Prekletstvo LP se nadaljuje

Rim – večno mesto je tretjič gostilo večni finale večne igre. V Kopru tramontana v Rimu fatamorgana. Rdeči vragi niso uspeli pregnati prekletstva, da bi kot prvi v zgodovini ubranili naslov prvaka Lige prvakov. Na ta podvig bomo morali počakati neko drugo leto in mogoče neko drugo ekipo. Seveda nimam namena skopariti s kritikami na račun Rdečih vragov, čeprav sem njih navijač. Potem, ko so celo sezono LP odigrali kot edini brez poraza, so se na tem področju oddolžili v najbolj neprimernem trenutku. Pa še zelo prepričljivo povrh. Ni dvoma, Barcelona je nesporni novi prvak LP in pokal bo tretjič zasluženo romal v njih vitrine. Ampak, ni bila Barcelona tako superiorna, kot so bili Rdeči vragi slabi. Naravnost porazni. Odigrali so daleč… najslabšo tekmo letos, ne samo v LP, ampak še celem prvenstvu zraven. Enostavno niso bili niti bleda senca tistih Rdečih vragov, ki je v svoji razpoznavnosti igre mlela nasprotnike. Ni bilo žara, ni bilo želje, ni bilo borbenosti, ni bilo ideje, ni bilo igre. Razen prvih pet minut. Vse ostalo so delovali kot bi bili na treningu. Lažjem. Res bi rad vedel, kaj jim je vrtelo pod podstrešjem. Saj jim človek ne bi mogel zameriti tudi če bi izgubili 5 : 0, če bi le pokazali vsaj tisto srčnost borbenosti, ki jih je pripeljala do tega finala. Ampak ne. Niti najmanjšega interesa niso pokazali. Akcij praktično sploh ni bilo, linije so bile razglašene in prepuščene volji in spretnosti posameznika, ki so bili itak vsi po vrsti brez navdiha. Ma ne vem, kot bi gledal počasni posnetek igre Rdečih vragov. Ki so bili vse prej kot vražji. Kapitalna napaka je itak bila tista, da so Barci prepustili sredino igrišča. Čakal sem, da bodo vsaj v drugem polčasu popravili vsaj to. Sicer so prvih pet minut drugega polčasa to izvajali a se potem spet vrnili v tisto sivino. Saj če ne bi spremljal Rdečih vragov skozi vse tekme, bi se še resno spraševal, kako sploh so se znašli v finalu. Seveda pa ostajam naprej navijač, čeprav se te bledosti ne da kar tako pozabiti. In čeprav se dogaja tudi najboljšim.
Barcelona tudi ni bila v svojem značilnem slogu, a dovolj prepričljiva, da je zasluženo pobasala pokal. Messi si je s svojim evrogolom mislim zaslužil tudi zlato kopačko za letos, kar je itak povsem zasluženo. Barcelona je enostavno, čeprav obrambno oslabljena – česar Rdeči vragi niso niti preizkusili, prikazala več srca in želje po naslovu. Guardiola je tako že v prvi trenerski sezoni dokazal, da ima nogomet v malem prstu, kljub svoji mladosti v letih. Očigledno je mlad tudi v podstrešju. Kar pričajo kar trije osvojeni pokali v slabem mesecu, ki so prispevali k temu, da se bodo navijači Barce treznili še celo poletje.
Je pa celotna predstava, čeprav brez nekega presežka, razen tistega finančnega, bila res paša za oči. Uvodna koreografija navijačev in celotnega programa, ki ga seveda tako ljubitelji nogometa, kot tisti, ki to niso, nikakor ne bi smeli zamuditi. Madež na spektakel so, spet, pustili navijači, čeprav pred in po tekmi. Le kaj je bilo potrebno navijačem Barce zganjati vandalizem, vedo le oni. Vsekakor so v tem delu oblatili zaslužen naslov Barce LP in ji naprtili še plačilo dodatne kazni, kateri se seveda ne bo izognila. Liga prvakov pač ni vaška šestnajsta liga in profesionalnost se zahteva tudi od navijačev.
In zdaj je na potezi Barcelona, da prekliče prekletstvo Lige prvakov in poskuša v naslednji sezoni ubraniti naslov. Misija nemogoče ?!

Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Prekletstvo LP se nadaljuje

 1. Gledala tekmo in zdaj mi ne bo treba vsaj en mesec do manikerke.Bi jih najraje spraskala.Joj kako sem jezna.

 2. heh,tudi sama sem bila presenečena nad ne interesiranostjo rdečih vragov za znžmago,…je pa zato moja hčera imela samogovore zaradi njih,kre je zanje tudi navijala

 3. Jaz ne vem kaj je vsem nogometnim “strokovnjakom” in ljubiteljem ali so slepi? Henry je, če se ne motim to lepo povedal v intervjuju. Rekel je, vsi govorijo kako lepo igramo NIHČE PA NE VIDI KAKO ZNAMO VRŠITI PRITISK NA EKIPO.

  Zakaj so bili VRAGI tako podrejeni in to prvič letos? Zato, ker letos še niso igrali proti BARCELONI. Vsak, kdor se je letos razigral proti Barceloni in hotel igrati odprto in napadalno je izgubil kot Real.

  Kdaj je Chealsa igral tako zaprto doma proti ManU? Nikoli, zakaj so tako igrali proti Barci? Zato ker je Barca ekipa iz Marsa in takšne še ni bilo. Zato nihče, tudi najboljši ne morejo igrati proti njim, ker dobijo kakor bi se odprli 4 gole, kot mačji kašelj. Govorim za največje ekipe, kjer ima tudi Barca potem 100% skoncentriranost in motivacijo.

  ManU ni bil toliko slab, koliko so bili Barcini igralci dobri. Niso mogli biti dobri, ker so bili nadigrani. Barcina nad moče se je torej pokazala v letošnjem finalu, ko je ManU zmrznil na celi fronti.

  P.S. ManU v finalu LP začne z novo postavitvijo, ki jo ni vajen oz. je nismo videli med sezono in to je s 4.4.2. Barca pa po starem 4.3.3. Kaj nam to pove, da so se jih na začetku BALI in ne brez razloga. “Vsi” naši nogometni strokovnjaki so dajali prednost ManU – zakaj je v SLO nogomet,kjer je, ker imamo takšne strokovnjake.

  lp

 4. Jani

  saj si razumel, da nikakor nisem oporekal zmagi Barce….sem pa krepko skritiziral “moje”….Barcelona tudi ni bila na tistem nivoju kakovosti, kot je znala biti….tudi njenih tekem sem se nagledal nekaj, da sem lahko imel primerjavo….upam si trditi le, da bi Barca drugače izgledala, če bi Rdeči vragi prebijali kot so to počeli prvih 5-6 minut in če se ne bi zgodil Eto….ampak, gole zabijajo praviloma le tisti, ki vztrajajo v srčnosti borbe….in iz tega naziva so pač Rdeči vragi totalno razočarali, kar so povsem pošteno priznali tudi sami….
  Barco se, po mojem, da razbijati itak le na en način – da ji odvzameš sredino….in še danes ne morem verjeti, da si Ferguson ni dovolil tega….oziroma, da si tega niso dovolili igralci….razumem tvojo vznesenost nad zmago Barce, ampak bodimo realni – Barca dejansko ni prikazala igre svojih najboljših izdanj, ampak dovolj za zmago….in tako kot so igrali Rdeči vragi na finalu, upam si trditi, bi jih lahko do tal potolklo kar polovica evropskih ekip….težko mi je to priznati, ampak kar je res je res…..
  lahko ti deloma pritrdim le, da je res izgledalo kot bi se Rdeči vragi bali Barce….od tod tudi tisti začetni juriš in želja po hitrem golu, ki pa se je spremenila v realnost, ko je gol dobil….a kot sem rekel, če bi vsaj pokazali srčnost, borbo in vsaj malo želje, bi jim človek zlahka oprostil….verjamem pa, da so se rdeči vragi krepko naučili iz tega poraza….ekipa se pomlajuje in vsekakor začenja v preporodu svoj novi pohod….prej kot slej se bosta oba tekmeca v evropi srečala in upam čimbolj pri vrhu….da bo potem zmaga slajša…rdečih vragov seveda….
  Guardioli je uspel met, katerega sanjajo vsi trenerji….koliko je bilo v tem začetniške sreče in koliko resničnega potenciala bomo seveda gledali od jeseni dalje…..zdaj pa počakajmo, če bo Barca preklicala prekletstvo in ubranila naslov….na vrh namreč zmore vsak, a na vrhu ostati….no, to zmorejo le izjemni….in Barca čez leto zagotovo ne bo izjemna…čeprav odlična….
  lp

 5. Barci bi tudi bilo lažje, če ne bi stal nasproti tako močan nasprotnik kot je ManU in bi tudi njena igra bila videti bolje. Da ManU ni pokazal srca tudi ni res, še več so ga na začetku, še večjo željo. Vendar se moram ponoviti – izkušnja jih je presenetila – srečali so se z Barco in to jim je tudi vzelo pogum za vse. Videlo se je pa šele nekje v 80 minuti in ne prej.

  Na začetku so bili oboji v krču, ManU se je pognal in visoko pokril – vendar tega ni mogel početi cele tekme in je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo napad Barce prebil, ker bo zadaj več lukenj, kot igralcev. Na srečo so že v prvem napadu. Od takrat dalje pa tudi ManU ni stal več tako visoko…,poskušal je že, pa več ni mogel. V vsem tistem začetnem prerivanju in nervozi so imeli beli večkrat srečo in se jim je žoga vračala “v noge” – zato je tudi bilo videti, kot, da ne vem kako prevladujejo.

  Možno je tudi, da je Guaridola rekel, pustite jim žogo par minut, da dobite občutek, potem pa jo vzeti in plesti mrežo. ManU je imel srečo, da je Alves sedel na klopi, ker potem bi šele bilo nevarno. Vedeli, da menjava ne bo prodirala in so ta prostor puščali nepokrit – igralce pa razporedili drugje.

  V drugem polčasu je prevesil Puyol – šel je bolj v napad – odvzel žogo za drugi gol. Skoraj zabil z glavo za 3:0. In bil večkrat na 16 metrov od vratarja ManU.

  P.S. Neresno je takšno tekmo primerjati z ostalimi iz sezone in jo ocenjevati. Samo način igre je že drugačen, Puyol, Sylvinio sta podala in se takoj vrnila v obrambo. Saj v prvem polčasu, v takšni tekmi so drugačni vložki. Enostavno letos nihče ni mogel igrati z Barco – kdor koli se je odprl je bil povožen – Bayern, Real, če bi se Chelsea pognal v dir, kot drugi bi bilo tudi 3.0 za Barco.

  P.P.S. ManU je imel možnost, da zmaga Barco pod samo enim pogojem in ta je bil ta, da jih vodi Hidink. Svetovni bunker in potem kontra. ManU jevi napadalci ne bi zapravili toliko čistih priložnosti, kot jih je Drogba.

 6. Jani

  res, ampak res razumem tvoje navdušenje…ampak, bodimo relni….ne odstopam od ničesar kar sem zapisal….ena cvetka pač ne prinese pomladi…čez poletje pa se bo ustvaril recept tudi za Barco….res neresno pa je sploh pomisliti, da bi Higing vodil Rdeče vrage…..tisto kar je pokazal Chelsea proti barci je zame osebno sramota za nogomet…Higingu sicer ne oporekam delne kakovosti,ki pa v načinu igre Rdečih vragov nima kaj iskati…. ampak totalno kakovost mu lahko priznam šele takrat, ko bo, tako kot Sir Ferguson vodil eno samo ekipo 22 in več let….šprint pač zmore vsak, maraton le redki….

 7. Glej, kje ti vidiš kakšno navdušenost? Realno je to, da Barci letos ni bila kos nobena ekipa. Drugo leto pa je drugo leto. Letos in tej ekipi, ki je tako igrala pa ni bil kos nihče – niti ManU, niti drugi dan, niti drug stadion itd.

  Hidinka sem omenil, kot opcijo – edino opcijo za ManU. ManU bi lahko zmagal samo s sramotno igro za nogomet (totalni bunker) in dobrimi proti napadi, ki bi jih Berbatov, Roney, Tevez in Ronaldo izkoristili veliko bolj kakor jih je Drogba. To je bila edina možna pot za ManU v finalu in nobena druga, če so hoteli zmagati. Ferguson si za ManU takšnega ponižanja ni mogel privoščiti. Raje izgubi, kot, da ga imajo za “strahopetca” in “sramoto”.

  Ker je Ferguson dobro vedel, kaj ga čaka v finalu je postavil iz “strahu” postavil postavo 4.4.2. in visoko pokrivanje od prve minute v upanju na hiter gol in potem bi ManU mogoče lahko vsaj malo pariral Barci. Bili so blizu zaradi Ronalda, vendar niso bili dovolj blizu. Lovec je SKORAJ ustrelil zajca, pa ga vendarle ni.

  Vendar je Barca pokazala proti Chealseaju, da niti hiter gol, niti rdeči karton je ne morejo vreči toliko iz takta, da ne bi napadali in stisnili nasprotnika pa naj bo to tudi domač stadion MODRIH.

  Četudi bi ManU dosegel gol na začetku bi na koncu izgubili. Letos pravim, drugo leto je drugo leto.

 8. Jani

  kako bi bilo, če bi Rdeči vragi zabili gol v prvih minutah, ne veva ne ti ne jaz, ne nihče, niti ne bomo izvedeli….vemo le,da bi bilo drugače….tiste tekme Barce proti Chelseju pa res ne bi rad komentiral….ko se zvezde poklopijo se pač poklopijo….in do naslednje bitke je pač treba športno čestitati Barci za naslov…..vse ostalo pa sem že zapisal….

Leave a Reply

Your email address will not be published.