Kapitulacija POP TV – odpovedan šov Gasilci : Enota 14

Prvič v zgodovini naše male podalpske se je zgodilo, da je katera komercialna tv zaradi pritiska javnosti odpovedala napovedan tv program. In priznam, da toliko državljanske enotnosti, kot v tem primeru, nisem videl od plebiscita….

Ker sem v bistvu vse, kar sem imel namen povedati na to temo predstavil že v zapisu Resničnostni šov Gasilci : Enota 14 – ko človeška neumnost in POP tv dosežeta dno, tokrat le kratka kronologija.

– decembra POP napove šov Gasilci : Enota 14
– prvi kritični odzivi javnosti sledijo le kak dan kasneje, tudi moj
– GZS v imenu prostovolnih gasilcev odpove sodelovanje POPu
– januarja POP šov odpove

Vmes se je seveda dogajalo marsikaj, predvsem pa se je stopnjeval pritisk javnosti po odpovedi tega šova. Končno kapljico olja na ogenj, za totalen ljudski požar, pa je dolila kar Bojana Kodela Rose iz POP TVja, ki je naTwitterju gasilce označila za stare prdce in dodala še par sorodnih cvetk.

Aja, pa zraven je še poudarjala da šov bo v vsakem primeru. No, v resnici je ta “kreativka” dobesedno uničila še tisto zadnjo možnost četudi drugačnega sodelovanja gasilcev s to oddajo. Ženska je povozila POP in še prostovoljne gasilce, za kar moraš biti nedvomno nadnaravno kreativno sposoben.

No, ne glede kaj so razlagali iz POPa vmes do odpovedi, pa mi je bilo že pred tem jasno, da odpoved bo. Že samo branost mojega zapisa na to temo je bila tolikšna, da bi še s samo še 15 blogerjev enakega dometa bilo pokrilo število vseh državljanov naše male podalpske, a poleg blogerjev so bili tu še ostali mediji, ki se tudi niso šparali, socialni mediji in seveda komentatorji. POP ni imel več niti teoretičnih možnosti za gledanost te oddaje in to jim je bilo iz dneva v dan vedno bolj jasno, do odpovedi.

Kot sem že rekel – če bi na POP TV bili sposobni preskočiti izključno materialistično miselnost za vsako ceno, potem bi vseeno lahko izvedli ta šov in še vedno ga lahko. Recept sem povedal in to brezplačno – pač po vzoru na ostale njih “resničnostne” šove razpišejo avdicijo, na katero se prijavijo talenti, ki nimajo pojma o gasilstvu, tudi prostovoljstvu po možnosti.

In potem teh 16 skozi oddaje usposabljajo za gasilce z vsemi potrebnimi znanji, gledalci pa skozi ta tekmovanja izberejo zmagovalca neobvezno, kot ponavadi, med najbolj spretnimi.

Tako bi lahko POP TV prispeval prostovoljcem z novimi 16 strokovno usposobljenimi gasilci tudi po oddaji, ki bi služili narodu v resnih okoliščinah nesreč.

Evo POPovci, naredite takšen šov o gasilcih in dokažite, da s to prvotno verzijo Gasilci : Enota 14, preko pleč prostovoljnih gasilcev in na račun priljubljenosti prostovoljcev, niste imeli edinega namena materialistične zlorabe prostovoljstva.

A tukaj še ni konec….sledi še pomemben dodatek…..

Spoštovana sodržavljanka/sodržavljan,

Ta splošen ljudski upor proti oddaji komercialke je vzorčen primer. Vzorčen primer, kaj vse lahko državljani dosežemo s slogo, poenoteni.

Veseli me, da si v tem primeru pokazal/a svojo sposobnost miselnega preskoka do vsako dnevnih vsiljevanj razbijanj ljudske enotnosti s strani parlamentarcev in določenih medijev in si razumel/a, da le skupno odločno sledenje določenemu cilju prinaša uspeh.

Ponovimo to vajo za primer TISA, za boj proti socialnim razlikam, proti skorumpiranim politikom, tajkunom in vsemu, kar uničuje to našo lepo mlado podalpsko.

Zdaj veš, da je to enostavno, da je to možno…Zdaj veš, da je vse kar je potrebno vzdigniti hrbtenico….in ponos. Ponovimo…in ponavljajmo….dokler bo potrebno….

Don Marko M

POP KENSL (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Kapitulacija POP TV – odpovedan šov Gasilci : Enota 14

  1. (y) Don Marko, nesporna zvezda slovenske blogerske scene je ‘zalaufal’ proizvodnjo tudi v letu 2015! 😉 Se strinjam s predlogom. Popolnoma! Zdaj pa hitro še prebrat blog o Elvisu. Ne enega, ne drugega nisi objavil na Prosti radikali.? Kako to?

  2. tnx prijatelj mušketir, zdaj bom na relax počakal, da me kdo skine s trona 🙂 ….na Radikalih sem si vzel malo dopusta, da malo predstavimo še obetavne novince blogosfere…. 😎

  3. Hi, hi, z gasilci bi se oni šli?
    Dobili so svojo resničnost, bravo Marko & svinčnik(i).

  4. Don Marko do sedaj se je še vsaka tvoja prognoza uresničila.lepše popotnice v leto 2015 kot je odločitev naših gasilcev si ne bi mogla želeti. Veseli me, da so med nami ljudje s hrbtenico, širokim srcem, predanostjo brez kalkulacije,z željo pomagati bližnjemu—–Vem tudi, da je veliko mladih v njihovih vrstah, kar zelo vspodbudno in kar odpira upanje v spremembe na področju vrednot. Kapo dol našim krasnim gasilcem!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.