Dobrodelna akcija za kolo Borisa Popoviča

Presežkom našega vrlega župana republike Palma de Popo kar ni videti konca. Potem, ko smo pešci najprej bili deležni palm, zaradi katerih se ne vidi drevesa, malo kasneje smo avtomobilisti in motoristi dobili brezplačno avtopralnico v podobi svetleče fontane, se je naš vrli župan odločil zapolniti še manjkajoči člen v tej navezi – kolesarje. Seveda drži, da imamo v Kopru dokaj urejene kolesarske steze, čeprav so to bile še pred sedanjim županom, ampak nova pridobitev pa je zagotovo unikum v Sloveniji….
Včeraj, ko sem se odpravil na svojo običajno kolesarsko pustolovščino po Obali, sem naletel na novost ob kateri sem se res moral ustaviti. In potem sem gledal in gledal. In se čudil. In do tega trenutka se še nisem nehal smejati. Smeh pa je pol zdravja.
Kolesarji v Kopru smo namreč dobili čisto svoje krožišče. Žal brez fontane ali palme v sredini, kar pa ne zmanjša občutka vrtoglavosti, preden iz tega kroga ubereš v pravo smer.

Tako je naš župan spet postal prvi v res izvirnih pogruntavščinah, mi kolesarji pa smo končno dobili svoj vrtiljak. Stavim, da bo to krožišče postalo nova ikona Kopra, le tisto zebro bo treba malo dlje privezati.
Ker pa nam je naš Popo omogočil, da smo postali prvi kolesarji s krožiščem v naši podalpski, sem se odločil izpeljati akcijo zbiranja sredstev za nakup novega kolesa za našega župana, da bo lahko osebno otvoril to kolesarsko krožišče. Zato ker se strinjate z mano, da bo slika z našim Popotom na kolesu na sredini kroga dosti bolj atraktivna.

No, pa dajmo zdaj iz te zabave narediti resno zabavo – akcijo nakupa kolesa županu Borisu Popoviču za otvoritev tega krožišča in zabavo ob tem dogodku. Pravila akcije. Najprej bomo izbrali najbolj ugodnega ponudnika novega kolesa za župana, kateremu bo vsak lahko neposredno nakazal svoj prispevek. Za piknik, ki je brezplačen za tiste, ki prispevate, in zabavo, ob podelitvi in častnem krogu župana z novim akcijskim kolesom, po novem krožišču, je že poskrbljeno.

Vsi, ki v akciji želite sodelovati in želite prispevati sredstva ali sponzorirati za nakup kolesa za našega župana, lahko pustite komentar namere ali pa mi to sporočite preko e-maila : DonMarkoM@gmail.com.

Don Marko M

foto vir - mojevro.si

foto vir - mojevro.si

 

30 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dobrodelna akcija za kolo Borisa Popoviča

 1. znaka še ni….bo pa sigurno na otvoritvi…. 🙂
  drugače pa gre za resno akcijo, tako da lahko predlagaš trgovino s kolesi, kjer se bo kolo kupilo in seveda lahko mirne duše kak evro potem prispevaš, ko bo izbrana trgovina oz. proizvajalec….
  predlagaš lahko tudi slovenskega glasbenega izvajalca, ki bo igral na otvoritvi….
  seveda boš potem, kot tista, ki je prispevala za nakup, povsem brezplačno jedla in pila in žurala ob glasbi na pikniku, kot sem zapisal….
  lahko poveš naprej…. 😎

 2. 😆 jaz predlagam kar domači Rog-kolo,pesem pa je lahko “used se gor na štango,bova tko hitrej pršla,,,,”,je povezana s kolesarjenjem,……mimogrede,kje pa so naredili to krožišče v Kopru?

 3. ženska, daj ga ne seri no 🙂 …Rog-a ni več….čeprav jaz njegovo eksotiko še vozim…..krožišče pa se nahaja na semedelski vpadnici, takoj čez most ob obvoznici oz. pred podvozom…
  drugače pa, da boš jasno razumela, če nisi pozorno prebrala…
  1. predlagaš svoj kak evrček prispevka za nakup kolesa za župana
  2. napišeš predlog v kateri trgovini se bo kolo kupilo
  3. predlagaš slovensko glasbeno skupino, ki bo igrala na otvoritvi
  4. prideš na brezplačni piknik in zabavo ob otvoritvi, ko bo župan peljal častni krog
  …kapiš zdaj vse ? …ker rišem bolj slabo… 🙂

 4. Ker se gre za politika (kot je vaš Popo), predlagam “posebno” kolo, s posebnimi značilnostmi.
  Najbolj primeren bi bil kak Pony z dodatki, čeprav jih po moje več ne delajo. Kakšnega si imel pa ti v mislih?

  Kar se tgovin tiče, poznam le eno, ki je naša lokalna, kar pomeni, da je precej daleč od Kopra.

  Od skupin pa predlagam RattleSnake. 🙂

  Kar se tiče kolesa in ženskih užitkov na njem – obstajajo še bolj sofisticirane različice; z dodatkom 🙂

 5. Mucek,odlična ta tvoja ideja.Sem takoj za takšne.Prispevala bom 5 € za kolo,če pa bo Popo zdržal cel krog,bom dodala še 5.Trgovino bi jaz kar Hervisa.Nastopajo pa lahko Kingston ker bo to dogodek za javnost.Na piknik za otvoritev pa z medom sigurno prideva že ker mi pripada vse zastonj.Samo da Popota na kolesu vidim.To se ne vidi vsak dan. 🙂

 6. Čeprav nisem iz obale,bom pa prišel,da sodelujem v tej akciji.Pohvale ti za idejo.Prispevam pa 10€ za kolo,ker je vaš župan res izviren s tem krožiščem.Trgovina mi nobena ne pade na pamet igrali pa bi lahko Zmelkoow.Na piknik pa pripeljem tudi svojo lepšo polovico.Se vidimo.Lp

 7. bom prispevala 5 evrčkov za kolo,predlagam samo,da mu kupite kakega u izi,da ne bo preveč oddivjal po krožnem in ga lahko ven vrže :mrgreen:

 8. sn pensau da ki se zezaš ma vidin da je to akcija seria alora dan 5 eura za bici iz hervisa.godejo lhko zmelkoow.samo da je fešta da vidimo popeta na bicikleti

 9. Hihi.Ful dora stvar.Prispevam 5€ da vidim Popota na bičikleti.Kupimo jo lahko pri Ritoši v Izoli igrajo pa lahko Zmelkoowi.Res cool ta ideja.

 10. plujem

  no, zame naš župan ni politik, ne glede na status….ta akcija se pelje zgolj pod župansko noto….
  dober predlog pa za Pony-ja….Rog jih sicer ne deal več, ampak obstajajo različice drugih….sprejet predlog…le še tiste dodatke definiraj… 🙂
  akcija je vseslovenska, torej pridejo v poštev trgovine iz cele Slovenije…tudi iz Italije in Avstrije…
  skupina RattleSnake tudi potrjena….nastopal bo seveda tisti, ki bo prejel največ glasov…
  za žensko iznajdljivost na kolesu pa sploh ne dvomim…. 🙂

 11. snežana

  no, tako se govori…..hvala za prispevek….kolo bo seveda moralo biti prilagojeno, upoštevajoč vozne sposobnosti našega župana….

 12. ivonca

  tnx….tudi za prispevek….pa se mi zdi, da boš morala dodati še tistih drugih 5 evrčkov…. 🙂
  župana se že itak težko vidi na kolesu, sploh pa v krožišču….in prav imaš, da se to ne vidi vsak dan, ker se bo videlo le en dan….
  trgovina potrjena, Kingstoni tudi….pa povej naprej…

 13. billy

  oho, ti pa se razumeš v šow biznis….kar 10 evrčkov, pa še tvoj župan ni…odlično razmišljanje….
  ko se spomniš trgovine jo kar dodaj…..Zmelkoow pa potrjeni….se vidimo…

 14. mandi

  pravo razmišljanje….kaj pa nam ostane še v življenju, če ni zabave….Zmelkoow in trgovina pa potrjena….da bo fešta k’ enbot….

 15. cicibella

  tnx….tudi za prispevek….potrjena tako glasba kot trgovina….sicer pa, če bo na otvoritvi toliko ljudi, kot je že prebralo poziv te akcije, jo bo treba prestaviti na stadion, ker bo tam zelo premajhno….

 16. Posrečena zadevca tole krožišče,pr nas bi tud kakega rabl,sam naš Šrot ni za take pogruntavščine.
  Glej,jst predlagam kakega Holandca s košarco,da se bo ob nedeljah lahko odpeljal s kolesom seveda na tržnico po bio zelenjavco.Bom prispevala teh 5€,bi rada vidla Popota na Holandcu!!hehe
  Kaj druzga kot Hervis mi itak ne pade na pamet.Glede benda,pa bi ti lahko kako svojo zaigral!!!
  Lp

 17. Polovico avtomobilistov bi postavil na kolo in naj trenirajo na tem krožišču 😆 mogoče bi čez leta skapirali “kako se to dela” in bi se lahko vrnili v avtomobile 😆

 18. seveda bom tudi jaz prispevala 5 evrov za kolo,pa da vidim tvojega župana na kolesu kako ga goni 😆

 19. Kakšno kolo? Hm. Idej je več.
  Sem malce razmišljala in brskala po spletu.

  Kot dodatke morda košarico; obvezno leseno zaradi prijaznosti do okolja :); kaj takšnega npr. http://www.sportshop.si/Products.aspx?subcategory_id=70. V njo bi občani lahko dajali predloge za izboljšanje svojega kraja. 😀 Pa tudi za nakupovanje na tržnici bi bila primerna. :).

  Potem obvezno sledi hupa; ki mora biti opazna in glasna, da se ga bo slišalo, ko bo za zgled kolesaril po Kopru. Morda kaj takšnega s trojno hupo (samo ne vem, če se jo da zmontirat tut na kolo).

  Nato sedež, ki mora biti udoben in pa topel, ker prihaja zima :). Da bo lahko kljub mrzlemu vetru pogosto pedalčkal po Kopru.
  Če bi se šli pa malo “višjo modo” (beri hot in winter), morda kombinacija tega: http://www.chubbyscruisers.com/shop/leopard-bicycle-seat-p-167.html in tega: http://www.chubbyscruisers.com/shop/leopard-beach-cruiser-grips-p-166.html.

  Če pa bi šli bolj v stilu preproste “slovenskosti” in slogana I feel SLOVEnija, pa npr. kej takšnega: http://crochetme.com/patterns/heartfelt-bicycle-seat-cover, kar bi lahko naštrikale kake babice. Zraven bi se seveda dalo naštrikat tut oprijemke za roke. Če bi želeli popolno pristnost, bi lahko oboje bilo v barvah Koprskega grba 🙂

  Glede dizajna kolesa bi bil najboljši tale: http://antiquesandthearts.com/Archives/2007/08-August/images//2007-08-21__10-55-40Image4.GIF; ker pa takih ni za dobit, pa morda neki tazga: http://www.njuskalo.hr/image-w450/bicikli/bicikl-pony-rog-slika-621587.jpg ali tazga: http://www.shrani.si/f/1y/Wt/3CjcBupb/tt-pony.jpg; bi pa zaradi čistosti 😀 in dobrega namena predlagala popolnoma belo kolo: http://www.zurnal.org/cms/zstil/avtonavtika/index.html?id=47922.

  Ker pa je Popo verjetno veliko na poti in ker je prav, da pomislimo tudi na praktičnost, bi morda bila primerna izbira zložljiv Pony: http://www.trgoavto.si/index.php?page=izdelek&id=1668&item=99&grp=esperia&sklop=4&target=kolesa-esperia&media=. S čimer bi mu omogočili, da bi bil okoljsko osveščen lahko tudi v drugih krajih.

  Če pa bi RES želeli NEKAJ POSEBNEGA, predlagam tole: http://www.ccn.yamanashi.ac.jp/~morita/Composition/maternelle/IMAGES/monocycle2.jpg.

  Če bi pa želeli malce bolj divje, pa tole: http://www.funny-games.biz/images/pictures/1188-male-bicycle.jpg. Če bi bila otvoritev 1.12. pa tole: http://www.instablogsimages.com/images/2008/03/25/condom-bike_7071.jpg.

  A glede na te recesijske čase, bi zaenkrat bilo verjetno bolj primerno tole: http://www.freakingnews.com/Monocycle-Pictures-50166.asp.
  Da se pa ne bi zgodilo tole: http://www.scientistsofamerica.com/templates/image.php?id=59, bi bilo morda bolše tole: http://www.udobnoposvetu.si/lezikolesa/modeli/azub/azub-ibex.

  Upam pa, da bo denar tudi za I feel SLOVEnija & kolo: http://www.freewebs.com/markobajec/kolo/kolo_srce_mala.jpg. Ker je A MUST. 🙂

  In pa za tole: http://whollymatrimony.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/03/il_fullxfull59652101.jpg, kar je tut A MUST :). Naj se sliši in vidi. 🙂

  Trgovine: za vse želje, bi jih bilo potrebno vključiti več. Zaradi skromnosti in iznajdljivosti, pa se večina stvari najde že v najbližnjem Intersparu. 🙂

  Za prispevek sem tudi jaz; upam pa, da bo to tut kaj po medijih; za nas, ki smo v KP samo parkrat letno. 🙂

  (In, da, ženska iznajdljivost na kolesih (pa še kje) je precejšnja :))

 20. Tole pa morm videt.Stavm da ma vaš župan dve leve noge za kolo in da bo zapelal u morje.Moj prispevk pa je 7€ da popsiju mal sreče podarim.Za trgovino je vseen kr vem da se boš dober zdilal kjer kol.Tist predlog prej pa je dobr tko da mislim da bi blo dobr,da bi kr ti z bendom nažigal.Pridemo zihr iz žabjega sela na to žurko. :))))

 21. Natalija

  koliko je posrečena zadeva se bo videlo, ko bo krožišče finalizirano….zaenkrat je še vedno v izgradnji….naslednja fotka krožišča bo tako še bolj pestra….seveda jo bom dodal na blog…ne bo me čudilo, če bo na betonskem stebru sredi krožišča tudi znak za Las Vegas – 12132 milj….pod njim pa Semedela – 121,32 m….
  vaš Šrot mogoče ni za take štose, ampak to le zato, ker še ni zasadil prve palme…od tam dalje se vse vrti v krogu….
  tole za Holandca verzijo pa se mi zdi odlična ideja….predvsem, ker že doooolgo nisem videl letečega holandca…..
  za trgovino imaš potrjeno, za potrditev mojega nastopa pa čakam konec zasedanja hišnega sveta….malo je na tehtnici, ker dve totalni karizmi na kupu, župan in jaz, lahko povzročiva trenja pri občinstvu….kar je seveda odlično….računam, da bo župan prej končal svoj krog v krožišču kot jaz, tako, da ne bi smelo biti vprašljivosti vodilnega….tudi v besedi…. 🙂

 22. noah

  vidiš, enega od temeljnih namenov te akcije si že zadel v polno….mislim pa,da bi bilo zelo zanimivo, če bi se v omenjenem krožišču srečala vaš kloko in naš popo….oba seveda na kolesih….saj veš – glava družine (župan) pač mora biti vzor izvedbe…. 🙂
  iz preverjenih virov pa vem, da na tablah na v krožišču ne bo pisalo smer Izola, ampak Piran….mislim, da se boš moral pritožiti – zaradi napačne rabe dvojezičnosti…. 🙂

 23. nena

  od kar se je ta moja akcija razširila tudi po Facebook-u, število željnih videti našega župana kako goni a, za spremembo, ne zagoni, strmo narašča….kot vse kaže, zdaj res ne bo imel druge možnosti, kot odpeljati otvoritveni častni krog na zanj posebej prirejenem kolesu…..ker se naš župan najbolje znajde na štirih kolesih, bo tudi to njega kolo imelo štiri kolesa….

 24. Plujem

  enostavno ti moram čestitati za to diplomsko nalogo….predvsem me je fasciniral tisti LOVE znak in ga bo treba predlagati za v sredino krožišča…..
  za tip kolesa pa si me čisto zmedla, tako, da se še vedno odločam, kaj mi je najbolj sedlo v oko….
  glede prikaza otvoritvene vožnje našega župana v krožišču, pa se ti ni treba sekirati, da bi kateri medij manjkal….mogoče bodo zgrešili župana, a prav nobeden krožišča…..in ker si par krat letno v Kp, boš takrat tam….
  akcija pa se drugače še dan, dva bliža h koncu….sredstev je namreč že dovolj za osnovno verzijo, tako da če bo kaj zbrano še za luksuzne dodatke prav, če ne pa ravno tako….
  eh, verjemi, če kaj vem, potem vem več kot odlično, da je ženska iznajdljivost brezmejna…..pa ne sprašuj kako vem….. 🙂

 25. sweet thing

  po višini prispevka vidim, da res za nianso bolj obožuješ našega župana kot ostali…..kar ne pomeni,da boš zaradi tega imela kakšen privilegij prve vrste in to…. 🙂
  pa kako greš lahko stavit kaj takšnega….kaj ne veš, da stavijo samo bosanci ?…..sprejmem stavo….trdim,da ne bo zapeljal v morje….Badaševica je bližje…..
  zdaj, če me boste še dosti zajebavali bom še res band zložil na kup za otvoritev,pa da vidim, kdo bo preživel…. 🙂

 26. Dober blog,tudi ta post.Moram priznati,da mi je blizu tvoj sarko dark english humor.V akcijo prispevam 20 € a ne zaradi župana temveč,ker se mi zdi smotrno investirati vate.Na otvoritev pridem v dvoje.Lp,Vitomir

 27. Me zanima kako boš Popoviča spravil na otvoritev ko pa ga niti policija niti sodišče ne morejo spravit na obravnavo.Imam pa veze da lahko v eni trgovini zrihtam 50% popust za kolo.Lahko pa računaš da pridem tja na otvoritev kjer bom dodal pet evrov.

 28. krožni

  hja, enostavno….krožišče pač ni sodišče….česar v obratni smeri ne upam trditi….za popust pa boš mogoče celo prišel prav….na otvoritvi boš sploh prišel prav… 🙂

 29. corleone

  tnx….brez lažne skromnosti – zrasel sem za par cm….jaz bi te takoj predlagal za menedžerja leta najmanj….že zato, ker se ti zdi investicija v človeka smotrna….pravzaprav naš župan sorodno razmišlja….investira v človeka…v prvi osebi ednine….se vidimo na otvoritvi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.