Zdenka Čebašek Travnik sploh ni upravičena do plače kot predsednica Zdravniške zbornice

Zdravnikom v našem javnem zdravstvu gre dobro. Predobro. Tako predobro, da si Kuštrinovci želijo še več kot predobro z novimi grožnjami zdravniške stavke in sploh ne skrivajo več pohlepa želja po privatizaciji našega javnega zdravstva….

Privatizirali bi seveda tako, da bi zasedli vse prostore in opremo, katero zdaj uporabljajo v javnem zdravstvu, praktično brezplačno, za svoje delo pa bi državi, torej državljanom, izstavljali račune za svoje plače, višine katerih bi si sami izmišljevali.

Polovica Kuštrinovcev je generalni problem propadanja našega javnega zdravstva in ne bodo nikoli del rešitve, sploh tej stari konzervativni prdci, ki bi že lahko spokali v penzije, namesto da lakomno svirajo penisu in rušijo sistem za svoje osebne koristi, namesto da bi mladim zdravnikom pustili delati, živeti, dihati.

Zdravniki imajo seveda svojo zdravniško zbornico, elitni klub za nadljudi po Kuštrinovo, ki je edina zbornica v naši mali podalpski z obveznim članstvom za vse zdravnike v Sloveniji, zaposlene ali ne, upokojene, stažiste, one ki ne delajo neposredno z bolniki in celo za one zdravnike izven republike Slovenije, če imajo stalno bivališče v Republiki Sloveniji.

Obvezno članstvo kakopak ni zastonj, saj mora vseh 9415 članov zdravniške zbornice plačevati mesečno članarino, ki je v bistvu bolj davek od plače, štipendije, pokojnine, katero jim trgajo vsak mesec v višini razpona od 3 pa do 40 €, tako da zbornica na leto pokasira za 3 milijone € članarin.

To pa ni edini prihodek zbornice, ki se, s 36 zaposlenimi, že ošabno valja v denarju, saj prejmejo še skoraj 1 milijon € iz proračuna, torej od vseh državljanov, medtem ko si okoli 200.000 zaslužijo iz lastne dejavnosti.

Tako zdravniška zbornica nabere letno za okoli 4,5 milijona € prihodkov, od katerih je okoli 800.000 € čistega dobička. Če je že koga zanimalo, od kod Kuštrinovcem denar za vsa stavkovna gradiva, pripomočke in lobistične provizije za ohranjanja svojega statusa “nedotakljivih”, kljub številnim uničenim življenjem vsled njih nestrokovnega dela.

Najbolj parodično pa je, da je država dovolila zdravniški zbornici, celo ekskluzivno, da zdravniki znotraj zbornice kar sami sebi podeljujejo in podaljšujejo zdravniške licence, morali pa bi, nemalokrat zaradi dokazano grobih zdravniških napak, licence tudi začasno ali trajno odvzeti, a kot vemo si tega v zdravniški zbornici nočejo dovoliti in zato dobijo nekateri državljani občutek, da zdravniški Kuštrinovi neodgovorneži ščitijo sami sebe pred roko pravice in se v bistvu sploh ne motijo.

Zdravniška zbornica podeljuje tudi specializacije zdravnikom, pa statuse stažistov, isti krog Kuštrinovih zdravnikov tako že leta rola po svoje in te statuse podeljujejo komur pač sami hočejo (mogoče bo kdaj kmalu kateri specializant ali stažist pojasnil, kaj je moral narediti določenim v zameno, da je pridobil to možnost), torej direktno krojijo zaposlitveno politiko zdravnikov v javnem zdravstvu in tako ni noben čudež, zakaj 500 mladih zdravnikov na zavodu zaposlovanja nočejo spustiti v svoje vrste in tako odpraviti čakalne vrste. Stari Kuštrinovi prdci pač hočejo vse zase in za svoj žep…..

Predsednik zdravniške zbornice je – neprofesionalna neplačana funkcija

In da, ta zdravniška zbornica ima tudi predsednika zbornice, katerega naloge v izvedbo niso prav nič posebnega in zahtevnega, česar posameznik 9.razreda osnovne šole ne bi zmogel opraviti v skupaj 8ih urah na mesec.

Nedavno je članstvo zdravniške zbornice izvolilo novega predsednika, tokrat predsednico Zdenko Čebašek Travnik, katera si je že kot Varuh človekovih pravic pridelala status popolne nestrokovnosti, zavlačevanj postopkov, vpletanj politike v varuhovo delo in polne zapravljivosti za manj učinka.

In ob začetku zasedbe stolčka predsednika zdravniške zbornice je Čebašek Travnikova vehementno poudarila, da za svoj položaj pričakuje – plačilo. Plačo. 10.000 €.

Nič novega za ta položaj bi rekli. Prakso zahtevanja plače za položaj predsednika zdravniške zbornice je sicer prva uvedla, za zlorabo položaja tudi pravnomočno obsojena, Gordana Živčec Kalan, ki si je takrat kot predsednik zbornice omislila skromnih 12.000 € plače, poleg svoje redne plače 9.000 €.

Živčec Kalanova je sicer tudi tokrat, brez sramu in slabe vesti, celo spet kandidirala in želela ponovno zasesti položaj predsednika zbornice, ob čemer mi še vedno ni jasno, kje imajo zdravniki vsaj tisti higienski minimum morale in etike, da so Kalanovi sploh dovolili kandidirati.

Za Kalanovo je položaj predsednika zbornice zasedel Andrej Možina, siamski dvojček FIDES sindikalista Konrada Kuštrina, ki si je, poleg redne zdravniške plače 9.000 €, kot Kalanova pred njim omislil še dodatno plačo za naloge predsednika zbornice v višini 8.000 €. In zdravniška zbornica, torej zdravniki, so mu to izplačevali.

Človek bi rekel do tukaj lahko tudi vse lepo in prav, čeprav bolj narobe ni moglo biti. Nenazadnje ima zdravniška zbornica očitno dovolj finančnih sredstev, da si lahko, kot predhodnikoma, dovoli plačevati tudi 10.000 € novi predsednici Zdenki Čebašek Travnik. Ampak….da, zdaj pride tisti ampak…..

Pojavil se je problem. Majhen problem, a velikih dimenzij…..

Namreč – ne statut Zdravniške zbornice Slovenije, ne noben zakon, ne noben drugi pravni akt v RS nikjer nikakor ne predpisuje plačilo za opravljanje funkcije predsednika zdravniške zbornice.

Nikjer ne obstaja niti ena sama uradna črka, ki bi to plačo, katero sta že prejemala Kalanova in Možina, zdaj pa jo želi še Čebašek Travnikova, kjerkoli in kakorkoli omenjala.

Še več – predsednik zdravniške zbornice je – častna funkcija. Statusno zgolj in edino častna funkcija. Uradno sploh ni nikakor profesionalna funkcija, temu primerno uradno pa ni plačljiva funkcija, kar enostavno pomeni, da predsednik zdravniške zbornice ni upravičen do nobene plače iz tega naziva.

Na osnovi česa so torej zdravniki, člani zdravniške zbornice, podelili plačo za izvajanjen predsedniškega mandata zbornice Kalanovi, Možini in zdaj še Čebašek Travnikovi ?

Na osnovi ničesar…..

A da zakaj zdravniki, člani zbornice, ne razrešijo Zdenke Čebašek Travnik, ker zahteva plačo, čeprav imajo celo v statutu vse pravne in ne preveč zahtevne vzvode za izvedbo odpoklica in se tako vsaj delno potrudijo z vračanjem časti in ugleda, ki sta nekoč krasila zdravniški poklic ?

Pa očitno jm gre dovolj dobro, zelo dobro, obenem pa nimajo jajc za to. Hinavski strahopetci. Nova generacija zdravnikov pač, pod vodstvom starih Kuštrinovih prdcev…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Zdenka Čebašek Travnik sploh ni upravičena do plače kot predsednica Zdravniške zbornice

  1. Pingback: Kuštrinovci zahtevajo zakon za denarno kaznovanje pacientov in izključitev iz zdravstvenega sistema….Don Marko M | Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *