Magnetno – Iztok Gartner odprl svojemu psu Jodiju prvi Twitter profil v Sloveniji

Končno smo dočakali tudi v naši mali podalpski – prvega psa kosmatinca s svojim Twitter računom. Iztok Gartner, hodeča legenda slovenskega blogerstva, multimedijski kameleon in raper brez vejic, se je odločil svoj odnos s svojim pasjim prijateljem Jodijem nadgraditi, modernizirati in tako je Jodi postal ponosen lastnik Twitter profila…..

Kužek z roza tangicami ? Ali lakiranimi rdečimi čeveljci ? Letalskimi naočniki, s kovicami usnjeno jakno in bulerji ? Mavrično zastavo na hrbtu ? Da, možno je in že videno. A to je že klasika. Sodobni pasji kosmatinci si namreč zaslužijo več. Zaslužijo si biti tudi virtualne zvezde….

Ne pasji blog ali FB račun, na katerih tudi slovenski takšni in drugačni kužki na dolgo in široko opisujejo bolhaste dogodivščine svojega vsakdana, Iztok je naredil korak več, kar je razumljivo, saj so psi znani kot govorci zelo redkih besed in vse znajo povedati tudi v manj kot 140 znakih.

Korak več, zaradi katerega je postal njegov najboljši prijatelj Jodi prvi kuža v naši mali podalpski s Twitter profilom – Jodi the King.

O gospodarjevi domislici lansiranja v vesolje se je Jodi slikovito izrazil :

Sicer sem sprva renčeče nasprotoval tej gospodarjevi zamisli, ker, kaj pa imam od tega, če mojemu repu sledi neka mestna pudlica Rozirozi iz New Yorka in mi tipka neke srčke in cmočke, če pa se mi med nogami že takoj ob izhodu začne motati sosedova bulmastifka Moli. Mislim, jaz sem moški za otipljive zadeve.

A po prvem twitu sem skužil vse dobre prednosti, predvsem da se moj gospodar na moj že najmanjši twitt repa nemudoma odzove in mi odtwita. Prej sem recimo rabil tudi pol dneva, da mu dopovem, da bi šel rad dvignit taco na gumo sosedovega avta, zdaj se takoj odzove.

Zgrizel sem mu že tri pare čevljev v upanju, da bo razumel, da si želim samo svežo, sočno pasjo kost, pa nič od njega. Zdaj samo twittnem, da imam bližnje srečanje s čevlji in evo kost je tu. Da, zdaj ga imam na kratkem povodcu.

Malo mi sicer, zaradi kremljev, še povzroča težave tipkanje po tač skrinu. Zadnjič sem tako želel twitniti, da so moje zmagovalke Katayine broške, a ko sem že pritisnil enter je twit pokazal Katayine joške. Pa mi je Iztok rekel, naj se ne sekiram, ker je zvezdam baje vse dovoljeno.”

Prvi sledilci Jodijevega repa se že zbirajo

Smisel pasjega repa je seveda slediti in biti sleden in tudi z repom Jodi the Kinga ni nič drugače. Že kmalu po aktivaciji twitter profila sta se v sledenje prijavili prvi dve, sosedovi zlati ribici, dvojčici, Suši&Suši.

Potem je to priložnost zagrabila še mačka TNT iz 15e ulice, sicer Jodijeva kondicijska sparing partnerka na srečanjih v parku, pa sosedova hrčka dvojčka Twi in Ter, ki poslej skrbita za njega PR, pa papagaj Mihi iz Spodnjega Dupleka, pojavila pa se je tudi prva skrita oboževalka, ki se, sicer brez slike, predstavlja kot Šeri bejbi, a je Jodi mnenja, da je samo navadna psica.

Zgodil se je že prvi oboževalski incident

Labradorki Dajem, sicer prvi dami ulice, noro zacopani v Jodija, s katerim sta ob občasnih pobegih v goščavje bližnje parka vztrajno poglabljala prijateljske odnose, je počil film in je v pristni ženski maniri napadla Jodija.

Nenadna medijska slava je namreč Jodiju prinesla tudi grupike oboževalke, s čimer se Dajem očitno nima namena zlahka sprijazniti in ker ji njen gospodar noče omogočiti temeljne pasje pravice in ji odpreti Twitter računa, da lahko sledi Jodiju, torej grupikam, se je znesla nad Jodijem, ki je na srečo ohranil jajca, a vsled šoka rep še vedno noče stati in mahati.

A kot poroča neznani vir uredništva tega bloga, in seveda neuradno, Iztok že lobira, v izogib nadaljnim možnim dramam, pri lastniku Dajem za dovoljenje, da še njej odpre Twitter račun. Ker je pač komunikacija eden pomembnih smislov življenja, to ve tudi vsak pes….

Društvo proti mučenju živali je v dvomih

Svoje mnenje so kakopak podali tudi iz društva proti mučenju živali, v imenu katerega je svoje povedala Lisica Medved :

Razumemo ljubezen, a ocenjujemo, da nekateri preveč preveč resno jemljejo, da je pes človeku najboljši prijatelj in premalo resno, da je človek psu najboljši prijatelj. In kaj je naslednje – mogoče odprtje TRR ? Mesečne vozovnice za mestni promet ? Fitnes članske izkaznice ?

Upamo, da bo vsaj Jodi toliko trezen in redno Twittal simpatična sporočila pasjim lastnikom, da redno in vestno pobirajo pasje kakce iz mestnih pločnikov in trgov oziroma kjer v mestu jih pač odlagajo.

Seveda tudi v uredništvu bloga DMM privoščimo Jodiju čimbolj izvirne twitte in čim manj sline na monitorju.

Don Marko M

Pasji twitter (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *