NK Maribor državni prvak 2014/15 !

Fantastična, nepozabna sezona 2014/15 se je za šampionski Maribor iztekla šampionsko – z novim, že 13im naslovom državnega prvaka, osvojenim danes proti Domžalam, 2 koli pred zaključkom prvenstva. Povsem zasluženo in brez vsakega dvoma…..

Ena najuspešnejših, a tudi najnapornejših sezon, katero je Maribor bil na 3eh frontah in zaradi česar je v Evropi krepko dvignil ceno tako sebi, kot celotnemu slovenskemu nogometu, se je na polno začela 26. avgusta lani, ko je nabito poln stadion Celtik obnemel, Maribor pa še enkrat več tak fejst znorel.

Kako ne bi, ko pa je NK Maribor, po 15ih letih, v mesto spet pripeljal Ligo prvakov, s katero je poskrbel, da si je Evropa zelo dobro zapomnila česa vse je sposobno borbeno štajersko srce. In ravno po tisti zmagi nad Celticom sem v nekaj korakih vso veliko pomembnost NK Maribora za slovenski nogomet, šport in Slovenijo nasploh, razložil v tem zapisu.

In več trenutno tudi nimam kaj dodati, razen moj velik poklon za to divjo sezono in čestitke za 13i naslov državnih prvakov . “En klub – ena čast!” ostaja, dodajam le še – En Ponos ! Ponosen na Violično ! O da, Maribor je tak fejst nor….

Don Marko M

NK Maribor (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *