In vsak, ki nasprotuje korupciji naših parlamentarcev, sploh tako očitni, in mu je vsaj malo do boljše prihodnosti te naše male podalpske, bo to nedeljo vzdignil sedalo, pa veselo in ponosno šel na referendum in obkrožil – PROTI.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *