Športnik leta Slovenije 2021 Tadej Pogačar, košarkarska reprezentanca nezasluženo…..

in je opravljen še zaključni športni del letošnjega leta v naši mali podalpski….Slovenski športnik leta 2021….na prireditvi v Cankarjevem domu je izbor Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠN) razdelil sledeča priznanja med sledeče :….

– športnik leta – Tadej Pogačar
– športnica leta – Janja Garnbret
– športnik invalid leta – Franček Gorazd Tiršek
– mladi športnik leta – Rok Možič
– nagrada za fair play – Žiga Lin Hočevar
– športna ekipa leta – košarkarska reprezentanca
prireditev je prenašala nacionalna tv, za spremembo sem si jo, mislim da prvič v življenju, celotno ogledal in same izvedbe prireditve nimam namena posebej komentirati, ker me pač vse tovrstne prireditve, kot zabavne oddaje v produkciji nacionalke še najbolj asocirajo na rekvijeme, torej dogajanje v živo brez znakov življenja….
sem se pa spotaknil, spet in znova, ob nesmiselno odločitev DŠN glede izbora…..nobenih pripomb sicer nimam za prvih 5 podeljenih nazivov športnikom, ker so povsem upravičeno podeljeni, nenazadnje so le tej v letošnjem letu s svojimi dejanji ne le dosegli svetovni vrh ampak ga celo presegli in ustvarili svoj svetovni vrh…..
a ko gre za podelitev športni ekipi leta pa so DŠN povsem zavozili….spet in znova…..podeliti naziva športna ekipa leta košarkarski reprezentanci, zgolj zato ker vsaj polovica članov DŠN že par let preveč onanira na Luko Dončića, je bizarno in smešno obenem, vsekakor pa zelo nestrokovno in neprofesionalno, sploh od t.i. profesionalnih novinarjev…..
kako zelo smešno bizarno člani DŠN v skrajnosti pretiravajo z Luko Dončićem, ki sploh ni solo športnik, ampak le eden od igralcev ekipe, priča tudi dejstvo, da so ga postavili na 3. mesto športnika leta, četudi je Luka v tem letu tako s klubom, kot reprezentanco, osvojil dobesedno – nič…..in za ta Dončićev nič so člani DNŠ preprečili skok na 3. mesto Benjamin Savšku – letošnjemu zlatemu kanuistu na OI…..
vsaj zame ni nobenega dvoma, da je lahko edini kriterij za podelitev kateregakoli priznanja določenemu športniku njegov vrhunski uspeh, torej osvojitev 1.,2. ali 3. mesta oz. zlate, srebrne ali bronaste medalje na katerem od športnih dogodkov na najvišji ravni, evropskem, svetovnem prvenstvu ali OI…..pri prvih 5ih DŠN očitno ni imelo nobenih težav upoštevati ta kriterij…..
sploh ne bom vprašal, zakaj so ta kriterij, očitno spet namerno, povsem ignorirali pri izboru športne ekipe…..košarkarska reprezentanca ekipa leta 2021….resno ?….na osnovi česa ?…..obče znano je, da je naša košarkarska reprezentanca v letošnjem letu osvojila – nič….nič medalj, nič od prvih treh mest……velik, prazen, omembe nevreden – nič…..in za nič doseženega se lahko podeli izključno nič nagrade…..
mnenja sem, da bi morali nagrado za športno ekipo leta 2021 prejeti naši odbojkarji, ki so na evropskem prvenstvu v velikem in dramatičnem finalu osvojili – srebrno medaljo……odbojkarji v izboru ekipa leta dejansko sploh niso imeli konkurence…..ker srebrna medalja je srebrna medalja, nič je pač zgolj nič…..in pri tem izboru so očitno edini problem le člani DNŠ, ki pač raje prisegajo na osvojen nič, kot pa na osvojene medalje…..in to jim ni prvič, odveč je upati da zadnjič…..
Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Športnik leta Slovenije 2021 Tadej Pogačar, košarkarska reprezentanca nezasluženo…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *