A tudi tebi kradejo avtorska (blog) dela ?

Včeraj popoldne sem tudi uradno zaključil kopalno sezonov našem Adriaticu. No, v tistem kar je od njega ostalo. Se pač nisem preveč razmahal, da ne bi našim politikom povzročil dodatnega dela. Saj veš – tanka je meja med ljubeznijo in sovraštvom. Poudarek je seveda na meji. Moram ti priznati – bilo je super in osvežujoče. Moji prašniki pridejo domov jutri. Je pa res, da je bila ta moja morska rekreacija povsem nepredvidena, čeprav pričakovana. Segrevanje se je začelo že v petek, ko mi je redna bralka mojega bloga dostavila mail. V katerem je bila, med ostalim, tudi povezava na enega od spletnih časopisov. Razen tistega enega blogerskega, spletnih časopisov res ne prebiram, saj se raje odpravim na kafe in tam prelistam časopis. Stvari pač uporabljam le za svoj prvotni namen. In potem sem seveda… kliknil na tisti link v mailu.

Pred očmi se mi je odprla podoba življenskega stila spletnega časopisa in od vseh barv, sem videl le rumeno. Sličica pri sličici, tudi “znanih” slovenk/slovencev, oplemenitene z bogatimi naslovi ala “Saška ga je izgubila” in podobno. Verjamem, da koga zanima – mene pač ne. In tam, nad sredino, naslov “Slovenske mame iz hčerk delajo prostitutke”. Že naslov ni bil nič rumen v primerjavi z ostalim. Pa kliknem. In v trenutku se je moja mediteransko-balkansko-slovenska kri začela hitreje pretakati. Pod omenjenim naslovom se namreč ni prikazalo nič drugega, kot moj avtorski zapis Slovenske matere vzgajajo prostitutke. In to v celoti. Katerega sem na nek način namenil tudi novemu slovenskemu filmu Slovenka, ki prihaja v kino. In če bo film vzdignil toliko prahu, kot ga je moj članek, potem bo zagotovo uspešnica.

Blog pišem, ker rad pišem že od pionirskih let dalje. Številne nagrade katere sem vzporedno prejel, tudi še v bivši Jugi, bi lahko jemal kot naključje, čeprav le teh ni. In 90% mojih, tudi blog, zapisov so moje življenje, kar pa nikakor ne pomeni moj način življenja. Bil sem le tam, takrat in to pretvoril v svoje videnje, domišljijo ali drugačnost. Sem pač življenje, kar še vedno, raje doživljal tam zunaj, kot pa pred pc in skakanjem po spletu. Preostalih 10% pa je namenjenih dodatnemu samorazmišljanju v aktualnih tematikah.

Ampak, zaenkrat se še nikoli nisem kitil s tujim perjem. Enostavno zato, ker zelo spoštujem avtorje, katerih dela so res izvirna, ker vem koliko sebe in časa so razdali za tisto, kar naše oči ali ušesa lahko preletijo v nekaj minutah ali urah. In ravno toliko sem potem tudi občutljiv. O tem, koliko mojih, tudi blog zapisov so, sploh v zadnjem letu, nekateri pokradli oz. si jih brez mojega dovoljenja prilastili, sem na blogu že pisal. Tudi o Sazas-u, ki bi celo moral moje avtorstvo ščititi. Da ne omenjam posebej še druge medijske projekte. Res, nikoli ne bom razumel ljudi, ki se mirne duše podpišejo pod tisto, kar ni njihovo in jim seveda ne pripada. Sem pač rojen pod srečno zvezdo.

Do sedaj sem deloval po enostavnem načelu. Nikakor in v nobenem primeru me ni in ne bo motilo, da so moje blog zapise kopirali za branje na plaži, za inspiracijo shranili doma na polico ali kaj podobnega. Nasprotno, to mi celo laska. Ker je vsako kopiranje mojih stvaritev, katere nekdo uporablja zgolj in le za svoje namene, le priznanje meni in istočasno tudi izbranemu okusu tistega, ki to izbere in hrani.
Tako so moja pravila, zapisana v O blogu in avtorju, namenjena predvsem vsem tistim, tudi nekaterim blogerskim “kolegom”, ki moje zapise uporabljajo v celoti ali predelavi za lastno promocijo in/ali jih celo tržijo za svoj žep. Kar je omenjeni spletni časopis zagotovo počel.

Tako sem v petek, torej še isti dan ko so moj zapis objavili, v uredništvo časopisa dostavil vljuden, izčrpen a odločen mail, da moj zapis takoj odstranijo, saj niso upoštevali ne avtorskih, ne mojih pravil. Čez dobro uro sem dobil odgovor, da so zadevo preverili in da se opravičujejo za napako in “nesporazum”, ter, da bodo zadevo takoj uredili. In so jo. Namesto mojega celotnega zapisa, so le tega skrajšali na 3/4, dodali povezavo na moj blog tam nekje, zapis pa je na njih stran dodal Janez. Ok, zdaj sem že bil na poti proti morju. Urednici sem se v naslednjem mailu zahvalil, ker so v celoti odstranili moj zapis in v nadaljevanju, med “modre” komentarje uporabnikov, ki so že začeli padati pod moj tam zapis in niso bili daleč od uredništva, še jasno zapisal, da za objavo članka nimajo mojega dovoljenja.
Seveda sem svoj komentar dodatno začinil v sicer kulturni, a meni značilno pikantni noti, ki premakne. V zameno sem dobil mail, da je moj zapis, ki je bil še vedno tam brez mojega dovoljenja, v slabih dveh dnevih prebralo več kot 1000 ljudi. Zdaj sem že vedel, da mi kopanje v morju ne uide.

Ker se mi res ne da več na suho ubadati s takšnimi primeri in ker tujega nočem, svojega pa ne dam, sem zato sem naredil nekaj screenshot-ov tiste strani, katerim sem na cd dodal še kopije mailov in v ponedeljek zjutraj vse skupaj predal odvetniku. Ob tem sem mu jasno povedal, da bodo vsa sredstva, po odbitju stroškov zanj vključno z nagrado, predana v dobrodelne namene. Tudi sicer sem večini tistih, ki so brez mojega dovoljenja uporabljali moja avtorska dela v tržne namene, najprej ponudil, da pridobljena sredstva namenijo v dobrodelne namene. Dva sta to celo res storila, ostali pa so se raje odpovedali uporabi.
Seveda pa ne morem mimo dejstva higiene nekaterih spletnih časopisov. Če so rumeni, to še ne pomeni, da lahko na spletu počnejo kar se jim zljubi.

Zame vzoren primer spodobnosti je vsekakor Drugi svet, ki je tudi edini pravi blogerski časopis v naši podalpski. Podoba videza me tukaj sploh ne zanima, me pa njih drža. Dekleta in fantje imajo namreč tisto nekaj, kar drugje močno pogrešam – lasten intelekt in moč dojemanja. Izbrane bloge namreč zelo spoštljivo oblečejo tako, da s svojimi besedami zapišejo poanto zapisa avtorja bloga in dodajo na koncu povezavo na izvirnik. Temu se reče spoštljivo avtorsko sodelovanje. Avtorski je namreč njih predstavitveni zapis in tudi nadaljevanje avtorja bloga. In ne, tega hvalospeva Drugemu svet-u nisem zapisal, ker je bilo že lepo število mojih zapisov izbranih v njih časopis, ampak le zato, ker smatram, da je takšen njih način tudi edini pravilen in spoštljiv do avtorjev. Vse kar je prav.
Aja, če te (ne) zanima. Moji prašniki so se iz morskega kopanja vrnili že danes. Predčasno, a pravočasno.

Don Marko M

30 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “A tudi tebi kradejo avtorska (blog) dela ?

 1. A sem ravnokar prebral zelo slab trol? Pod kakšnim načelom si potem dovoliš vplesti avtorsko delo nekoga drugega v blog zapis (v tem primeru filmsko glasbo)?

 2. Meni jih ne kradejo,ker jih nimam.Mi pa grejo zelo na živce tisti,ki to počnejo.Slovenski glasbeniki so res fenomeni glede tega.Ti mucek pa si res bravissimo,da si se končno odločil malo reda narediti.Škoda da nisi začel že pred leti,čeprav ti že veš kdaj je prav.Jaz pa bom še kdaj sprintala kakšen tvoj zapis in razdelila sodelavkam.Tebe sitne ribe ne zanimajo. 🙂 Še vedno imam najraje tistega Ne bom pozabil,ne pozabi.Tam si me požagal,da je moj medo potem imel le še lažji delež,da me je do konca stopil. 😉

 3. Snežana

  ne vem če sem ti kdaj omenil….ampak, tvoji komentarji v vsej strastni moči ponazoritev neizpodbitnih argumentov, me vedno znova in znova puščajo odprtih ust…. 😆

 4. Ivonca

  bolje pozno kot nikoli….sitne ribe pa me zanimajo ravno toliko, da jih imam rad…tiste krupne pa zato, da jim za svoj prav olajšam neupravičeno polno denarnico….
  ti pa kar pogumno printaj…na takšne bralce sem še posebej ponosen…nenazadnje je tudi to kopiranje na papir zahtevno delo in strošek v lastni režiji, kar spoštujem….
  zdaj pa vem, zakaj se tvojemu medotu še vedno sline cedijo… 😉 😎

 5. Miha

  prebral si kar si hotel, razumel kot si hotel, bistvo pa obšel…. tudi prav….moje načelo, za video na koncu zapisa, pa je enostavno – mojim bralcem privoščim glasbeno stimulacijo ob branju mojih zapisov….če pa si trdno prepričan, v dokazanem argumentu, da sem mogoče po nekem tvojem ključu iz naziva objave videa kakor koli kršil zakon, tudi avtorski, potem imaš vso mojo privolitev, da me lahko prijaviš in/ali tožiš….čeprav te imam na sumu, da te je v resnici nekaj drugega v zapisu zbodlo…
  in btw….glasba iz videa je tudi, poudarek na tudi,filmska….a ne iz filma v videu…in preden je postala filmska je bila najprej nekaj časa samo glasba iz studia in koncertov….upam le,da se ne ukvarjaš s filmskimi recenzijami…
  če te še kaj žuli, pa se kar oglasi….in hvala, da si si vzel čas in prebral moj zapis….avtorski seveda… 😎

 6. Glejte, z zakoni in ilegalnostjo vpletanja videov, ki so tako ali tako gostovani na tujem spletnemu strežniku, se sploh ne obremenjujem. S čimer pa se obremenjujem, so pa strici vašega tipa, ki hinavijo glede zakonov in morale, kot da bi živeli v 15. stoletju.
  Vi ste olepšali svoj zapis z glasbo, za katero si YouTube, oseba, ki je video spravila na YouTube, in vi kot razpečevalec ne lastite nikakršnih distribucijskih pravic. A vam se zdi moralno sporno, če si nekdo drug polepša portal z vašim avtorskim delom, medtem ko sami počnete podobno z avtorskimi deli drugih. In da to ponesete do odvetnika, ko se niti ne gre za odvzem finančnih koristi!
  V bistvu je prav žalostno, da ste se poglobili v preteklost komada v vprašanju. Ne da ste s tem karkoli dokazali, le to, da so se avtorske pravice selile od ene stranke do druge. Vi pa ste storili to, kar pač ste. Saj pravim, požvižgam se na zakone, dol mi visi, da ste vpletli ta video v vaš zapis, toda, prosim, moralna drža, za kakršno ste se odločili, zahteva veliko več od vas, kolikor ste zmožni pokazati.

 7. Miha

  ok,lahko se tudi vikava, a to ne spremeni bistva….
  poglabljanje v komad pa mi ni predstavljalo res nobenega napora,ker je to eden od delov moje profesionalne poti skozi leta….samo repliciral sem v vaše osveščanje pojem filmske glasbe, katerega ste sam označil kot takšnega v videu…
  vsekakor pa ste začeli mešati pojme….distribucije in avtorstva….kar je nekaj takšnega,kot bi primerjali dan in noč….v svojem zapisu pa sem bil dovolj jasen glede brezplačne oddaje mojih avtorskih pravic, predvsem v katerih primerih nimam namena nikoli ukrepati….pa tudi kdaj bom….in mislim,da bi morali vsi avtorji, tudi blogov, malo odločneje ukrepati, sploh proti takšnim, ki uporabljajo in zlorabljajo tuja avtorstva za svoj tudi finančni obstoj…kar pa se upoštevanja zakonov tiče – vi lahko žvižgate kolikor vam paše, zame pa veljajo toliko, kot za ostale…
  glede moralne drže pa se strinjam z vami…trenutno sem je, problematiki primerno, pokazal kolikor je bilo potrebno a še vedno bistveno in neprimerljivo več, kot tisti, ki so uporabili moje zapise brez mojega dovoljenja….seveda pa zmorem še bolje…
  pa prijeten dan privoščim

 8. Jst redno berem tvoj blog.Sm naročena prek gogla.U glavnem me nasmejiš včasih daš tud krepk mislt.Mislm da si prau naredu to za svoje avtrostvo.Tud drugi bi morali takšnim k kradejo stopt na rep.Navijam za tvojo zmago ker s mi kul.Pozdrauček z Vrhnke.

 9. Marko,priznam,da mi je tvoj blog v zadnjem letu polepšal lepo število dni.Pred tem sem se znašla v težki življenski situaciji in zdaj vem,da se vsak dan posebej nasmeje in jaz njemu.Tvoje pisanje mi je vlilo dosti pozitivne energije in novega smisla za humor.Podpiram tvojo odločitev,kot tudi vseh avtorjev,ki izberejo to pot.Ta komentar sem hotela oddati včeraj zvečer,ampak mi tvojega bloga ni hotelo prikazati.Želim ti vse dobro in še dosti tvojih iskrenih in nagajivih zapisov.
  Lp,Živa

 10. Tvoj primer ni osamljen. To počno že dolgo in med njihovimi novicami najdeš “copy/paste” s številnih blogov.
  Najprej so delali tako, da so skopirali celoten avtorski povzetek Drugega sveta (z naslovom in pravopisnimi napakami vred), nato pa dodali še copy/paste blogerskega zapisa. Ko smo jih na to opozorili, so se zgolj cinično nasmihali (podobno kot tebi v komentarju pod skopirano novico na njihovi strani).
  Zdaj vzamejo našo novico in obrnejo kakšno piko, vejico in besedo, blogerski zapis pa še vedno kar prekopirajo, kot je to v tvojem primeru.

  Mimogrede, hvala za prepoznanje dodane vrednosti Drugega sveta 🙂

 11. Marko …imaš prav in Miha tudi delno. Če bi rad bil čis …bodi sam čist. To je moje pravilo in poglej na moj blog če imam eno samo kopijo slike ali vedea iz YouTube ali od koderkoli drugod. Potem poglej še druge bloge, ko eni dejansko samo prekopiravajo vse možne materijale…
  Sem tudi našel eno svojo peem pod neko sliko objavljeno in me ni motilo ,ker je bil naveden avtor -jaz.
  Sem pa kot prof fotograf imel te probleme v preveč očitni že zajebantski obliki. Rokometni klub me sfehta vsake tolk časa za nekaj posnetkov slik za svoj arhiv. Naredim jim ubogim skoraj zastonj.
  Čez 5-6 let postanejo republiški prvaki ( še v YU ) in dobim v roke bilten kluba samih mojih slik z opisom kako so začeli svojo pot do zmage.( ne pa fotografij.)
  Bilten je kompletensestavil njihov trener -moj prijatelj in se podpisal tudi kot avtor slik.
  Eto ti absurda …neb blo sporno, če bi dal pod avtorja slik mene …da je pa sebe podpisal je pa prehuda. V zagovor mi je rdil, da je pačslike plačal in lahko počne z njimi kar hoče? …morda tudi res pa spet ne pod svoj zaznavek…tega dela moje zatežitve pa ni razumel in je rekel da preveč kompliciram. Prijatelja ne moreš tožiti lahko ga pa izobčiš.
  V Yugi pa sploh nisi mogel tega nikomur dopovedati.
  Recimo tudi gasilci vsako leto od mane sfehtajo da jim posnamem nekaj slik (Diaz) za gasilski koledar, ki so mi ga potem v mojem Studiu prodali in še doma brez sramu ?? Po desetih letih pa tudi naredijo svoj bilten iz vseh šenkanih slik ne da bi navedli moj avtorski zaznamek . Isto je počelo kulturno društvo mesta, katerim sem dajal slike zastonj, ker so pač tudi humano društvo …njihov predsednik pa v časopis pod svojim imenom??
  Ker je to malo mesto Šoštanj si hitro v konfliktu s kapitalom, ker se ti ljudje visoko pojmujejo in dejansko lahko vplivajo, da posel upade, ker so iz mojih pritožb dejansko delali sabotaže v “Lepem” intelektualnem stilu ” moje veze” in knjižica.
  Ne moti me kopiraža …le naj se navede avtorja.
  Marko ti pa zavidam slovnico, ki jo res obvladaš, ko se mi zdi da s poznavanjem ženske vsebine malo blefiraš :D:D:D …sicer pa to ni več materijal za pod to temo :))

 12. Meni sicer še niso c/p vzeli članka. Ali pa ne vem …

  Se pa strinjam s tabo glede način adela Drugega sveta. Tako se dela. Izjemno so korektni, takoj odreagirajo tudi, če jih opozoriš, da so kje naredili napako. To je res edini blogerski časopis v Sloveniji. Spoštljivo, korektno, uravnoteženo.

 13. Hehe stari,prašniki praviš so že na svojem mestu.Haha gadan si.Magari te nisem še videl tako razpizdjenega pero ti dam prav.Takšne junce treba j…t do konca.Ma se mi zdi da v tistem časopisu še ne vejo na koga so naleteli.Če rabiš kakšno extra pomoč samo reci.Bo šla obala malo v ljubljano na sprehod.Pridi en giro daj.Ala ciao

 14. kako sem lahko zamudila pogled na tvoj zaključek sezone? 🙂 tudi za izbor glasbe videja imaš nos in jaz se držim tvojih navodil branja bloga. 🙂 jaz bi tega avtorja kar doma imela. 🙂

 15. Ko preberem komentarje, ki jih ob vsem, kar si zapisal, spušča recimo Miha, se res vprašam kdaj bo folk dojel bistvo in ločil med tem kar vsi počnemo in med tem kar počnejo tisti, ki bi si resnično zaslužili tožbo.

  A veš, kot da bi nekomu, ki se zgraža nad morilcem otroka rekli, daj no, kaj se greš dvojno moralo, tudi ti si kdaj ubila kakega komarja.

 16. Iztok

  eh,Miha ga piha…v resnici ga moti vse kaj drugega v zapisu, kot le video…sicr pa mislim,d a na splošno folku niti ni treba razmišlati o avtorskih pravicah….zato pa morajo krepko razmišljati tisti, ki s tujimi avtorskimi pravicami služijo neupravičeno…neupravičenost pa je seveda plačljiva ravno toliko, kolikor avtor oceni svoje delo in dodatno kolikor materialne koristi si je na njega račun ustvaril tisti,ki je le te zlorabil….pa še kaj bi se našlo na tistem računu…jaz v glavnem do takšnih ne bom nič več prizanesljiv, čeprav strpen v dialogu…
  tvoja primerjalna prispodoba pa je simpatična…morala vedno vrne kar ji daš… 🙂

 17. eternethy

  tnx, da me prebiraš….tega avtorja pa imaš lahko doma, ko ti pošlje plakat v naravni velikosti… 🙂 ….v naravi brez plakata me že ima tista prava…

 18. Sergej

  eh, dogaja se tudi najboljšim…da jim malo zakuha namreč..saj veš.. 🙂
  če niso vedeli, bodo pa sedaj….in hvala za pomoč,ampak jo bova raje pretočila ko pridem en giro naokoli…

 19. Aleš

  mogoče pa še ne veš… 😉 ….sicer priznam, da bi sam tudi bolj malo vedel, če mi ne bi tisti zvesti bralci, predvsem bralke, po mailu obveščali….sam pač nimam toliko časa….za Drugi svet pa je itak vse jasno…

 20. en passant

  z mojo čistočo nimam težav, kar seveda ne morem trditi za nekatere druge….ampak to ni več moj problem….vsaj dokler mi ga namerno ne vsilijo…
  tvoj blog sem in še bom gledal….končno sporočilo mojega bloga pa je, ali s(m)o avtorji dovolj zaščiteni v boju do modelov, ki kradejo naše delo za svoj profit…preden pa misliš spet še kdaj omenjati Youtube, si prosim vzemi čas in preberi vsa pravila v povezavi…če boš vse in prav prebral, youtuba v takšnih kontekstih ne boš več omenjal, ker je vse jasno….Miho pač žuli nekje drugje v mojem zapisu, ampak ne upa na glas povedati…
  si pa lepo in razumljivo opisal svojo avtorsko pot….tudi sam sem že oddal svoje avtorske pravice gratis na uporabo, pod pogojem navedbe avtorja….do zdaj se je ta način obnesel….seveda sem jih prej seznanil, da v kolikor “slučajno” pozabijo navesti avtorja, jim bom to pač zaračunal po tej in tej ceni….takšen način si seveda lahko tudi ti privoščiš….saj veš – bolje prva zamera (če že je), kot pa zadnja….
  tvoja slovnica pa mora biti katastrofa, če mojo hvališ…. 🙂 ….nekaj “zelo” izobraženih jo je namreč kritiziralo tudi na mojem blogu….ampak,Aco, tvoji blogi so dosti bolj tekoči, odkar me bereš… 🙂
  vse moje zapise, sploh na mojem blogu, ki so namenjeni poznavanju žensk pa moraš res drugače brati…od desne proti levi in obvezno se ustaviti na sredini….takrat boš spoznal, da ni blefa…ker ima vsak humor tudi svojo resnico… 😎

 21. Drugi svet

  verjamem, da ni osamljen, ampak, iskreno povedano, se mi niti ni sanjalo za te njih razsežnosti….ampak, prepričan sem, da mojih zapisov tam več ne bo….že ta je (bil) oplemeniten z lepo ceno, le da ni bila zapisana takoj ob njih objavi….
  ciničen nasmeh pač dopuščam le tistemu, kateremu sem ga prej jaz namenil… 😉
  in hvala za hvala,pa tudi hvala enako, dekleta in fantje….prepoznal sem le vašo resnično vrednost,kar so že tudi ostali, kateri pač res ni moč oporekati….let’s rock…

 22. Živa

  hvala….me veseli, da sem prispeval tvoji pozitivnosti in upam, da bom še naprej….včeraj pa za nekaj časa žal nisi mogla oddati komentarja, ker se je server bloga pod težo obiska enostavno sesedel…dogaja se tudi najboljšim….upam le, da se ni nalezel sindroma povišanja plač… 🙂
  vse dobro tudi tebi…

 23. Polona

  a moj blog se da tudi naročiti? ….zdaj vem, zakaj se večajo stroški dostave… 🙂
  hvala za dobre želje za zmago, ki pride naknadno….
  lep pozdrav na Vrhniko…

 24. @marko: edino pravilno je, da zahtevas za svoje delo tudi placilo.. naj se gredo solit tisti, ki so prepricani, da je vse kar je na netu zastonj!

  iztok gartner: od kje tebi vse tvoje fotografije znanih ljudi? si jih sam pofotkal? le cevlje sodi naj kopitar!

  “folk dojel bistvo in ločil med tem kar vsi počnemo in med tem kar počnejo tisti, ki bi si resnično zaslužili tožbo.”

  avtorsko delo je avtorsko delo, pa lahko se stokrat besede obrnes okoli, pa bodo se vedno veljala enaka pravila!

 25. berem,berem,berem in spet berem,,,,ne morem verjet,,,,ste sami Pulizerjevi nagrajenci,,,,za koga sploh pišete?če zase imate prev,če ne pa nimate.Takšni genijalci in novatorji pa niste,,imam čez tisoč avtorskih del,pa kaj,.naredil sem ih za ljudi,pa se nimam za nobenega genijalca,,rajši energijo ki jo imate uporabite za svoj napredek in ne se obešat na tiste ,za katere mislite da imajo denar.Kdo pa še ima danes od tega denar? Bosanci imajo en lep rek za takšne zadeve “PRODAVANJE MUDA ZA BUBREGE”.strinjam se z vami da sem si izbral pravo ime.

 26. Goran

  tnx, da si zdržal do konca prebiranja….ime katerega si si izbral je seveda tvoja volja in pravica….sam sicer trdim, da “glupanov” ni na tem svetu….ti pa izvoli – po načelu “ko voli nek’ izvoli” vztrajati pri svojem….
  le da te zdaj ne razumem natančno, kaj te je vznemirilo….ali ker tvojega avtorskega dela (še) niso zlorabili proti tvoji volji, ali ker ti zlorabljenega dela (še) niso plačali…žal te pa moram malo razočarati – tisti, ki zlorabljajo avtorska dela v komercialne namene denar seveda imajo…in zato je edino prav, da svojo ošabnost in nespoštovanje do avtorja tudi plačajo…
  tudi mojih avtorskih del je že nabranih že čez tvojo cifro….in tam, kjer sem jih ustvaril po naročilu, torej v komercialne namene, so bila pravila jasna in nisem imel razlogov vznemirjanja….a vendar je ta moj blog povsem moja zabava, katero delim z bralci in komentatorji…za komercialne oblike služenja lahko svoja avtorstva predstavim na drugačen način, na drugem naslovu…in ker je, kot sem omenil, ta moj blog tudi moja brezplačna zabava, seveda nikakor ne mislim in ne bom dovolil, da nekdo moje avtorstvo objavlja brez moje privolitve v komercialne namene – torej, da služi na moj račun brez, da bi tudi sam imel od tega koristi….in nenazadnje – nikogar nisem silil, da moje avtorstvo objavi, sploh ne omenjeni portal, kar pomeni, da so se sami zavestno odločili za to potezo….če pa se zavestno odločiš kupiti kg kruha, potem veš, da ga boš moral plačati…kad tad če ne takoj…
  omenjaš Pulitzerjevo nagrado….zakaj pa ne….ne bi me čudilo, če jo bom nekega lepega dne shranil v vetrino…
  in ko že omenjaš balkanske poslovice…tista “NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA” ti je verjetno znana….
  privoščim ti še naprej kreativno ustvarjanje in seveda čim manj ali nič vznemirjanja….le to namreč rahlja kreativnost…pa saj to veš…
  Lp

 27. mandi mandi

  saj veš, kako gre to pri nas….krepat, ma ne molat…tistemu “glupanu” je drugače ime Goran in je ta nick uporabil, ker je mislil, da je dovolj moder, da komu drugemu nekaj pove….ampak, tip, ki me predlaga za Pulitzerja je sigurno moder…čeprav le od zavisti…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published.