Si vedel/a, da Slovenija v svoji 97 letni zgodovini ni bila nikoli ograjena ?! Do 2015….

Slovenija je v svoji zgodovini bivala v sožitju 5ih različnih skupnosti. In nikoli bila obkoljena z bodečo žico ali drugimi ogradami na svojih mejah. Do 6e skupnosti – EU, katere primarna dejavnost je očitno – postavljanje bodečih žic in ograd…..

In to v sodobnem, civiliziranem svetu 21 stoletja. Slovenija še nikoli v svoji zgodovini ni bila na tako porazno nizki stopnji, ne človeški, ne gospodarski, ne nobeni, kot je ravno odkar je članica EU. A da če gre še nižje ? Pa gre….

Le še žiletkaste ograde do konca na vse svoje meje postavimo, vse prišleke, begunce in turiste, začnemo pretepati in trpati v ograjena taborišča in potem uvedemo še zadnji korak – policijsko/vojaško državo….in evo dno dna, kot ga Slovenija še ni doživela.

Če sem še kak dan nazaj o Cerarjevi žiletkasti žici spisal satiro, ki praviloma nasmeje, a obenem vsaka moja satira vsebujejo dosti več globljega in resnega, kot marsikateri resni zapisi, potem bom tokrat povedal še nekaj resnih, povsem direktnih stavkov mojega stališča o jebotesiglupdodaskekreten Cerar ograjah.

Bila je nekoč svobodna Slovenija brez bodečih žic na mejah…..

Do 2015 je Slovenija, od svojega rojstva 97 letne zgodovine, brez 114 let avstrijskega cesarstva, preživela 11 let v družini Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev, 16 let v kraljevini Jugoslavije, 18 let v Federativni ljudski republiki Jugoslavija (FLRJ) in 28 let v Socialistični federativni republiki Jugoslavija.

In da, vmes se je zgodila tudi 2. svetovna vojna…..katero je Slovenij apreživela izključno v zahvalo partizanom/borcem NOB…..

Le v časih NOB, ko je nacifašistična pošast poskušala ponemčiti in poitalijaniti slovenstvo, z levjim deležem pomoči domačih izdajalcev, vernikov RKC in domobrancev, ki so pobili več slovenstva, kot nacisti in fašisti skupaj, so bile določene lokacije določenih mest v Sloveniji obdane z bodečo žico…in bunkerji….in taborišči….a tudi v tistih časih ni bilo ograj na slovenskih mejah…..pa je bilo dobesedno vojno stanje….

Ne pozabimo nikoli – naši predniki, dedje/nonoti, matere, otroci so se v NOB borili proti nacifašistični in tudi proti domačim izdajalcem za SVOBODO, katero so plačevali s svojimi življenji, obenem pa postavili temelje začete samostojnosti 1991….obenem pa so se borili tudi za to, da Slovenija ne bi bila nikoli obdana z bodečo žico ali katerokoli ogrado…..

In potem smo 1991 končno dobili priložnost, da zaživimo sami, ponosno, človeku dostojno, kot samostojna, neodvisna država. Veselje, ki je trajalo zgolj pičlih 12 let. Nakar so oh in sploh domoljubi veselo, raje kot sami delati, ustvarjati dobro, nadaljevati z gradnjo Slovenije, kot so jo iz ruševin zgradili naši predniki po NOB, raje vehemntno podarili Slovenijo novi, 6i skupnosti, EU.

V 2015 je Slovenija obdana z žico. V času – miru….in protiustavno…..

Danes, v 25em letu samostojnosti, se Slovenija obdaja z žico na svojih mejah. Z žico, ki niti ni bodeča, ampak z žiletastimi rezili. Ki bodo rezala človeška življenja…..nedolžnih ljudi….kakor tudi življenja avtohtone slovenske divjadi….ki bodo rezala brez milosti….Življenja….

Da bo 10% državljanov, s Cerarjevimi parlamentarci vred, lahko mirno spalo. In šlo v nedeljo k maši zmolit Oče naš za mir na svetu…..ker to je ustavno, čeprav obdani z žiletkastimi ograjami protiustavno…..

10%, katerim jebena brezmoralna zavožena tvorba EU pomeni več, kot dobro sosedski odnosi v državi sami in s sosedami Balkana, ki so v zajetni meri zaslužni, da Slovenija sploh obstaja….

Čez par let bodo sodišča za človekove pravice odškodninsko obsodila Slovenijo zaradi nečloveškega ravnanja z begunci….zaradi namerno povzročenih jim poškodb, tudi zaradi žiletkastih ograj…..in takrat bodo današnji ožicani “domoljubi”, kot v primeru Izbrisanih, spet obtoževali vse, razen sebe…..a plačevali bomo spet vsi te njih strahove norosti…..mastno plačevali…..Slovenija je postala Guantanamo, širijo mediji po svetu……

Komur še ni jasno – žiletkasta ali katerakoli ograda na naših mejah ograjuje državljane Slovenije, ne pa begunce in ostale potencialne prišleke…..

25 let nazaj smo meje, zidove z Evropo in za Evropo podirali…..ravno tej, ki danes zahtevajo žiletkaste ograje so bili najbolj glasni v izražanju zadovoljstva, da so podrti “komunajzarski zidovi”……

EU je umrla 2015…..EU je umrla s postavitvijo prvega cm žiletkaste ograje…..EU ne obstaja več……

Cerar s svojimi parlametnarci pa celo protiustavno postavlja žiletke na meje z jasnim namenom, da bi se ljudstvo ustrahovalo in začelo, tudi medsosedsko, kregariti, namesto sodelovati…..medtem, ko ustvarja diktaturo v državi in jo ropa še tistega malo, kar je ljudskega ostalo…..medtem, ko uničuje socialno državo in osvobaja tajkune….

Ne me žicat…..

Ostane mi torej le še da čestitam Cerarju in parlamentarcem, ter tistim 10% slovenstva, ker vam je uspelo vse tisto, za kar so se naši predniki borili, tudi skozi NOB, da se nikoli ne bi zgodilo – ožicali ste Slovenijo….

Da vam čestitam, ker ste pokazali svoj pravi komunajzarski obraz in omogočili prikaz kulminacije evolucije Slovenije po 25ih letih. Da vam čestitam, ker ste natanko to, kar govorite za begunce in še več od tega….

Da vam čestitam, ljubitelji in zagovorniki žiletkastih ograj – dajte si jih, za božjo voljo ali hudiča, postaviti okoli svojega bivališča, svojega doma, okoli in okoli, pa potem sedite na terasi in masturbirajte na ta čudovit umetniški dosežek panoramskega razgleda…..in pustite svobode željnim svobodo….

Res, kakšen težek domoljub mora biti kdo, da se obkroži z bodečo žico. Zdaj bom počakal še, da si le tej podrejo še zidove v glavah, pa da gre Slovenija naprej. Za spremembo…..

Don Marko M

Brez žice (blog Don Marko M)

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Si vedel/a, da Slovenija v svoji 97 letni zgodovini ni bila nikoli ograjena ?! Do 2015….

 1. o, je bila omejena, don marko, je bila. Kaj (katere) so hujše ograje kot so tiste mentalne in ideološke. Omejena je bila, in ta ograja, meja v glavah ostaja, s komunistično ideologijo in politično prakso. Zato imamo Cerarja, Kučana, Pahorja, Jankovića, Makarovičevo in Spomenko H. In smo imeli Bučarje…… Fizične ograje se da odstraniti v nekaj trenutkih, kot berlinski zid, tiste v glavah v nekaj generacijah. Sicer pa ti nisi (simboličn) tisti Marko iz O, Vrba…..

 2. Lojze,
  pa naj dopolnim tvoj seznam še s tistimi, katere si verjetno pomotoma izpustil, torej omejenost v glavah Janše in SDS, Jelinčiča in SNS, pa še SLS, NSi in kakopak nezgrešljive slovenske RKC…..drugače pa je bit tega zapisa še nikoli ograje na državnih mejah Slovenije v svoji zgodovini….do teh zdaj….katere so, se strinjam s tabo, povzročile ravno meje v glavah tistih, ki so jih zahtevali….

 3. Kakó strašnà slepota je človeka,
  je pred leti zapisal pesnik. Slovenija sicer lahko vleče sebi lastne poteze, kadar gre za notranjo politiko. A begunska kriza je globalni problem. In ob dejstvu, da je ob begunskem valu “Evropa padla”, si tudi Slovenija ne more privoščiti 100 % humanizma, sicer bo sama plačevala evropsko nesposobnost.
  Žal.

 4. Rado,
  res je, slep si kot kura…..tvoji komentarji zadnjega časa, pa niti bleda senca Rada od nekoč…..brez argumentov, brez smisla, brez vsega…..tvoje konzervativne težnje po totalitarnosti te države, uvedbi policijske in vojaške diktature, teptanju celo povsem osnovnih človekovih pravic in zahteve po žiletkastem ožičevanju države okoli in okoli pa so že znak resne hujše stopnje….pojdi raje malo na sprehod, pa spotoma poskusi odstranit tisto bodečo žico na podstrešju…
  meni je jasno, da še vsaka zahteva po ogradah ali bodečih žicah dokazuje le polno nesposobnost reševanja težav ravno teh, ki jo zahtevajo, kot mi je jasno, da le te še nikoli nikjer vzgodovini niso rešile nobenega problema, niti v taboriščih, le poglabljale so jih, tudi v brutalne vojne…..
  in če ti še ni jasno…..sem med tistimi, ki sem se, kot moj nono nekoč, boril za to državo, da bom lahko živel v svobodni državi, spoštovanja človekovih pravic in seveda brez vsakih ograd tudi na mejah, predvsem pa brez bodečih žic…..ti pač ravno nasprotno…..

 5. “res je, slep si kot kura…..tvoji komentarji zadnjega časa, pa niti bleda senca Rada od nekoč”

  Vidiš Marko,
  natanko to si jaz mislim o tebi. Ko tehtam nevarnosti totalitarizma pri nas, na eni strani in nevarnost, da potegnemo krajšo v begunski krizi, ob pogojih razpadajoče*** Evrope,
  potem vidim daleč večjo nevarnost prav v slednjem.
  Politično-vojaškega totalitarizma me ni strah. Dosti hujši je ekonomski totalitarizem.
  Ravno te dni je izjavil en naš kulturnik, da je vojaški udar s strani ubobožane vojske, zadnja stvar vredna strahu.

  **** Le kako ne vidiš, da nas je Bruselj pustil na cedilu??? To je vendar jasno iz aviona!

 6. a bež no Rado……saj ni čudno, da naši politiki uspevajo nategovati narod, če jim celo tvojega kalibra nasedajo….
  ti torej trdiš, da so žiletkaste ograje na mejah jamstvo, da bo Slovenija ekonomsko uspešnejša…..res ne vem ali bi se ob takšnih tvojih komentarjih smejal ali jokal….ali jokal od smeha….

 7. Ja morda so pa nas ogradili,da ko nas bodo začeli tolč, da ne bomo mogli “zbejžat”???Morda smo mi ujetniki???

 8. Pingback: Alarm – oborožena Slovenska vojska (SV) izvaja ustavljanje prometa nad civilisti po državi…..Don Marko M | Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *