Ženske spodaj

Še vedno sem in bom trdil, da obleko naredi človek in ne obratno. Imam razloge. Kar velja tudi za tisto pod obleko. In ravno tisto, kar kar ima ženska spodaj, praviloma očem skrito, je lažje opisati in utemljiti kot tisto, kar ima ženska zgoraj. In spodaj imajo ženske toliko tega na izbiro, da se zgodovina ne bo nikoli zaključila, industrija na to temo pa nikoli propadla. Zato ker ženska si nadene izbrano spodnje perilo, da bi se počutila samozavestnejša in privlačnejša. Zgolj zaradi lastnega počutja torej. Nikakor zaradi tega, da bi v moškemu zanetila domišljijo po odkritem pod zakritim. Ali s tem prikrila primankljaj podstrešja. Hm, le kakšne prijeme zapeljevanja so uporabljale ženske še do pred kakšnim… stoletjem nazaj, ko niso nosile spodnjega perila ? Ja, spodaj čisto brez so hodile naokoli. Kar se seveda dogaja še vedno tudi nekaterim dandanašnji. Sploh poleti, da jim vetrič hladi vročino vmes. Saj ne vem, koliko povezanosti je na tem, da so žensko spodnje perilo, še najbolj ustrezno današnjemu, začele uvajati ravno kurtizane. Ampak nesporno je, da se številne ženske še vedno odločajo za uporabo tistega stila. Le da seveda dizajnu časa in kakovosti materiala ustrezneje. Kar pa bistva ne spremeni.

Eh, prav nič ne zavidam ženskam in moškim iz tistih časov, ko so ženske oblačile dolge spodnjice do gležnjev in steznike. Ženskam ne, ker se tako same niso mogle obleči brez pomoči, moškim pa ne, ker je moral vzeti kak dan dopusta, da je vse tisto razvozlal. In potem se je zgodilo tisto prelomno dvajseto stoletje, ko se je pognala neustavljiva industrija ženskega spodnjega perila. Namen je bil jasen – pokazati vse in nič. Spodnje hlače so postale bikinke, pa body-ji, boksarice, braziljanke, tangice. Ravno tangice so tiste, ki so prebile neko mejo ženskosti.

In vendar mene tangice na ženski ganejo ravno toliko kot bika, ki gleda kravo v pižami. Še več, prenekaterim ženskam bi z zakonom prepovedal nositi tangice, ker je vsak dan že itak dovolj stresen sam po sebi. Brez pogleda na takšne grozote. Da ne omenjam posebej tistih, ki jim tange štrlijo iz hlač ali krile. Prava dama, prava ženska, si kaj takega pač ne dovoli. Ampak tiste ženske, ki imajo na spodnjicah vse možne napise – ‘hot, sexy, take me, itd’ – no, to so ženske, za katere sem neomajno prepričan, da kar pokajo po šivih od domišljije in inteligence. Še dobro, da je možno domišljijo in inteligenco ženske moč spoznati še preden se (ne) lotiš spodnjic.

Poleg dizajna spodnjega perila, čipkaste so odraz duha, pa so ženske neomajno prepričane, da je barva tudi pomembna in da moramo moški razbrati, kaj nam z le to sporočajo. Tudi prav. In tako jih razumem. Ženska v črni spodnji opravi žaluje. Žaluje, da se je vroče ne kuje. Ženska v rdeči kriči. Kriči, ker ne zna molčati. Ženska v rumenem opozarja. Opozarja, da vidiš nevidno. Ženska v modrem ali zelenem je skupek črne, rdeče in rumene. Ženska v belem pa sporoča, da je jutri še en dan, čeprav ne bo nič narobe, če se bo začel že danes.
Pomemben del spodnjega perila so seveda tudi – modrčki. Tudi ženskam. Pa z naramnicami, pa brez, pa športni, pa – wonderbra. Wonderbra so itak ustvarjeni le zaradi tistih žensk, ki ali nimajo poguma ali pa denarja za – silikonske prsi. In pa seveda za mamine sinčke, katerim se na in okoli prsi vesolje obrača. Skratka moških, ki delajo sramoto moškemu rodu.
Osebno sem, od navedenega, zahvalen le izumitelju – najlonk. Ker so zaradi njih ženske noge pod krilom postale očem dostopnejše. Čeprav je še vedno prej redkost kot pravilo privoščiti počitek očem ob pogledu na, od kolena navzdol, oblikovane nožice podobe narobe obrnjene steklenice šampanjca. Nadgradnja najlonk, čeprav v bistvu povratek v preteklost, pa so samostoječe. Čeprav jim uporaba podvezic ne škodi. In smo spet pri kurtizanah, ki so podvezice zmodernizirale. Mar to pomeni, da so ženske, ki nosijo samostoječe nogavice, tudi z podvezicami, le kurtizane ? Seveda ne. One le, tudi sredi belega dne, čeprav skrito pod krilo ali hlačami, le odločno in brez sramu dopovedujejo, da je vsaka, prav vsaka ženska najmanj v duši – kurtizana. Naprej pa, kolikor in kakor za koga ji nese samozavest.
In potem ko ženska sleče (ali je slečena) iz sebe samostoječe nogavice, elastične spodnjice, wonderbra moderc lahko sledi tudi drugačno spoznanje. Spoznanje da samostoječe nogavice še nimajo moči odprave pod njimi nakopičenega celulita, da ritka brez elastično podprtih spodnjic postane rit prej do kolen kot do riti in da wonderbra vseeno daje ženskam moč možnosti, da si prsi puščajo rasti na dolgo. Bistvo je baje očem skrito, a le dokler se ga ne dotakneš.
Kaj vse si ženske ne omislijo dati nase, da bi pritegnile pozornost moškega. Pardon, da bi se samozavestneje počutile. Kar seveda ni nič narobe, za tiste, ki ne znajo drugače. A tisto nekaj šarma bi vseeno lahko pustile. Šarma uporabe moške domišljije ob pogledu nanje v nerazrezanih oblekah.

Don Marko M

Deli:

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ženske spodaj

 1. Aha,zdaj vem zakaj bolj malo govoriš ko sem v kikli.Ker gledaš najlonke.Pa daj,kako si lahko napisal tako da so se še samozavestne zakompleksale.Sem tekla pred ogledalo takoj.Pa je še vse na svojem mestu. 😉

 2. furija

  bo že res, da je ženska ženski najbolj kruta sodnica….moški se pač lahko izgovorimo na nepoznavanje….evo, iz mojega zapisa bi lahko kdo sklepal, da o ženskem spodnjem perilu nimam pojma….in zato ne rabim nobene police za zlaganje…. 😉

 3. Ivonca

  seveda da gledam najlonke,kaj pa….ampak samo zato, ker mi je doktor zabičal, da moram, da si ne nakopljem dioptrije, gledati kaj bolj živega kot pc monitor….tvoje ogledalo pa res (še) nima nobenega razloga, da bi se sekiralo ob pogledu na tvoja mesta….jaz pa se lahko….ker nisem ogledalo…. 😉

 4. Popihat dušci pa ti je šlo vedno dobro.Če ti je pa doktor rekel potem me naslednjič gledaš v nerazrezani obleki in najlonkah. 😉

 5. Ivonca

  ja tnx…popihat jo res (še) vedno znam….no, če zavrtim bolj točno spomin, mi je doktor rekel tudi, da moram trenirat tudi koncentracijo z gledanjem v določeno točko – vzorec na najlonkah….da ne boš mislila, da gledam talne fuge na ploščicah….

 6. bonbonček

  nosijo, nosijo….preverjeno…večkrat….kar pa še vedno raje vidim kot volnene žabe do popka….sicer pa, pri -10 in več tudi jaz navlečem nase dvojne dolge gate in trojne dokolenke….in potem je eno samo veselje, ko mi reče “na hitro mi pokaži kako globoko me ljubiš”….

 7. ja nosim iskljucivo zenski tanga ves zbog udobnosti i lepo se osecam u njemu tanga je zakon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *