Skesani Simič – “Z novim letom FURS uvaja nov davek za korupcijo”…..

V senci medijskega bombardiranja pozivanja državljanov k sodelovanju v vsesplošni akciji cepljenja kjerkoli 24 ur na dan, ko se bodo državljani Slovenije lahko cepili tudi v katoliških cerkvah med mašnimi obredi, kjer bodo po cepljenju prejeli tudi brezglutensko hostijo, medtem ko bodo za cepljenja pri vulkanizerjih prejeli brezplačno montažo rezervnega kolesa, je bila na redni seji v parlamentu, brez velikega pompa, sprejeta novela zakona o davkih, ki nabor davkov dopolnjuje z novim – davkom za korupcijo…..

Nov davek za korupcijo, ki natančno definira tudi pojem podkupnin in ga bodo plačevali vsi državljani, je z novelo zakona o davkih vložila poslanska skupina SDS, parlamentarci pa so jo potrdili večinsko z 82 glasovi za in nobenim proti.

Davek za korupcijo, katerega bodo vsi državljani plačevali takoj ob izvedeni storitvi, stopi v veljavo 1. januarja, ko se začne tudi vseslovenska akcija “Vsi za vse”, v kateri bo FURS z medijsko podporo ozaveščal državljane, kako in kdaj pravilno odvajati ta davek v izogib nepotrebnim zapletom ali plačevanju visokih kazni.

Tako v parlamentu, kot tudi na FURSu verjamejo, da bo ta nov davek postal najmočnejši adut okrepitve državnega proračuna, ki že leta ne izplava iz rdečih številk in da gre za najpomembnejši davek v zgodovini Slovenije pritrjuje tudi generalni direktor FURSa Ivan Simič, ki je podrobneje predstavil pomen ter izvedbo pobiranja davka za korupcijo :

Letna korupcija v naši državi presega državni proračun in če bomo pobrali do 21% davka za korupcijo, bo naš BDP na letni ravni poskočil na zavidljivih 11%. V začetni fazi bomo davek za korupcijo obračunavali le dajalcem podkupnin, v kolikor bo tak pristop pokazal pozitivne smernice, kar sicer verjamemo, pa ga bomo razširili tudi na prejemnike podkupnin.

Višino tega davka smo določili po kategorijah od 3 do 21%. Najnižjega bodo recimo odvajali otroci, ki bodo izvajali korupcijo, sredinskih 11% davka bodo prispevali državljani, ki bodo izvajali korupcijo v zdravstvu, pri frizerju, avtomehaniku, cerkvenih bogoslužjih in podobno, medtem ko je najvišja stopnja 21% predvidena za politike, župane, podjetnike, nadzornike in razne menedžerje.

Državljani morajo pridobiti zavest, da bodo s svojimi dajanji podkupnin prispevali pri izgradnjah šol, bolnic, cestne in železniške infrastrukture in še marsičesa, kar dviguje standard in kakovost življenja posamezniku. Tako se bo povečala želja ljudi, da vedno bolj delijo podkupnine in obenem redno plačujejo davek za korupcijo, ki se bo odvajal takoj ob izvedbi. Naši inšpektorji bodo redno na terenu in preverjali, da bo davek za podkupnine redno odvajan skladno zakonu. Vidim svetlo prihodnost, vidim zadovoljne državljane“….

Najbolj ugledni strokovnjaki za belo, sivo in temnosivo ekonomijo v državi so si enotni, da je ta davek za korupcijo daleč najbolj produktiven od vseh spočetih v 30 letni zgodovini in da ta spirala korupcije lahko samo pozitivno vpliva na celotno družbo in Slovenijo v kratkem času popelje v sam vrh najmočnejših ekonomij Evrope.

Generalni direktor FURSa Ivan Simič obenem zagotavlja, da bo, vsaj dokler bo vodja tega organa, ohranil tradicijo pogostitve največjih plačnikov in dosedanjim največjim plačnikom dohodnine dodal še največje plačnike davka na korupcijo, četudi bo šlo za iste osebe, katere bo ob koncu leta peljal na slavnostno kosilo, kar bo vzor in stimulacija ostalim, da se naslednje leto še bolje korupcijsko angažirajo.

Don Marko M

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Skesani Simič – “Z novim letom FURS uvaja nov davek za korupcijo”…..

  1. a bo on osebno pregledal seznam in ugotavljal kdo bo plačal več in kdo manj ali pa celo nič,ker ne bo dokazov o korupciji. 😉

  2. Davorin ja potem bi njegovi prijatelji in vlada morala plačati največ.Pa posamezniki v DZ.Mogoce sem pa kaj narobe razumel,denarja bo kot perja in blata postanemo Švica čez noč.

  3. Vlado Novak lepo bi bilo,če bi res obdavčili vse pokradeno,bi res postali trn v peti ostalim članicam EU.

  4. Uf spet nič saj nikomur ne morejo dokazat korupcije JANKOVIČIM STE ODPISALI 28 MILJONOV PA MI POVEJTE KOLIKO DAVKA BOSTE DOBILI VI VELEUMI. Za politike bi nujen bil šnel kurz o logiki ki pa je nimate. Pa še volitve se bližajo pa trosite obljube ker veste ,da smo ovce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *