Novak Đoković – da, Nole je postal največji tenisač vseh časov…..

10 in 22….dame in gospodje, tovarišice in tovariši, prestol v Melbournu je še enkrat več zasedel stari novi No.1 teniškega sveta, Car, Ljudina, eden in edini – Nole…..10 pokal Australia open in 22 grand slam obenem in štejemo…..olajšanje…..erupcija čustev……in solze….solze sreče so privrele iz Noleta po zadnjem zabijanju Stefanosu Cicipasu za končnih 6:3, 7:6, 7:6 po 2 urah 56 minutah v polni čustev nabiti Rod Laver Areni…..

vrhunski finale za gurmane, v katerem je bil sicer Cicipas izjemen in brez dvoma prikazal daleč najboljšo igro v njunih dosedanjih 13ih dvobojih, a dejstvo je, da v niti enem trenutku ni bilo dvoma, da bo Nole zmagovalec, kar je nakazal v svojem pogledu in z vsakim gibom telesa že v trenutku, ko je pred začetkom vstopil v dvorano…..

a pot do te 10ke je bila…..

“To je bila moja največja zmaga v življenju, glede na okoliščine“, je Nole prijavil na začetku izjave s pokalom v rokah…..ta njegov stavek skriva v sebi izjemno trilesko zgodbo, ki je poznana vsem Noletovim navijačem, še bolj pa njegovim hejterjem, a brez dvoma najbolj Noletu samemu…..

Nole 2022….marsikomu leto za pozabo, najraje tudi Noletu, a nekaterih se pač namenoma ne pozabi, ampak iz njih uči, nauči in okrepi ali pak do konca propade, vsakdo ima lastno možnost izbire…..

v letu 2022 so se na najbolj izprijen način lotili Noleta skorumpirani politiki in predvsem cepljeni koronski kreteni po celem svetu……niso imeli razloga, a so si ga izmislili…..no, imeli so razlog – Nole jim je jasno, glasno sporočil – ne bom se cepil….
lani v tem času je skorumpirana avstralska vlada, v spregi z cepljenimi koronskimi kreteni, poskušala Noleta svetovno osramotiti in mu zaključiti kariero…..najprej so ga povabili na AO, ko je prišel so mu rekli da ne sme igrati, potem so začeli svoje izprijene igrice, ga zaprli v azilni dom in na koncu izgnali iz Avstralije s prepovedjo vstopa v državo naslednja 3 leta……

Nole se je boril, jim, tudi z odvetniki, dokazal, da so zgolj izprijeni kreteni, ki nimajo niti enega argumenta, dokaza, za svoje škodljivo početje, a vseeno bil izgnan…..nedopustna sramota avstralske demokracije…..

Nole je stoično prenašal to manipulacijsko diskreditacijo, četudi brez dvoma zelo trpel v sebi…..prvi del satisfakcije mu je karma povrnila že maja meseca, ko je bila odstavljena skorumpirana avstralska vlada, nekaj so jih strpali v zapor….a cepljeni koronski kreteni po svetu so še vedno ostajali natanko to, še vedno so in očitno bodo ostali….

prepovedali so Noletu potem še nastop v ZDA, kjer sicer domači igralci lahko igrajo necepljeni, ne pa tudi tuji, dovoljen pa mu je bil nastop na dveh grand slam turnirjih OP Francije in v Wimbledonu, kjer je prvega končal v četrtfinalu, Wimbeldon pa zmagal, a ker so se v Wimbeldonu odločili, da točk ne bodo upoštevali, je Nole, vsled prepovedi igranj, izgubil veliko točk in jeseni mu je grozil celo izpad iz top 10……

vse je teklo v prostem padu in Nole pri najboljši volji ni mogel prav nič narediti, da bi to ustavil, razen da je ostal zvest sam sebi in svojim načelom, pa še vedno poudarjal, da se ne bo cepil……a kar gre dol, bo prej kot slej šlo tudi gor……bolj kot so skorumpirani politiki in cepljeni koronski kreteni, med katerimi so vidno izstopali tudi t.i. “novinarji”, tudi msm medijev naše male podalpske, udrihali po Noletu, močneje jim je vračal…..

a za razliko do njih je to počel človeško, brez slabe, žal besede za koga od njih, brez nespoštovanja, dostojanstveno, mirno, zbrano, pokončno, nepremagljivo se je dvignil nad vse njih…..v takšnih trenutkih to zmorejo le največji….. cepljeni Noletovi hejterji ne bodo nikoli razumeli, kaj pomeni balkanski – inat……

potem je prišel november….organizatorji AO so povabili Noleta na letošnji turnir, novi avstralski parlamentarci so se Noletu javno opravičili za vse svinjarije, katere so mu v 2022 spočeli skorumpirani izprijeni politiki predhodniki in cepljeni koronski kreteni…..

karizmatični Nole je sprejel njih vabilo in opravičilo…..številni ne bi…..a največji se zavedajo, da je nesmiselno kuhati zamero, račune je pač treba vedno poravnati……in Nole jih je poravnal…..tudi s cepljenimi koronskimi kreteni, ki so nasprotovali njegovemu prihodu in so se namerno inflitrirali med publiko na Noletovih dvobojih, pa ga poskušali z raznimi kretenizmi dekoncentrirati, diskvalificirati….

takšne primitvce so varnostniki AO kmalu pospremili iz dvorane, s trajno prepovedjo prisotnosti na turnirju, še bolj pa se jim je oddolžil Nole z neusmiljenim mletjem nasprotnikov na poti do finala in v finalu samem…..odigral je izjemen turnir, izvenserijski, izvenzemeljski, najbolj suverenega, dominantnega v karieri, nasprotnikom je dopuščal le drobtinice, cepljenim koronskim kretenom pa niti teh…..
po zadnji zgrešeni žogici Cicipasa si je Nole dal duška…..vse breme zadnjega leta je v trenutku izpuhtelo……v dvorani erupcijske ovacije navijačev, pred dvorano preostalih tisočev takisto, kot pred tv ekrani po celem svetu……

čustva Noleta so dokončno eksplodirala, ko je splezal v ložo do svoje družine in svoje ekipe…..solze veselja, sreče so tekle vsenaokoli…..tudi meni so se orosile…..Nole je vrgel vse iz sebe, vse trpljenje zadnjega leta je v trenutku povozil občutek neizmerne sreče…..

da, Noletova pot do te 10ke ter 22ke in spet No.1 je bila mukotrpna, kot še nobena do zdaj in zato tolikanj bolj neprecenljiva…….takšno pot zmorejo preživeti samo načelni, pokončni, zvesti sebi, trmasti in z jajci, Ljudine torej…..

sporočilo Noleta po današnji 10ki ne pušča dvoma – kariero bo zaključil takrat, ko bo sam tako rekel, ne pa kdorkoli drugi in na način, kot se bo sam tako odločil, ne pa kdorkoli drugi…..zdaj je že jasno, da je Nole na misiji postavljanja novih vseh možnih rekordov v tenisu, katere bo nekoč prekosil – nihče…nihče, nikoli več…..ker Nole je pač Nole – eden in edini….. forever…..

Don Marko M

22 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Novak Đoković – da, Nole je postal največji tenisač vseh časov…..

 1. Podpišem vsako črko, ki si jo zapisal. Pogrešal pa sem besedo opravičila vodje turnirja za lanske dogodke na zaključni prireditvi, četudi je bila krivda na politikih.

 2. Kaj lahko lepo prosim, že enkrat končno končamo to covid in cepljenje zgodbo?
  Ker s tem obujanjem resnično samo poveličujete to avtokracijo, ki smo je bili deležni zadnji dve leti.
  In Novax ter podobna preimenovanja resnično popolnoma nič ne pripomorejo k temu.
  Gremo zdaj naprej, ne spet nazaj. Kar je mimogrede itak tipično za Slovence. Predvsem desničarje. Vedno samo obujanje preteklosti.
  Prosim nehajmo.

 3. Vesna,
  ne, ta zgodba se ne sme nikoli pozabiti, ampak je treba vztrajati dokler ne bodo sedeli v zaporih tisti, ki so jo zakuhali in izvajali…..in ker očitno nisi bila pozorna, kretenizme koronske norije so zakuhali in izvajali levičarji oz. “demokrati”……skorumpirane politike in cepljene koronske kretene je treba stalno opozarjati kakšno strahotno genocidno škodo so povzročili soljudem…..skratka ta zgodba se ne sme nikoli pozabiti, ampak mora ostati v poduk za vse generacije, ker je to edini način, da se prepreči njeno ponovitev…..

 4. Fotke povedo vse. Hvala za ta zapis, ki ga v celoti zapišem… in tudi lansko leto naj ne gre v pozabo. Če skorumpirana politika lahko takšne svinjarije počne največjemu sportnemu asu in pred očmi svetovne javnosti, je jasno le eno – kaj vse lahko počnejo nam, običajnim smrtnikom, če se tako odločijo.

 5. Noletovi hejterji enostavno ne morejo prebolet dejstva, da so se oni šli cepit, ker se niso bili pripravljeni odpovedati morju medtem, ko se je bil on pripravljen odpovedati športni karieri zaradi svojih načel.

 6. Vesna Z, to triletno obdobje nikakor ne moremo mesati z bilocim v preteklosti…in sploh ni res, da je to tipicno za slovenijo…za vse drzave je znacilno, da levi, desni, srednji…etc, pogrevajo preteklost, naj bo to upraviceno ali neupraviceno…
  in kot je ze kolega napisal: to obdobje se ne sme pozabiti oz. ne smejo ga pozabiti predvsem tisti, ki so bili zavedeni…in to je ogromna masa ljudi, neprimerljiva z bilocim v preteklosti…

 7. “skorumpirani cepilski kreteni…” 🙂 so true…. Ta njegova zmaga je potiho zmaga vseh, ki se niso pustili zvleci v miselovko…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *