Ko udari Zoran Predin, je slovenska policija hin

Zoran Predin je kulturnik. Saj veš, to so tisti, ki se kulturno obnašajo. A Predin je tudi navijač. Športni. A ne kakršen koli navijač, ampak tiste sorte, ki je v navijaški vnemi pripravljen iz čiste ljubezni narediti veliko bolečino. Ja, v ljubezni in vojni je res dovoljeno vse, čeprav na koncu vedno nekdo plača, praviloma tisti, ki mu ni do takšne ljubezni…..

Priznam, da ne poznam Mariborčana, ki bi navijal za Olimpijo. Še manj vem za kakšen primer, da bi Mariborčan iz ljubezni do Olimpije kdaj prej pretepal sodnika na tekmi, ki sodi Olimpiji. Sploh pa ne poznam in celo nočem poznati moškega, ki pretepa tako, da napada moškega, tudi sodnika, celo na igrišču, iz hrbta, zahrbtno.

To seveda nima veze z moškostjo, še manj s pravim Štajercem, a Predinu je uspelo vse to in še več.

Svoji ljubezni Olimpiji je s tem pretepanjem sodnika prislužil 25.000 € kazni, 3 tekme pred praznimi tribunami Stožic, svojo ljubezen je torej oškodoval za najmanj 100.000 €, pa še Pipanu je nabil 3.000 € kazni. In to na tekmi, ki za Olimpijo ni pomenila praktično nič.

Takšno kazen je Olimpiji izrekel disciplinski sodnik Evrolige, ki pa ni pozabil niti na Predina in mu izrekel prepoved obiskovanja tekem Evrolige. Kazen je bila Predinu izrečena zaradi nasilnega ravnanja na športnem dogodku nad sodnikom…..

In tako pridemo do naše policije, ki je ta isti dogodek Predina ocenila, tudi po ogledu posnetka, da le ta ni izvedel nasilnega dejanja nad sodnikom, pač pa je le kršil JRM, za kar so mu spisali globo prekrška za 80€ oz. polovičko.

Človek se seveda vpraša, kdo je tu blentav – ali disciplinski Evrolige ali naši policaji. Saj ne, da ne bi vedel, ampak tako bolj fensi in pametno izgleda, če se človek vpraša.

Ja, naša policija ga je v primeru Predin zelo krepko in nič elegantno usrala. Več kot očiten nasilen napad Predina na sodnika je namesto kaznivega dejanja ocenila kot prekršek. Dvojna merila naše policije ? O ja, in to krepko dvojna.

Predin bi moral namreč fasati najmanj 1000€ kazni in doživljensko prepoved obiska športnih dogodkov.

Ljubljanski policisti so se sicer poskušali izmotati, da do sedaj še niso obravnavali nobenega primera nasilniškega napada na sodnika, a v isti sapi priznavajo, da se pogosto srečujejo in ukrepajo ko pride do nasilništva, pretepanja med navijači.

S takšno izjavo so seveda krepko osramotili in užalili tudi pregovorno policajsko inteligenco, predvsem pa večino pravih navijačev.

Obenem so prikazali še zvrhano mero dvoličnosti in neprofesionalnosti, saj so gladko povedali, da brez milosti kaznujejo navijače, ki se pretepajo med seboj tudi s po tisoč in več € kazni ter prepovedi obiskovanja tekem, medtem ko pretepanje sodnika tolerirajo.

Zame dvoma ni, da bi morali policaji, ki so peljali ta postopek, najmanj disciplinsko odgovarjati zaradi tega zagovarjanja nasilništva Predina, ker če cel svet vidi, kako Predin iz hrbta napade in začne nasilno pretepati sodnika, policaj pa temu reče prekršek, potem je jasno, da takšen policaj nima kaj iskati v plavi uniformi, ker je še večja nevarnost za športno navijaštvo, kot Predin.

V bistvu zaradi takšnega obnašanja policije, kot v tem primeru, sploh ne čudi, da potem zunaj gledajo na slovenske navijače kot na barbare, neandertalce in tekme s slovenskimi klubi označujejo kot rizične za ogled na kraju izvedbe samem.

Skratka, nasilni navijači ala Predin, kakor tudi tisti “navijači” meni ljubega NK Maribor, ki so nasilniško napadli navijače Seville pač nimajo kaj iskati na stadionih in v športnih dvoranah nikakor in nikoli. Ker pravi navijač svojemu klubu nikakor ne povzroča škode, sploh ne namerno.

Don Marko M

Predin 1

Predin 2

p.s. – stotine odličnih komentarjev temu zapisu si lahko prebereš tudi pri Munčevem Maticu

28 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ko udari Zoran Predin, je slovenska policija hin

 1. Don Marko M, predlagam da si bolj podrobno prebereš ZJRM, da boš mogoče dojel, da je predinovo dejanje samo prekršek in nič drugega. OZ. lahko bi si ga prebral preden si napisal ta blog, zaradi širjenja neresnic in neumnosti.

 2. domen,

  ti torej zagovarjaš Predinov nasilen napad na sodnika….sam pa povsem upravičeno trdim, da je fizičen napad nasilno dejanje, tudi po našem zakonu, kar si lahko prebereš tudi v kazenskem zakoniku….
  in očitno nisi razumel zapisa….ravno na to opozarjam, da je policija pri Predinovem napadu uporabila določila ZJRM, namesto drugega ustreznega zakona in ga s tem v bistvu (namerno) rešila pred dosti bolj strogo kaznijo….
  policija ima namreč od lani direktivo in razširjenja pooblastila glede športnih navijačev (katere sicer striktno uporablja pri nogometnih navijačih), kar si lahko tudi sam prebereš v Zakonu o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol), sploh 14. in 62. člen….
  posledično bi morala policija tudi po zakonu svojih pooblastil Predinu napisati tudi predlog preiskovalnemu sodniku, ki bi odločal o kaznivosti dejanja, česar pa policija več kot očitno ni naredila…s takšnim ravnanjem je za nameček policija izvedla še diskriminatorno dejanje do ostalih navijačev, ki niso enako obravnavani in tudi takšno ravnanje policije je po zakonu kaznivo….
  in ja, moje takšno stališče bi bilo isto tudi če bi moj oče naredil takšno dejanje….

 3. Zakaj je bil sodnik suspendiran v španski ligi? Kot bi obsojali TIGRovce, ker so se uprli, ker so nam fašisti babe fukal in požigal hiše:))

 4. igor,

  in koga briga, če je bil sodnik suspendiran v španski ligi….Olimpija ni igrala v španski ligi, sodnik pa je sodil tekmo Evrolige, kjer ni suspendiran….a zdaj boš pa Predinov zahrbtni napad še označil za revolucionarno pogumno dejanje osvobajanj Stožic…..res čudno, da se še vsaj 1000 navijačev ni odločilo osvobajati Stožic s Predinom in mlatiti sodnika….

 5. Kazen Olimpiji: 25.000 evrov in tri tekme brez gledalcev
  In upam, da odškodninsko TOŽIJO tega Predina, za teh 25.000 + ves izpad dohodka od prodanih vstopnic za tri tekme.
  Pa naj gre magari v osebni stečaj …

 6. Joj joj, kar ne gre mi tole iz glave 🙂 Še enkrat:
  – Union Olimpija: 25.000€ kazni + 3x prazna dvorana
  – Trener: 3.000€ kazni
  – Osebek, ki je kriv vsega: 40€

 7. Račun pa naj Olimpija izstavi kar pretepaču. Bomo videli , če je res tak navijač in podpornik!

 8. v živo ne, sem si pa ogledal posnetek tekme in ene 10x Predinov podvig na tubi http://youtu.be/dG0xNzcY5mo, kjer je ta posnetek že razširjen že na številne jezike po svetu….skratka nepozabna reklama za Slovenijo in naše navijače po svetu….
  in ja, vem kaj bi rad povedal…res je, sojenje je bilo milo rečeno obupno…a gledal sem že tudi še slabše sojenje, pa nihče ni mlatil sodnikov….skratka, slabo sojenje niti pod razno ne more biti poskus opravičila nasilništva napada na sodnika….
  kam pa pripeljejo takšna nasilništva vidimo danes dodatno, ko so v Španiji pretepli novinarsko ekipi naše nacionalke, seveda kot odgovor nasilništvu, katero je bilo povzročeno navijačem Seville v Mb….preveč nevarne igre so to, da bi se jih poskušalo kakorkoli opravičevati, zato takšnim nasilnežem absolutno prepovedati obiskovanje športnih dogodkov, ker takšni navijači uničujejo lepote športa….

 9. Eh Marko serješ ga.
  Predinov udarec je bil zgolj opozorilnega značaja. Ni bil udarec, ki bi šel “skozi”. Udarec, ki bi rušil, ali razbijal. Je bil zgolj udarec, ki je oplazil.
  Zato si udarec sam zasluži seveda polno moralno obsodbo, ne pa tudi kazenske.
  Naša policija je v smislu stroke, čisto o.k. odreagirala. /Disciplinska komisija Evrolige v tem oziru presoja čisto druhe vidike!/
  Naredil bi si uslugo Marko, če ne bi presojal stvari, ki jim strokovno nisi kos.

 10. Rado,

  daj ne bluzi….fizični napad na sodnika je fizični napad in to je edino merilo….zakon o policiji pa jasno govori, kako je treba in kaj s takšnimi na športnih prizoriščih, česar policija v tem primeru ni naredila….in ja, naredi si uslugo pa se namesto neuporabnega komentiranja zaleti z glavo v steno, itak jo boš samo oplazil….

 11. “fizični napad na sodnika je fizični napad in to je edino merilo”
  in sneg je sneg!

  Najbrž si že slišal, da imajo Eskimi preko dvesto razlićnih poimenovanj za sneg. Ker so življensko odvisni od natančne informacije.
  Tisto, kar se tebi dozdeva, da je vse enako, se strokovnjaku s tega področja odpira v celem diapazonu možnosti. Zato pa ne more biti vsak sodnik, kot tudi vsak ne more biti speaker.

 12. ma pusti ti sneg….daj raje reci primerljivo človek je človek in fizični napad na človeka je fizični napad na človeka, čeprav je vsak človek drugačen….razliko bi lahko delal le v primerjavi ali ga je napadel golorok ali z orožjem….upam si trdii, da bi 9 od 10 pravnih strokovnjakv ta Predinov napad označilo kot kaznivo dejanje…..
  in čeprav je policija že kar nekaj navijačem izrekla prepovedi obiskov tekem za leto, pa zajetne denarne kazni, preiskovalne sodnike, za primere ko sploh niso nikogar fizično niti ogrožali, kaj šele napadli, kar priznava tudi policija sama, kot priznavajo, da so pretepaške navijače, ki so se biksali med seboj, tudi z udarci ki so “samo” oplazili, kazensko ovadili, sodniki pa so jih zajetno pokaznovali, pa tega zakonskega modela na Predinu niso izvedli…skratka, ne le malomarno, policija je v tem primeru ravnala celo diskriminatorno do vseh ostalih že obsojenih navijačev….
  verjamem pa, da ta zgodba še niti približno ni končana in da bo za to dejanje odgovarjala tako policija v postopku, kot Predin pred sodnikom, ker če se to slučajno ne bi zgodilo, potem res ubogi vsi športni sodniki v bodoče, ker jih bodo navijači nažigali po buči kar na igrišču in se potem policiji sklicevali na 40€ globe prekrška kot Predinu…..
  in Rado, lahko bi debatiral tudi o udarcih skozi ali oplaznjenih, ampak to bi naredil le za moškega, ki bi se pretepal po moško, face to face, ne pa za nekoga, ki napada s hrbta in tako dodatno sramoti moški rod….

 13. Jaz spremljam razno razne tekme že 30 let…………ti praviš, da si videl še slabša sojenja, mogoče res, jaz se ta hip ne spomnim nobenega slabšega. Osebno mi je Predin postal v zadnjih letih antipatičen, ker leze v anus raznim političnim opcijam, in če že, bi lahko okol kepe opalil tud Jankoviča, ker vedno sedita precej blizu in bi si to tud najmanj zaslužu…….ampak v tem primeru ga pa morem zagovarjat…….bodimo pošteni, ta sodnik je bil evidentno podkupljen in si je zaslužu eno na gobec glih tok kot recimo hilda tovšak(če bi njo opalil kdo izmed ubogih neizplačanih delavcev bi mu vsi ploskal by the way, verjetno bi mu tud ti posvetil kak blog) in njej podobni, ta sodnik olimpiji ni pustil zmagati, ker je bil zato plačan. Prepričan sem, da bi v dvorani al pa pred tv sprejemniki težko dobil koga, ki je resen navijač, ki mu ne bi ene primazal v tistem momentu, če bi bil tam in če ne bi blo posledic oz moje preračunljivosti, na kar nisem ponosen, bi mu jo tud sam. Ker pa je to storil Predin, ki je postal v zadnjem času verjetno vsem rahlo antipatičen, in ki že cel lajf glumi nekega pacifistaga je potrebno linčat. Hecno je, da ti praviš oz kar večina, da je bil to zahrbten napad….ja kaj pa, a bi mogu pristopit k njemu in ga viteško povabi na dvoboj?

 14. za hujša sojenja sem imel v mislih tudi ostale kolektivne športe…in ja, točno to, igor…viteško bi ga moral z rokavico po obrazu, za kar bi pa seveda moral stati pred njim….bi pa povsem zadostovalo tudi, če bi se moško postavil pred njega in mu nakazal svoj namen, da bi sodnik lahko vsaj poskušal reagirati…lahko pa enostavno vprašaš sebe kaj bi ti bilo bolj po godu, če bi te kdo napadel – ali zahrbtno ali bi stopil predte….
  in ja, če bi Predin vsaj skloftal Tovšakovo, Jankovića, Janšo ali katerega teh buzdovanov, bi mu tudi jaz ploskal…seveda le pod pogojem, če bi jih po moško napadel od spredaj, ne pa kot pussy odzadaj….so pač merila, po katerih se moški jasno ločujemo od žensk za določene zadeve….

 15. Če sodiš kot pussy, morš bit prpravljen, da jih boš dobil kot pussy. Ni Zoran Ghandi:)

 16. Kaj naredi povprečen Slovenec, ko se mu zgodi krivica:
  1. užali se in naredi samomor,
  2. ustanovi komisijo ki preko podkomisij za dobro plačilo reklamira in protestira
  3. »našunta« adrenalina polne pobaline, ki se stepejo na bencinski z navijači.

  Predin je naredil čisto prav. Ima pa njegova kri očitno primes kakšne druge, neslovenske krvi. Sodnik je plačan iz denarja, ki so ga prispevali gledalci in iz članarine dotičnega športa. Klub si mora prizadevat za rezultate, če želi lesti po lestvici »pomembnežev« v ligi, en navaden brezvezneš pa daje prednost nezasluženim.
  Tako ne gre in pika.
  In prav je tako – eno na gobec in če ne pomaga dve. Rade volje plačam kazen – pa da vidimo…….
  In še nekaj je čisto res. Šport je pokvarjen. Tudi če je to izredno lepa panoga, je to najbolj pokvarjena in finančno skorumpirana dejavnost in oziroma ker se da preko športa, kot osebe zasebnega prava “oprati” veliko denarja. Ta denar večinoma poberejo kot sponzorska sredstva iz gospodarstva in se navadno uporabi za nujno potreben gradbeni poseg na športni infrastrukturi.
  Slovenci so mlečezobci v razmišljanju, zakaj politiki in odvetniki kot funkcionarji sedijo v prvih vrstah športa. Ni jim namreč finančno dovolj ena služba .
  Še pomnite – : kdor ne skače ni slovenc.

 17. Predin viteško povpraša sodnika ali bi se tepel? On prikima in varnostniki spoštljivo stopijo korak nazaj.

 18. Marko, se povsem strinjam s tvojim napisanim … sploh kritiko glede izpada Predina. Tudi sam sem kratkih živcev in naglih emocij … NIKOLI pa nisem nikogar udaril, da me ni gledal v oči, zahrbtno, nemočnega v gužvi.
  Njegov udarec je bil huligansko zahrbten, strahopeten in se mi je tip totalno zasral. Tolk je v medijih moralisal in poudarjal neke kulturne vrednote odnosov, sam pa nima podna. Boj se takšnega človeka in tistih, ki njegovo početje zagovarjajo!
  lp aco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *