Zmagovalka EMA 2011- Severina

Priznam, sploh nisem razmišljal, da bi si vzel čas za ogled tistega nekaj, čemur pravimo EMA. Že nekaj let namreč, bolj ali manj, predvsem pa uspešno, ignoriram ta megagalaktični spektakel in včasih se vdam se le, ko je že končano, ker se pač spodobi, da si na tekočem s splošno razgledanostjo, čeprav nekih hudih povezav med razgledanostjo in Emo še vedno nisem seštel, ampak, ko ti začnejo iz vseh strani nažigat, da je polka kraljica, valček pa kralj, no, potem pa že moram malo firbec potolažiti. Ampak letos, hmm, grr, ooooh in aaah, letos sem se odločil skoraj teden dni prej, da si Emo ogledam. Še več, daljinca televizije bo muca skrila, kar ne bo težko in čisto verjetno, ker jo dejansko imam na zalogi. Muco namreč. Še prej pa… se bo teve zataknil, bemti digitalno nesigurno tehniko, na nacionalnem programu.

Reskiral bom tudi čudne poglede in verjetno še bolj čudne komentarje na mojo odločitev, katere si bo nedvomno privoščil moj ženski družinski klan, ki je sicer od mene že vajen tudi tistega, česar še sam nisem.
Ja, ne bo mi enostavno, ko bodo v mojem argumentiranem govoru prevladovali izgovori za to odločitev, sploh, ker je težko prepričati nekoga, kateremu ves čas, dan za dnem razlagaš, da je rock’nroll edino upanje in omembe vredno tudi v glasbi, potem pa, sploh po lanski zmagovalki, prijaviš, da se bomo letos šli Emo.

Ampak tokrat imam nesporen argument v rokavu, katerega se bom najprej oklepal kot pijan plota, spotoma pa ga, da bo vsaj plotu lažje, stresal iz rokava v prepričljiv zagovor. In ta argument sliši na ime – Severina ! Ja, tam kjer je Severina, tam je rock’n’roll.
Čisto priznam, da nimam niti najmanjšega pojma, kdo sploh bo nastopal v tem Ema Rambo fajtu za odhod na Evrosong in zelo verjetno ga ne bom imel niti po koncu, kar pa ne bo in ne spreminja bistva.
Bistvo pa je, da bom Emo gledal zgolj zaradi “strokovne” žirije. In to kakšne žirije ! Očitno je, da je tisti moški, ki so bili lani v žiriji, niso zadovoljili. Tudi publike. Tako, da je totalna prevetritev žirije logična posledica, tako logična, svaka čast tistemu, ki se je je spomnil, da sploh ne pomišljam, da je sestavljena diskriminatorno. Bodo pač tokrat ženske pokazale, čemu vse služijo jajca.

Darja Švajger, kot ena od žirantk, zagotovo ve, da se po jajcih ne hodi, Mojca Mavec, kot spet ena od žirantk, zagotovo  več kot ve, kako jajca obračati po dlaneh ne da bi jim spremenila oblike, ampak obe sta, čeprav nedvomno talentirani in  rutinirani, pravi amaterki proti jajčnim (spo)znanjem Severine in v tem delu tista pregovornost o Slovenkah čisto izvisi.
Jasno, moj(a) favorit(ka) letošnje Eme je Severina, ki je že postala še bolj slovenska diva od samooklicane Helene Blagne in v ta namen bom žrtvoval tisti dve uri, ali koliko že. O tem, da bom zelo globoko in počasi dihal, čeprav s povišanim utripom vsakič, ko bo Severino režiser prikazal v prvem kadru je seveda odveč globinsko razlagati, a bolje zanj, da jo bo pokazal vsaj 5x, če ne mu moja rtv naročnina ne bo več pomagala pri plači.

Če pa bo, poleg teh nekaj sekundnih prvih kadrov, zraven še zapela na odru, potem bo popravljen ugled Eme za vsa leta nazaj, od nastopa Sester naprej in jaz bom potem sigurno glasoval za Severino, čeprav ne vem še, pod katero številko jo bodo skrili, ampak jaz bom že našel način.
Tam, kjer je Severina, tam je uspeh zagotovljen in če kdo, potem ravno ona hudičevo dobro ve, kako devojka sa sela postane prva dama u gradu, kakor takisto, čeprav v obratnem zaporedju, dobro vesta Švajgerca in Mavčeva. Ker glas ljudstva v naši podalpski, kar se kaže konstantno in nazadnje tudi na lanski Emi, sproža samomorilska nagnjenja tudi tistemu najvišjemu tam zgoraj, kakor tistemu spodaj, bo kar prav, da bo beseda te ženske žirije usodna.

Če bodo oddajale svoje simpatije po navodilih svojih sivih celic in ne tistih Miše Molk, nas utegne celo doleteti, po že obupno sušnih letih, predstavnik, ki bo celo opazno in zadovoljivo promoviral našo podalpsko na Evrosongu. Ja, točno zato, ker ima Severina nos….pa še spotakljive boke, boljši airbag od Saške Lendero, ker jih pač za razliko od Saške, ne masira s svojimi dlanmi, ustnice, da bi se brez pomisleka spremenil v sladoled, smislom za humor, ki v shot down spravi vse naše stand-up komike….
Sem še kaj pozabil ? Aja, seveda, Severina zna peti. No ja, vsaj ena na Emi pa mora tudi to znati.

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zmagovalka EMA 2011- Severina

  1. Slovenski glasbeniki se baje že zgražajo in počutijo ogrožene,ker bo v žiriji Seve.Nisem nek njen fan pa vseeno mislm,da bo zaradi nje vsaj mal bolj zabavno vse skupaj,če bo že muzke bolj za pod noht.

  2. Kot na Obali poznamo Fillija,direktorja rtv,je malo čudno,da bo Severina v žiriji.Mogoče Filli še ne ve,da bo ali pa se le ne pusti motiti na smučanju.Meni se to zdi dobra poteza,ker sem Severinina oboževalka.

  3. Haha,mucek.To tvoje prepričevanje tvojega ženskega klana bi pa rada v živo gledala. 🙂 Kar naj bo Severina,bomo vsaj malo zabave imeli. 😉

  4. Dejan

    kako bi se šele nekateri slovenski glasbeniki zgražali, če bi Severina tekmovala v izboru…..no ja, saj smo, na žalost, še kaj hujšega navajeni od nekaterih naših glasbenikov, samo dobre glasbe ne…

  5. Obala

    hm,ja….tudi sam osebno več kot odlično vem,da generalni rtv Filli ni baš navdušenec glasbenikov južno od Kolpe….ampak recimo, da se je kaj spremenilo v miselnosti skozi leta, sploh pa ima EMA prednost pred osebnimi pomisleki, torej je šow na prvem mestu, ker le ta prinaša gledanost in posledično zaslužek….biznis pač…in Severina je čisti biznis….tudi to…

  6. Na Drugem svetu so napisali,da se čudiš nad takšno žirijo Eme.Kolkr vidim se nič ne čudiš,ker ti je vse jasno.Če bo šlo tko naprej bo ta Ema res postala spektakel Severine,kar je tud po svoje prav.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *