Arogantni snobizem Milana Zvera za nenormalne

Predsedniška kampanja se razplamteva, čeprav ostaja nezanimiva in predvidljiva. A mislim, da se bo ta predsedniška monotonija še kako razplamtela. Glavni aduti, intrige, udarci pod pasom, se namreč, kot zadnji asi iz rokava, hranijo za veliki finale. Ja, drugi krog bo, v dosti krajšem času, naplavil neprimerno več adrenalina. Tokrat pa o veliki pomembnosti Milana Zvera v predsedniškem boju, njegovem zaničevanju vseh nekatoličanov, zaslužkih 10 in več tisoč davkoplačevalskih € mesečno za neopravljeno delo, kaj nevidnega vidi dlje in še čem…..

Ne glede na to, da se tako skrajno levi, kot desni, strinjajo, kakor tudi vsa tista velika večina politično neodvisnih vmes, da Milan Zver nima možnosti postati predsednik naše države, pa mislim, da ne gre podcenjevati njegove prisotnosti.

Čeprav je ravno podcenjevanje ena tistih konstantnih vrlin, ki krasi Zvera. Podcenjevanje pa seveda ne pozna usmiljenja in je spravilo do dna in celo pod dno tudi že dosti večje in spretnejše, kot utegne biti Zver kdajkoli.

Dvoma sicer sploh ni, da Zvera danes, v sicer da dol padeš retoričnih sprenostih, ne bi gledali v kandidatno predsedniških soočenjih, če ne bi bilo Janeza Janše.

Čeprav je svoje politične ambicije Zver začel poganjati z zapisano zvestobo Demos-ovem Jožetu Pučniku, podpredsedniku vlade 92′, kateremu se je udinjal kot svetovalec, šef kabineta, je že leto kasneje je, z odhodom Pučnika, zvestobo zaobljubil  Janši. Ta ga je namestil v svoje obrambno ministrstvo, katerega je takrat vodil, a že dobro leto kasneje je Drnovšek odpihnil oba zaradi afere Depala vas.

Zver bi samo zasebno šolstvo
Do ministra za šolstvo v prejšnji Janševi vladi ni kaj preveč izstopal, kar ne pomeni, da ni ničesar zakuhal, je pa zato zelo, ko je postal minister za šolstvo v prejšnji Janševi vladi. Predvsem je izstopil, ko je začel s svojim procesom privatizacije šolstva (Zofvi). V bistvu to, kar Žiga Turk danes nadaljuje.
Milan Zver še danes trdi, kar je takrat – davkoplačevalci bi morali financirati zasebno šolstvo in to v 100 % znesku, pa če javno šolstvo kar crkne !

Zver k papežu po nasvete kako iz krize
Septembra letos je Milan Zver skočil tudi na sprejem do papeža, da bi se podučil, kako najti izhod iz krize. In papež mu je rekel : “Red stvari ne more biti nad redom ljudi.” Kaj se je zver iz tega naučil še ni videti, čeprav je bil spotoma blagoslovljen, na poti do zmage na predsedniških volitvah. Ja, Zver kandidira v božjem imenu in Bog ga bo nedvomno postavil na mesto, ki mu gre.

Zver sporoča – če nisi Rodetov, nisi normalen
Milan Zverov ni nikoli skrival in vedno javno priznal, da več kot nasprotuje istospolnim, kakor tudi splavu. Človek pač zagovarja svoje stališče, kar je normalno.
Poleg vseh njegovih, za predsedniškega kandidata že neverjetnih izjav, kar je seveda njegovo normalno zagovarjanje stališč, pa ne bodo nikoli zbledele te njegove besede :
“Ko Cerkev in vera ne bosta z levice gledana kot nekaj slabega, bomo lahko rekli, da imamo normalnost.”

Po Zverovo imamo torej vsi nenormalni, levi in tisti, ki nam dol visi za leve in desne, samo korak, besedico in priklon do tega, da postanemo normalni in s tem pridobimo pravico voliti Milana Zvera – vse kar moramo storiti je, da postanemo člani RKC in naenkrat bomo postali nenormalno normalni. Hvala ti Milane za božje besede.

Kdo plačuje Milana Zvera in za kaj sploh ?
Zver je, očitno v prostem času, evropski poslanec vseh državljanov. Od začetkov priprav za naskok na predsedniški stolček, torej od poletja sem, Milan Zver ni videl Bruslja in obratno. Kot predsedniški kandidat torej kandidira brezplačno, čeprav z davkoplačevalsko plačo euro poslanca.

Le te ima Milan vsak mesec 7956,87 €. Počakaj, še ni konec. Dodatnih 21.209 € mesečno ima Milan na razpolago za svoje osebje. Za splošno nadomestilo stroškov, za delo katero opravlja v svoji državi, pa prejme še dodatnih 4299 €.

Vprašanje torej ni, kako si lahko Zverov Milan privošči audija, žalostno bi bilo če si ga ne bi, še manj zakaj preostala kandidata razpolagata z manj denarja. Ne, vprašanje je, zakaj je Milan odlično plačan za delo evro poslanca, čeprav  opravlja delo, oz. po Janševo afne gunca, predsedniškega kandidata ?!

Zverov snobi cinizem
Zame sicer noben politik, ki kandidira zgolj s pomočjo poslanskih kolegov, nima nobene vrednosti. Ali te večinsko izvolijo glasovi ljudstva ali te ni. Ampak to je zgolj moje osebno mneje s katerim se kdo lahko tudi ne strinja, tako kot recimo Milanov Zver.

Še poleti je namreč v segrevanjih trdil, da pri vložitvi kandidature “kani računati” na širše volilno telo. Zdaj, če je s tem širšim volilnim telesom imel v mislih zgolj poslanske kolege, potem dodatnih glasov na volitvah sploh ne rabi.

Milana Zvera je sicer treba brati povsem enostavno – v obrani smeri.

Recimo, ko se je Zoran Janković s svojo PS pompozno vpisal v začetek lanske predvolilne kampanje, je Milan zelo modro prijavil na svoje Twitterju :
“Rodil se je slovenski Die Linke, ki lahko zmaguje le v vzhodnem Berlinu in Ljubljani.”

Zoki se mu je za te besede zahvalil tako, da je Zveru po končnih rezultatih pobalinsko navil ušesa. A Zveru to še ni bilo dovolj in je razloge zmage Jankovića prikazal s temi besedami : “PS je zmagala v zadnjih urah volitev zaradi izjemno mobilizirane priseljenske populacije v blokovskih naseljih.” Mislim, Milan, a to so besede bodočega predsednika, ki naj bi združeval vse državljane ?

Svoj višek napovedi neke predsedniške združevalnosti vseh državljanov pa je Milan nedvomno dosegel, ko je na vedno pogostejše očitke levice in vedno bolj proti vladno nastrojene javnosti, da SDS deluje škodljivo, uničevalno in v škodo vseh državljanov, mirno prijavil : “Če bi argumenti držali, potem bi bil prvi za to, da se prepove njeno delovanje, vodstvo pa zapre, saj ogroža demokracijo, ustavo in zakon.”

Ker je jasno, da ne izbiramo predsednika države zaradi njegovega avta in/ali premoženja, pač pa zaradi tistega nekaj več, kar sploh nima veze s tistim materialnim, je jasno, da Milan Zver ne bo nikoli predsednik ne te, sploh pa ne neke 2 republike, čeprav pravi, da ne dvomi o svojem skoku v drugi krog.

Ampak, saj za to niti ni bil izbran. Izbran je bil, da odsluži klonirano vlogo Viranta iz lanskih parlamentarnih volitev. Izbran je bil, da bo v drugem krogu prepričeval Janševe in ostale klero volilce, da po prvem krogu njemu namenjene glasove predajo v podporo svojemu dosedanjemu sovražniku, torej kandidatu smrtno osovražene levici, katerega so še pred časom raztrgali na prafaktorje, tudi referendumsko.

Da ne bi Janševi in ostali klero volilci na takšno Zverovo lobiranje tudi tokrat, še 1x več, pokazali svojo držo brez hrbtenice ter teptanje celo svojih načel v ponižno sklonjeni drži in tako osrečili Janše in Zvera, niti ni pričakovati.

Druga zgodba je seveda, če gre pričakovati od preostalega ljudstva ali se bo tudi v drugo pustilo nategniti na isti, že viden, lanski Virant gate scenarij. In če že Milan Zver poudarja, da v 21 svojih letih nismo imeli sreče s predsedniki, potem dodajam le, da te sreče ne bomo imeli še vsaj naslednjih 5 let.

Don Marko M

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Arogantni snobizem Milana Zvera za nenormalne

  1. tist del k bodo Janševi kleni vojščaki ponižno na kolenih glasoval za Pahorja bi res rad vidu za mal popestrit volitve za kakšn let smeha

  2. Daj ne smeti neta s tem Janševim klovnekom..pizda ej. A si ti normalen kaj pišeš?

    Sem že dal svoj glas danes zjutraj na predč. volitvah. Za Türka. Konec. Pika.

  3. Zver ostaja pač najbolj negativna in antipatična figura teh predsedniških volitev. Kadarkoli odpre usta, kritizira enega od protikandidatov. Tip je totalno zafustriran.

  4. Se mi Zver kr smili, na volitvah bo fasal tolažilno bronasto medaljo… Pa tudi če genaral Glanzkopf aktivira vse svoje podložnike, mu to ne bo kaj prida pomagalo. Glede na nesposobnost vlade in mandatarja, po pač to njihova prva kazen.

  5. Za Zvera bi bilo najbolje, da od kandidature odstopi. Tako bi zagotovo prišparali najmanj drugi krog volitev.
    To pa je največ kar bi lahko naredil za to državo.

  6. Tudi Milan Zver je še iz prejšnega režima.Tudi on je bil mladinec in tudi od je takrat mahal prejšnji oblasti v pozdrav potem pa se je nahitro obrnil!
    Je velik hinavec,ki z nasmeškom ljudem laže.

  7. Edini, ki kandidira s podporo strank. Saj ve, da ne bi zbral potrebne podpise. Takega predsednika NE rabimo.

  8. Zver, namestro da samo nekaj BI, naj vendarle KaJ naredi…je evropski poslanec SDS pa ni kaj prida slišati…pravzaprav za SLovenijo ni naredil čisto NIČ.

  9. Zvera bodo podprle pametne in poštene Slovenke in Slovenci.
    Turka bo podprli lenuhi in mafija.
    Pohrja pa naivci.

  10. BRAVO MARKEC !
    To pa je “slavospel” , toda nisi me prepričal ! Moj predsednik bo TURK (po primorsko) , ker je ORIGINAL , ki je zagotovo boljši od ostalih dveh JANIČARJEV !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *