6. Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 (foto)

Prevrat – to je mini povzetek letošnjega Pusta hrusta v Kopru. Letos je namreč Pust prijurišal z vso artiljerijo zemlja-zemlja, imenovano tudi “1000 kapelj na kvadrat” in temeljito počistil obalno prestolnico, da se je lahko samoustoličil kot novi Capo d’ Istria. Frajer je pač podlegel svetovnemu trendu….

Svoj ego je potešil tudi s karnevalom, povorko njegovih najbolj zvestih privržencev, po mestnih ulicah. A pred tem….

Pred tem je Pust, po sistemu “zgledi vlečejo”, zamenjal glavno ključavnico mestnih vrat, mestni grb in tajnico prejšnjega župana, ker ni znala kuhati turške kave. Moledovanje prejšnjega župana Dolgi Nos, da bi morali primopredajo mestnega ključa izvesti demokratično in transparentno, je Pust ovrgel kot neutemeljo, ker bi to pomenilo prevelik odmik od dosedanje utečene prakse.

Da bo kralj Pust poslej in do konca svojih dni vladar, ki bo, za razliko od Dolgega Nosu, vodil mesto s sicer čvrsto in odločno mehansko roko, a tudi s posluhom za socialo brez sociale, so prikazali njegovi privrženci, ki so njegov izrečeni program “Od pekla do kraja” tudi praktično demonstrirali, po kantonih mesta.

Njegovi partijski privženci kantona Pesjani so tako, pod sloganom “Vse je naše”, demonstrirali tehnologijo, s katero bodo tudi Mars pripojili občini in tako zaokrožili zemeljsko celovitost.

Poslej bo mesto tudi športna velesila, saj je kanton “Miljski hribi” ustanovil prestižno nogometno ekipi pod okriljem novega kluba “Slovenija” in že telefonski klic Pusta je popeljal nogometno ekipo na prestižno tekmovanje v Brazilijo letos, kar je zbrana množica, v spremstvu sambe in nenadjebljivih plesalk, pospremila s huronskimi ovacijami.

Pust se je dela nemudoma lotil tudi na področju podelitev častnih priznanj zaslužnim meščanom in tako je podelil Tiču Mišiču vozniški izpit večnosti, priložil mu je še materialno nagrado tankerja banan, vse skupaj pa so z največjim nadušenjem pospremili tudi prisotni prebivalci kantona “Mi Mišičevi”.

Gašpar Mišič Pust Koper 2014 (blog Don Marko M)
Prišlo pa je tudi do manjšega konflikta, saj se je na povorki pojavil “Rimski Imperij”, ki je hotel predstaviti svoj program obnove “Vsi enaki, vsi brez”, a to je Pusta vznemirlo do stopnje, da jim je vzel vse in jih poslal enakim v povorko.

Predstavile so se tudi nove oborožene sile Pusta, policija Porkamarija, ki bo v bodoče imela svojo avto šolo odprto v rabo tudi za javnost, tako sproti pa so predstavili tudi pomembno novost, klicni center za javnost, ki se bo poslej oglašal s klicanjem 1,13%.

“Danes so dovoljene sanje, jutri bo treba vstati”, je, za sicer rekordno povorko meščanov in brez rekorda dežnikarskih tlačanov, zaključil poglavar Pust…..

Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 02 (blog Don Marko M)

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 15 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 16 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 17 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 33 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 50 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 51 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 66 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 76 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 80 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 82 (blog Don Marko M

6 Istrski Karneval (Pust) Koper 2014 84 (blog Don Marko M

Koki & Mami Pust 2014 07[cincopa AIEAwcrW-rxa]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *