Ista zgodba

Ko starš otroku tudi 100tič ponovi isto zgodbo, se temu reče vzgoja. Ko učitelj v šoli tudi 100tič učencem ponovi isto zgodbo, se temu reče učenje.  Ko odrasel partner partnerju tudi 100tič ponovi isto zgodbo, se temu reče teženje. Ko župnik vernikom tudi 100tič ponovi isto zgodbo, se temu reče utrjevanje vere. Ko kriminalec tudi 100tič dolžniku ponovi isto zgodbo, se temu reče izsiljevanje. Ko policaj  tudi 100tič…. priprtemu na zaslišanju ponovi isto zgodbo, se temu reče pranje možganov. In ko politik(i) tudi 100tič ljudstvu ponovi(jo) isto zgodbo, se temu reče – Slovenija.

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ista zgodba

 1. Vse drži kot pribito, zadnji stavek pa itak.
  Pri pranju možganov pa nisem mogla mimo “ko nam v reklamah že 100tič povejo, da bo z uporabo pralnega praška xy naše perilo bolj belo…”

 2. Mucek,ko tudi stotič tako enostavno v sliki in besedi prikažeš našo državico,se temu reče višek umetnosti. 😉

 3. Don,se še nisem odločil ali se smejati,ali ostati resno zamišljen nad to tvojo umetnijo.Naj ti povem še,da sem ta tvoj zapis dobil Twitan in preko maila od drugod še preden sem obiskal tvoj blog.Spet krožiš.;)Lp

 4. Kaj sedaj tečemo zadnjo krog?
  Nekateri imamo občutek, da nas bodo nagnali žejne in lačne čez to obdobje recesije.

 5. Dušan,

  ne, ne tečemo zadnji krog, ker se je čas začel vrteti nazaj….kar pa še ne pomeni, da bo zaradi tega kaj manj žejno lačnih nagnanih….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *