O obnašanju na blogu

Pozdravljen/a,

Ne glede ali si na mojem blogu pristal/a z namenom ali brez, se ti zahvaljujem za obisk in privoščim zanimive nepozabne trenutke. Obenem te vabim, da si vzameš v vednost zapisano v nadaljevanju.

Učinkovito branje bloga – Če si levičar/ka, me bereš od desne proti levi. Če si desničar/ka, me bereš od leve proti desni. Če pa znaš brati, prebereš vse pomembno  vmes.

Obnašanje na blogu Don Marko M – Blog je namenjen branju vsakomur, ki si za to vzame čas. Če pa se odločiš pustiti plod svojih misli na mojem blogu oz. komentirati, za kar si seveda na vse  možne načine odgovoren, potem upoštevaj sledeče :

Vedno, ampak res vedno so dobrodošli komentarji, ki vsebujejo dozo humorja, (samo)ironije, pa tudi okusnega sarkazma in/ali cinizma in se držijo zastavljene tematike zapisa. Drugačni in drugačnost sta vedno zaželjena. Moderirani ali odstranjeni pa bodo komentarji, ki so trolovski, nepovezani z naslovno tematiko, prepisi že kje drugje avtorsko zapisanega, kakor tudi komentarji, ki vsebujejo neprimerno, žaljivo ali v pomanjkanju strpnosti izražanje.

Pomembno !!!

Zapisane vsebine bloga na naslovu in iz naslova http://donmarkom.blog/ so v izključno moji avtorski lasti – (Don) Marko M. Kar pomeni, da v kolikor imaš namen katero koli zapisano vsebino bloga ali del tega prepisovati, kopirati, posredovati ali na kateri koli drug način uporabljati v kateri koli obliki, razen branja na tem naslovu, moraš predhodno pridobiti moje pisno avtorsko dovoljenje. Upoštevajoč tudi avtorsko zakonodajo. Drugače pa, za enkratno objavo mojega določenega zapisa iz bloga izven tega naslova, brez mojega dovoljenja in uporabljenega za komercialne namene, zaračunam 2000€. V kolikor pa je moj zapis objavljen v komercialne namene na spletu, ceni enkratne objave dodam še 2€ za vsak klik na moj zapis. Da ne boš kdaj rekel, da ti nisem lepo povedal. Hvala za razumevanje.

Don Marko M

httpv://www.youtube.com/watch?v=ompKNikbLYw

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “O obnašanju na blogu

  1. Sem ravno našel tvoj blog, pa se mi zdi da bom kar nekaj časa zapravil tukaj gor. Tako narej.

  2. Glede posredovanja itd.: nisem se posebej spuščal v avtorsko pravo, ampak tako na pamet mislim da lahko rečem, da pač obstaja neka zakonodaja, ki takega omejevanja ne podpira. Objava na spletu oz. v blogu zapade že vzpostavljenemu avtorskemu pravu. Ostajajo moralne avtorske pravice avtorja. Itak pa je strahopetno na tak način preprečevati posredovanje svojih pisanj javnosti in tako preprečevanja kritike.

  3. Jernej, če se še nisi spuščal v avtorsko pravo, potem pa se daj, ampak potem takšnih komentarjev ne boš več pisal……in jaz nikjer ne prepovedujem posredovanj svojih zapisov, tako da je tvoj komentar tudi v tem delu brezpredmeten…..

  4. Kopiram 2. stavek od Pomembno!:”Kar pomeni, da v kolikor imaš namen katero koli zapisano vsebino bloga ali del tega prepisovati, kopirati, posredovati ali na kateri koli drug način uporabljati v kateri koli obliki, razen branja na tem naslovu, moraš predhodno pridobiti moje pisno avtorsko dovoljenje. ”

    Jernej ima prav. Funkcionalni pisni razberemo iz kopiranega stavka, da prepoveduješ tudi posredovanje brez predhodno pridobljenega tvojega pisnega dovoljenja . Je tako?

  5. Alha, nobene potrebe ni trgati posamezen stavek iz konteksta, ker je sestavni vezni del določene celote, ki pa je dovolj razločna in razumljiva tudi funkcionalno pismenim….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *