Po Ljubljani, metanje ŠOS-ovih granitnih kock tudi v Kopru

Zgledi vlečejo. Le dobra dva dni po študentskih demonstracijah v Ljubljani, so granitne kocke udarile tudi v Kopru. Le da tokrat v obrnjeni vlogi. Tokrat so bila na udaru stekla ŠOUP. Kot bi imperij vračal udarec. Kar niti ne čudi preveč, glede na to, da je velika večina koperčanov, kot preostalih 90% slovenskih državljanov, ostro obsodila vandalizem študentskih demonstrantov v Ljubljani. Začelo se je na dan, ko so po celi naši podalpski dijaki maturantje rušili in postavili nov rekord v plesnih četvorkah. Dogodek, ki je,… po mojem, ena lepših civiliziranih potez in smiselnih projektov dijakov. In je tokrat v izvedbi potekal celo brez prisotnosti alkohola in drog, za kar gre organizatorju seveda vse priznanje. Ne morem si pomagati, če pa raje vidim tisoče mladih, ki plešejo in izkazujejo ljubezen, kot pa, da pijano zadeto mečejo granitne kocke po zraku brez pomisleka, da bi lahko zadeli tudi živa bitja, tudi ljudi.

In medtem, ko so potekale intenzivne priprave dijakov na ples na našem Titovem trgu, ki je bil epicenter izvedbe v Kopru, so se nedaleč proč posamezniki vodstva ŠOUP nemirno, živčno in prestrašeno prestopali. S predsednikom Sebastjanom Koklom na čelu, organizatorjem pohoda na ljubljanske demonstracije nekaterih dijakov in študentov iz Obale, ki mesečno pospravi v žep do 5000€ davkoplačevalske plače, poleg 150€ za posamezno sejo in dodanih bonitet.

Kar pa je sicer še vedno manj, kot zasluži Katja Šoba, ki si je danes, za ta teden, na najbolj poslušanem radiu v naši podalpski, Valu 202, prislužila naziv osebnosti tedna. In mogoče bo celo osebnost meseca. Ali leta. Negativne, kakopak. In zato težko razumem, zakaj se, kot zmagovalka, ni hotela odzvati 10 minutnemu intervjuju na najbolj poslušanem radiu, ampak so jo novinarji klicali v prazno. Mogoče pa bi jih sprejela, če bi ji vrgli granitne kocke v poziv. Jezik Kremenčkovih očitno še ni izumrl.

OK, gremo k bistvu panike vodstva ŠOUP-a v Kopru. Glavni in edini razlog preplaha so bile – granitne kocke. Ena sama, če že moram biti natančen. In ta kocka ni poletela proti oknom, niti proti glavam vodstva ŠOUP. Enostavno je stala tam. Čisto na miru. Na tabli. Na tabli, ki je izžarevala napis – “Vrzi to granitno kocko v ŠOUP “.

In ta tabla s tem napisom, ki je bila nekaj ur postavljena pred rektoratom UP je pognala vodstvo ŠOUP v “trezno” razmišljanje. Bili so pač ogroženi. In zato so se lotili akcije. Spet. Najprej so javno obsodili policijo. Skoraj v isti sapi pa še MOK. Oba sta s strani vodstva ŠOUP obsojena za visoko stopnjo strpnosti do prikazovanja sovraštva, saj nista nikakor poskrbela, da se omenjeni napis na tabli, ki po mnenju vostva ŠOUP vsebuje sovražni govor, odstrani. In tako pano za ŠOUP kocko še vedno stoji na Titovem trgu, Kokl in ostali pa v mišjih luknjah.
Ja, ni kaj. ŠOUP in ŠOS sta se, spet, demokratično izkazala.

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Po Ljubljani, metanje ŠOS-ovih granitnih kock tudi v Kopru

 1. Kaj to jaz prav razumem?Tisti ki so metali kocke v lublani se imajo za ogroženo vrsto ker jim je nekdo na tablo napisal kocko?Kaj si lahko delajo še večjo sramoto.Ciao,mucek.

 2. Res je zanimivo opazovati, kako je, ko “mački stopiš na rep”. Seveda pravim mačkam ne bi stopila na rep, ker imam rada živali. 🙂

  Upirajo se z vsemi močmi, a začel se je začetek njihovega konca. K sreči. In končno.

 3. Don,tako tvoj,kot primorski ciničen humor mi je izredno všeč.Vodstvo ŠOUP pa je vseeno pokazalo,da nima tega smisla.Obsojat policijo in celo občino zaradi enega napisa,medtem ko so sami metali granitne kocke dobesedno po zraku in uničevali javno lastnino je že malček bolano.Kokl in kompanija očigledno rabijo temeljit pregled vitalnih organov.Kolkr vem pa je Kokl Pahorjev adut in naš premier si ne dela nobene usluge s takšnimi učenci,razen sramote.

 4. pej bon jest temi Kokli zatuku eno granitnu kocku pej bo polen jemu kej stokat zaprav ne samo zaradi unih črk mu strela zagrmela

 5. Tele pa so eni modeli na ŠOUP da so zdaj kr pestrašeni zarad enga panoja.Sej bojo kmal tej panoji pred vsem organizacijam ŠOS.Za kocke se jim ni teba nč bat ker jih ne bo nihče u njih metau.Sej ne morš kamen vreči u kamnito bučo k bi poču.Pa še opšte šparanje je in to.

 6. Billy

  tnx….ŠOUP pa res zgleda nič kaj primorski….vsaj voddstvo….je pa res zanimivo, da ne razumejo humorja oz. parodije na lastno prej spočeto dejanje….ampak, tudi to nekaj pove o ljudeh samih….

 7. mandi

  saj so mu zatokli granitno kocko na plakat, pa je Kokla vsa panika sveta pograbila….če bi ti šel z njo v roki samo mimo njega, bi po mojem kar v nezavest padel… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.