Alarm – oborožena Slovenska vojska (SV) izvaja ustavljanje prometa nad civilisti po državi…..

Prejšnji teden je bila v našem parlamentu še tretjič letos zavrnjena zahteva ministra Hojsa za aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi za podelitev izrednih pooblastil Slovenski vojski (SV), ki bi tako prejela izredna pooblastila, kot jih ima policija in bi tako lahko obvladovala (protestniške) množice, usmerjala osebe, začasno omejevala gibanje oseb in/ali privedla osebe na policijsko postajo, kjerkoli v notranjosti države, v kar so kakopak všteti tudi oz. predvsem državljani naše male podalpske…..

Po zaenkrat veljavnem 37. členu zakona o obrambi so sicer naloge SV na ozemlju naše male podalpske izvajanje vojaškega izobraževanja in usposabljanje za oborožen boj in druge oblike vojaške obrambe, zagotavljanje potrebne ali zahtevane pripravljenosti za katero sicer SV že 8 let prejema negativno oceno, izvajanje vojaške obrambe ob napadu na državo, sodelovanje pri zaščiti in reševanju ob naravnih in drugih nesrečah v skladu s svojo organizacijo in opremljenostjo, ter izvrševanje obveznosti, ki jih je država sprejela v mednarodnih organizacijah in z mednarodnimi pogodbami.

A medtem se je zgodil oktober 2015, ko je vlada mira cerarja (SMC, SD, DeSUS) prvič v zgodovini 75 letnega obstoja dobesedno ožicala meje naše male podalpske z žiletkasto žico, obenem pa z 2/3 parlamentarno večino – za so glasovali SMC, SD, DeSUS, SDS, NSi ter SAB, edini proti pa takrat še Združena Levica – dopolnili zakon o obrambi in vojski podelili dodatna pooblastila.

37. členu se je tako dodalo :
Slovenska vojska lahko sodeluje s policijo pri širšem varovanju državne meje v notranjosti državnega ozemlja v skladu z načrti in po predhodni odločitvi vlade. Pripadniki Slovenske vojske pri opravljanju teh nalog nimajo policijskih pooblastil

Že takrat sem v svojem zapisu “Cerar s parlamentarci ustvarja vojaško diktaturo totalitaristične države” opozoril, da je s takšnim dopolnilom SV ustvarjena podlaga za izjemne zlorabe SV s strani naših parlamentarcev, še posebej katerekoli vlade, ki bodo tako lahko dobesedno pošiljali SV v intervencije nad državljani naše male podalpske tudi v mirnem času.

Še posebej sem opozoril na nejasen in nedefiniran del “pri širšem varovanju državne meje v notranjosti državnega ozemlja“, saj je notranjost državnega ozemlja relativen pojem, ki je lahko tudi Ljubljana, Kranj, Maribor, Izola ali katerikoli drugi kraj naše male podalpske izven 100 m mejnega pasu, kar pomeni, da bi SV vojska po ukazu vlade oz. njenega ministrstva lahko tudi v mirnem času izvajala nadzor in ukrepe nad državljani po celi državi praktično enako, kot jih izvaja policija.

Takrat so parlamentarci takšne pomisleke, četudi neprepričljivo, zavračali. A medtem se je v letošnjem letu in takoj na začetku janševe komunajzarske vlade najprej zgodila še vedno nezaključena afera hudih kršitev zlorab pooblastil SV, ko sta pripadnika SV pri Kozini napadla in z orožjem ustrahovala, celo odvzela prostost, mlademu paru domačinov.

Včeraj pa se je zgodilo nadaljevanje…..SV na državni cesti v naši Istri….

Prvič se je namreč zgodilo, sredi belega dneva, da so pripadniki SV, oboroženi kakopak, izvajali nadzor civilnega prometa in to v naši Istri, natančneje na stari cesti v Črnem Kalu, kjer so, četudi s prisotnostjo policista, zaustavljali v kontrolo naključno izbrane voznike.

Ne poznam sicer občutkov voznikov, ko so jih ustavljali pripadniki SV, a če bi mene ustavili bi se najprej vprašal – je Slovenija v vojni ?

Skopa s pojasnili, čeprav dovolj razumnimi, na ta dogodek je bila služba za stike z javnostjo PU Koper, rekoč :
“Vojaki sodelujejo s policisti pri varovanju državne meje na podlagi Zakona o obrambi in sklepa o izvajanju pooblastil Slovenske vojske pri varovanje državne meje, ki je v veljavi od leta 2015. Pripadniki vojske pri izvajanju teh nalog nimajo policijskih pooblastil in v skupnih patruljah samo varujejo postopke, ki jih vodijo policisti z osebami”….

In smo spet pri razširjenih pooblastilih SV iz leta 2015, ko si janševa komunajzarska vlada očitno “širše varovanje državne meje v notranjosti državnega ozemlja” razlaga po svoje oz. kot sem že takrat v svojem zapisu predstavil, da se utegne zgoditi, ko bo notranjost državnega ozemlja od meje, za varovanje katere je zadolžena SV, namesto 100 m obmejnega pasu interpretiral na ozemlje celotne države.

To seveda pomeni, da je za pošiljanje SV v nadzor in ukrepanje nad državljani po celi naši mali podalpski kjerkoli in kadarkoli zadosten že obstoječi 37. člen, kateremu v bistvu manjka le še hojsov “a” del, po katerem bi lahko SV dodatno opravljala vse nadzorne postopke kot policija tudi brez prisotnosti policije.

Seveda gre za nesluten in nedopusten totalitarizem, kakršno se je na ozemlju naše male podalpske nazadnje izvajalo v časih nacizma in fašizma, nikoli pa v Titovi Jugoslaviji. Očitno je, da so postali naši parlamentarci, sploh janezkova komunajzarska vlada, zelo nemirni ob pomisli na številčne ljudske proteste, ko bi jim zmanjkalo policije za njih varovanje in zdaj niti ne skrivajo več namenov po oporabi tudi SV, ki se bo v bodoče očitno polno oboorožena začela pojavljati ne le pri nadzorih prometa, pač pa predvsem pri maltretiranju naroda naše male podalpske tudi po mestih, ki bo svoje nezadovoljstvo nad vlado in parlamentarci še bolj izražal na javnih protestih.

Smo se res za to sramoto in poniževalsko tlačenje naroda s strani parlamentarcev in sploh janezkove komunajzarske vlade borili 1991 ?….Jim bomo nadaljevanje tega početja kot narod še dovolili ?….In vojaki SV – ste res tako nizko in nizkotno padli, da bi brez pomislekov izvajali v bistvu vojaško nasilje nad lastnim narodom ?…..

Sam bi sicer lahko to prometno ustavljanje in maltretiranje SV na Črnem Kalu pospremil tudi satirično, češ kako dobro, da SV končno stoji na pravi meji med republiko Slovenijo in našo republiko Istro, kar se bo vsled obnašanja in delovanja slovenskih parlamentarcev nekoč itak zgodilo…

Ampak, kako pa bi se ti počutil/a, če bi te med peš gibanjem, kolesarjenjem, tudi po mestu ali pak med vožnjo kjerkoli po mali podalpski v mirnem času naenkrat ustavila SV, legitimirala, kaznovala, priprla ?….Bi (se) jim ustavil/a ?….Bi šel/šla mimo njih, kot da jih ni ?….Ali bi jim pak le v pozdrav iztegnila najdaljši prst roke ?…..no, povej…

Don Marko M

Slovenska vojska (SV) ustavlja civilni promet na Črnem Kalu 1.decembra 2020

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Alarm – oborožena Slovenska vojska (SV) izvaja ustavljanje prometa nad civilisti po državi…..

  1. In naslednji korak bodo madžarski in poljski vojaki v pomoč…ker dva miljona vse bolj jeznega naroda “nadzorovat” ni mačji kašelj.

  2. Ma se ne ustavim – naj me lovijo. Bom vsaj nekaj časa živela na državne stroške in na toplem od jutra do večera, brez da se ubijam za plačo. Pa še malo bi mi poživilo dan.

  3. Sredinec mi je najbolj všeč .. me zanima kakšen vojak bi mene ujel na biciklu … veš, celo poletje sem jih opazoval med tekanjem okoli kasarne v bližini BTCja. To so telebajski ne pa vojaki .. samo povem.

  4. dodatek: pa tudi z avtom si ne bi mogli pomagat, ker avto ne vozi tam, kjer jaz lahko peljem z biciklom.

  5. Me nič ne moti, če bi me na avtocesti ali v LJ ustavili in legitimirali naši vojaki in policisti, saj so to naši otroci. Jaz se jih ne bojim. Z veseljem bi jim pokazal osebno, vozniško in prometno dovoljenje. V vseh državah EU patrolirajo v prestolnicah, mestih, na podeželju in na mejah oboroženi policisti, vojaki in specialci, samo pri nas ne. So pač taki časi, ko bi nas ponovno hotele preplavit množice nezakonitih islamskih migrantov z Levanta in nam vsiliti svojo za nas nesprejemljivo islamsko kulturo in šeriatsko pravo, ki je nekaj stoletij za evropsko svobodomiselno kulturo. Mnogi mladi ljudje, ki ne poznajo slovenske zgodovine, se čudijo, zakaj stoji skoraj na vsakem večjem strmem hribu cerkev z obzidjem ( kot na primer Šmarna gora). Tja so se Slovenci v preteklosti zatekali iz vasi v obrabo pred Alahovimi hordami. Več kot 500 let so v Slovenijo vpadale islamske horde, ki so ropale in požigale slovenske vasi, pobijale moške, posiljevale ženske in jih z otroci odvlekle v Levant v suženjstvo in janičarstvo. Temu so rekli “harač”, po slovensko krvni davek. Naši predniki so bili skupaj s Hrvati in pravoslavnimi Uskoki iz Srbije vključeni v obrambne vojaške enote Vojne krajine med Čakovcem in Senjem, ki so branile Slovenijo, Avstro-ogrsko in osrednjo Evropo pred islamskimi hordami. V mojem sorodstvu, ki je iz Kozjanskega, Obsotelja prehajajo iz roda v rod resnične pripovedi o teh težavnih življenjskih izkustvih mojih prednikov. Vsi moški naše družine razen starcev so s svojim orožjem in konji sodelovali kot konjeniki v konjenici vojne krajine v obrambnih bojih proti vpadom Alahovih hord, Janičarjev (=ugrabljeni slovenski 2 do 5-letni dečki odpeljani v Malo Azijo in vzgojeni v najokrutnejše Alahove borce imenovane Janičarje) in Poturic (slovanski islamiziran živelj iz Balkana). Veliko jih je padlo v teh bitkah. Ne vem, zakaj bi moral sedanji rod Slovencev nezakonite islamske prebežnike sprejeti in islamizirati Slovenijo?! V Slovenijo je že legalno priseljenih Poturic tako veliko število, da se iz nas Slovencev norca delajo in nas pošiljajo iz Ljubljane v naše vasi, ker je Ljubljana že njihova! Tako so vpili osebni stražarji Zlatka Čordiča na shodih »kolesarjev«. Leva politična opcija jih v tem podpira, ker v njih vidi svoje volivce in to s pomočjo levega medijskega imperija R(it)TV Slovenija – in POP TV, ki imata svoje bivše zaposlene kot poslance DZ RS in EU parlamenta. Tudi v nezakonitih migrantih vidi Levica svoje bodoče volivce. Zaradi tega bi najraje odstranila žičnate ovire na meji in proglasila kompletno mejo s Hrvaško za en sam mejni prehod. Potem bi postali vsi nezakoniti migranti naenkrat zakoniti. Slovenski davkoplačevalci pa bi jim morali kupiti stanovanja, jih hraniti, plačevati temeljni osebni dohodek, vso socialo, islamski vrtec, zdravstveno zavarovanje in graditi islamske šole in mošeje. Vse to pelje Slovenijo in Slovence v propad!

  6. Avrelij, kje ti živiš in v katerem stoletju si ti zmrznil??? Ti so še vedno v kameni dobi!
    Z res verjameš čisto vse, kar ti pastir natrobi v razno glavo? Potem si ti res največji levak. Res verjameš, da nekdo, ki je ravno muslimanom prodal veliko orožja, na veliko gradil đžamije se bo sedaj boril proti njim???
    Sicer pa smo imeli mejo z vojsko zelo dobro zastraženo in vprašaj tvojega pastirja, kdo je to uničil, pa še zdaleč ne samo to in zakaj tega, ali nekaj podobnega ni več!? Bo šlo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *