Parlamentarci se zahvaljujejo državljanom : “Srečni smo, da nam tlakujete prihodnost !”

Ob letu osorej se je, pod parolo “Bomo zmogli, bomo ja”, zbral cvetni nabor 90ih lističev left/rajt ultrasov Instituta Umetna Gnojila (IUG) na Šubičevi, z namenom razgalitve državljanom očem nevidno. Ne, ni šlo za pustno povorko, temveč standardno preobleko strokovnjakov IUG za deljenje krofov….

Izredno tiskovko za 8-1 silo je načela Blond Mortajm, ki je v svojem nagovoru uvodoma poudarila, da vlada ob obletnici zaradi njenega seksapila sicer lepše pada, a še ni odločena na katero stran.

Obenem se je zahvalila sodržavljanom za izjemno srčnost podpore, kar je do aplavza ganilo tudi vseh 90 left/rajt ultrasov Instituta Umetna Gnojila in čeprav vzkliki navdušenja niso pojenjali, je Blond Mortajm nadaljevala :

“Iz srca, in kot veste sem dama širocga srca, se sodržavljanom zahvaljujem za vztrajnost pri zahtevah spremembe Nepremičninskega zakona, saj so ravno z vztrajnostjo dosegli, da smo nepremičninskim davčnim utajevalcem in tajkunom znižali plačilo davka iz 0,50 na 0,15.

Ob tej priložnosti moram povedati še pomembno novico, da smo zaposleni IUG uspešno prekinili recesijo in tokrat se, kot se je dogajalo ob vsaki prekinitvi v minulih letih, življenski stroški ne bodo povišali, le številke se bodo prilagodile.”

Po slavospevu Blond Mortajm je govorniški oder zasedele minister za prostor brez infrastrukture Samo Mrzli in napovedal ukrepe izvedb po žledolomu.

Tudi brezdomcem položnice za plačilo električne energije javne razsvetljave…

Kot se je izpovedal Mrzli, je elektrogospodarstvu žled nanesel poškodbe na 50 in več let starih nevzdrževanih daljnovodih, ni pa poškodoval tistih daljnovodov zadnjih 20 let, ker so strokovno ustrezno zaščiteni na načrtih.

Za začetek ukrepov sanacije elektrogospodarstva je Samo Mrzli pozval vse državljane, ki še niso poravnali decemberskih računov elektrike, da to nemudoma store.

Obenem je poudaril, da pri izdajanju računov za plačilo električne energije, vsled sanacije ki bo trajala, solidarnostno ne bo nihče izvzet, in so računi za električno energijo redno dostavljeni tudi brezdomcem za rabo javne razsvetljave.

“Elektrika ni brezplačna in kdor jo uporablja, jo mora plačati. Res je, da pozimi tema pade prej kot običajno in javna razsvetljava sveti dlje časa, ampak vsi tisti, ki živijo zunaj morajo to vzeti v zakup, preden podvomijo v višino prejetega elektro računa.

Za razliko od nekaterih, ki cel dan zunaj poležavajo, naši delavci niso bili lenobni v iskanju brezdomcev, da jim vročijo račune, čeprav mnogi med njimi pogosto menjajo naslov”, je utemeljeval sanacijski program Mrzli.

Sicer je priznal, da je pri odčitavanjih decemberske porabe elektrike prišlo do določenih napak, zaradi česar so nekateri odjemalci prejeli višje račune, a je obenem dodal, da se lahko vsakdo, ki posumi v znesek, pritoži, ob čemer pritožba ne zadrži plačila, zadrži pa morebitnega vračila.

“Res je bilo nekaj napak pri nekaj izdanih višjih računih, a v zagovor lahko povem, da je potrebno upoštevati, da nekateri od brezdomcev nimajo stalnega mesta in je težko ugotoviti, kateri od njih je uporabljal dekoracijsko svetilko ali kandelaber.

Kot sem rekel, vsakdo se lahko pritoži, opozarjam pa, da je skrajni rok za pritožbo konec februarja in po tem datumu so dolžni vsi, vključno z brezdomci, poravnati svoje obveznosti.”

Ob koncu svojega nastopa pa je Samo Mrzli odločno zanikal govorice, da bi decemberskim elektro računom brezdomcev dodali tudi porabljeno elektriko za osvetljevanje spomenikov, saj je po njegovem ta strošek dolžnost naslednikov oseb, ki so upodobljene v kamnu in bronu.

…ker brezdomci so hipsterji….

Po tej predstavitvi Mrzlega bi moral na tiskovki slediti premor, a se je, vidno vznemirjen in ganjen, k besedi prijavil opozicijski veljak Jajo Brezjajčni, katerega omenjanje brezdomcev ni pustila ravnodušnega.

“Gledam in ne morem verjeti. Kaj tej brezdomci niso nikoli slišali za fiskalno pravilo ? Naj si vzamejo mene za vzgled, da ne moreš porabiti več, kot ustvariš in če nočejo varčevati, naj plačajo več. Jaz ugasnem luč, ko grem spat, oni pa guncajo afne celo noč s prižgano lučjo celo med spanjem.

Predlagam tudi, da se za sanacijo elektrogospodarstva ustrezno kaznuje tiste brezdomce neplačnike. In sicer tiste, ki ne plačajo tako, da lahko prečkajo cesto z rdečo na semaforju v prometni konici, tiste pa, ki bodo predrzni in nesramni ob prejetju elektro računa, da morajo prečkati cesto z rdečo na semaforju v prometni konici.

Obenem se sprašujem, kje brezdomci opravljajo veliko potrebo in ali plačujejo stroške rabe kanalizacije. Mislim, da je bilo dovolj tega luksuza in bo treba brezdomcem zaračunati tudi uporabe fontan.

Ne smemo nasedati, da so tej vedno bolj številni brezdomci reveži, saj če dobro pogledamo njih garderobo jasno vidimo, da so hipsterji, ki oblikujejo nov srednji razred”, je v besedah na dah zaključil Jajo Brezjajčni.

Zdaj je bila tiskovka že tik pred zaključkom in kot zadnji je do besede prišel še minister gospodarstva brez razvoja Metoda Drgnjenja. Preskočil je predstavitveno vizijo solarnega zaleta in ubral nastop preverjenosti parkiranja.

“Strinjam se s kolegoma govornikoma pred menoj. Brezdomci so populacija, na kateri bazira naš gospodrski razvoj. Zato predlagam, da, že ker smo ostalim državljanom dodali sveže bonuse od 50 – 200%, tudi brezdomci plačujejo odvoz smeti, kot ostali.

Namreč s svojimi brskanji po kontejnerjih odpadkov brezdomci povzročajo manjše število opravljenih voženj komunalnih delavcev, saj se nikakor noče nabrati smeti za poln kontejner. Če so pred 15imi leti komunalci odvažali smeti 5x tedensko, jih danes največ 2x, saj brezdomci praznijo kontejnerje za svoj luksuz.

Obenem s tem kontejnerskim početjem brezdomci povzročajo dodatno gospodarsko škodo tudi veletrgovcem, saj se tako prehranjujejo zastonj, namesto, da bi omogočili z nakupom boljše stanje trgovcev.” je zaključil Metoda Drgnjenja in zadovoljno zapustil govorniški oder.

Izredna tiskovka se je zaključila s skupinskim objemom vodij skupin left/rajt ultrasov Instituta Umetna Gnojila in enoglasnim vzkliko radosti državljanom – “Srečni smo, da nam tlakujete prihodnost !”….

Don Marko M

Napredek Slovenije (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *