(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 12

Pozdravljeni, neubogljivi in uporniško neukrotljivi sodržavljani ! Minuli teden bo še najbolj ostal večno zapisan začetku dobe 1. ljudske vstaje v samostojni Sloveniji. Tik Tak. Karel Erjavec nas je (spet) osramotil v svetu. Din Don. Janševa vlada nas je uspešno (spet) spravila v recesijo. Dring,dring. Spomenka Hribar je kot prva priznala krivdo. Tik tak tok. Vreme je bilo, tako, na oko…..

Tokrat začenjam z večno nepozabno. Minuli teden smo večina državljanov našo malo podalpsko (končno) vpisali na svetovni zemljevid prepoznavnosti, z vsesplošno medijsko svetovno podporo.

Začeli smo dobo 1. državljanske vstaje v samostojni Sloveniji – za odstranitev vseh skorumpirano lopovskih politikov/elite. Vrhunec gibanja v doseženih ciljih vidim v vreli pomladi 2013. Ni lepšega, kot država, v kateri državljani, vsaj večina njih, točno vemo, kaj hočemo.

Izjemno sramoto pa nam je v očeh svetovne javnosti nakopal Karel Erjavec. Kot zunanji minister si je namreč dovolil odreči podporo Palestini na poti njene samostojnosti. Kot, da se mi nikoli nismo osamosvajali…..

Potem, ko je generalna skupščina Združenih narodov resolucijsko s 138 glasovi ZA Palestini potrdila status države nečlanice, se je “naš” Erjavec  vdržal glasovanja. Lep odnos naših politikov do tistih, ki se hočejo osvoboditi. Dvoma torej ni, kaj si Erjavec z Janšo misli o vstaji svojih državljanov.

Janezu Janši je uspelo v samo dobre pol leta steptati BDP in državo spraviti spet v recesijo. Upravičeno s strahom lahko pričakujemo celoletne rezultate dela Janševe vlade. A obenem tudi z zanimanjem, kam je Janševa vlada pognala ves denar, s krediti vred, ker ljudstvu se nič na boljše ne pozna njegovo zapravljanje.

Zdaj imamo tudi več kot jasne dokaze, da je “varčevalna” politika Janševe vlade zgolj totalen polom in dokončna pot v recesijo in uničevanje tudi socialne države. Parlament bo treba temeljito počistiti. Din don – ljudstvo vstopa v svoj dom brez povabila.

Dobili smo tudi 4ega predsednika države. To je postal Borut Pahor. Ne glede na to, kaj si o njem mislim, se pač spodobi, da mu športno čestitam. Tudi za to, ker bo postal mister predčasni – predčasno je letel kot premier, predčasno bo letel kot predsednik države.

Upoštevajoč volilno udeležbo, je Pahor postal predsednik zgolj 19% državljanom in ja, ni me med njimi. Skoraj 70% državljanov pač še vedno ne podpiramo nobenega skorumpirano lopovskega politika elite in nadaljujemo 1. državljansko vstajo, dokler takšnih ne bo več na naši oblasti.

A da bo Pahor ustvarjal spravo, kot se je trkal ? Hja, dokler bo imel za spravljati, poleg sebe, dva enormna ega, Jankovića in Janšo, kakor tudi sindikate, vsi so ga namreč še lani gladko pometli, ni pričakovati napredka. Poleg tega pa je Borut Pahor itak jasno povedal, da je proti ljudskim protestom, celo mirnim. Enostavno povedano – fertik so!

A ne smemo zanemariti tudi enega pomembnega vidika v teh volitvah – prvič se je namreč zgodilo, da so Jankovićevi in Janševi združili moči v glasovanju proti drugemu kandidatu.

Kar sicer dokazuje, da med njimi obstajajo tudi takšni, ki po eni strani sicer nočejo več politikov do včeraj, a se v isti sapi tudi niso pripravljeni odreči skorumpiranim lopovskim politikom elite, ki so nas pripeljali v sedanjo stanje.

Sicer ne vem, kaj točno praznujejo tisti, ki so glasovali za predsedniška kandidata, vem pa, da ustavna večina 70% državljanov, ki nismo glasovali za nobenega od njih, od danes nadaljujemo praznovanje v protestu tudi proti takšnim, kot sta bila oba oz. vsi trije predsedniški kandidati. Vse dokler jih ne bo več !

Spomenka Hribar, nekdanja političarka skorumpirane politične elite je kot prva priznala soodgovornost za razmere, v katerih se je znašla država. To je javno priznala s klicem v oddajo Saše Hribarja, ko je svojo krivdo rahlo omilila tudi s tem, ko je donirala 1000€ v dobrodelnost.

Sašo Hribar je v svojem rednem petkovem radiu Ga-Ga začel akcijo preko katere skozi cel december poziva politike, naj darujejo po 1000 € za pomoči potrebne.

Sašo je namreč ugotovil to, kar sicer vemo vsi – namreč, da so v vseh dobrodelnih akcijah, ki so potekale do zdaj, vedno darovali ljudje, ki nis(m)o krivi za stanje v naši družbi in državi. Zato je pozval politike, ki pa so krivi za to, da darujejo denar in tako priznajo soodgovornost.

Tudi Spomenka je v tem sklopu sicer pozvala vse naše politike, naj darujejo po jurja za socialno ogrožene, ampak odziva njenih kolegic in kolegov (še) ni bilo. Razlog več, da ljudstvo od skorumpirane elite neustavljivo odločno zahtevamo izginule milijarde, ne samo tisočake.

Prvi učinki ljudske vstaje se torej že kažejo. In vsi tisti dosedanji levo desni lopovski politiki, ki bodo že sedaj priznali sokrivdo za današnjo situacijo, jim bo ljudstvo lahko delno prizaneslo v končni obsodbi. Ja, ne pričakujem takšne poteze priznanja od trenutnih v parlamentu in nekaterih županskih stolčkih, njih obsodbo pač.

Koalicija za ločitev države od Cerkve je začela zbirati podpise peticije za popolno obdavčitev Cerkve. To je samo ena od gest ljudstva, za katere mislim, da so nujno potrebne, čeprav zamujajo že 20 let, ampak bolje pozno, kot nikoli.

In zdaj še nekaj (ne)pozabnih izjav (ne)pozabnih v minulem zelo pestrem tednu, ki pa je bil predvsem napoved še bistveno zajetnejše pestrosti prihodnosti.

Miro Cerar, o naših politikih, sploh Gorenaku :
“Shod, tudi če ni prijavljen ali organiziran, zakon dopušča. Etična zavest je padla pod vse običajne standarde. Od vseh politikov bi pričakoval enako ogorčenje kot pri državljanih, saj je to škandal.”
( e Miro, zdaj itak ni več važno – zdaj prehaja vse tja, kjer bi sicer moralo že prej biti – v državljanske roke. Bomo že naučili pretekle, sedanje in bodoče politike, elito sploh…)

Pavle Čelik, o Gorenakovih bučkah nelegalnosti 1. ljudske vstaje :
“Ko so konec 80. ljudje na protestih podpirali Janeza Janšo, ni bilo nobenih prijav demonstracij.”
( takrat je bil Janša ZA demonstracije, danes je proti, čeprav so oboje ljudske. Ja, marsikomu danes obrača želodec z zavedanjem, da je s takratno podporo Janši v bistvu spustil na svobodo pravega diktatorja in tudi današnje njegove neonaciste….)

Slovenski vojaki sporočajo protestnikom :
“Če bo prišel trenutek, da nas bodo hoteli zlorabiti še s pošiljanjem na domače ulice, pa ste lahko popolnoma brez skrbi, saj vemo, kje in s kom bomo stali – Z VAMI!”
( naša vojska so očitno zavedni državljani….)

Srečko Zorko, o svojem odstopu iz mestnega sveta v Mariboru :
“Dogajanja v MOM-u in širše v domovini v zadnjih tednih so zame kot prepričanega demokrata onkraj mojega razumevanja političnega delovanja.”
(grad gori, grof beži – tudi v parlamentu v naslednjih mesecih….)

Franc Kangler, župan MOM v odhajanju :
“Odstopil bom le, če odstopita tudi ljubljanski župan Zoran Janković in koprski župan Boris Popovič ali pa če me k temu pozove premier Janez Janša.”
( e Franci…Janša te ne bo pozval, ker bo, z obema, odletel….ti Franci pa, saj veš – Gotof si! )

Boris Popovič, o pozivu Kanglerja k odstopu :
“Tudi jaz bi odstopil, če odstopita Barack Obama in Hu Jintao in če se Kate Middleton loči od Williama”
(e moj Pope….ma kaj res moraš vsem pokazati, kakšno mono od župana imamo – Hu Jintao je že pred tvojo izjavo odstopil oz. ni bil ponovno izvoljen, zamenjal ga je Xi Jinping. No, zdaj pa odstopi. Sam si rekel…..)

Komenator picikato, o volitvah :
“S temi predsedniki je tako kot s cestnimi vinjetami. Moraš jih kupit. So sicer različne a nianse so le v barvi. Se vidimo še naprej na protestih. Z drugo barvo vinjete strici iz Darsa niso poraženi -))”

Twitter – @VasjaSabeder, o volitvah :
“Najbolj se mi smilijo SDS-ovci, ki se morajo veselit, da je zmagal nekdo, ki so ga še pred enim letom zrušili. Gotovi ste vsi.”

Ernest Petrič, o ljudski vstaji :
“Ne smemo dopustiti, da morebitna kriminalna dejanja ostanejo neraziskana in nekaznovana. Hkrati ne smemo pustiti, da v tej državi začne vladati ulica.”
( e pa Ernest….danes smo tukaj, kjer smo, ravno zaradi tega, ker je vladala korupcija ulice….in državljani 1. državljanske vstaje nismo ulica, ampak zavedni državljani na ulici….ti pa poskrbi, da boste sodili hitro tistim, zaradi katerih smo na ulicah)

SDS in NSi, o medijskih predstavitvah protestov ljudske vstaje :
“Mediji so svoj prostor odprli izjavam, ki so tolerirale, razpihovale ali celo pomenile neposredno pozivanje k nasilju.”
(zdaj pa pojdite to reči še vsem tujim medijem, ki poročajo o naši ljudski vstaji….mi državljani že vemo, da ste ravno vi še najbolj nasilno uničevali to državo….)

Aleš Hojs, o ljudskih protestih :
“Mnenja izražajte, kot “v normalni pravni državi” morate.”
(e Hojs….če bi bili do zdaj normalna pravna država, potem ne bi šli državljani na ulice….in ja, Hojs – do zdaj smo izražali javna mnenja in voljo, kot smo morali, od zdaj jo bomo, kot bomo sami hoteli….svobodno torej, za pravno, socialno, pravično, svobodno državo….)

V petek sem bil z družino tudi na prvih protestih, proti skrumpiranim lopovsko škodljivim levo desno politikom, v Kopru. Bilo nas je 500, kar je za začetek odlično, proti 50k, ki prihajamo. To je bil sicer prvi, a začetek vseh protestov v nadaljevanju na Obali in na večini teh bom, tudi na Obali. Bašta je !

Spoštovane kolegice in kolegi protestniki v 1. splošni državljanski vstaji v Sloveniji – protestirajmo brez nasilja, a toliko bolj odločno v boju proti skorumpiranim političnim lopovom elite.
Nič in nihče nas ne ustavi – vse dokler jih ne bo več !

Don Marko M

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 12

 1. Usrana Barbika definitivno ni moj predsednik. Nisem ga volil (sicer tudi drugega kandidata nisem) in ga ne priznavam kot svojega predstavnika v svetu ali kjerkoli. S protesti pa je vsekakor treba nadaljevati in jih celo stopnjevati: po možnosti tako, da bodo demonstracije sredi belega delovnega dne in bo zablokirana vsa država in promet in javne službe. Bašta je, porka putana!

 2. Dobri smo bili v petek,za začetek.Sem ponosna tudi na moje kombinatke in da se tudi Obala vstaja.Gremo do končne zmage.Bašta je !

 3. filmoljub….protesti se bodo itak nadaljevali, dokler ne počistimo parlamenta in ostale skorumpirane nesnage…..ampak počasi in temeljito….čez zimo segrevanje, spomladi čez dan pred parlament, pa do konca….bašta je!

 4. Držte se Ljubljančani! Držte se Štajerci! Držte se Celjani! Držte se Ptujčani! Držte se Korošci! Držte se Trbovci! Držte se državljani Slovenije !

 5. Kaglerjev odstop je samo simbol. Odstopiti morajo vsi vodilni politiki z vlado na čelu. Te naci ekstremiste je pa treba z zakonom prepovedati in kaznovati tako,da služijo v zaporu samo za kazni.

 6. V tej fazi je pomembno, da čim več ljudi preneha biti pasivnih ovc in pristopi na demonstracije in pomaga s svojimi močmi, da prerastejo v gibanje in da se bo lahko zgodila artikulacija političnih ciljev….

 7. Nekatere skrajne leve in desne zdaj skrbijo nova imena naše ljudske revolucije. Alternativa novih imen,mogoče javnosti do sedaj neznani a moralno neoporečni se bodo gotovo pojavila. A res mislite, da smo se leta 91 odcepili samo zato, ker smo imeli imena?Takrat smo bili ljudstvo neznana imena,ki smo postavili prvo vlado napoložaj,zdaj bomo vse za nazaj počistili in kaznovali za boljši jutri.Spomenka Hribar je že dojela,kaj se bo zgodilo.

 8. Dajem pobudo za organiziranje civilne družbe pod vodstvom razumnikov (podobno kot pred osamosvojitvijo), (priključili bi se študentje, … kdor bi želel), ki bo pripravila predloge in jih predstavila pilitikom in institucijam. Ne rušenje obstoječega, ampak kvalitetna ponudba na ustavnih temeljih. Osrednja podlaga pa bi lahko bila: spoštovanje človekovega dostojanstva, družba solidarnosti, subsidiarnost (da ne bomo toliko odvisni od struktur in samo čakali), pravičnost, dojemanje države (in politike) za služenje ljudem.

 9. Slovenci ne padajte na fore, da se brez vlade ne da in da so oni kao neki pomembneži ter da, brez njih pademo v anarhijo. Nizozemska je bila če se prav spomnim skoraj leto brez vlade, pa ni bila v anarhiji.
  V Slo imamo utečeni družbeni red, ki lahko funkcionira nekaj časa tudi brez vlade. V tem času pa se bomo že organizirali.
  Anarhijo imamo v parlamentu že sedaj, saj nihče nikomur ne odgovarja in dela kar hoče.

 10. Danes sem opravil dvojo državljansko dolžnost in mirno protestiral proti skorumpirani slovenski politiki!!!Uspelo nam bo!!!!

 11. Ljudje mi tako radi pozabljamo na nove generacije, ki so se rojevale par let pred osamosvojitvijo. Oni so sedaj že vnaprej zadolženi, služb nimajo, nimajo stanovanj in nimajo možnosti ustvariti družin. Njim je že seda uničena lepša bodočnost in ne čudite se, če bodo stvari vzeli v svoje roke, saj zgubiti nimajo več kaj, lahko pa samo pridobijo.Prihaja nekaj novega.

 12. Jaz pa si ne delam utvar. Politika je tiho, nekaj kuhajo, mi pa bomo tako kot vedno vse požrli in stvar bo tekla naprej, dali nam bodo nekaj za glodat in mi bomo vsi veseli glodali kost. Zade o bodo vlekli toliko časa, da bo trojka prevzela vodenje države, politiki bodo pa veselo še naprej hodili v parlament in mleli prazno slamo, mi jih bomo pa veselo še naprej nasedali njihovim neboluzam. Se kdo upa stavit, da ne bo tako?

 13. Marjan

  verjamem, da si nihče od nas protestnikov ne dela utvar, da bo lahko….je pa res, da je lažje, ker točno vemo, da so naši trenutni politiki sposobni in pripravljeni na vse, tudi najbolj podle udarce, da le ostanejo v sedlu….v ta namen so se zdaj celo naenkrat, začuda, poenotili in se bodo očitno potrudili do nepovratnega odhoda pokrasti kar se še pač da….za trojko pa res ne vidim mesta tukaj, ker če nočemo teh naših skorumpiranih politikov elite, potem bodo trojka leteli še hitreje…..zdaj pa itak ni več stvar tega, koliko časa bodo še naši politiki vlekli, ampak protestniki….in ja, jaz si upam staviti s tabo, čeprav še nikoli nisem stavil….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *