Dva 1000 devet

Povsem očigledno je, da sem preživel to leto, če že to pišem. Ti pa tudi, če že to bereš. Kako že? Ah, saj je bilo pestro. Spet. Čeprav sem za to leto imel samo eno željo – malo miru. Pa ne le zase. Skozi leto je bilo že več kot očigledno, da so drugi imeli drugačne želje glede tega. Seveda, da se ne pritožujem zaradi tega. V bistvu se ne pritožujem za nič. Imel sem kaj jesti,piti, obleči, streho nad glavo. Imel sem celo ljubezen. Kar jo imam itak vsak dan – tudi ljubezen do življenja. Pa ne le svojega. Imel sem iskrene poglede, poštene misli, argumentirane besede,čista dejanja, topel objem. Imel sem hinavske poglede, pokvarjene misli, prazne besede, dejanja pozabe, lažen objem. Vsako jutro sem se lahko zahvalil tistemu, … ki me je spočel, da sem spet odprl oči in ugledal sonce dneva. Imel sem pogled na rožico, ki je se je bohotila v razkošen cvet. Na dlani so se mi topile dežne kaplje, da bi poniknile nekam tja dol in se čez čas spet pojavile tam gor. Bral sem lahko iz valov morja – vsak val svoja zgodba – nikoli dokončan roman. Prisluhnil sem tišini sredi polnega mestnega vrveža. Veter mi je dal vedeti, da vztrajnost o(b)staja vse dokler obstaja razlog. Oblaki so mi pokazali lepoto v minljivosti. Imel sem priložnost pomagati in imel sem priložnost biti deležen pomoči. Bil sem spoštovan in spoštoval sem. Bil sem osovražen (itak sami ne vedo zakaj) in ljubil sem. Dokončno spoznanje, da lahko z iskreno ljubeznijo in strpnostjo dejanj pripelješ neiskrenega do dokončnega samoumika je višek mojih spoznanj letošnjega leta. Spoznanje, ki se je praktično kalilo leta. Ravno tako kot ti lahko iskrena ljubezen pripelje v naročje iskreno ljubezen. Za oboje se splača vztrajati. Res, nimam razloga se pritoževati niti za to leto.
Vem, da se mi tudi v letu 09′ ne bo še izpolnila tista edina želja iz 08′. Ker imam pač resen namen dokončati tisto, kar so nekateri začeli na moj račun. Klin se s klinom izbija. Tršega od mene pa je že težko najti. In vem tudi, da boš ti – zlata vredna, ki si nadomestila nič vredno, moja muza vsakdana še najmanj naslednje leto.

Tebi, ki si me zvesto celo leto prebiral/a pa privoščim pester okus, čist pogled, strpno besedo in dejanja, odločen korak, tvojim dobrim sanjam pa, da postanejo resničnost. SREČNO 2009 !

Don Marko M

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dva 1000 devet

  1. Mucek,vse najboljše za današnji rojstni dan!!
    Obdrži šarm in lepoto,navihanost in nasmeh.Cmoka

  2. zvestoba do roba, nimaš kaj. rob je strogo določen.

    Želim ti še veliko zapisov, kar se bloganja tiče 🙂 Sicer pa vse dobro in lepo naprej in vedno. Pa hepi BD 🙂

  3. vsa naj-naj,….itak je pa ljubezen najmogočnejše čuatvo in če je to prisotno ni nič več nemogoče,…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *