1. slovenski audio blog

Blog Don Marko M je z današnjim dnem postal prvi audio blog v naši mali podalpski. Poslej je namreč vsebina bloga  dostopna tudi v audio obliki, torej je postal blog, ki gre v ušesa. Kako in koliko bom seveda prepustil tebi, spoštovana bralka/bralec, torej po novem tudi poslušalka/poslušalec.Hja, nisem si mislil, da bom, po 5ih letih bloganja, kdaj prvi med blogerji. Očitno me je čakalo…..

Ob 5. obletnici bloga sem obljubil, da do sedaj nisi še nič videl/a, v primerjavi s tistim, kar šele prihaja. In audio oblika predstavljanj mojih avtorskih zapisov bloga je začetek prihajanj. Ampak to je tisti del, ki bo zabaval. Tudi to.

Audi blog se ne bo ukvarjal z  zapisi tekočih, aktualnih ali političnih vsebin, čeprav bo po drugi strani predstavljal vedno tekoče in aktualne vsebine, katere bodo sicer objavljene tudi v pisni podobi na blogu.

V audio podobi pa bodo predstavljeni zgolj, edino in dobesedno samo moji avtorski zapisi, katere bom tudi osebno prebiral, predstavljal s svojim grlom. Zaradi takšnega načina je to postal prvi slovenski avdio blog.

Smisel audio bloga namreč vidim v tem, da bralcu predstavim svoj zapis, kot ga čutim in mislim, da bi moral biti prezentiran. Kar pa seveda ne pomeni, da si ti ne bi smel po svoje interpretirati mojih zapisov.

No, ta audio zgodba se je začela tistega lepega dne, ko sem poklical prijatelja Danijela, sicer tonskega mojstra tega audio bloga, in mu predstavil svojo zamisel.

Danijel je eden tistih totalnih kreativcev, najboljši tonski mojster kar jih poznam, s katerimi sem sodeloval tudi službeno in sodeloval sem že s številnimi, predvsem pa je eden tistih, ki enostavno ne izgublja časa s škodljivimi kozlarijami, ampak človeku pomaga ali pa ga pusti pri miru. Ja, takšni so moji prijatelji in upravičeno ponosen sem nanje.

Če bi rekel, da sem za te audio podobe bloga porabil mesece časa, bi se seveda nalagal. Sva pa porabila z Danijelom 3 dni. Dva, da sva v bifeju kreativno in nesebično nudila vso pomoč ustekleničenemu hmelju, ob katerem sva dodelala režijske podrobnosti in en dan za izvedbo. Pa še tega ne v celoti, nenazadnje sva profesionalca, kjer oba veva kaj in kako hočeva. Če pa je prisotno še veselje do dela in zabava, toliko bolje za vse.

Priznam, da sem se za audio podobo bloga sicer odločil najprej zaradi sebe, pa tudi zaradi občasnih, a neprekinjenih nagovarjanj mojih zvestih oboževalk, a obenem ima audio blog tudi terapevtske vzvode, saj je, poleg ostalega, namenjen tudi slepim in slabovidnim.

Za sodelovanje pri ustvarjanju tega 1. slovenskeg audio bloga se torej v prvi vrsti zahvaljujem tebi, Danijel Kušakovič. Obenem ti želim uspešen let, varen pristanek in odlično kariero tam, kamor si namenjen. Verjemi še naprej vase, saj tudi jaz, kot tvoji pravi prijatelji, verjamem(o) vate.

Zdaj pa še midva. Za poslušanje audio bloga Don marko M ti polagam v vednost sledeče.

V prvem audio paketu je predstavljenih 5 delov bloga. Predstavljene vsebine, v mp3 formatih, si lahko poslušaš in/ali pretočiš brezplačno. Tvoja poteza je modra, kakor tudi moja zahvala tebi, da podpiraš mojo kreativnost.

Vedi pa, da najboljši učinek poslušanja dosežeš s slušalkami, čeprav se da tudi z zvočniki 1000 W in več, kakor tudi, da ta audio blog ne pušča stranskih učinkov, zato ga lahko deliš naprej.

Bolj neučakani lahko za poslušanje obiščete Youtube kanal, ljubitelji boljše kakovosti zvoka, pa imate audio blog, za “downloudanje” (pretakanje) v svoj pc, na voljo v desnem zgornjem kotu bloga.

Zdaj pa, lets plej and have fani dej.

Don Marko M

32 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “1. slovenski audio blog

 1. mogoče predlog. da ni treba downloadati vsako datoteko bi bilo najbrž bolje nekako uploadati na kakšno stran ki omogoča nalaganje mp3, podobno kot pri video datotekah vimeo, youtube, itd. ter raje te povezave linkati sem. sam osebno sem namreč hotel poslušati avdio blog ampak sem prekinil nalaganje ker bi trajalo 15 minut da bi sploh lahko začel poslušati. mislim, da bo na tale način bolj malo poslušalcev saj so danes uporabniki spleta navajeni, da, ko zasledijo novico, blog, itd., so postreženi kar se da hitro…

 2. hvala za predlog…..bom upošteval, se učil in dodal…..na Youtube drugače že obstaja kanal bloga…. 😎
  čeprav meni tukaj odpre oz. prenese najkasneje v minuti, odvisno od izbranega formata….ampak jaz imam čas…. 😎

 3. 🙂 🙂 Mucek,končno si začel.Zdaj bomo s puncami imele svojo radijsko postajo in se potile. 😉 Rasturaš kot vedno in kot je rekel en tvoj komentator,kaj si moreš če si najboljši med najboljšimi.Zakon si! 😉 🙂

 4. Nimam drugih besed,razen odlično opravljeno.Presenečaš konstantno v pozitivo.Torej Don,druže stari,mislim da je čas,da si odpreš svojo radijsko postajo.;)Lp

 5. Vedno si pred drugimi. Sedaj pa si v družbi tistih, ki vedo kam vse seže dober glas.
  Naj te slišijo, če te brati niso mogli.
  Od sedaj tudi poslušalec tvojega bloga in vse dobro ti želim Dušan Rovanšek -drmagnum

 6. Dušan

  pred drugimi sem ravno toliko, kolikor drugi hočejo biti z mano…..torej gremo skupaj novim zmagamnaproti, kar je s takšnimi poslušalci še najlažje in prijetno opravilo…..tudi tebi želim vse dobro….

 7. Rado

  tnx….če mi mačkon izkušenj tvojega kova polaska, mi to še dodatno pomeni….bom pa povedal kolegu Denisu Avdiću, že ker pride v petek v Koper in me je povabil na pivo….
  drugače pa sva z Danijelom to Damo v rdečem, kot tudi ostale, zložila v dobrih 20ih minutah….da pa znam(o) še dosti boljše, kar bo slišno v naslednjih verzijah audio bloga, pa itak ni dvoma…. 😎

 8. Gospod Marko M, tale je pa malcek iz trte zvita. Denis vas je povabil na pivo??? Iz preverjenega vira vem, da Denisa niti poznate ne, se manj Denis sploh ve kdo ste. Ste se zeleli samo malce pohvaliti, kajne ali vzeti kocvek njegove slave? Saj nic narobe, vsak se rad kdaj pa kdaj posonci na tujem soncu, le vi dragi Marko ste se tukaj precej javno, kar ravno ni prav. Predlagam, da rajsi na svoji karieri gradite svoje ime, kot pa da se hvalite naokrog, da poznate ljudi, ki niti vedo ne kdo ste.

 9. Irena

  nič sekirati pa žensko paniko peljat…..vaš preverjen vir pa je v tem trenutku izgubil na kredibilnosti…..
  tisti petek, ko je bila ekipa R 1 na Titovem trgu v Kopru sem bil res povabljen, da se oglasim na avtobusu, povabil pa me je Andrej, šef Denisa…..če poznam šefa mi pač ni treba Denisa, razen v tem primeru….
  razlog povabila pa je bilo pivo…..soboto prej smo namreč praznovali 20. obletnico radia Morje in tam smo imeli tudi sarajevsko pivo, za katerega je Andrej rekel, da nam ga pošilja Denis…..poteza se mi je zdela spoštljiva in rekel sem pač, da naj se Denisu zahvali za to pivo, pa me je Andrej povabil, da naj kar sam pridem v petek do Denisa na bus…..in sem pač šel na tisti avtobus, kjer sem sicer pred avtobusom imel neprimerno več oboževalk, kot Denis na avtobusu in se mu zahvalil v imenu celotne ekipe RM na pikniku, še prej pa sem zapisal tudi tukaj
  http://donmarkom.blog/2012/06/19/radio-morje-20-let-pozneje-se-vedno-prvi/

  sicer pa, Irena, podala ste zanimiv predlog…..res bi lahko že enkrat začel svojo radijsko medijsko kariero in na njej gradil svoje ime…..moram vprašati Denisa, če mi hoče dati kakšno urco inštrukcij…..upam, da za to ne rabim vašega posebnega dovoljenja….

 10. Gospod Marko,
  hvala za vaso obrazlago. No, veste o obozevalkah ne bom sodila, me takrat, ko ste bili Vi, ni bilo tam. Sem pa vseeno pravilno ugotovila, da vas gospod Denis ni povabil na pivo, kot ste zapisali, ampal nekdo drug. In potem se drugic le ne “razkazujte” na svojem blogu kot kaksen pav(cek) s tujim perjem, pac poznate Denisovega sefa Andreja in Denisa ne, oziroma ga do tistega obiska avtobusa niste. Se vedno pa trdim, da Denis preverjeno ne ve kdo sploh ste. In napisati, da vas je Denis povabil na pivo, pa vas ni, je kot bi rekli, da ste vozili svojega Mercedesa, v bistvu je bil pa od prijatelja.
  Radijsko kariero pa raje pustite pri miru, ce bi bili resnicno dobri v njej bi bila na tistem avtobusu vasa slika, ne slika gospoda Denisa.
  Vam pa zelim se mnogoteri blogerski uzitek.

  P.S. Marko se to: slovenski jezik ima vikanje in ne pol-vikanje … Zatorej: PODALI STE…, ce se vikava, kajne? Pa brez zamere. 😉

 11. Irena

  eh, kakšna zamera neki….prav vesel sem, da ima Denis tudi kakšno takšno fanatično oboževalko…upam, da te bo častil pivo za reklamo, katero mu delaš….glede oboževalk takrat pa kar vprašaj Denisa, že ker ga tako dobro poznaš…. 😉
  ma ne, nisi pravilno ugotovila niti glede piva….Denis ni povabil na pivo le mene, ampak je povabil na pivo praktično celotno ekipo radia Morje na obletnici in to v tistem trenutku, ko nam je steklenice odličnega sarajevskega piva dostavil na prizorišče…..
  o tem pa, da bi Denisa poznal, pa nisem nikjer omenjal in si kar sama vrinila….očitno se rada vrivaš na tuje perje….sploh pa je pojem poznati nekoga silno elastičen in zagotovo ne moreš niti ti trditi, da koga poznaš…..če nekomu sežeš v roko in se zahvališ v imenu ekipe za pivsko pošiljko, torej povabilo na pivo, seveda ne pomeni, da nekoga poznaš….
  sploh pa poznam samo res posebne ljudi, med katerimi Denis zagotovo ni, čeprav je talentiran in kot pravi medijec odkrito podpira istospolne skupnosti….
  radijsko kariero pa bom šele začel, tudi brez tvojega dovoljenja, pa ne zato, da bi bila moja slika na avtobusu, radio je pač za poslušanje in ne gledanje, ampak da bodo določeni avtobusi ostali neuporabni v garaži….saj veš, ekologija in to….
  sicer pa, Irena, upam, da ne boš zdaj užaljena, ko ti v svoji zavozlanosti ni uspelo povedati nič o nikomer, razen o sebi…..zato raje hitro teci Denisu raportirat, da ti vrne to reklamno uslugo….
  aja, na tem blogu praktično ni prostora za vikanje oz. pol-vikanje, pa naj te še tako moti….čeprav imam v redni praksi vikanje oseb, kar tokrat ni potrebno, ki imajo kaj treznega, smiselnega in argumentiranega povedati….pa brez zamere… 😉

 12. hehe Tina, ma ja, to sem resno razlagal Ireni…..poskušal sem pač razložiti, da sem do sedaj “resno začel radijsko kariero” cca 3852 krat….do 5000 še nekaj malega manjka, pa bom že nekako zlepil skupaj…. 😀 😎

 13. Zdi se mi, da malo pretiravaš in si preveč zagledan sam vase. Avdić je trenutno najpopularnejši radijec v državi, zato trditi, da si imel več oboževalk v Kopru, kot on, je najbrž nerealno in celo smešno, saj si moraš priznati, da se te danes ne spominja praktično več nihče (zagotovo pa ne več kot 30 ljudi). Pa da ne bo pomote, Avdića ne poslušam, ne poslušam radia1, mi gre na kozlanje, a dejstva govorijo zase. Sam poslušam italjanske radie (najraje RTL 102.5), od naših pa kvečjemu radio Capris, je edini nekaj vreden dan danes, za razliko od nekaj let nazaj, ko so program kvarili razni Aleni Končarji, Dj Dejani in podobni.

  Brati tvoje bloge je zanimivo, vseeno pa sem dobil občutek, da letiš malce previsoko. Nekaj mesečna kariera na radiu Morje (spoštovanja vredna), nato na Caprisu (spoštovanja vredna) in še kje, pač danes ne pomeni nič, ne glede na lepe spomine, ki ostajajo. Radio se je spremenil, borba je huda, a če bi danes ustvarjal radio kot je bil v 90tih pa bi kaj hitro odletel, verjemi.

  Časi so šli naprej, nostalgični spomini pa ostajajo in so nekaj čudovitega, tukaj ne oporekam.

 14. eh, Nicky DJ, mene nič ne moti, kar se tebi zdi……povedal sem samo resnična dejstva in za to imam najmanj 15 prič….za tisti del o Kopru mislim…..priznam pa, da je bilo tudi meni smešno, ker bi naj bilo obratno, ampak tako je bilo….seveda te bom pustil tudi v prepričanju o tistih, koliko se mi jih spominja, čeprav si se spodobno uštel tudi v tem…..sicer ne vem za koga je Denis najpopularnejši radijec, ampak zame zagotovo ni, čeprav mu talenta ne bom nikoli oporekal, ampak dokler obstajajo Sašo Hribar, Miha Šalehar in podobni kanoni, toliko časa bodo oni daleč spredaj…..ampak okusi so itak različni…..
  v navajanju moje medijske kariere si sicer spustil še ogromno reči, pa tudi časa, ampak vseeno – visoko letim natanko toliko kot znam, kar pomeni, da že od nekdaj hodim odločno po zemlji…..in tako tudi jemljem čas v času….zdaj, če to kdo jemlje in razume kot letalski tečaj nekih višav, jaz res nisem nič kriv za to…..
  mislim pa, da se radio v svoji biti ni prav nič spremenil od 90ih….še vedno so poglaviten smisel radijstva radijski voditelji in na osnovi le teh poslušalstvo diktira rejtinge poslušanosti…..hude borbe, kot jim praviš, pa bodo vedno bile zgolj tiste radijske postaje, ki lahko ponudijo “največ dobre glasbe” ali 10 dnevno ponavljajočih komadov….mislim, saj meni bi se pizza, katero obožujem, tudi obrnila, če bi jo moral jesti 10x dnevno….ampak dokler lahko izbiramo je ok….
  sicer pa se ti res zahvaljujem, da si si vzel čas za prebiranje bloga, kakor tudi za korektne komentarje, pa tudi za spoštljiv odnos do moje kariere….nimam nobenega razloga, da bi se drugače obnašal do tebe, kot ti do mene….

 15. ali pa ne…no ja, saj sem ti zapisal, da so okusi različni…..ampak, če boš izrazil željo, potem kdaj v prihodnosti naredim na blogu anketo popularnosti naših radijskih voditeljev….takšno bolj zahtevno, kjer bo treba utemeljiti svoj glas z argumentirano obrazložitvijo….
  do takrat pa lahko debato v tem zapisu zaključiva, saj se je tematika komentarjev že preveč oddaljila od bistva tega zapisa oz. sploh ne sledijo več izvirnemu zapisu…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *