Tonin ni povedal, da smo ZDA plačali 1,2 milijona za donacijo 5 vojaških reševalnih vozil….

Kako dejansko delujejo, v korona času sploh, največji slovenski mediji, manjši pa itak samo kopipejstajo njih novice, se je pokazalo tudi z današnjo novico, da je obrambni minister Matej Tonin prevzel donacijo ameriške vlade v podobi 5ih vojaških terenskih reševalnih vozil za potrebe Slovenske vojske….

Tonin je prevzel vozila v luki Koper od veleposlanica ZDA v Sloveniji Lynde C. Blanchard, ki je dodala, da je “Današnja predaja vozil odraz zavezanosti ZDA, da še naprej partnersko sodeluje s Slovenijo kot zanesljivo in verodostojno zaveznico, ki si prizadeva za dosego Natovih ciljev“….

Minister Tonin se je ob prevzemu vozil v Luki Koper seveda zahvalil “zaveznikom” Američanom za donacijo, rekoč :
Vozila, ki jih je Sloveniji donirala Vlada ZDA, bomo s pridom uporabljali doma in v tujini, kjerkoli se bo pokazala potreba. Tako se kaže solidarnost znotraj zavezništva, tako se kaže, kako smo lahko skupaj močnejši. Prava donacija ob pravem času“….

Toninovo izjavo je potem na spletno stran obrambnega ministrstva postavil njih PR, z nekaj dodanimi opisi vozil, odkoder so jo potem slovenski mediji klonirano predstavljali v svojih medijih, ne da bi se sploh vprašali, ali Toninova izjava o donaciji drži in v kolikšni meri….

Da, ministru Toninu je spet zrasel nos…. ne prvič, ne zadnjič, nenazadnje to postal zaščitni znak tokratne janševe vlade in njenih ministrov…..

Ameriška vlada ni donirala, pač pa zakasirala to “donacijo”…..vsakič, ko slišim, da so kavboji komu kaj donirali, grem najprej preveriti, kolikšen račun so izstavili za svojo donacijo, ker za kavboje, tudi slovenske, pojem “donacija” ne pomeni trajno podariti brez česarkoli v zameno, pač pa “podariti” proti plačilu ali drugi uslugi…..

Tonin je še kako dobro vedel, da 5 vozil MEDIC HMMWV M1152 Ambulance za Slovensko vojsko niso donacija, pač pa biznis, katerega mora naša mala podalpska plačati 1,2 milijona €….

Od teh 5ih vozil mora mora obrambno ministrstvo 1 vozilo obvezno kupiti ter plačati v celoti in sicer 355.000 $…..v nasprotnem donacija odpade….

4 vozila so donirana pod določenimi pogoji plačevanja uporabnine 400.000 $, vseh 5 vozil pa je brez kompletne komunikacijske in medicinske opreme in jo bo moralo ministrstvo od teh istih “donatorjev” kupiti za 300.000 $, da bodo sploh lahko uporabna svojemu namenu, 200.000 $ bodo pobrali “donatorjevi” strokovnjaki za usposabljanje tehničnega osebja SV….

Če bi Tonin s svojim ministrstvom vseh teh 5 vozil kupil nove in polno opremljene, bi bilo že zaradi količinskega popusta ceneje, kot to donirano prodano, ampak važno, da je Tonin v tem “donatorskem” poslu ponosen na….kaj že ?…..

Don Marko M

22 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Tonin ni povedal, da smo ZDA plačali 1,2 milijona za donacijo 5 vojaških reševalnih vozil….

  1. Vsak dan ima daljši nos kot Ostržek.Upam samo,da mu pred koncem ministrovanja ne bo toliko zrasel,da ne bo mogel vrat odpirati.

  2. 1.2 miliona za donirana povecini obrabljene/na novo prestrihane stare gare ??? 😛 karma is a bitch 😛

  3. Tudi ni povedal da imajo zadaj pogodbo po kateri lahko samo Američani oz njihova podjetja vzdržujejo ta vozila nadomestne dele pa tudi samo oni proizvajajo.In povrhu vsega predvidevam da zraven ni bila prodana proti balistična zaščita za vozila.

  4. Pod donacijo jaz razumem , da ti nekdo nekaj podari , ne pa da te avtomobile še plačaš.

  5. ta govnasta vozila v amerik lezijo na smetiscih par jurjev pa peljes se en nateg tega sploh ne rabmo

  6. Tak mali pa takšen lopov. Po mojem je Mili zelo žal. Morda se je učil pri Peterletu, kateri kot hijena zelo rad pomaga naši Sloveniji. Pred 30 leti je podiral (za osebno nagrado) tovarne, sedaj pomaga pri maskah. Čist slučajno je hčerki skočil promet iz jurja na 5 mio.
    Ti avti pa so kot stare kampanjole iz JLA leta 1970.

  7. Donacije kot jih smatrajo Američani.In se pogodbo o vzdrževanju vozil naj razkrijejo.

  8. Ne žalite kampanjol in ostalih vozil, ki so bila izdelana v TAM! Zagotovo so bila veliko boljša! Tudi Pederle to dobro ve, čeprav ga je “huda bolezen” rak, ki ga ima najmanj 10 krat na leto hudo prizadela in niti pihat v orglice revež ne more več!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *