Upokojenci Slovenije ukinjajo članarino v DeSUS – vsako leto bodo raje zgradili 24 kompleksov za ostarele z brezplačno oskrbo…..

Višine pokojnin že dobro 10 letje padajo, cene v domovih za ostarele, katerih že kronično primanjkuje, pa se dvigujejo. Potem, ko je ministrica za delo in družino Anja Kopač Mrak februarja spet dvignilo cene osnovne oskrbe v domovih za ostarele za 4%, je v Združenju upokojencev Slovenije zavrelo do kulminacije…..

Zdaj pa nam je upokojencem res vsega dovolj. S 630.000 aktivnimi člani smo najmočnejša organizacija v državi, ki lahko iz parlamenta ne le dobesedno odnesemo vse poslance in ministre, pač pa obrnemo celo državo na glavo, kadar se nam zahoče in ena Mrak baba je prestopila rubikon naše strpnosti.

Do sedaj smo resda bili tiho in samo jamrali, pa stokali pa jamrali kot cmere nad krivicami, katere so nam spočenjali parlamentarci vseh strank, še posebej Erjavčevega DeSUSa, a zdaj je dovolj. To državo smo postavili pokonci še v Titovi Jugoslaviji, s številnimi odrekanji, ne bojo nas jebali neki plastificirani instagramovci. Parlamentarci, ne boste nas več zajebavali, mi smo živi !“.

S temi besedami, katerim je sledilo huronsko vzklikanje “Do zmage naprej !” okoli 500 zbranih upokojencev v mali dvorani CD, je začel današnjo tiskovno konferenco Janez Herr Kules, predsednik Zveze upokojencev Slovenije in nadaljeval :

“Prvi ukrep, katerega smo vseh 630.000 upokojencev začeli izvajati, je preklic članstva in prenehanje plačevanja članarin političnim strankam in verskim organizacijam. Vsem, brez izjem. DeSUSu prvemu. Naj jim plačujejo drugi bedaki.

Naslednja točka naše pokojninske reforme je, da bomo že naslednji mesec začeli z izgradnjami povsem novih, visoko standardnih bivalnih kompleksov “Upokojenec živi brez skrbi” za upokojence in/ali starostnike. Gradili jih bomo po celi državi, vsako leto 24 kompleksov, ki bodo omogočali vsem upokojencem dostojno, pošteno zasluženo preživljanje 3. življenskega obdobja.

V treh letih bo svoje stanovanje v naših novih stanovanjskih kompleksih zasedlo najmanj 36.000 upokojencev, starostnikov, po potrebi bomo gradnje kompleksov razširili na 70.000 stanovanj. Vsi uporabniki teh stanovanj bodo v njih prebivali in uporabljali vse storitve povsem – brezplačno.”

Kot je še zagotovil Herr Kulen so ta ukrep sprejeli kot prvega zato, ker parlamentarci nočejo urediti razmer domov za ostarele, ne prostorsko ne cenovno, obenem je zagotovil, da za gradnje svojih stanovanjskih kompleksov “Upokojenec živi brez skrbi” ne bodo zahtevali od parlamentarcev in države niti centa pomoči.

Za gradnjo stanovanjskih kompleksov “Upokojenec živi brez skrbi”, bo združenje upokojencev Slovenije uporabilo sodobno 3D print tehnologijo, za kar so že sklenili dogovore s kitajskimi gradbenimi podjetji, ki so to grabeno tehnologijo prvi uvedli in imajo največ izkušenj.

S slovenskimi gradbinci se v upokojenskem združenju ne mislijo nikakor ubadati, saj, kot pravijo, “so slovenski gradbinci prvovrstni svinjsko predragi diletantski šalabajzerji, ki si ne znajo niti svojega wc-ja zgraditi“.

Posamezen 3D sprintan stanovanjski kompleks, ki bo naselje nizke gradnje, bo sprintan v 30ih dnevih, sestavljen pa bo iz 500 posameznih enot velikosti po 45 kvadratnih metrov, za 500 upokojenih oz. ostarelih, vsaka posamezna enota bo polno opremljena z dnevnim prostorom, s kuhinjo, kopalnico in spalnico ter 20 kvadratov travnate terase pred enoto, v enoti pa bo tudi brezplačna televizija in internet. Za vsak posamezen kompleks “na ključ“, pa bodo odšteli 187.000 €.

Sestavni deli kompleksov “Upokojenec živi brez skrbi” bodo tudi večnamenska dvorane za druženje, fitnes oddelki, frizerski saloni, gostinski lokali, knjižnice, discoteke, kino, bazeni, rekreacijski centri, vse to pa bo uporabnikom na voljo povsem brezplačno, proti plačilu bodo le izdelki v marketu za osebne nakupe, kjer bodo artikli redno dnevno vsebovali 40% popust za upokojence.

Kot izrecno poudarja Janez herr Kulen bo bivanje za posamezne upokojence in starostnike v teh kompleksih povsem brezplačno, kot bo brezplačno tudi koriščenje vseh spremljajočih uslug od prehrane 5 obrokov dnevno, strokovne nege, zdravniške prisotnosti in oskrbe, varovanja. Brezplačna bo tudi uporaba elektrike in vode, edina obveznost bo mesečna članarina 10€ za revijo “Nihče nam nič ne more“.

Posameznik upokojenec in/ali starostnik bo, kot rečeno, moral za bivanje v kompleksih “Upokojenec živi brez skrbi” izpolnjevati le en pogoj in sicer bo moral posameznik dokazati, da ni član nobene politične stranke ali verske organizacije in da le tem ne plačuje članarine ali kakšnih drugačnih prispevkov. V kolikor pa bi se naknadno izkazalo, da je posameznik ob prijavi lagal, bo takoj izgubil trajno pravico do bivanja in koriščenja uslug v teh kompleksih.

Zveza upokojencev Slovenije bo stanovanjske komplekse “Upokojenec živi brez skrbi” gradila enakomerno porazdeljeno v vseh 6 regijah države (Notranjska, Štajerska, Dolenjska, Gorenjska, Primorska, Istra) in sicer po 4 komplekse oz. 2000 enot v vsaki posamezni regiji, skupaj 24 vsako letno, upoštevali pa bodo tudi standardno gradbeno klasifikacijo katero uporabljajo izbrani Slovenci.

Zato bodo vse komplekse zgradili na zasedenih ozemljih brez vsakih dovoljenj in na črno bolj, kot je črna noč, vnaprej napovedujejo da davkov na nepremičnine ne bodo plačevali, ob čemer dodajajo, da “v kolikor nam kateri politik pošlje kakšno inšpekcijo ali bo inšpekcija v naše komplekse prišla kar sama, bo v državi toliko črnih očes več, tudi večkrat“.

Navklub zunanjemu mrazu, je Janez Herr Kulen zelo vročo tiskovno konferenco zaključil z naslednjimi udarnimi besedami :
Enkrat smo že zgradili to Slovenijo, še enkrat jo bomo. Ne morete vi desno levi komunajzarski lopovski parlamentarci pokrasti, kolikor smo mi sposobni zgraditi, jebo vam pas mater.

Nekoč bodo tudi naši otroci, vnuki, postali upokojenci. Zdaj je dovolj, mi gremo na juriš, ni nas ustavil Švabo, ne bodo nas švaboti v parlamentu. Začenjamo z gradnjami “Upokojenec naj živi brez skrbi”, vmes pa bomo polno številno obiskali tudi volitve in vseh 90 parlamentarcev, z ministri vred, Erjavca prvega, to bando komunajzarsko, odnesli iz parlamenta in nastavili nove obraze, ki jim mar za upokojence. Mi smo prvoborci, ne bodo nas več jebali takšni brezjajčni penisa za vzorec“.

Aplavz moči 10 merkalija in udarniško skandiranje prisotnih 500 upokojencev po zaključku govora Herr Kulena še vedno traja……

Don Marko M

13 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Upokojenci Slovenije ukinjajo članarino v DeSUS – vsako leto bodo raje zgradili 24 kompleksov za ostarele z brezplačno oskrbo…..

 1. Odličen blog,ki pa je tudi izvedljiv,če bi prav zares želeli,upokojenci smo močna volilna baza,če bi hoteli,na volitvah državo obrnemo na glavo,prav zares,to ni več hec,ampak,če hočemo to zmoremo,se udeležiti volitev,malo pobrskati po spominu kako so nam vse vlade jemale in volilni rezultat bi se hitro obrnil na glavo,kratko vklopimo upokojenci spomin in se udeležimo volitev in ne nasedati političnim floskulam,joj kolikokrat sem to napisala in upam,da se bo koga prijelo.

 2. Sinja,mene in mojega prijatelja se je za sigurno prijelo!Vprasanje je le koga voliti,ko pa nobeden ni kaj prida napravil za upokojence.DA SE NE BI GDO SKUSAL TOLCI PO PRSIH z MIZERJO 3,3%,kar je sramota nad sramotami,tako imenovanega dviga pokojnin!L.P.

 3. Janko,ko se bodo izpostavili kdo vse kandidira nam bo bolj jasno,sicer je v ySloveniji registriranih okoli 250 strank,vse ne bodo kandidirale,ampak ni vrag,da ne najdeš nekaj takega,kar še ni povohalo parlamenta,to je važno,močan prepih moramo narediti v parlamentu,to ps ga lahko sami mi upokojenci.

 4. Pas mater,nemože nam niko ništa…Pa še to:vsaka pravljica,temelji na resničnih dogodkih!

 5. Dve neopazni podrobnosti:

  – do 1. aprila je še daleč,
  – Titove Jugoslavije ni več.

  Sicer pa podpiram, zlasti to, da zapremo pipico Desusu. Pa še komu. Da se bo vedelo, kdo je kje zaradi koga in za čigav denar.

 6. Vsem skupaj en čudovit upokojenski pozdrav!
  Sem novopečena invalidska upokojenka. Sem vesela, da sem vas zasledila, ter bi se rada pridružila. Z vsem kar sem prebrala se tudi sama strinjam. Ne dovolim, da bi nam ukradli Slovenijo, ki so jo in smo jo gradili. Ne plačujem nobeni stranki, ker nam že tako ali tako pokradejo. Sploh pa še po tem, ko so nam ukinili dodatek na invalidnost v letu 2013! To nam je nagrada, ker smo pridno garali!!!!
  Sedaj pa bi tudi želela vedeti, kako priti do vas?! Ter ali je tudi članarina….skratka vse. Lp

 7. Jaz imam podoben plan B – če bo preveč hudo. Nabavim plastično pištolo in grem ropat banke s tem namenom, da me primejo, potem pa na Dob na dopust. Vsekakor bolje kot v DSO, kjer bodo moji obubožali, da bodo stroške plačali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *