Končno razkrito, kaj pomeni črka V na belih majicah sds postopačev

Tovarišice in tovariši, gospe in gospodje – ganjen sem. Vzhičen. Blažen. Zgodil se je zgodovinski trenutek za Slovenijo. Končno. Končno številni tuji mediji ne zamenjujejo več Slovenije s Slovaško, ali kar že. Nikoli več nas ne bodo zamenjevali. In za to epsko zmago se lahko zahvalimo trenutku. Drobnemu trenutku….

Dovolj je bil trenutek, ko je predsednik Pahor v parlamentu stisnil roko dobrodošlice elitnemu skorumpiranemu zaporniku janši, ki je posebej za ta dogodek prišel iz zapora v parlament na zahod. Da opravi malo in veliko potrebo.

Lahko bi rekel še kakšno o tem dogodku, a tokrat ne bom, ker, kot sem rekel, ne morem skrivati navdušenja, da nas zaradi tega dogodka trenutka poslej cel svet ne bo več zamenjeval s Slovaško in podobnimi diletanti. Zahvalimo se temu trenutku epske svetovne prepoznavnosti, ki bo trajal.

Bom pa zato rekel kakšno o popularni črki V, ki na beli podlagi seveda izgleda povsem drugače, kot na rdeči. V uredništvo bloga DMM je namreč priromalo nekaj mailov bralcev, v katerih so me bralci spraševali če vem, kaj pomeni tista črka V na belih majicah sds komunajzarjev postopačev, ki na kolenih prižigajo rdeče sveče pred sodiščem v naši prestolnici.

Priznam, nisem imel pojma o tej črki V na majicah, so pa ta vprašanja tudi v meni vzbudila zanimanje za iskanje odgovora. In raziskava se je začela. Najprej seveda direkt na prizorišču, kjer so sds postopači, pod vidnim učinkom overdoze rdečega bika, vzklikali neke jamske izraze. A vsi v belih majicah s črko V.

Stopil sem do prvega okornega in ga vprašal : “A vi mogoče veste, kaj pomeni ta črka V na vaši majici ?”. Prejel sem votel pogled in poln odgovor : “Madonaboh, jez nč navem kuga govarete, ejga“. Stopil sem dva koraka desno do njegovega kolega in ponovil vprašanje. Še en votel pogled, a odgovoril je vzhičeno korektno : “U, jebenti, potlej pa nejs’m na taprav’mu avtabusi !

Že sem preusmeril misel k sveže natočenemu pivu, ko me je nagovoril, kakopak v beli majici s črko V, eden med tema dvema : “Jesi bolan zapeo. Pa jarane, ovo slovo V su ti ona dva prsta našeg vođe janeza“. Kul, končno. Povod znan, a pomena te črke V še vedno ni bilo.

Kar ne vedo zaprti ljudje, vedo odprti arhivi. Zatopil sem se v raziskovalno delo, ker mi, ne vem zakaj, ob omembi janše najprej pade na misel – plagijat. In arhivi so to spet potrdili. Janša namreč ni prvi slovenski politik, ki je javno razkazoval dva prsta V, je pa prvi zapornik.

Prvi slovenski politik, ki je vzhičeno razkazoval dva prsta v črko V, je bil trenutni predsednik Pahor, ki je tudi utemeljil pomen te prstne črke :
Ta V s prsti pomeni victory. Izumil ga je Winston Churchill in tako pokazal svoje vojne zmage. On je moj idol do te stopnje, da bi pokadil tudi njegovo cigaro, če bi bil še živ, in pogosto ga citiram, ko nagovarjam prijatelje v parlamentu in svoje državljane.”

Pahor V (blog Don Marko M) Kjer je prvi, je seveda tudi drugi. Tudi Miro Cerar, lomilec volilnih odstotkov, je razkazoval svoja dva prsta roke v črko V. Pomen le te pa utemeljil : “Nisem se še odločil. Kolikor vem, je Pahor postavil prsta v črko V, ker ga je zagrabil krč, pri Churchillu pa so mu mojstri fotografije s fotošopom vedno brisali cigaro izmed prstov. Jaz sem prsta razprl, ker pač skozi zaprta nič ne vidim“.

Cerar V (blog Don Marko M)Nekaj 100letij nazaj…..Bil je čas Stoletne vojne, a tudi nastanka prstne črke V. Francozi so takrat pospešeno lovili in spravljali v ujetništvo angleške strelce, ki so pred tem redčili njih vojsko. In ujetim angleškim strelcem so namenjali posebne dobrodošlice – odrezali so jim dva prsta roke. Kazalec in sredinec.

Angleške strelce so sicer po tem posegu, kakor praktično vse svoje ujetnike, Francozi izpustili na svobodo, a strelec brez teh dveh prstov seveda nikoli več ni bil strelec. In po vojni so Francozi uvedli pozdrav dveh prstov v podobi črke V, kot znak svoje zmage, obenem pa so tako opominjali Angleže na svojo gostoljubnost do njih strelcev in pripravljenost, da jim to vajo kadarkoli ponovijo.

A preselimo se zdaj od krute zgodovinske realnosti do finalista te zgodbe janše, zapornika med poslanci in poslanca med zaporniki. Janša sicer ne zanika, da je črka V na belih majicah njegovih sds komunajzarskih postopačev fotokopija njegovih dveh prstov, a obenem ostro zavrača utemeljitve pomena črke V Pahorja in Cerarja.

In priznava, da je njegov znak V plagiat, sicer povzet iz avtorskega remek dela “V tem parlamentu sedijo teleta” njegovega kolega Jelinčiča.

Mogoče sem si idejno res malo sposodil realno telečjo trditev Jelinčiča, a sem jo nadgradil v svojo verzijo. V 4ih letih vsi zrastemo in se spremenimo. Zato moja dva prsta v podobi črke V, katera s ponosom razkazujem, kakor tudi moji zanesenjaki in je vgraviran tudi na njih belih majicah, pomenita – Vol.

Da sem lahko postal prvi poslanec zapornik, smo morali garati kot vôli, mediji so nas tepli kot vola, vsi levo od desnega so trdili, da se s takšnimi volovi ne da pogovarjati, a na srečo imam svoje poslušne vole, ki so znak V mojih dveh prstov, s katerima jih redno pozdravljam, stiskali še na svoje bele majice, katere ponosno razkazujejo.

Upam, da sem bil dovolj jasno razumljiv, kaj pomeni moj V in da ne bo spet kakšnih nepotrebnih ugibanj v Murgeljski centrali“, je zaključil janša v svojem zagovoru pomena črke V na belih majicah sds komunajzarskih postopačev.

Zdaj, ko je vse jasno, pa namesto zaključka….In kako se po novem vljudno odzdravlja janši in njegovim sds izvenzemeljskim bitjem s črko V na majčkah, ki obenem še kažejo V s prsti roke ? No tako, s prsti kakopak…

Don Marko M

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Končno razkrito, kaj pomeni črka V na belih majicah sds postopačev

  1. Mucek,pa si nam s kombinatkami zelo nasmejal ta deževen dan.Ti si naš zelo priljubljen moški. 😉 🙂

  2. Kar se Janševih tiče, spet je kranjska s zeljem in tako dalje v Lepeni.
    Bog jim daj zdravja in pameti.
    Za domovino – s JJ še bolje pa brez njega v pralamentu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *