1. Istrski (Ištrijanski) maraton tekačev 2014 (foto)

GG Mišič odtekel tudi zadnji krog po Luki. Vreme naravnost idealno pogostilo tekače. O rekordih še ne moremo, ker je to prvi Istrski maraton. Teklo skoraj 3.000 tekačev, od dedkov, babic, vnučkov in vse vmes. Drugačni – bosi tekači. Vse to in še več je danes plemenitilo Koper….

Točno ob 11 uri je danes začel odštevati čas tekačev centralni semafor na startu v Mandraču. Prvi maratonci so se skupinsko na 41 km dolgo progo po Kopru, Izoli Piranu in nazaj odrinili še vsi nasmejani in mahajoč občinstvu v pozdrav, kar seveda, iz razumljivih razlogov, ni bila tudi slika ob prihodu na cilj.

Štarta na 21 km, ki se je odvil v Piranu in 8 km teka po Luki in Kopru sta se zgodila sinhrono, točno ob 12 h. Nekako simbolično je kolono tekačev iz štarta 8km teka popeljal GG Mišič, ki je tako odtekel, po vzoru “maratonci tečejo zadnji krog”, svoj zadnji krog po Luki.

Na otvoritvi maratona sta bila sicer prisotna tudi župana Pirana Peter Bossman in Izole Igor Kolenc, le “našega” Borisa Popovića in tekaško oboroženi gospe ob meni sta složno zaključili, da se še ni vrnil iz Ferrarske 9.

Letos se je sicer štart Istrskega maratona tekačev zgodil v Kopru, a že naslednje leto bo štart v Izoli, tretje pa v Piranu in tako naizmenično vsako leto.

Redkokdaj se zgodi, da nimam pripomb čez organizacijo, a tokrat enostavno nimam kaj pripomniti v tem segmentu, saj je bila organizacija, vsaj kar se je dalo videti iz strani opazovalca, res dobro pripravljena. No, mogoče je bilo le tistih 30€ štartnine malo preveč….

Vreme pa naravnost idealno za športanje – 16 stopinj, sonce za oblaki, skratka optimum pogojev za tekače. In skoraj 3.000 tekačev je te pogoje znalo dobro izkoristiti.

Govoriti o kakšnih rekordih je tokrat seveda še nemogoče, saj ta prvi maraton služi predvsem kot smernice in primerjave z naslednjimi prihajajočimi, a po videnem si že sedaj upam trditi, da bo že naslednje leto na 2. Istrskem maratonu padel najmanj rekord števila tekačev.

Vsi rezultati maratona so podrobneje predstavljeni in dosegljivi na uradni strani Istrskega maratona.

1. Istrski, oz. po naše domače Ištrijanski, maraton, pa je postregel tudi z glasbeno himno, v izdelavi in izvedbi Rudija Bučarja, ki bo poslej obvezna glasbena spremljava maratona, pa tudi izven, video pa si lahko ogledaš in poslušaš točno tukaj.

Rudi Bučar (blog Don Marko M)
Naslednje leto pa se vidimo na štartu Istrskega maratona tekačev v najlepšem obalnem mestu – Izoli….

Don Marko M

1. Istrski maraton tekačev Koper 01 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 02 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 03 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 04 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 05 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 06 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 07 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 08 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 09 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 10 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 11 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 12 (blog Don Marko M)

1. Istrski maraton tekačev Koper 13 (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *