(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 3

Spet smo prestavili čas za uro naprej in prešli na spomladanski čas, kar pa je tudi edini napredek pomladi v naši mali podalpski. Bomo v naši mali podalpski prva EU država, ki bo zaprla premierja na položaju? Janez Janša je namreč končno od našega tožilstva prejel obtožnico, ki temelji na neizpodbitnih in nemogoče ovrgljivih dokazih – kar ni uspelo Patriji, bo domovini. Zoran Janković je postal novi (stari) župan naše prestolnice, a tokrat z eno malo razliko – Janša ne bo mogel več Ljubljani….. odvzemati denarja ali ovirati razvoja naše prestolnice, ker ima zdaj Zoki svoj delež tudi v parlamentu – bister in spreten manever Jankoviča, katerega še niso dojeli tisti, ki so mu polagali “poraženost” v bitki za vlado.

Slovenija je za leto 2011, za NATO članstvo poravnala 6 milijonov €, za članstva v drugih mednarodnih organizacijah še 30 milijonov €, še vedno pa je dolžna poravnati  22 milijonov $ za mirovne operacije Združenih narodov. Naši politiki pa so nam naprtili še za 4 milijone € kazni zaradi neupoštevanj določil EU, v kar niso vštete nekaj milijonske kazni zaradi neupoštevanj človekovih pravic, torej izgubljenih tožb države na evropskih sodiščih.

Prvič v zgodovini samostojne Slovenije se je zgodilo, da so se združile tri največje verske skupnosti pri nas. A v napačnem trenutku in za nepotreben cilj. Predstavniki Katoliške, Pravoslavne cerkve in Islamske skupnosti v Sloveniji so se namreč zedinili, da so dolžni varovati družino kot skupnost žene, moža in otrok. Čeprav njihovih družin nihče ni ogrožal. Zdaj pa naj pokažejo svojo držo enotnosti in naj se vmešajo v državo še z reševanjem Izbrisanih, preštevilnih socialih primerov revščine (katere so tudi sami povzročili) in diksriminacij in seveda v boju proti tajkunom.

Beneška komisija – evropska komisija za demokracijo skozi pravo je podelila zaušnico “demokratičnim” prijemom Janeza Janše in potrdila  mandat slovenskih članov komisije Cirila Ribičiča in Dragice Wedam Lukić.

DZak je bil referendumsko zavrnjen, kar ni tako porazno, kot je, da se ga je udeležilo pičlih 29% volilnih upravičencev in če ne bi bilo županskih volitev in nedeljskih maš, bi bila udeležba 15 % – anketarji so tudi dokončno izgubili vso kredibilnost.

Veliki vodja Janša je predstavil varčevalni seznam. Prikrajševati namerava srednji in revnejši sloj prebivalstva, nikakor pa premožnejšega in korupcije. Janša namerava tudi povsem uničiti slovenske družine. Ženskam hoče odvzeti pravice do porodniškega dopusta, mladim družinam ukiniti subvencije pomoči vključno z ukinitvijo nacionalnih stanovanjskih razpisov, ukiniti otroški dodatek – Ljudmila Novak pa čisto nežensko tiho.

Janez Janša, znova in spet, dokazuje, da zna zgolj rezati in uničevati, nikakor pa ustvarjati in delati za ljudstvo naše male podalpske.

Za mesec dni sta bila v primeru koroške deklice priprta tudi Matic Munc in Natalija Merkač. Svinjarije delovanja državnih organov v tem primeru so že zdavnaj prešle meje zakonsko dovoljenega in človeško okusnega, kar pomeni le, da bodo nekateri odleteli iz položajev nepovratno, vsi državljani pa bomo morali plačevati odškodnine za njih “strokovno delo”. Sramota svetovnih dimenzij.

Rokometni Koper je nabil poljski Kielce, preskočil klubski rekord in se uvrstil med 8 najboljših evropskih klubov.

Več kot 200.000 prostovoljcev je po skoraj vseh slovenskih občinah zavihalo rokave za čiščenje odpadkov  na več kot 13.000 divjih odlagališčih. Ob vsem trudu državljanov pa inšpekcijske službe v celem lanskem letu niso izrekle niti ene kazni brezvestnim onesnaževalcem narave, čeprav so imeli vsaj 13.000 razlogov.

In ja, teden so zaznamovale tudi “modre” izjave določenih. Koliko so modre je stvar lastne presoje posameznika, zagotovo pa so (ne)pozabne :

Janez Stanovnik, o odločitvi Janše, da vlada ne bo prispevala sredstev za počastitev dneva upora proti okupatorju :
“In to je vlada, ki je napovedala, da ideoloških tem ne bo odpirala.”
(tovariš Stanovnik, to ni odpiranje ideoloških tem, ampak nadaljevanje poskusa potvarjanje zgodovine, dokler ne bo dan osvoboditeljev preimenovan v Domobranski dan)

Janez Janša o DZak :
“Družinski zakonik ni vreden, da ga sprejmemo. Zagovorniki zakonika so prevzeli tudi odgovornost za referendum in z njim povezane stroške, saj v primeru sprejetja široko sprejemljivega kompromisa referenduma ne bi bilo”.
( kaj bi se Janševsko sprenevedali, če se točno ve, kdo je bil pobudnik referenduma. Če ne bi bilo Primca, ne bi bilo niti referenduma in če ne bi bilanše, ne bi rabili čistilnih akcij po Sloveniji)

Janez Janša, po oddaji glasu proti DZak :
“To ni tema za danes, ampak za jutri. Vsi vemo, da se brez otrok ne bo polnila pokojninska blagajna.”
( e Janez, jaz tega nisem vedel. Vem pa, da naše ženske ne bodo več hotele rojevati otrok, ker jim hočeš odvzeti vse pravice in privilegije za rojstvo otroka. zdaj, ko je tvoja Urška rodila, je za ostale itak vseeno, anje)

Aleš Primc po objavi rezltatov referenduma DZak :
“Družinski zakonik je bilo treba zavrniti, ker je bil proti naravi”
(e Primčev Aleš, tudi človeška neumnost je proti naravi, pa Narava zato še ni sprožila referenduma. Je pa res, da je klonom Primca podarila ljubezen tudi do istospolnih)

Dušan Semolič o varčevalnih ukrepih Janševe vlade :
“V večini evropskih držav so na krizo odgovorili tudi z večjo obremenitvijo bogatih, ne pa revnih. Seveda, naši politiki praviloma to skupino žal zaščitijo s 101 izgovorom.”
(Dušan, ne s 101 izgovorm, ampak z brošuro 10 + 100, za katero sedaj Janša pravi, da je polna tiskarskih napak, za kar je kriva – tiskarna)

Ivan Zidar, končno na obravnavi v Čisti lopati :
“Ne razumem, zakaj me obtožujejo podkupovanja.”
( gospod Zidar, jaz pa ne razumem, da vi ne razumetenerazumno razumljenega)

Janez Janša o njegovem varčevalnem paketu :
“Če varčevalni ukrepi ne bodo sprejeti, vladi ne bo treba niti odstopiti, ker ne bo imela ničesar početi, saj se bo stvar do poletja potopila.”
( poletje in vsi dnevi naprej brez Janeza Janše – neprecenljivo)

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *