14 vojakov SV zahteva za varovanje Trdinovega vrha 5 milijonov več, ker Cerar in Slovenija ne izpolnjujejo Arbitražnega sporazuma….

danes bi se morala začeti dogajati implementacija AS med Slovenijo in Hrvaško….zgodilo pa se ni, kot sem tudi sam napovedal pred pol leta, nič…..nič danes, nič ne bo jutri, nič ne bo nikoli glede tega……

dejansko Hrvati z zavračanjem sprejetja AS še vedno zajetno rešujejo prodane riti cerarja, janše, pahorja, erjavca in vseh parlamentarcev zadnjih 8 let, da jim čim kasneje pride tisti lep dan, ko jim bo slovenski narod zaradi tega AS sodil za veleizdajo domovine…..

a prvi dan neobstoječe implementacije AS niso zaznamovale standardne megle polne floskule naših parlamentarcev, pač pa je odjeknila zmagovita topovska salva Slovenske vojske….

Predsednik sindikata SV Darko Milenkovič je namreč poslal dopis ministrici za obrambo Andreji Katič z jasno zahtevo :

Dejstvo je, da je vojašnica Trdinov vrh, v katerem službuje 14 vojakov SV, na tujem ozemlju. Očitno je, da vojaki varujejo meje v objektu, ki je v tuji državi. Za vsa dela, ki se opravljajo v tujini, pa dobijo vojaki plačilo, ki je drugačno, kot če delajo doma.

Ministrica lahko opredeli delo vojakov na Trdinovem vrhu kot začasno delo v tujini, kjer se poleg rednega plačila, plačila nadur in preostalih dodatkov dobijo še določeni dodatki za delo v tujini. Ali pa, to je njena diskrecijska pravica, ministrica opredeli, da gre za mednarodno operativno misijo, kar se uredi znotraj uredbe o plačilu. Če je bil Trdinov vrh od leta 1991 ves čas na hrvaškem ozemlju, bi vojaki razliko za delo na tujem morali po oceni sindikata dobiti tudi za nazaj.

ali enostavno povedano…..vojaki SV, ki službujejo na Trdinovem vrhu oz. so tam službovali od 1991 dalje, zahtevajo od obrambne ministrice povračilo kar nekaj milijonov denarja……

in da, ta zahteva sindikata SV v polni enostavnosti vseh možnih razsežnosti postavlja piko na i kompletnemu debilizmu pahor-janša-cerar-erjavec političnih telebajsastih neomejeno omejenih blodenj o (ne)pomembnosti AS……

čestitam sindikatu SV za to potezo……brez skromnosti je treba priznati, da so s to potezo pahor-janša-cerar-erjavec AS navezi elegantno zarili najmanj sredinec v anus, kot še nikoli nihče prej…..

in komaj čakam, kako bo zdaj pahor-janša-cerar-erjavec naveza poskušala to zahtevo sindikata SV ovreči….ker, kakorkoli in karkoli jim bodo že rekli v odgovor, bodo v trenutku tudi uradno priznali, da Slovenija AS nikakor ne izpolnjuje, ignorira pravo, v bistvu celo na vse možne načine krši še tisto, kar je pahor-janša-cerar-erjavec naveza sama sprejela…..

in vsak naslednji poskus kakršnegakoli očitka naših parlamentarcev, s pahor-janša-cerar-erjavec modrijani na čelu, da se Hrvaška požvižga na pravo in na AS, bo sprožila le še nove topovske salve smeha, tudi in sploh izven naših meja……

res kapa dol sindikatu SV za to genialno potezo……prišla je na koncu leta, a je zmagovalka leta 2017……smešna….da, še kako zelo…..kar (na)smej se…..zaradi tega bo smešno še celo 2018…..smešno bo zaradi tega tudi 2028….smešno bo celemu svetu, le državljanom naše male podalpske, ki bomo plačevali te AS stroške, bo smeh rahlo grenak….

Don Marko M

 

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “14 vojakov SV zahteva za varovanje Trdinovega vrha 5 milijonov več, ker Cerar in Slovenija ne izpolnjujejo Arbitražnega sporazuma….

 1. Sem bral prispeve, a sem predvideval da gre za satiro.
  Žal ne gre za to.
  To sem ugotovil šele po tem, ko sem preveril medije, kot so Žurnal in Slovenske novice, ker na 24 ur ter RTV Slovenija, katere redno spremljam, nisem zasledil o tem nič.
  Res kapo dol vojakom. Situacija iz Monty Python humoresk ali Top liste nadrealiste.
  Žal jo politiki jemljejo mrtvo resno.

 2. Pingback: 14 vojakov SV zahteva za varovanje Trdinovega vrha 5 milijonov več, ker Cerar in Slovenija ne izpolnjujejo Arbitražnega sporazuma…. – sloblogi

 3. V tujini so ponavadi boljse place…ne bi slabo ce bi jim kr hrvati dajali placilo…. 😛 😛 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *