(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 5

Medtem, ko časnik Finance Hildo Tovšak, tudi po 11ih ovadbah, še vedno naslavlja kot prvo damo (bivšega) Vegrada, poudarek na dama, Senko Pličanič dodaja nadgradnje Janševi retoriki. Če smo državljani po Janševi miselnosti za na Luno, pa Pličanič dodaja, da državljani, ki ne podpiramo vlade, nismo normalni. Žerjav pa je šel še korak dlje v poneumljanjih in ustrahovanjih vlade, ter žugajoče oznanil, da nas mora biti strah. In ja, Žerjav ima prav. Res nas mora biti strah kozlarij te vlade. A minuli teden je prinesel tudi lepe trenutke….

V Koru smo teden začeli in zaključili s – plesom. Plesali smo po ulicah, trgih, plaži, skratka povsod. In to sredi belega dneva. Zamisli život u ritme muzike za ples pač. Uvodna prireditev, v sklopu Svetovnega dneva plesa pod nazivom Dencing on d strit, v mojem prevodu “migam, da ne zaribam” je še najbolj spominjala na revajvl hipi tajm gibanja nekoč. Kamor si pogledal migajoče rožice v vetru in ozvočenje, ki se je na koleščkih vozilo skupaj z res številnimi plesalci po mestu.

Glavnina plesalcev okoli 100 je bila konstantna, ostali so se po poti priklapljali in odklapljali, od malčkov do nonotov in nonic, pa vse vmes. Kar se mene tiče je lahko tako vsak vikend.

Potem je prišel večer in po okoliških hribih so, kot že 10letja poprej, v vsej svoji mogočnosti in krasoti zagoreli kresovi. Ogenj življenja, zaslug in upanja delavskemu razredu. Ni panike, prihaja njen čas…..

Naslednji dan smo se družine zbrale na tisti njivici in “oddelali” celodnevni piknik po vseh regolcah in dodatkih. Spet se je izkazalo, da smo “ta stari” večji otroci, kot naši otroci, v čemer so nas naši malčki celo podpirali. Ja, takšne dneve je treba ohranjati. Tudi 1. in 2. Maj-a.

Vladi se vedno bolj maje stolček in dnevi se štejejo. Počasi, a zanesljivo, so se procesom proti vladnim ukrepom množičneje začeli priključevati mlajši mladinci, tudi z maratonskim recitiranjem Cankarjevih Hlapcev pred parlamentom. Inteligentna revolucija, se reče temu. Škoda le, da so zapravili 16 ur pred parlamentom, če pa je dokazano, da v njem ni inteligence.

Jasno je, da bo Janševa vlada, v poskusu zasužnjevanja lastnega ljudstva, poražena v vsakem primeru. Če bo pristala na zahteve sindikatov, bo poražena in če premore vsaj malo nenormalnosti iz Lune, bo sama odstopila. Kar je sicer bolj utopija, če upoštevamo, na kakšen način so se prislinili na oblast, ampak dobro je vedeti, kako ob porazih ravnajo politiki v takšnih primerih drugod po Evropi.

Če pa ne bo pristala na zahteve sindikatov bo pa itak referendumsko odletela, z Janšem na čelu, na njim priljubljen planet, torej Luno.

Seveda obstaja še tretja možnost, da vlada umakne “šparovne” predlagane zakone in tako ostane naprej na svojih stolčkih in poskuša po drugih vzvodih, manj javnosti na očeh, torej zahrbtno, vrivati razne dodatke v spreminjanje obstoječe zakonodaje, kar pa ne pomeni nič drugega kot to, da bi v tem primeru izgubila vso kredibilnost in spoštovanje, kolikor malo ju je pač še ostalo od peščice njenih volilcev.

Policijski sindikati pa so začeli z zbiranjem podpisov v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o dodatnih intervencijskih ukrepih za leto 2012. Podpisi se bodo napovedano zbirali do 3. junija in Pličanič je že napovedal, da bo vlada v primeru referenduma vložila ustavno presojo. Pličanič se seveda ne spozna na ustavo RS, sploh 2 in 3.člen.

Povsem nenapovedano in v polni tišini pa je s spletne strani SDS izginil števec dolga Slovenije in graf, ki ga je spremljal. Ja, tisti števec z grafom, katerega je Janša tako opevano podtikal prejšnji vladi pred volitvami. In ne, ni naključje. Vsem pač ni treba vedeti, zakaj in kako je Janši uspelo v slabih 4ih mesecih porabiti že milijardo za samoonvekaj.

In seveda, tudi ta minuli teden ni minil brez bistroumnih izjav naših bolj ali manj znanih javnih osebnosti. Tukaj so moje izbrane…..

Janez Stanovnik, Ime tedna in meseca na Valu 202 :
“Mladi rod naj se varuje vojne, ki je največja nesreča. Vojna se rojeva na napakah, ki se dogajajo v miru.”
(Janez, vemo. Zato pa odstranjujemo napako in jo popravljamo. Sicer počasi, a odločno. Parcelo na Luni smo rezervirali. Vlada se bo sicer na njej malo gnetla, ampak vsaj ne bo mogla reči, da jim ljudstvo ni pomagalo)

Samo Hribar Milič, o predlogu ukinitve dela prostih dni 2. januar in 2 maj :
“V Sloveniji delamo manj kot v drugih državah.”
(gospod Milič, pa si res želite, da začnemo vsi delati, kot vaši gospodarski tajkuni ? Tudi prav. Ampak potem nič jokat, pa mami pod kiklco)

Društvo novinarjev Slovenije, ob mednarodnem dnevu svobode tiska :
“Zavedamo se svoje odgovornosti, zaveze visokim profesionalnim in etičnim merilom.”
(kaj bi bilo šele, če bi se zavedali, kako izgleda odgovorno visoko profesionalno in etično delo. STA kopi pejsta tuje medije, naši novinarji kopi pejstajo STA, oboji pa po ti izpuščajo črke. Vem ja, krivi so pritiski)

Marjan Poljšak, ob obletnici ustanovitve prve slovenske vlade po 2. svetovni vojni :
“V podzavesti imamo lastnosti naših prednikov, ki niso obupali, ko so bile razmere še hujše.”
(ja Marjan, ampak takrat je bila vlada zgolj in edino usmerjena k napredku in ustvarjanju. Drugače ni šlo. Mogoče pa bi morali vse zravnati do tal in še pol metra nižje, da bi dobili vlado, ki bo delala za ljudstvo in razvoj. Razvoj naprej seveda, ker teh vlad, ki gonijo nazaj, imamo že za polno Luno)

Senko Pličanič, o sindikalnih napovedih referenduma :
“Zdrava kmečka pamet pove, da referenduma o javnofinančnih vprašanjih v normalni državi ne sme biti.”
(e Senko, zdrava kmečka pamet pove tudi, da dober gospodar dolgo vlada le, če zna zaposliti svoje delavce in jih primerno nahraniti in stimulirati, če ne gre grunt u 3 p.m., gospodar pa v 4)

Radovan Žerjav, o napovedi referenduma :
“Referenduma se moramo bati vsi, ne le vlada, vsi v tej državi.”
( e pa Radovane, zakaj le bi se morali bati referenduma. Po izkušnjah, ko ste mlatili z zadnjimi tremi referendumi po Pahorjevi vladi je jasno, da so referendumi zgolj nekaj najboljšega. Sploh, za expresno menjavo vlade)

Gregor Virant, o odpovedi osebnega varovanja :
“Če so zaradi varčevalnih ukrepov javni uslužbenci na koga jezni, je to prej kakšen minister za finance.”
( aha Gregor, ampak vsi ostali državljani, vključno z javnimi uslužbenci, nismo pozabili, da minister za finance sedi na tistem stolčku, ker si mu ga ti nastavil)

Zoran Janković, o tem, kako vidi učinke ukrepov vlade :
“Posekajmo jablano, jeseni bomo pa pobirali sadove.”
( e Zoki, Zoki, tole si pa poenostavil. Če posekamo jabljano, jeseni lahko še vedno pobiramo sadove, kupe sadov in to vseh možnih. Jabolk tiste jablane mogoče ne, ampak, kdo pa trdi, da je bila jablana obdarjena z jabolki pred (od)sekanjem. Lahko je že posušena)

Don Marko M

httpv://www.youtube.com/watch?v=XThD5axjZpU

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 5

  1. Oooo mucek, tvoj ženski harem veselo pleše.Ma so cukrčki te tvoje smrkete. Kot tata. 😉 🙂

  2. Don,vidim dobro si se boril čez praznike,da nam ostaja 2.maj še naprej prost.;)
    Pličanič pa žali še posebej kmete,ko se sklicuje na kmečko pamet,ker nima pojma o kmečki pameti,še brez kmečke mu gre težko.Zanimive komentarje si spet pomodril.LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *